Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4681 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 27 January 2008 - 10:56 AM

тигърчо,слава богу,алергията не се е обаждала скоро ,дано и да не се обади.Аз и работа ще почвам,та се натрупаха много неща.Направихме опити наистина,както казваш,но нещата не зависят само от добро желание.
Десси,пиши си каквото искаш,няма и тази тема да превръщаме в бойно поле...всеки си прави изводи за себе си ...стига моля те .
Станало недоразумение,станало.Разрешен ли е проблема - да,това вече не мисля да обсъждам,за да не вредим на никоя от страните!
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4682 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2008 - 11:02 AM

Никой не иска бойно поле, не разбирам защо трябва да се държиш отбранително срещу всеки! Освен това, явно си голям човек - така си преценила, така си направила, какво значение има какво мислят другите. Това си е твоето решение, взето въз основа на твоите проблеми и твоят живот.  Негативите за всичко, обаче, останаха у теб, едва ли е най-справедливо. Само това исках да напиша.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#4683 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2008 - 11:51 AM

еми,да така е ама нищо....не е важно кой какви негативи ще ми слага,важно е ,че оправихме споровете и неяснотите помежду си ,това е важно...и да намерим на милата Рафи стопани.
То който ме познава знае що за човек съм.А съвсем нормално е след всичките хули човек да се държи отбранително - инстинкт.Ако не съм те разбрала -извинявай.
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#4684 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 12:22 PM

Joleto, ти си  едно голямо дете!!!!!! 

#4685 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 12:28 PM

Да,вчера ми го каза ;)
Немога да го забравя за 1-2 дена...напомни ми след седмица :-
Поне "строгите" си изисквания ще кажеш ли,да разберем какви стопани търсиш :blink: може пък да намерим такива знатни и достойни,пълнолетни зрели хора :yahoo:

#4686 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:13 PM

Имам чувството,че моята Бианка,не е кокер :'(
Случайно се натъкнах на обява с английски кокерчета на 45 дена ето това е едната снимка от обявата(http://www.dalavera.net/read.php?70,224624):
Качена снимка
Моята Бианка е на 51 дена и изглежда ето така:
Качена снимка
Имам чувството,че тя е кръстоска с голдън ретривър...защото където ме мярнат с нея(от вета към вкъщи) казват:
-Лелее какво хубаво голдънче...
-Ама не е голдънче,а кокерче!
-Е не е кокер,то му личи че е голдънче!
:'( :'( :'( :'( :'( исках космат кокер,а имам късокосмест голдън май :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

#4687 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:16 PM

Спокойно! :blink: засега никой нищо неможе да ти каже.Но 100% не е голдън или лабрадор ;) много хора знам където си вземат кокер,същото е като малко и като порасне се оказва нещо между ирландски сетер.Според мен кучето ти е много сладко и си ти е приятелче за цял живот! :blink:

#4688 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:24 PM

Да ще ти кажа, че те не касаят теб и отказвам най любезно на твоята подкрепа .
Моя отказ за теб бе направен, моля те не ме занимавай повече с твоите въпроси.

#4689 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:27 PM

Много я обичам и не бих я заменила за нищо на света...най-много ме е яд обаче,че ме прецакаха с породата :- исках да има много дълга козина,която да реша непрестанно...но се разминах със ресането ;D
Поздрави от нас с Биба :wub:

Меритид каква е тази агресия... :rolleyes: добре като не ти трябва моята подкрепа...и въобще не ми звучиш любезна!И защо да не ме касаят мен??Какво съм ти направила за да ми говориш така??
Добре,няма да те занимавам с МОИТЕ въпроси...
Оправяй се...предлагам ти помощ,ти ми отказваш...айде със здраве... :huh:

#4690 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 01:39 PM

Извинявам се, че се намесвам в чужд разговор, но доколкото разбрах държите да дадете Рафи на някой пълнолетен.... Ничия страна не вземам в този спор, но това ме навежда на мисълта, че търсите отговорни стопани за кученцето, които да се грижат добре за малкото злато. Само, че едни пълнолетни, порастнали стопани дали ще имат нужното време да са с нея и да си играят и всичко останало? В никакъв случай не казвам, че трябва да оставите отговорността за кучето на някой 10-годишен! Просто давам тема за размисъл...
User's Signature

Качена снимка

#4691 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 02:03 PM

Задължително да е пълнолетен според мен.Освен това отговорен,всеотдаен и добре материално,защото кучето е живо същество,а не плюшена играчка.Изисква всекидневни грижи-възпитание,игри,хигиена,вет.грижи ,а като е изложбено смятам,че е още по-голяма отговорност и грижа.Човек трябва да е НАЯСНО с какво се захваща.Пожелавам на Рафи най-грижовните и любящи стопани и да я открият скоро!Тя е една принцеска и нека има късмета да живее като такава! :wub:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4692 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 02:20 PM

joleto,за съжаление има много некоректни хора,но кучетата обичат безрезервно и са предани докрай,даряват с безкрайно много любов стопаните си,без значение дали ги хранят със скъпи гранули или остатъци храна,дали живеят богато или бедно,дали са красиви или грозни...те просто обичат,обичай я и ти, такава- тя е твоето сладко кученце. :P :P :P
User's Signature

#4693 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 02:42 PM

Много ще ме извинявате,обаче това с пълнолетен и непълнолетен са пълни глупости.Искам да кажа че един непълнолетен(над 10 години примерно,нямам впредвид малки деца),може да се грижи много ,ама много по-добре от от един пълнолетен,може да заделя пари за него и да му обръща много повече внимание,да го извежда на дълги разходки,както и да го научи на необходимите команди и да му осигури нужната хигиена.Докато повечето пълнолетни хора работят,прибират се изморени,извеждат кученцето по задължение,най-често на малка разходка за половин час.
Абе айде моля ви се,не пишете само тъпотиии,че ставате смешни.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4694 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 02:49 PM

Цитат

Много ще ме извинявате,обаче това с пълнолетен и непълнолетен са пълни глупости.Искам да кажа че един непълнолетен(над 10 години примерно,нямам впредвид малки деца),може да се грижи много ,ама много по-добре от от един пълнолетен,може да заделя пари за него и да му обръща много повече внимание,да го извежда на дълги разходки,както и да го научи на необходимите команди и да му осигури нужната хигиена.Докато повечето пълнолетни хора работят,прибират се изморени,извеждат кученцето по задължение,най-често на малка разходка за половин час.
Абе айде моля ви се,не пишете само тъпотиии,че ставате смешни.

Нещо такова имах предвид и аз, защото моят случай е такъв. Нямам 18 ама се грижа за кучето с цялата си любов и сама (със джобните си) се грижа за него, че даже и за зайчето, хамстерите и още едно куче... Дори като ходехме на инжекции пак не съм искала пари от родителите си. И прекарвам целия си ден с нея... И не мисля, че се грижа зле за нея...
User's Signature

Качена снимка

#4695 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2008 - 02:52 PM

няма значение дали е пълнолетен или не ,въпроса е да има време за животното.Иначе всеки стопанин обича кучето си,но ако има и други ангажименти и отговорности ,разбира се ,че е трудно и както при нас непосилно.Това както сама се убедих е специфична емоционалност порода и си иска големите  разходки,миене след това и сушене...и докато се обърнеш и станало време за другата разходка...
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#4696 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 03:09 PM

Ето го и моето мнение:
-Според мен,няма значение на колко си,след като имаш желанието и психическата нагласа...ВСЕКИ ЧОВЕК преди да си вземе куче обмисля вариантите да копува нов компютър,милиони кабели...да си направи шкав с катинар,ако е нужно,за да му оцелеят обувките...но той ЗНАЕ с какво се захваща!
Всеки един непълнолетен може да гледа кучето си дори по-добре от пълнолетен...както и обратното!
Не е проблема във възрастта!!И като започнете с това:
-Ти си много малка,мислиш ли,че ще можеш да се грижиш за него!?!?!?
Еми,щом искам да си купя,явно съм преценила,че изисква много грижи и съм се решила въпреки всичко да поема тази отговорност!

Аз търсех да си взема куче от доста време,но започнах да търся активно от август месец...всеки 2ри ми казваше...та ти си непълнолетна,неможеш да се справиш с отглеждането...и затова взех Бианка от зоо магазин...на тях не им пука пълнолетен или малолетен си,важни са им парите...прежалих 300лв и толкова...сега си я гледам много добре...много си я обичкам и очаквах да е английски кокер спаньол...може да не е,но вече си я обикнах достатъчно!
Много ме ядосва,прави ми напук,ръба ми чехлите и пишка където и падне...но си се надявам един ден да стане малко по-умничка и малко повечко да ме слуша ;D
А и violeta.di не е задължително да е пълнолетен...нима само пълнолетните са отговорни и всеотдайни?????
Любовта няма възрастови граници...кучето е една невероятно голяма любов...която заслужава да получи всичко нужно...всяко едно куче заслужава много грижи...няма разлика м/у един померан  и едно помиарче...само дето едното всички го обичат,а другото всички наричат "бъхльо" или нещо от сорта...всичките животинки заслужават всичката ни любов!!!

lonesome и аз съм нещо като теб...дават ми по 20лв джобни на седмица и харча само по 10 за да мога да даря със всичко нужно кучето,2те котки и папагала ми!!Не искам пари от родителите ми,защото вярвам,че сама мога да се справя и съм напълно отговорна!

Sorry за километража,каквото имах да казвам по темата го казах!!!

#4697 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2008 - 03:15 PM

На мен, Памела, ми "стъпва" повечко от 10 лв. на седмица, като не броим витамините, играчките, лекарските консилтации и т.н., А тя не е изложбено куче за което трябват много повече време гружи и т.н. ;) Не казвам, че кучетата трябва да се разделят на изложбено и домашно. Но просто всеизвестен факт е, че малко хора могат да си позволят финансовата обезпеченост на едно изложбено куче. Надявам се, че сте разбрали какво искам да кажа, защото май доста завоалирано се изразих. Не се обиждайте едни други, не затова сме се събрали тук!  :wub: :wub: :wub:

Я малко да разнообразим: Тук сме след баня и се правим, че не виждаме сешоара  ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4698 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 03:47 PM

Тигърчо, твоето кученце ми е особено симпатично особено с белите петънца... влюбена съм в него!!!
User's Signature

Качена снимка

#4699 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 03:59 PM

Моята Бебз я е страх от сешоара ;D
Ето една много готина снимка  :wub:
Качена снимкаКачена снимка
Даже 2...ейй...олях се!
Наистина Памито е много сладинка със тези бледи петънца...невероятна красавица е... :wub: :wub:
Да ти е жива и здрава и още дълги години да те радва :->) :yahoo:

#4700 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 04:09 PM

liubka......?На кого е нужен този тон?!Има и отговорни непълнолетни,но се предполага, че децата затова ги отглеждат родителите им и наставляват до 18,че понякога и повече,защото до тогава се учат на самостоятелност,отговорност и уважение.За жалост и някои възрастни не се научават! :-  Този форум напоследък заприлича на виртуално бойно поле :samoubiec:
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена