Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2321 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2007 - 11:54 PM

Ми то и Голди не ги ще ама нали има упорита майка..След много опити и комбинации достигнахме до консенсус - яде гранули,но само ако са полети с булъон и малко накълцано пилешко месце.Така и двете сме доволни b) Ако пак си приказвате й кажи да му ги овкусява с нещо, което обича и да не очаква все пак да ги прояде от раз.Аз няма да й давам съвети засега(освен ако не се отвори въпрос за храненето),за да не излезе гадно,че сме коментирали тук.
Лека нощ!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#2322 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 06 May 2007 - 12:08 AM

Аз й казах, че ще пиша тук. Тя знае. Щеше тя да пише, но не можа да се регистрира нещо. Каза, че ще чете. И съм й казала за овкусяването, даже с няколко неща. Нали и аз така учех Сара да ги яде. Сега нямаме никакви проблеми. Ядем всякакви гранули, без най-ефтините боклуци.
Лека нощ.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2323 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 12:16 AM

Цитат

Искам да питам нещо по запознатите с клубния порядък.Като има създаден клуб на породата не е ли негова работа да организира вноса на поне една двойка родословни английски кокери, с които да се положат основите на развъдната дейност у нас.Или то само има клуб пък няма кучета,които да членуват в него? bl) Не претендирам да разбирам как е устроена организацията на клубовете затова и питам,но просто ми се струва много странно и неправилно.
Да вземем за пример новосъздадения клуб на породата нюфаундленд - първо внесоха в страната няколко качествени кучета(две от които доколкото знам гледат самите организатори на клуба) и тогава сформираха клуба.Не е ли така правилният начин?

Кое ви наведе на абсурдната мисъл, че създателите на клуба си нямат кучета????????????????????????????????????????????????????????? И то от повече от десет години.

А и никъде не съм чула и видяла, куче да членува някъде bl) bl) bl) Членуват хората.

Като давате за пример клуба на Нюфо-стопаните, значи сте запознати с развъдниците им? Колко бебенца в момента чакат да бъдат вече взети? А тези, които вече внесоха - без пари ли станала тази работа, а? Взели няколко и ги раздали тук у нас, на който иска? Без пари ouu ouu ouu Пък и внесените не бяха ли братчета и сестричета? След две години с кой ще се заплождат - пак трябва нов внос. Подозирате ли, че някой ще ги спре на пътя и ще каже - много хубаво и мойто такова, айде да ги съберем. И те - УРАААА, ами айде, за да напълним БГ с големи, чаровни рошави мелези, и с годините, разбира се, цените им ще паднат драстично и никой повече няма да си помисли да внася, след като има такова изобилие от ефтинки, които дори приличат на породата. И никой да не хае, че постепено тя се затрива, имено заради неконтролируемото изобилие на подобия, които напълно задоволяват представите и нуждите на средностатистическия човечец у нас, решил да си вземе кученце от любимата порода.

Билянка, аз май с последното и на въпроса ти отговорих. У нас главоломно се бълват безпородни кученца, които приличат на кокери, затова за породата е толкова трудно да пробие у нас. Другите породи не са имали злощастието да са по-отдавна в България, за да се развалят и те.

Развъдник няма да реши проблема. Развъдници има. Трябва закон, забраняващ безпородното развъждане и следене на този закон. За да започнат западните кинолози да ни уважават и да допускат техни кучета да заминават за България. Но никой не мисли за това. Ето това ме влудява. Защото обожавам тази порода и като външност и работни качества и като великолепен компаньон. А тук никой не го е грижа. И от това адски ме боли. Единствено важното е да е ефтино.

ПП Мисля, че заглавието на темата трябва да се смени.

Понякога се чувствам смешна, като пиша тук - глас в пустиня. За какво ли го правя...

