Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2441 Потребителят е офлайн   lqllqlq Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2007 - 03:15 PM

Хаха ! Като чета това с филията все едно се виждам сутрин как тичам след кучето, а то гордо лети по целия двор на училището с поредната си находка здраво стисната в уста...Мислех си, че с ролковата каишка ще се реши проблема, но пък ми е жал да го разхождам постоянно вързан.
Говорейки за находки ми хрумва налудничевия въпрос - има ли начин да го отуча да взема храна, кокали и прочие от земята ? worthy Изключае,стандартното "НЕ"-кане, факта, че не се храни от земята и от както го имаме не му се дава храна докато ние се храним. Ефекта на последното е, че поне не се "моли" или катери по масата.
Относно разтройството не знам и аз вече, макар да съм сигурен че е сдъвкал нещо, но има ли вариант при който да го следя ??? Последния път в ветеринарната ми се смяха на отчаяната физиономия, че са свършили кокалите но "след 2 дни ще има"...Как да обясня на тези хора, че 2 дни = на чифт чехли, врата на шкаф, някоя риза, 2-3 чифта чорапи..и това е само "предвидимата загуба" bl)

#2442 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 May 2007 - 04:21 PM

Ами трябва ви едно усилено обучение. Не само на кучето, но и на вас. Мисля, че трябва да прочетете целия раздел обучение, малко по-надолу във форума. Аз лично си реших всички проблеми с кучето буквално за седмица-две, сега само ако е мноооого далече и аз не я гледам и не е яла само тогава има малка вероятност да лапне нещо от земята. Но най-важното нещо е упоритост и непримиримост.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2443 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 08:40 AM

r) Рудо, обучението да не яде нищо от земята е доста трудно. Моята Арабела, като беше на тази възраст беше неудърима и ядеше какво ли не от земята. Ние решихме проблема с намордник - колкото и ужасно да звучи, но така я отучих. При излизане го слагам и всички ме питаха - това куче хапе ли, но така се справих. 1super
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2444 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 10:00 AM

И Кора беше с намордник в мачалото - около 5 месечна възраст всмуква всичко попътя като светкавица. Много лаплив период. Но за по-късно е въпрос само на обучение.

#2445 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 10:03 AM

И Кора беше с намордник в мачалото - около 5 месечна възраст всмуква всичко попътя като светкавица. Много лаплив период. Но за по-късно е въпрос само на обучение. По принцип храната в къщи трябва да се взима само под команда и също така да може да се взима от стопанина без препятствено и без съшротива. С команда както може да се хвърли да лапа, така и да спре на момента. Не-то също трябва да е добре разбрано. Когато това е постигнато се учи и навън на повод. Минавате покрай кокал, аки, гадост, солети и всякакъв буламач за ядене - чакате кучето да се насочи да лапа. Строго викате НЕ и много рязко дръпвате повода. Така всеки ден - на повод минавате покрай манджи по земята. Кучето се обучава с нашийник, не с нагръдник.

#2446 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 10:19 AM

Цитат

r) Рудо, обучението да не яде нищо от земята е доста трудно. Моята Арабела, като беше на тази възраст беше неудърима и ядеше какво ли не от земята. Ние решихме проблема с намордник - колкото и ужасно да звучи, но така я отучих. При излизане го слагам и всички ме питаха - това куче хапе ли, но така се справих. 1super

Аз явно имам голям късмет.Моето куче навън не иска да яде нито от земята ,нито от ръцете ми.Не съм го учила ,просто така си е от малко.Единствено ,когато се измори,му давам да пие вода от една капачка на шише b)

#2447 Потребителят е офлайн   tnt76 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 10:28 AM

Аз пък да ви се похваля, че имаме сериозен напредък със свикването да седи сама. Дано не прибързвам но определено има ефект. Благодаря още веднъж на twoofo за линка

#2448 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 11:34 AM

Здравейте! Нямах търпение да се добера до интернет да ви разкажа как Харди момче стана мъж. Имаме си хубава жена. Една красавица русааааа. l)
Сара се казва душицата и два дни поред се водехме на годеж. Резултатът се очаква около 20 юли - малки сладки бебета (Ох, дано всичко е наред). Едничко ще ми запазят и на мен, ама как ще ми даде сърце, като знам колко са сладки бебетата кокери да го дам r)
Стискам палци и броя дните :)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2449 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 11:37 AM

Саричка...

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ____.JPG (78.71K)
    Брой сваляния: 25

User's Signature

#2450 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 11:56 AM

Здравейте приятели!
С нас с Рончо всичко е наред!Вчера направихме 2 месеца BEER и ви пиша за да се похваля как от вчера изпълняваме "СЕДНИ",правим опити и за "ЛЕГНИ" ама не се се6таме много,само с побутване bravoS !
И аз незнам тоя умник как така изведнъж се научи,уж не го бях знаимавала,само няколко пъти се опитвах да го накарам да седне преди ядене,но при вида на купичката си просто полудяваше и скачаше и не ме слушаше и аз се отказвах,докато вчера ООООО ЧУДО!Както му нося купичката той си умира от радост,аз казвам "седни" и той сяда bl) !Реших че е случайно и след като се наяде-повтарям пак командата и Рони отново сяда l) !Та така и аз незнам как се получи точно,но винаги я изпълнява независимо дали го награждавам(което правя в повечето случаи) или не!
На 25ти трябва да отидем за последната ваксина и мисля да му купя повод да го свиквам и се чудех дали обучението на повод мога да си го правя и вкъщи и да не чакам до деня за първата разходка?
По-късно ще си правим фотосесия,защото толкова бързо растем,направо неусетно и ми се иска да запечатам максимално мн мигове от най-бебешките му месеци.Та може и да споделя и някоя др снимчица!
Сърдечни поздрави и от двама ни!
4аооооо!!!

#2451 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 12:02 PM

Проявявайте малко повече разбиране към такива ситуации. Не е необходимо да се нахвърляте на всеки, който не може повече да си гледа кучето. Всякакви непредвидени неща се случват в живота на човек. Аз например разбрах преди около 2месеца, че може би ще замина за Германия. И още не се знае със сигурност. Само дето на мен няма да ми се наложи да давам Ава, но не всчки имат моя късмет.

Нищо чудно, че хората спряха да питат. Нахвърляте се на всеки като някакви мършояди. Аз отдавна спрях да питам за повечето неща тук. звъня си на вет или на едни приятели, които гледат два кокера от години и от тях получавам необходимата информация.

Очевидно тези хора не са тръгнали да дават Рони, докато жената е била още бременна, т.е. вероятно са се надявали, че ще успеят да гледат и дете и куче. Но хайде моля ви се да си представите как се справя една майка с първото си дете и без никаква помощ (примерно) и спрете да се зъбите, големите специалисти. Хич не ми изглежда, че лесно се разделят с него. Дано да му намерят добри собственици и малко по - учтиви хора на следващото място, където потърсят a)
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#2452 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 12:33 PM

lalait, не си права. ЗНаеш, че хората се различаваме от животните точно по факта, че можем да мислим и предвиждаме нещата напред. Ти определено не си разбрала за Германия преди 2 месеца, даже аз знаех, че имаш такава възможност още преди да си вземеш Авичка. Също така аз например знаех, че тази година ще вляза в университета да уча и че няма да имам много време. Хората са знаели много добре, че рано или късно ще имат деца, а както знаем кучетата не живеят по 2-3 години само. Трябвало е да помислят просто дали искат да гледат дете и куче и ако решат, че не искат двете заедно /въпрос на лично мнение/ просто да не си взимат куче. А те са постъпили егоистично като все пак са си взели кучето, знаейки, че появи ли се бебе ще го махнат. Незнаеш каква мъка е за кучето да смени собствениците, дома и всичко.... АКо можеше да я изпиташ тази болка върху себе си нямаше да говориш така.
И никой тук не се нахвърля, просто сме по-емоционални и сме на страната на животните, защото в крайна сметка тях кой ги защитава?

П.п. Харди, май не сме много очаровани от връзката на твоя кокер... нищо лично, сладури са и двамата, но някаква гаранция за здравето на кученцата, които ще се родят има ли?
User's Signature

#2453 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 12:42 PM

Гаранция за нищо в този свят няма. Хората, на които е женската са много мили чичко и леля с дъщеря на моите години горе-долу. Стари кучкари са, а на нея ще и е трето раждане - тя е на 6 години. Живее в къща, а не като моя Харди на двора. Обезпаразитена е за вътрешни и външни гадове, има си ваксини. Какво друго трябва да знам - дайте ми съвети. Аз ще ходя да я навестявам от време на време. Нова съм в размножаването на кучета, но те не са. Ако ми кажете с какво мога да помогна всичко да е наред ще съм ви благодарна - наистина не разбирам много. Харди ми е първо куче w)
User's Signature

#2454 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 May 2007 - 12:47 PM

Hardy извинявай за въпроса ,но защо точно решихте че трябва да съберете Харди със женска/не знам как по правилно да задам въпроса/?

#2455 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 12:50 PM

Защото е вече на две години, защото женската е с ловни качества, защото и Харди ходи на лов, защото е разгонена, защото всички искат като мойто куче (колеги от дружинката), защото апортира предмети от вода, защото мога да намеря добри стопани на кученцата и защото е най-естественопто нещо на света. Защо ли? r)
User's Signature

#2456 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 12:56 PM

Това не са достатъчни причини. Понеже и двете кучета нямат документи за произход, то по никакъв начин не можете да гарантирате нито здравето на бебетата, нито, че те ще са кокери, нито, че ще имат ловни качества.
User's Signature

#2457 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 May 2007 - 12:58 PM

bl) странна логика.Даже нямам думи и за коментар най-вече за" най-естественото нещо на света".Дано поне всичко е наред с малките и си намерят добри стопани.То е явно че колкото и да си говорим и да си чешем езиците тук оправия няма.Хората ще си продължават да си правят каквото са си наумили независмо редно или нередно е то s)

#2458 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:00 PM

Ок, понеже вашите всичките са с документи. Не се заяждам, но наистина е прекалено префърцунено това. Откъде да си купя кокер с документи? От друга държава може би? Хората без документи сме прости хора и точка.
А вие мили хора като сте без документи как сте се навили да си вземете такова куче? (към тези без документи)
User's Signature

#2459 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 May 2007 - 01:03 PM

Харди не се засягай веднага. Не, Сара не е с документи, затова пък е доста болнава. Тя е плод на точно такава "естествена" връзка. Затова е кастрирана и няма да предава болестите си на бебета, които от своя страна да предават болести на техните бебета. Не е префърцунено, родословието е документ за произход, което доказва, че предците на кучето са били точно от тази порода и са били здрави. Нищо повече.
И не на последно място, очаква се приемането на второ четене на закона за опазване на животните, в който такава връзка извън развъдник струва 1000 лева.
User's Signature

#2460 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 01:08 PM

Разбирам, мъчно ми е. Не е било достатъчно, че майката никога не е имала сериозни здравословни проблеми, защото не се знае техните родители как са били. Реве ми се. Не искам да се оплескат нещата на по-късен етап. Нямам желание да кастрирам кокера си, защото мисля, че животното няма как да избере това. А и ако можеше да говори едва ли би ми казал: "Обичам те много, но не искам да съм кастриран, моя стопанке." или да каже "Защото много те обичам и искам да ти угодя - кастрирай ме"
Жал ми е, че се е стигнало дотук - да им отнемаме естествените природни функции без да знаем какво е тяхното мнение, а аз си мисля, че то не е същото като нашето.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена