Вчера вечер към 18-18:30 имах работа до Софийски градски съд и реших да ида с метрото до там, взех и Бенита с мен да се разходи.Влизам в метрото и чеквам си картата и минавам в това време изскача един полицай и ми казва, че кучето трябва да е с наморник, а от касата изскочи един приличаш на професор Вучков и почна да ми вика ПАСПОРТ, ВАКСИНИ, НАМОРНИК, БИЛЕТ,КЪС ПОВОД.......5 неща НЕ НЕ НЕ СТОЙ
Спрях се и му казвам ей пътувам всеки ден и никъде не сте сложили тези изисквания или забрани! Покажи ми правотата си, че си прав, кучето има чип вади уреда и го проверявай, почна да му се пени устата и да ръкомаха, накарах Бена да седне до мен и само го гледаше в ръцете дали ще посегне

после се скри в стаята докато говорих с полицая. Та така....
Толкова бях афектиран, че изчаках днес да напиша поста си............
Тези неща ще са от полза ако Ви се наложи да се качите на Метрото
И да знаете кучетата не подлежат на контрол и проверка от страна на градския транспорт!!!Това са си техни вътрешни измислици!! Могат само да Ви изискат билет за кучето но не и да Ви взимат паспорта за проверка или да го гледат, това е като да Ви искат личната карта за проверка!!! Опитват се да изземат функциите на МДТ-там само си плащате данъка и регистрирате кучето. и МВР

Проверка може да Ви се прави единствено от полицай или общински еко инспектори.!!!
За да не говорим само на доверие нека говори закона!!!
І. Домашни кучета
1. Контрол: Съгласно изискванията на чл. 14, ал.1 от Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община /НППОДЖТСО/, приета с Решение № 5 по Протокол № 46/18.12.2002 г. на Столичния общински съвет, контролни органи са:
- кметът на Столична община;
- кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица;
- Столичният инспекторат /СИ/;
- Неправителствените природозащитни организации /НПО/ съдействат на контролните органи при осъществяване на контролните им правомощия.
2. Проверки: Съгласно чл.15 от наредбата проверки се извършват само на постъпили в Столичен инспекторат писмени сигнали за нарушения. В тези случай инспекторите в Столичен инспекторат извършват проверки на посочените адреси в присъствие на дипломиран ветеринарен лекар, служител на Инспектората. Не винаги се оказва достъп до частните имоти. В такъв случай се търси съдействие от органите на реда. Там, където собствениците на домашни любимци окажат достъп до жилището си, инспекторите проверяват за наличие на:
Ветеринарномедицински документи на кучето, издадени от лицензиран ветеринарен лекар;
Документ за извършена регистрация в районната администрация ( в отдел „Екология”).