Кокер спаньол
Публикувано: 27 February 2008 - 10:24 AM
Публикувано: 27 February 2008 - 10:39 AM
Публикувано: 27 February 2008 - 12:27 PM
и имам един въпрос, че не съм много на ясно още с гранулите, имам чувството, че те са необятна тема. до скоро малкият хапваше за кутрета гранули. там Junior мисля,че ги водят точно. и нещо тук започна много да не ги харесва, а преди толкова им се радваше. сам си ги избра от магазина. и сега си мисля, да не би защото са за по-малки и да не ги иска? е, хапва ги де,ама не с кеф както преди. и понеже беше много болен до скоро ядеше интестинал на Роял канин за търбухчето и ни казаха постепенно да смесваме с нормална храна,за да не се дразни стомаха. и сега той само пробира Роял канина и след това с не много кеф дояжда Уфито. и не знам, за съжаление не мога да си позволя да го храня само с роял канин. купихме интестинала,защото беше лечебна храна, сигурна съм че я знаете. за да го излекуваме. но сега не знам, дали е каприз, че не е я иска толкова. и има и проблем,че яде за по-малки храна?
Публикувано: 27 February 2008 - 01:08 PM
Не мога да ти препоръчам, сама трябва да разбереш какво харесва, но не ти препоръчвам да храниш с по-нисък клас храна. Супер Премиум е ок клас, в краен случай премиум. Но трябва да знаеш, че бебешката винаги е по-скъпа от нормална. Успех в търсенето! ;)
Публикувано: 27 February 2008 - 01:22 PM
Публикувано: 27 February 2008 - 06:16 PM
Публикувано: 27 February 2008 - 06:29 PM
Много Ви благодаря,достойно поведение за хора на възраст...
Chiita нещо не разбирам за какво ми намекваш...няма да си кастрирвам котките,но и не ги множа...бъди спокойна ;)
idol ike и на теб благодаря за всичките обиди във 10 поста някъде но кратки...ако моето е "изливане" и "километражен пост",то твоето е СПАМ или ФЛУУД...както искаш го приеми...и на теб благодаря!
Meridit благодаря ти за цялата "подкрепа" която ми оказа...благодарих ти за телефона,но така и няма да се обадя...АКЪЛА МИ НЕ Е ДОШЪЛ В ГЛАВАТА...той не е излизал от там...
БЛАГОДАРЯ за приятните обиди,които ми нанесохте...смятате че аз ви обиждам,не се вслушвам в думите ми...изкарахте ме проста...много мило от ваша страна нали :)
Че не разполагам с милиони да си купя чистокръвно,родословно куче за 2000лв че да сте доволни,моя грешка ли е??
Да уважаваш някого,а виж как да ти се отблагодарят!
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ВИ БЛАГОДАРЯ...
Няма повече километражни постове,няма да пиша повече във този форум след като не ме искате...ваша си работа...понеже сте тука от години,а аз съм от месеци...да се махам нали...тъпанарка със евтино куче,не е за този форум!!
!!ДОВИЖДАНЕ!!
Публикувано: 27 February 2008 - 07:37 PM
Не мисля, че писаното от мен е Флууд и Спам, но щом казваш..... ;)
Никой никъде не споменавал, че трябва да имаш чистокръвно куче, за да пишеш тук, просто имай малко отношение.
Усещам, че си малко разочарована, че Бебз няма козинка, която си искала да решеш, че е по различна с нещо от другите кокерчета, но това е твоята любима, малка Бебз, недей да и намираш само кусури, кученцето ти е много сладко! Не е моя работа да ти давам акъл, но по добре да дадеш цялата си обич и възможности, за да отгледаш Бебка и да не я лишаваш от нищо, от колкото да вземеш още едно пале и да се чудиш, дали ще ти стигнат парите. Задръж малко, ще дойде и този щастлив ден, повярвай ми. ;)
И недей да ни напускаш, искаме да видим все пак, как расте твоята Бебз. ;)
С най-добри чувства.
Публикувано: 27 February 2008 - 09:25 PM
Публикувано: 27 February 2008 - 10:17 PM
Цитат
Я по-полека ако обичаш!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 February 2008 - 10:30 PM
ПО-спокойно, по-спокойно! мисля, че сме се събрали, за да се забавляваме и да си помагаме, а не да се обиждаме всички взаимно! дайте да се върнем към нормалното общуване и да забравим тези тежки думи!
мисля,че има много повече неща, които ни свързват, отколкото такива,които ни делятт???!!!!!
Публикувано: 27 February 2008 - 10:47 PM
Предлагам всеки да сложи снимчица на своето сладурче и да разкаже как са минали последните дни докато във форума имаше напрежение.
Започвам аз.
Кара вече напредва с ходенето по нужда където трябва но само когато ние сме си в къщи да я наблюдаваме.Днес така се омаза в една нейна тортичка че се наложи да я поизкъпем и стана една пухкава и мекичка.Вече се опитва и да се качва /катери/ по мебелите.Скоро и тях няма да мога да опазя :rolleyes: Иначе лудее и хапе всичко по пътя си ;D
Публикувано: 27 February 2008 - 10:48 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 08:08 AM
Публикувано: 28 February 2008 - 09:37 AM
Попаднах там по покана на собственика,който беше много горд от своя "развъдник".Отидох от любопитство да видя един български развъдник(не да си търся куче) и очаквах да видя точно това,но....Така наречения развъдник представляваше кален двор с навързани на къси синджири кучета от всякакви породи-кокери,сетери,хъскита,питбули,пекинези,шпицове и т.н все търсени породи.Вместо къщички имаха по един обърнат варел.Всички те бяха в ужасно окаяно състояние-слаби, мръсни,наплашени.Някои имаха видими дефекти,куци или с проблем в очите.Едната женска била блъсната от кола и не можеше да ходи нормално,но можеше да ражда....Всички те- машини за раждане,тяхното състояние нямаше значение,важното било колко могат да произведат....Повечето, които се опитах да погаля се напишкаха от страх,други обезумяло се защитаваха и не успях да ги доближа."Не се цапай!" -беше съвета на собственика..
Естествено имаше и така нареченото"родилно отделение"-няколко малки закрити клетки.Смрадта, която се носеше от там беше толкова остра и задушлива,че въпреки желанието ми да видя малките,не можах да остана там повече от една-две минути.
Всичко това собственика ми показваше със гордост и непрекъснато говореше за това как ще вземе още кучета и как ще се разрастне "развъдника".Излишно е да казвам,че купувачите му никога не ходят там и не виждат къде и как са започнали живота си любимците им.Той им носи бебетата.
Никога повече не видях този човек-по мое желание.Ще ми се да можех да направя нещо повече,но в тази наша държава явно това е невъзможно.Виждам обаче обявите му-навсякъде-с гръмкото име развъдник....
Меридит е права,че докато не видиш нещо такова с очите си не можеш наистина да го почувстваш.
Йолето,ако искаш още един кокер и нямаш средства да си купиш от истински развъдник(не като този по горе) изчакай и следи обявите в "без дом".Както сигурно си забелязала има и много кокери които си търсят нов дом.Последната такава сложи Бушката преди няколко дни,можеш да се върнеш няколко страници назад и да я видиш.Така поне със сигурност ще направиш едно добро.Никой не те обижда или гони ,хората тук се опитват да ти помогнат да не направиш грешка,за която после можеш да съжаляваш.
Публикувано: 28 February 2008 - 10:06 AM
Целия развъдник беше един голям двор и завързани повече от 40 кучета-повечето овчарки,гончета...все големи,но имаше и един пекинез,вързан с доста голям синджир-направо останах втрещена като го видях.Имаше и пуснати кучета,които се разхождаха спокойно,а двора не беше ограден целият.Представям си какво би станало,ако мине от там някой човек пеша.
Повечето от кучетата бяха мръсни,но не бяха слаби и имаше храна при тях-собственикът доколкото знам е ловец.Нямаха видими болести,изглеждаха добре,доколкото може да се каже.Ние попитахме за немска овчарка,но се оказа,че в момента няма.Показа ни 4 български овчарки на 4 месеца,които се разхождаха свободно и бяха доста големички.Аз исках да си вземем бебе за да може да свикне с нас и с Рея.И тогава собственикът ни изнесе от сградата едно кученце на 2 месеца и половина-беше много хубаво.Решихме да го вземем.А освен това видяхме и бащата-беше огромен,здрав-очарователно куче.Малкото беше мръсно,цялото с трина и миришеше лошо.Дори имаше бълхи.
Но сега всичко се оправи-няма бълхи,яде хубава храна и много обича да си играе с Рея.Няма никакви здравословни проблеми и като цяло съм доволна от избора си.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 28 February 2008 - 11:42 AM
ralica_v, много се радвам, че малката се развива добре, те първа ви предстоят лудориите. ;D Няма как за сега да изразходвате енергия на вън, с другите кучета, та ще имате малко екшън в къщи! ;) ;D
В по- горния пост бях дала линк,но добре, че са вече изтрити обиди и нападки, беше много грозно! :(
Публикувано: 28 February 2008 - 11:45 AM
Публикувано: 28 February 2008 - 11:56 AM