#2324 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 06 May 2007 - 09:07 AM

Започна да ми омръзва специалистите да ни се карат или най-малкото да ни говорят с менторски тон! Всичко разбираме и сме съгласни (повечето) с това, което казват. Аз споменах нещо за паралии влюбени в породата, които ЕВЕНТУАЛНО да внесат ДВОЙКА анг. кокери и съответно да наблюдават и прецизират размножаването им по-нататък и да се интересуват за поколенията да не се разваля чистотата на породата. Но ние простосмъртните и бедни редови българи просто не можем да си позволим да дадем 350$-450$ за бебе анг. кокер на три- четири седмици, да го доведем от "майната си", със всичките му документи и да си платим за "екскурзията". Затова си купуваме еВтино или ни подаряват "подобията", които все пак трябва да живеят някъде. ВАЖНО е да спрем до тук с размножаването! Но как да стане, след като решавайки да си купиш с BG пари чистокръвен анг. кокер, такъв НЯМА в страната ни!!! Не искам пак да става същата препирня от преди няколко дни.

ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВ ДЕН! Здраве и щастие за всички ви! bgflag
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2325 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 May 2007 - 09:22 AM

Дианче, моля ти се, успокой се, емоционална си като мен и понякога реагираш пресилено. ЗНаеш колко те обичам и уважавам, нали? Но айде погледни нещата от другата им страна. Тук не става дума, че ние искаме да развъждаме ефтините подобия, знаеш много добре. СТава дума, че тази порода е една от най-разпространените /и определено не е единствената от много време в българия/ но тук наистина просто няма откъде да си купиш породист английски кокер, докато от почти всички останали породи има вече развъдници, или поне отделни двойки, които все пак понякога имат бебета. Като твърдиш, че има английски кокери у нас, защо собственичката на АЙк ми каза, че няма и че трябва да се обърна към някой чуждестранен развъдник /предложи ми сръбски/? Ако имаше дори една двойка тук нямаше ли да ми каже да се обадя, да си заявя желанието и след две-три.. може би 5 години като отимат бебета да ми продадат на мен? Аз не бързам за никъде. Обаче тя каза, че няма... Има американски, видяхме го с очите си, Айк даже празнува рожден ден. Но английски къде?
И не става дума, че ние разбираш ли искаме да разваляме породата. ЗНаеш, че не е вярно. Но изивинявай как да си внеса кученце от сърбия, като мъжа ми работи за 600 лева, а аз не работя, уча. С тези пари едвам се оправяме със сметките и моите си животни, а как да събера 600 лева за кученцето, като отделно трябва да отида до сърбия, после да се върна... пак транспорт и разходи. Друго е да кажеш ето, в Лозенец /например/ се намират хората, които ще имат бебета еди кога си, давате 500 лева и кучето е ваше. Записвате се в клуба и като дойде време от клуба се обаждат да ви кажат, че има подходящ мъжки за вас. И ето така се ражда още едно кучило от тази порода, от елитни родители. Но да седна аз да се разхождам до сърбия, унгария или незнам къде... еми изивинявай, ама нито имам времето, нито парите.
Може би ако имаше по-голямо предлагане на елитни кокери у нас, щеше да има и по-голямо търсене. Аз лично съм навила трима или четирима души да си търсят елитно кокерче, но като им кажат, че трябва да ходят до унгария за да си го вземат и те се отказват. Просто не са маниаци като нас. Май не можеш да разбереш, че не всеки е чаак толкова вманиачен по кучетата като нас.

И не, не си смешна, в никакъв случай, ти отстояваш вижданията си, както почти всички в този форум, но трябва да погледнеш и реално на нещата.
User's Signature

#2326 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 10:30 AM

Цитат

очаквайте ме след 20-25 дни да ви засипя с въпроси  b)

Най-добре набери този адрес и ще получиш много отговори и ще се подготвиш предварително. www.cocker.hit.bg
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2327 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 10:35 AM

Затова уважавам мнението ти, Били, защото умееш и как да го поднесеш, без да ни "начукваш канчетата" колко сме еди к'ви си...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2328 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 12:25 PM

Ей хора,моля ви за съвет!
Как да накарам тоя малък дивак да си върши рбаотата на вестник незнам!Изчела съм всичко но той просто не иска и не иска.....ходи си по нужда-и голяма и малка навсякаде:)незнам какво да правя!? oleeee

#2329 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 12:55 PM

Рудо мерси много има доста полезни неща (:

#2330 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 02:45 PM

Ще го дебнеш. Поредицата от действия, които извършват бебоците е храна, ходене по нужда, спане. Като се нахрани започваш да го наблюдаваш, вземе ли да се върти и да се мъчи да заеме "позата" b) не където ти искаш, хващаш го, нежно казваш "НЕ" и го оставяш на мястото, което ти си определила и му казваш "ТУК". Имай предвид, че ще ти се налага понякога да го пренасяш пишкащ или акащ, после ще чистиш l) ! Нощно време, ако имаш възможност да го усещаш когато се събужда, пак го помъкваш "там където трябва", говориш нежно и мило, не му се карай, че ефектът е обратен. И ако завариш вече свършена работата, мълчиш, стискаш зъби и чистиш! Накрая, като разбере, че НЕ МОЖЕ да цапа навсякъде, има вероятност да си избере по удобното за него място (моят дивчо избра терасата вместо банята). При мен това продължи доста време (поне на мен ми се стори много), но вече е на 5 месеца и сега пък ще го уча да пишка навън, поне докато сме на разходка. Освен това, растейки ще намалее и броят на изпишкванията. Сега, нали е бебе, пишка като за Световно! И аз не можах да го науча върху вестник, защото го правеше на дреп и после събирах конфети, а пишаното беше НАВСЯКЪДЕ! Ами това е от моя скромен опит. Успех!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2331 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 03:03 PM

А в по-горе написания адрес, съветват да подбутваш кученцето към мястото за пишане. Незнам, всички са различни - характерчета!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2332 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2007 - 06:38 PM

Цитат

Дианче, моля ти се, успокой се, емоционална си като мен и понякога реагираш пресилено. ЗНаеш колко те обичам и уважавам, нали? Но айде погледни нещата от другата им страна. Тук не става дума, че ние искаме да развъждаме ефтините подобия, знаеш много добре. СТава дума, че тази порода е една от най-разпространените /и определено не е единствената от много време в българия/ но тук наистина просто няма откъде да си купиш породист английски кокер, докато от почти всички останали породи има вече развъдници, или поне отделни двойки, които все пак понякога имат бебета. Като твърдиш, че има английски кокери у нас, защо собственичката на АЙк ми каза, че няма и че трябва да се обърна към някой чуждестранен развъдник /предложи ми сръбски/? Ако имаше дори една двойка тук нямаше ли да ми каже да се обадя, да си заявя желанието и след две-три.. може би 5 години като отимат бебета да ми продадат на мен? Аз не бързам за никъде. Обаче тя каза, че няма... Има американски, видяхме го с очите си, Айк даже празнува рожден ден. Но английски къде?
И не става дума, че ние разбираш ли искаме да разваляме породата. ЗНаеш, че не е вярно. Но изивинявай как да си внеса кученце от сърбия, като мъжа ми работи за 600 лева, а аз не работя, уча. С тези пари едвам се оправяме със сметките и моите си животни, а как да събера 600 лева за кученцето, като отделно трябва да отида до сърбия, после да се върна... пак транспорт и разходи. Друго е да кажеш ето, в Лозенец /например/ се намират хората, които ще имат бебета еди кога си, давате 500 лева и кучето е ваше. Записвате се в клуба и като дойде време от клуба се обаждат да ви кажат, че има подходящ мъжки за вас. И ето така се ражда още едно кучило от тази порода, от елитни родители. Но да седна аз да се разхождам до сърбия, унгария или незнам къде... еми изивинявай, ама нито имам времето, нито парите.
Може би ако имаше по-голямо предлагане на елитни кокери у нас, щеше да има и по-голямо търсене. Аз лично съм навила трима или четирима души да си търсят елитно кокерче, но като им кажат, че трябва да ходят до унгария за да си го вземат и те се отказват. Просто не са маниаци като нас. Май не можеш да разбереш, че не всеки е чаак толкова вманиачен по кучетата като нас.

И не, не си смешна, в никакъв случай, ти отстояваш вижданията си, както почти всички в този форум, но трябва да погледнеш и реално на нещата.

Ти - Ти си си кастрирала кученцето. Както и аз щях да направя с Кора, защото по едно време реших, че родословието й така и няма да се появи. Въпреки уверенията на развъдчика и на председателя на клуба, в който членувах, че кучето е породисто. Въпреки че знаех за родословието на майката до повече от пет поколения назад. Въпреки, че знаех че бащата идва от италиански развъдник. Бях трешила да я кастрирам. За какво е на България още дузина избълвани безпородни кученца от мен, които от своя страна също да попаднат на мераклии в развъждането и така... В случая, родословието се появи. Тази година, ако всичко е както трябва Кора може и да се заплоди. През живота й може това да се повтори най-много веднъж, зависи дали ще намеря подходящ партньор (не хубав и сладък). И дали ще има желание от страна както на клуба, така и на други хора, за които да направя това с кучето си. После следва кастрация без да ми мигне окото. И това е расово изложбено куче, с изследвания за дисплазия, за очни наследствени заболявания и прочие.

Снощи четох назад в темата, тъй като си помислих, че съм единствената, която се опитва да пише нещо смислено за породата в тази тема, освен, възклицания по бебешки снимки (които наистина си заслужават w) ). И открих, че няколко са се опитвали като мен да пишат - я за породата, я за стандарта... Н езапомних на коя страница беше, но някой бе официално обявил двойка и кучило, както си се представя. С дати, имена, кога е било събитието, какво се очаква... Т.е. кокери АНГЛИЙСКИ има в страната ни. Но постепено всички тези ентусиасти, както и аз сега явно са решили че са безполезни в темата и постепено са спрели да се обаждат тук.

Моето кокерче също нямаше порода. Всички тук знаят. Но никога не ми е минавало през ума да му търся партньорка, за да създава поколение. ЗАЩО??? А са ме питали между другото. Но съм отклонявала предложения именно с довода, че кучето не е чист кокер.

както и да е. Съжалявам, ак ос емоционалността си съм наранила някого. Не това е била целта ми. В момента няма английски кокери за продан у нас наистина.

Но цената не е по-висока на кучетата от чуждите развъдници. Правилно е да се каже, че цената на нашите са много по-евтини. И това е нормално. Тук кокери не се продават. Няма, това което се въди разбира се, че ще е толкова по-еВтино (благодаря че ми обърнахте внимание за грешката). Това не са кокери (Английкси де). Затова е евтино. Нима пиратските дискове у нас да не са по-евтини, нима Адидаса или Найка на Илиенци да не са по-евтини. Но това не значи, че цената на оригоналните е по-висока. Просто тук се продават фалшиви подобия и за това е евтино. Ако тук има кокери, колко подозирате, че ще е цената? Интересували ли сте се от развъдниците за другите породи у нас? Английски булдоци или йоркита, или мопсове или каквото още се сетите. Всичко, което е качество, струва пари. останалото са пиратски дискове и анцузи от Илиенци.

Моят кокер беше без порода, защо приемате враждебно, това, което ви говоря? Аз се възмущавам от абсурда че не само нямате нищо против да се развъждат безпородните, но това тук в този форум дори се насърчава, което не мога да повярвам. С много малки изключения.

Ето на братовчедка ми, за амнайсти път ще спомена, намерих една велиоколепна рошла без порода. Вета казал, а и аз така предположих, че някой от родителите е някакъв териер. Много е чаровна, жестоко кученце е. Познайте - братовчедка ми ще си я кастрира в най-скоро време, може би дори и преди да се разгони за първи път. А пък можеше такова потомство да изкара... ouu oleeee ouu И то щеше да е доста по-евтино от истинските териери. И тя можеше да казва направо че родителите са териери.
Е това не е ли престъпление за вас? bl) bl) bl)

Когато парите говорят, явно моралът спи. Били, ти си имаш безпородни кокерче. Може след много години пак да намериш някакво скъпо другарче без порода. И защо не. Но ти кастрираш, а не развъждаш. Аз не съдя тези, които имат кучета без порода. та нали и моето беше такова. А до не отдавна и Кора (без документи си е без порода), но осъждам тези, които правят планове и то без ясна цел или някакъв подбор да размножават.
Нали чета - изскванията, ако има такива изобщо, опират само до цвета bl) bl) bl)
А това защо не знма. Като не знаеш поколения назад и при двамата родители, какви са били цветовете в потомството, какво те интересува за бога настоящия цвят на потециалния партньор bl) bl) bl)

Както и да е. Да не ви отегчавам. Освен последно, което ще повторя, че темета не би трябвало да носи това име, защото тук се поощтрява безпородното развъждане в по-голямата си част, повече нищо няма да прочетете от мен, което може да ви отегчи или подразни. ПОне четейки на зад се успокоих, че не съм била единствената кукувица в тази гора. И други са се опитвали, но са се отказвали също.

Обичайте си малките чаровници и ги множете десетократно.

ПП Билянка като ще предоставяме публично семейния бюджет да споделя и аз. С мъжът ми живеем при майка ми. Тя спи в хола, ние с него в стаичката. като се разтегне канапето вечер покрай него се минава странично. Дете не си позволяваме още по най-тъпата причина на света - няма в буквалния смисъл място за кошче и чакаме по-добри времена, за да съберем средсвта и да разширим стаята. Сега той заминава на мисия. Ще го видя може би на Нова година и ако е рекъл Господ - ще си разширим след една година стаята.
Цялата негова заплата отива по кредит за колата ни и сватбата ни. Моята отива за сметките. Сега си взехме компютър, който ще изплащаме също. и кучето ми, както съм казвала, беше на изплащане. Двадена след моята заплата сме вече с 60 лв. До края на месеца. А преди да замине, трябва да му купя обувки, че ходи със скъсани. За друго няма да останат. Живеем в заеми постоянно. всеимаме да даваме на някого и на няколко.
Ако ти познаваш хора в България, които да не живеят по този начин - това е добре. И аз всъщност познавам такива, но ние не сма сред тях.

Отклонение за парите, които се споменаха. Имам дълбоки подозрения обаче че не сме в най-тежкото положение от хората в този форум, но тук всички се вайкат за парите, когато попиптам, защо искате да заплождате безпородни кучета. Оставам настрана покупката, пак говоря за заплождането???

Ето това е drink

#2333 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 May 2007 - 09:23 PM

Мила, очевадно сме на едно мнение и на една позиция. Само не разбрах къде са хората тук в този форум, които подстрекаваме развъждането на кокероподбни, като само две страници по-назад lalait спомена, че иска да запложда Ава и ние й се нахвърлихме като вълци на агне. Никой не я защити, всички я посъветвахме да не го прави. Върни се и виж. Не разбирам защо си останала с такова впечатление.
ВИж, че почти всички си взимат кученце от магазин или обява е друг въпрос. Но те просто нямат нито времето, нито парите, нито желанието да търсят истински кокер, като могат да си купят почти същото от обявата на съседа. Те незнаят че да имаш родословие е толкова важно, не разбират защо е така. Не можеш да ги упрекваш, че не разбират или че не искат да приемат. Хора всякакви. Аз мога само да ги посъветвам след като вече са го взели да не го развъждат, но нали се сещаш, че надали такива обикновенни притежатели на такова куче са виновни за лошата популация на кокери у нас. Виновни са главно борсите и фермите за кученца. Те ги развъждат с цел продажба, те допринасят за масовото разпространение на такива кученца. Тук сме обикновенни собственици, които се мъчат по някакъв начин да си гледат правилно кученцата.
А за кастрирането, аз съм взела решението за моето куче. Мога само да кажа, че ефекта е положителен и че интервенцията не е опасна или нещо подобно. Но не мога да кажа на хората - кастрирайте си кучето. Те сами си решават.
User's Signature

#2334 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2007 - 06:58 AM

Само да вметна, аз не разбирам защо вносът на кученце от Сърбия да е чак такъв проблем? Та Ниш е по-близо до София от Пловдив, Белград - от Варна. Непрекъснато пътуват хора по изложби, ще се намери кой да помогне. Не не нужно някакво титанично усилие.
По-скоро ми се струва инерция.

#2335 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2007 - 07:09 AM

Винаги има и възможноста да се уговориш с развъдчика да ти донесе кученцето на границата. Правили сме го неведнъж. Така няма нужда да купуваш зелена карта и т.н От София до Калотина си е една разходка.
Когато има желание винаги се намират и начини. А в Сърбия поне цените на лабрадорите са същите като в България.
Аз съм на мнение, че всеки сам взима решение от къде и какво кученце да си вземе. Наистина и тези без родословие имат нужда от дом и обич. Но ми прави впечетление, че кокерите, които се разхождат по улиците доста се различават от тези, които виждам по изложби. Това означава, че наистина породата се размива като такава и се получават съвсем други кучета.
Клуба не може да оправи работата. В клуба членуват хора обединени от идеята, да работят за породата. Колкото повече хора, толкова по-добре за породата.Колкото по-деен е всеки един от тях, толкова по-добри резултати ще има. Първо и преди всичко е много важно да има информация каква е породата в действителност, за да може всеки бъдещ собственик да прецени още щом види майката, че не е попаднал на правилното кучило.

#2336 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 07 May 2007 - 09:09 AM

Дами, прави сте. Обаче както помолих и Диана малко преди това, замислете се какъв е човекът купуваш лабрадор и какъв е човекът купуващ кокер за да зарадва дъщеря си. Двете кучета се различават и по размер и и по изисквания. Човек решил да си вземе лабрадор е готов да му отделя по 3-4-5 часа дневно, докато кокера може да мине и с 30 минутно отиване до магазина. А и разходите не са еднакви. Има разлика в типажа хора /само по принцип говоря/. Не казвам, че трябва да е така, в никакъв случай. Но както всичко сбъркано у нас и културата на хората отглеждащи куче е много ниска. Аз лично също бях от тези хора, и ако случайно не бях попаднала на този форум никога нямаше да разбера, че родословно кокерче е по-добре от това в обявата. А и от къде. Аз бях решила, че искам кокерче и в обявата пишеше 150 лева. Бях решила да ги събера, да ги дам и да си имам кокер. И ако не разбирах от форуми и не бях влязла да потърся какво интересно пише за кучетата сигурно така и щях да направя. Защото иначе в зоомагазина никога няма да ми кажат, че е по-добре от развъдник с родословие. Никъде в зоомагазин няма да ми дадат всички съвети, които получих тук. И се надявам да съм се научила как се гледа правилно куче. Но благодарение на форума. А какво го интересува бай Петко от Плевен, че има форум и там пишат някакви неща. Детето поискало куче, отива в магазина и купува куче. Като всичко останало. И цял живот може и да не разбере, че имало и по-хубави кучета, от истиснка порода. Надявам се разбирате накъде бия. За нас родословия, развъдници, чакане с години за едно куче е напълно нормално, но за обикновенния гражданин в неговия голям процент това са изгъзици, от които не намира смисъл.
Затова има работа клуба, затова заинтересованите от породата трябва да правят нещо по въпроса с кучетата у нас. Не казвам зорлем клуба да вкара 20 двойки и да направи развъдник. Но все отнякъде трябва да се започне. И след като те са клуба на тази порода и те разбират най-добре от нея те трябва да започнат. Не с пари, ами поне с идеи. Не им давам съвети какво да правят, да не ме разберат грешно само.
А за мен Сърбия е толкова далече... че няма как да ви го обясня. Аз нямам кола, нямам как да стигна до границата дори. Не се оправям писмено с който и да е чужд език, че да седнем да се разберем с развъдника колко много аз искам кученце и да ми помогнат. Аз чакам да дойде по-добра година за мен и тогава с много усилия да се опитам да се сдобия с такова кученце. Защото както вие сами сте казвали на много места кинолозите не печелят пари от това, те ги влагат в името на породата, която обичат. Аз за съжаление нямам какво да вложа, освен наученото да давам като съвет на такива като мен, обикновенни хорица.
User's Signature

#2337 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 May 2007 - 12:47 PM

И аз да вметна относно вноса - хора, внос на куче не е такава сложна работа. Ако говорим в частност за Сърбия пък направо е нелепо да плашим хората как вносът е скъп, заради разноските по транспорта и прочие. Цените на добри кученца, от добър развъдник не са толкова космически, а качеството е завидно не само при 1-2 породи, които бяха споменати. Нека не плашим хората, че вносът е нещо ужасно трудоемко, ако за някой е така, то другите, за които не би било проблем да пропътуват 150-300км няма и да разберат, че не е толкова проблематично, четейки как нямало английски кокери, защото вносът бил ужасна работа. Моето второ куче ще дойде от Сърбия, т.е аз ще си го взема от там. Тази седмица ще пътувам за втори път - а при третият живот и здраве ще си го взема. Предпочитам посещенията пред телефонните разговори, тъй като пречките да пътувам не са кой знае какви - а емоциите са незабравими.
За мен е необяснимо защо няма добри, родословни английски кокери. Мисля, че наличието на борси и кучета в зоомагазини е обосновано от наличието на купувачи от такива места, подкрепящи такива практики. Има ли търсене, винаги ще има предлагане. Безогледното размножаване не е в полза на никой от кокерските почитатели. При селективното размножаване не става дума за снобизъм или за това кое куче колко любов заслужава.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2338 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 07 May 2007 - 03:38 PM

И ти си права. Всички сте прави. Обаче вие не се опитвате да застанете от другата страна. От страната на хората, които не ги интересуват тези неща и не биха направили толкова усилия да се сдобият с куче. АКо го няма в близкия магазин няма да си вземат. Та тези хора за ваксинации не ходят редовно, няма да си направят труда да си регистрират кучето в общината и общо взетя за тях кучето не е същото като за нас. Съжалявам, че има такива хора, но ги има. И колкото и да ни се иска всички да са като нас, за съжаление не са. И за тях тези усилия са прекалено много. Опитайте се да ги виидте и тях, че те са тези, които купуват от зоомагазините и борсите и че те са тези, които родословие ама хич не ги интересува. Как да им обясним на тях да не го правят и да внасят куче от чужбина?
User's Signature

#2339 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2007 - 03:59 PM

Аз в никакъв случай не ви упреквам. Самата аз в началото бях тръгнала да си взимам лабрадор от най-големия доставчик Сокай. Случайно взех от развъдник кучето и то защото Сокай имаше черно, а аз исках жълто. Но това е чист късмет. Затова смятам, че трябва да има много информация, достъпна за всеки. Да може, ако човек иска да се информира. Да знае, че кучето трябва да е такова и сам да си вземе решение. Аз съм уверена, че със сегашните ви знания, пътя до границата няма да ви е проблем, ако вие решите да вземете друго куче.
А за кореспонденцията с чужди развъдници, тук вече има работа клуба. Клуба може да ссе свързва с добри развъдници наблизо, да рекламира техни кучила в България ( което пак е един вид информация) и да ви помогне да осъществите контакт.

#2340 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 May 2007 - 04:23 PM

Казах горното с информативна цел. Естествено всеки решава за себе си, но много често решението за начин на сдобиване с куче респективно размножаване е извършено по един начин просто защото някой нещо не е знаел, не е разбрал, не се е информирал. Или пък примерно прочел, че внос на куче е мъка голяма. Също не упреквам никой от вас, просто добре е бъдещите собственици да знаят, че ИМА добри алтернативи и аз лично се надявам те да стават все по-популярни в бъдеще. Има доста изстрадали и загубили куче-бебе заради прословутите борси/магазини, неваксинирани/необезпаразитявани/недохранени/болнави гигантски пинчери и мини "немски" овчарки - кученца, плод на междусъседско расмножаване за да се плати парното. Тъжно е, но нека тези след тях са наясно с изборът, който могат да направят.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема