Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3921 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 November 2007 - 10:21 AM

Чрд Памела!
Да е много здрава,  игрива и щастлива!

Ето ни и нас с новия ни гащеризон, с нетърпение  го чакахме, защото стария се беше протрил от носене, сега се разхождаме без проблем, като се приберем само измивам лапките и за ушите има отделна част с ластик, която ги прибира към вратлето, за да не се цапат и те.
http://images20.snim...4396226-big.jpg

#3922 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 10:22 AM

Честит Рожден Ден на Памелка и от нас :wub: :wub:Да ви е жива и здрава и само хубави моменти да изживявате заедно .Една голяма целувка и от Томи :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3923 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 11:20 AM

А това са нови снимки на Iosha след майчинството,пропуснах да ги сложа в предния ми пост.
http://www.dcforum.i...6...sc&start=15

#3924 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 01:10 PM

Честит рожден ден, Памела !!! Живи и здрави и да ви ядосва много и да си я обичате все повече.. ако има накъде повече! От нас :drugarche: :drugarche: :drugarche: :drugarche: :drugarche: много  :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

#3925 Потребителят е офлайн   vili_top Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 02:04 PM

Честит рожден ден на Памела и от Теди - той пък вчера стана на 5 месеца и беше награден с голяма разходка :blink:. Да е палава тази Памела, и весела!!!  :sedni!:           

#3926 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 03:12 PM

Хайде на тортата кучовци. Честит рожден ден на Памелааа  :P Да е жива и здрава ощеееее дъъъъългиииииии години колкото са й дълги ушиииииииииите
Да прави мнооогоо щуротии, защото кокерите са си щурористи  :sviruka:
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#3927 Потребителят е офлайн   KRISI_BABY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 11:02 PM

Здравейте всички!!!
Искам да ви попитам нещо. :'(Моят кокер Рики ми прави малко бели,но това неми пречи обаче една от тях немога да го науча да неправи и тя еда пишка на моето легло и то най-вече от страната на приятеля ми даже веднъш се изпишка върху него докато спеше,  :huh: незнам защо прави така.Моля помогнете ми.Предварително благодаря. :'( :izcherven: :kuchence:

#3928 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 12:38 AM

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ПАМИ![move][/move]   Жива здрава,поне малко щура и безкрайна обич  от и към Габи ти пожелаваме с Голди!   :wub: Само времето да позволява и в неделя сме в морската- ама не разбирам другите защо се ослушват?!
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#3929 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 03:33 PM

Привет, щурористи-кокери! Hardy,много подходящо! ;D
Муцунски целувки специално за Памела! :wub:
Разгледах ви снимките, всички сте много хубави. Истински англичанин е Рудо с карето, прилича му като на Шерлок :P, черното Бижу е сладур, малката Киара настига големите. :blink:
Meridit, Iosha е много забавна в този гащеризон, наистина практично. Идеята ме накара да се замисля. B)
Blinki, вие с Айричка сте герои! :wub:
Всички, които сме пропуснали имат по една муцуна от Нарка.
Сега да ви задам един въпрос - срещате ли се с коне и какво е поведението ви в тези случаи? Много ми е любопитно. ;)

#3930 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2007 - 04:03 PM

Ох, немога да сваля снимките от телефона на компютъра  :rolleyes:
Иначе имахме малко подобие на торта с бенгалски огън вместо свещичка.
Купонът беше голям  :yahoo: (за мен). Памела нищо не разбра, разбира се. Малко беше шашната, че и разрешавах да ходи и да си проси от гостите, ама бързо се ориентира че ще падне голямо ядене  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3931 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2007 - 04:07 PM

Инспектор Дюдю, ние сме имали срещи и с коне и с магарета. Памела, беше:"Ех, какво голямо куче! Чакай да го подуша и да му помахам с опашле. Ама къде му е дупето? Ей, че високооооооооо! Къде му е муцината, ха етоя. Я да се душим заедно!"
А на единия кон даже  :wub: му даде, по муцината!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3932 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 09:56 PM

Първата ни среща беше много бурна. Аз не го видях, тя е усетила миризмата доста от далече, много се развълнува, започна да лае неистово.. В Морската направиха конна база и някой беше излязъл навън по алеите. Тя просто полудя, наложи се да я гушна.
Следващият път бяхме на плажа, беше съвсем пусто и изведнъж пак кон! Профуча в галоп, тя хукна като стрела след него лаейки, всичко това с голяма скорост. За малко да я изгубя, отдалечи се на голямо разстояние. Но сякаш искаше да бяга до него, или с него, знам ли. Имах чувството, че нещо ловджийско започва да ври в нея. Та вече много внимаваме с конете.
Затова питам как се държат вашите кучета. :rolleyes:

#3933 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2007 - 11:12 PM

Онзи ден разхождах Рея както обикновено на поляната пред блока.Всичко беше наред,когато изжеднъж видя една фойерверка как светкаше във въздуха и когато гръмна,тя побягна уплашена.Едвам я настигнах и я прибрах.Вечерта,когато дойде време за разходка,тя не искаше да си покаже и носа навън.А на поляната не иска да стъпи повече.Днес също не иска да излезе,даже на терасата не се показва,а преди това и беше любимото място.Някой може ли да ми каже какво да направя,за да не се плаши Рея от тези пиратки?Идват коледните празници и незнам как ще я извеждам на разходка. :'( Моля ви ,кажете ми вашите кокери плашат ли се от пиратките навън и мога лида направя нещо за да не се страхува Рея толкова много? :(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#3934 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 November 2007 - 11:40 PM

Положението с пиратките е много лошо. Трудно се учат кучетата да не се страхуват, или да не реагират на тях /защото Сара например не се страхува, хуква към тях да ги гони/. Единственото, което може да се направи е постоянно в такива случаи да се показва на кучето, че това е нещо напълно нормално. Нито гушкане, нито галене, нито нищо. Продължавате си играта или разходката все едно нищо не е станало. И подканяте кучето. Обаче има нещо важно - недостатъчно добре обучено куче не е хубаво да се пуска без каишка. Аз съм имала такива изтръпващи случаи със Сара, от тогава сме на ролкова каишка и се пуска само когато съм сигурна, че няма къде да избяга или по какво. Кокерите по принцип са малко своенравни, стопаните често не обръщат достатъчно внимание на обучението и в резултат се получава избягал кокер покрай нова година.
Аз Сара покрай празниците я водя задължително на каишка. Просто не мога да си представя какво ще правя ако вземе че хукне след някоя пиратка.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3935 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2007 - 11:53 PM

Аз извеждам Рея на каишка и я пускам само пред блока или когато я водя на някое по спокойно място да потичаТя е още малка  и нямам възможност да я водя по четири пъти на ден на неоживени места.За това искам да свикне с градския шум с колите и с хората.Та с това горе долу свикваме,ама с тия пиратки незнам как ще се оправиме... :-Но незнам как да я науча да не се страхува?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#3936 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 11:53 PM

В нашия случай ми се струва, че не беше точно и само страх. :rolleyes:

liubka, можеш да прочетеш тази тема http://dog.bg/forum/...pic,1728.0.html. Интересна е и полезна.
Пиратките наистина са лоша работа. Предполагам, че samotnata има опит и мнението й ще е от полза за всички, които имат нужда от съвет.
Имам приятели с бретон шпаньол, от време на време ходи на лов. Обучавали са от от малък с резки гърмящи и постепенно усилващи се звуци докато свикне. От начало с нещо невинно, после пиратка и накрая гърмеж на пушка. Така стъпка по стъпка напред. :sedni!:

#3937 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 November 2007 - 11:58 PM

Мда, бавно става подобно обучение. Аз до ден днешен не съм се справила /4-та година тече/. Но пък се справих с гръмотевиците, което си е постижение. Първите два месеца Сара се завираше под леглото /куче на 9-10 месеца не е бебе вече/ Сега си спи най-спокойно и не я тревожат гръмотевиците. Просто загърмеше ли аз се правех на непукистка, игарех си с нея, даже я извеждах анвън, че да разбере, че няма страшно. Но с пиратките е друго. Те са по-близко. На далечните вече не реагира, но на близките полудява. Справям се единствено с командата НЕ /забранява тя да тръгне в посоката на пиратката/ и Върви до мен /което означава, че тя трябва да тръгне с мен обикновенно в обратната посока/. В повечето случаи работи, но наближат ли Коледа и Нова година не я пускам от каишката. Застраховам се.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3938 Потребителят е офлайн   stanislav13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 06:59 AM

Това с пиратките може да се преодолее с гърмене  докато не и прави  впечетление .От начало трябва да е на каишка .Пиратките/най-добре е с халосни патрони/ се хвърлят от далече ,като през това време успокояваш кучето  и така все по близо,докато почне да не им обръща внимание.Аз живея на 10 ет. и отпачало ги хвърлях през терасата ,след  това докато вървим  и накрая с  ловна пушка. Когато му гърмях с пушката даже и не му направи впечетление.Сега е на 3 мес и 15 дни вчера беше цял ден в гората направо пощуря от кеф.
Това ще е най-добре да го правите в гората и ли полето,където няма да има странични дразнители ,но трябва да сте двама .Един да гърми и друг да успокоява.

#3939 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 02:33 PM

ДАТАТА: 18 НОЕМВРИ 2007
МЯСТОТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: СОФИЯ
СЪДИЯТА: DENIS KUZELJ - СЛОВЕНИЯ
СЪБИТИЕТО: ЕСЕННА ИЗЛОЖБА НА БККСК

Добре дошли са кучета от всички породи от 5-та породна група. При желание осигуряваме хотел. Краен срок за подаване на заявките: 10.11.2007. Такси за участие: 12 лв. за първо куче, 10 лв. за второ куче, 8 лв. за трето и всяко следващо куче, над 10-то куче участието е безплатно. Такса за класове Бебе, Подрастващи и ветерани: 6 лв. Участващите кучета задължително трябва да имат родословие, вписано в ПК на БРФК и собствениците им да са заплатили членски внос за настоящата година. Лица, които не са членове на клуба или на друга федерация, призната от FCI, могат да извеждат кучета своя собственост само за експертна оценка. За експертна оценка се допускат кучета без родословни документи или с непълни такива.
Изложбата ще се състои в рамките на серията от 2 международни изложби САСІВ (17 и 18 ноември), заявки за които можете да изпратите на brfc@mail.orbitel.bg.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
Клас:
○ Бебе (3-6 м.)
○ Подрастващи (6-9 м.)
○ Млади (9-18 м.)
○ Интермедия (15-24 м.)
○ Открит (15 м. 8 г.)
○ Шампиони (15 месеца и нагоре, изисква се сертификат за шампион)
○ Ветерани (8 години и нагоре)

Име на кучето: __________________________________________________________
Порода и разновидност: __________________________________________________
Родено __________________ пол: __________________ ПК №. _________________
Баща: ___________________________________________________
Майка: ___________________________________________________
Развъдчик: _________________________________________________
Собственик: __________________________________________________
Адрес и телефон: ____________________________________________________________
Сайт и електронна поща: _____________________________________________________
Конкурси: Млад водач (6-13 и 14-18 г.), Двойки (две кучета от една порода, на един собственик), Развъдна група (минимум 3 кучета с един производител), Група потомци (един родител и минимум 3 потомъка), Група на развъдник (минимум 3 кучета с един производител, без значение породата), Група на основател (поне 3 поколения потомци)

#3940 Потребителят е офлайн   KRISI_BABY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 06:09 PM

Здравейте всички!!!
Искам да ви попитам нещо. Моят кокер Рики ми прави малко бели,но това неми пречи обаче една от тях немога да го науча да неправи и тя еда пишка на моето легло и то най-вече от страната на приятеля ми даже веднъш се изпишка върху него докато спеше,  незнам защо прави така.Моля помогнете ми.Предварително благодаря. 

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни