Кокер спаньол
Публикувано: 18 March 2008 - 04:37 PM
Нормално ли е Кара да си е изяла порцийката,надуло й се е коремчето и до следващата порция /след 4 часа / да изглежда така сякаш не е яла с дни,никакво коремче,отзад до крачетата сякаш дупки има :( .
Публикувано: 18 March 2008 - 04:43 PM
Съвсем нормално е -не се тревожи.Тя сега е в периода в който ще расте като гъба :P.
Като порасне може и повече да не видиш тази фина талия,като се има предвид какви лакомници са повечето кокери.
Публикувано: 18 March 2008 - 04:50 PM
ама ето заради този начин на мислене стигаме до там с всичките тези бездомни и измъчвани животни!!!!!!!
защото ако случайно не ти донесът точно кокер??? тогава какво - за вратленцето и хайде на улицата!!! :huh: пък дръг да му бере грижата нали????? спрете се бе хора да мислите само за себе си!!!!! все пак им причина, за да забраняват тези дейности!!!!!!!!
Публикувано: 18 March 2008 - 04:50 PM
Иначе ... не е вярно, че не се интересувам. Всъщност наистина така написах, просто защото вече сме казали за кучето. С удоволствие бих разпитала преди това, но имах проблеми с интернета, чак сега от няколко седмици влизам.
Наистина не искам да мислете, че е важно само да си взема куче, интересуваме откъде е, ако не ме интересуваше щях да отида в първия зоомагазин и да си го взема, но както знаеш добре - животни от зоомагазин не се взимат, поради ред причини! :blink: или пък от първата обява, която видя, а повечето обяви всъщност напоследък са повече от "борси" :angry:
Искам просто да знаеш, че ме интересува и няма да взема първото възможно куче. :blink:
Иначе, Gesi, от Варна съм. :blink:
Публикувано: 18 March 2008 - 05:14 PM
Публикувано: 18 March 2008 - 05:27 PM
Цитат
Съжалявам,че трябва да ти го кажа,но този ваш познат, който внася всякакви породи кучета(по твои думи) не е с нищо по-различен от борсите и зоомагазините.Именно такива като него зареждат зоомагазините.
Публикувано: 18 March 2008 - 05:44 PM
Просто не искам да ме разбирате погрешно.
Brandi and Max, казах че не ме интересуват подробности, защото като се радвам не мисля ;D Иначе естествено, че ме интересува :blink: Аз сега като гледам какво съм писала се смея на себе си. Особено това: Aз нещата не знам как стоят, важното е, че ще има куче! ;D
Не искам просто да си мислите, че съм безотговорна и ще взема първото куче, без да знам откъде е. :blink:
Пък и толкова съм чела за борсите на кучета и съм психясала направо и постоянно питам "Мамо, ами ако се окаже измамник";"Мамо, ами ако са го измъчвали";"Мамо, мамооо, ами ако ги развъждат само, за да ги продават". И сама дори не вярвам на себе си, като ги говоря, защото познавам човека все пак и знам, че няма да направи такова нещо, обаче съм психясала на тема борси сега и не знам какво говоря.
Не искам да кажа, че не ме е страх, напротив - точно затова решихме да е от познат. Естествено, че се притеснявам. Просто не искам да си мислите погрешно, че не ме интересува откъде ще е и какво ще е. :blink:
Публикувано: 18 March 2008 - 05:58 PM
Публикувано: 18 March 2008 - 06:06 PM
Майка ми се сети за него и му се обади, той каза, че няма проблем и скоро ще ходи до Словакия и ще провери - ако има, ще донесе, ако няма - ще почакаме.
Нямам нищо против критиката, но тука го направихме на спор и ако искате може да спрем. :blink: Пак казвам - нищо против, но просто не ми се спори.
Казах, че нямах интернет дълго време и не знаех тук откъде мога да си взема. :blink:
Публикувано: 18 March 2008 - 08:19 PM
Цитат
Цитат
JujitYy,да бих могла да те разбера ако не си противоречеше постоянно.А ,я чакай ти май не си противоречиш - и в двата случея вашия познат прави едно и също ;D ;D
Не се заяждам,просто се мъча да те накарам да разбереш очевадното....
Ти знаеш ли откъде ще вземе той кученцето-от ферма за кучета,зоомагазин там,развъдник.Ще има ли малкия родословие?Ще бъде ли родословието истинско?Ако е взето от развъдник-легитимен ли ще е той или просто ще се нарича развъдник.
Разбери ме и ти правилно -не те съдя заради това,че може би ще си вземеш неродословен кокер,повечето от нас тук имат неродословни кокери и ги обичаме безкрайно много такива каквито са.Всеки сам и по свои си различни причини решава какво куче да вземе и от къде.Дразни ме това ,че си мислиш ,че като е докарано от чужбина и като го носи познат то е сигурно,че кокерчето ще е чист американец.
Както и да е ..Каквото и да е кученцето ви пожелавам преди всичко да е много здравичко, а на вас да го обикнете истински дори и ако(не дай боже) не е точно това което сте очаквали.
Не се притеснявай да питаш ако имаш въпроси по отглеждането.Ще помагаме с каквото можем.
Публикувано: 18 March 2008 - 08:58 PM
Публикувано: 19 March 2008 - 09:32 AM
Днес имаме прекрасен повод за празнуване - ставаме на 1 годинка!
Вече сме големи, но все така сладки и послушни!
ПОжелавам на Рони много здраве, да ме радва дълги години и да имаме безкрайни весели мигове заедно! :wub:
П.П.Ето как закусихме....доста трудно беше да изпълняваме командата да не посяга към яденето....:)
Публикувано: 19 March 2008 - 11:33 AM
Нашата глутница му пожелава само здраве да има и дълги години заедно!
Целувки от нашата банда! :wub:
Торта е страхотнаааааа!!!! ;)
Публикувано: 19 March 2008 - 11:51 AM
Пожелаваме ви весело изкарване на празника и много,много хубави мигове на вас с вашето детенце! :wub: :wub: :wub:
Тортата е супер!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 19 March 2008 - 11:54 AM
Да ви е жив и здрав и да ви радва още много години, както ви е правил щастливи през първата ;D Тортата е страхотна,... Даже е задължително да споделите рецептата. ;D ;) ;D
Ние вчера ходихме да си правим кръвна картина. Имахме съмнения, за... (не се сещам как се казваше точно болестта...) болест открита в последните 2 години, която се причинява от ухапване от кърлеж. Симптомите са почти никакви,... просто кучето има намален апетит и в един момент отказва да яде. Иначе е жизнено без каквато и да е видима промяна в характера и държанието си спрямо околността. Но ако не се лекува на време води до анемия. ... Та резултатите показаха, че сме живи и здрави,... просто се правим на капризни, защото тези гранули са ни писнали. Сменихме гранулите с по-висок клас + енерджи. Сега на разходка сме така :yahoo: :Танц: :yahoo:
Утре или в други ден, ще ни излязат и пробите от очичките,... защото много ни сълзят :'( в последно време, че и гурелки се появиха.
Тази неделя и ние ще сме на линия в морската,... ако ни се отсърди времето. Към 14:30 :palec:
Публикувано: 19 March 2008 - 12:26 PM
Публикувано: 19 March 2008 - 12:41 PM
Цитат
Вашият познат просто зарежда борси и зоомагазини, независимо, как ви го представя.
След като не решаваш ти, не е лошо да помолиш някой възрастен да погледне темите, които съм ти дала.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com