Dog.bg Форуми : Benita Elegido De La Suerte

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Benita Elegido De La Suerte

#101 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2012 - 09:51 PM

Показване на мнениетоMarkony, в 21 May 2012 - 09:03 PM, написа:

Наложи ми се да гледам възрастно ДА за 4 часа и горе долу разбрах какво е положението ви.Завиждам ви на спокойствието,Тия бели не ги трая и 2 часа.Мислех че моя е палав заради едни чехли и едни маратонки..... :be_107:
Продължавайте да споделяте ,темата е много весела,много се смяхме :af_089:

:md_064: при нас белите са ежедневие и някои неща вече.... даже не ги броя снощи по време на земетресенията прояде джанки и днес на всяка разходка търсим джанки от земята..... :ab_041:

#102 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2012 - 02:00 PM

Вчера вечер към 18-18:30 имах работа до Софийски градски съд и реших да ида с метрото до там, взех и Бенита с мен да се разходи.Влизам в метрото и чеквам си картата и минавам в това време изскача един полицай и ми казва, че кучето трябва да е с наморник, а от касата изскочи един приличаш на професор Вучков и почна да ми вика ПАСПОРТ, ВАКСИНИ, НАМОРНИК, БИЛЕТ,КЪС ПОВОД.......5 неща НЕ НЕ НЕ СТОЙ :eg_033:
Спрях се и му казвам ей пътувам всеки ден и никъде не сте сложили тези изисквания или забрани! Покажи ми правотата си, че си прав, кучето има чип вади уреда и го проверявай, почна да му се пени устата и да ръкомаха, накарах Бена да седне до мен и само го гледаше в ръцете дали ще посегне :md_064: после се скри в стаята докато говорих с полицая. Та така.... :eg_033:
Толкова бях афектиран, че изчаках днес да напиша поста си............
Тези неща ще са от полза ако Ви се наложи да се качите на Метрото
Прикачена снимка
Прикачена снимка

И да знаете кучетата не подлежат на контрол и проверка от страна на градския транспорт!!!Това са си техни вътрешни измислици!! Могат само да Ви изискат билет за кучето но не и да Ви взимат паспорта за проверка или да го гледат, това е като да Ви искат личната карта за проверка!!! Опитват се да изземат функциите на МДТ-там само си плащате данъка и регистрирате кучето. и МВР :eg_033:
Проверка може да Ви се прави единствено от полицай или общински еко инспектори.!!!
За да не говорим само на доверие нека говори закона!!!

І. Домашни кучета

1. Контрол: Съгласно изискванията на чл. 14, ал.1 от Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община /НППОДЖТСО/, приета с Решение № 5 по Протокол № 46/18.12.2002 г. на Столичния общински съвет, контролни органи са:

- кметът на Столична община;

- кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица;

- Столичният инспекторат /СИ/;

- Неправителствените природозащитни организации /НПО/ съдействат на контролните органи при осъществяване на контролните им правомощия.

2. Проверки: Съгласно чл.15 от наредбата проверки се извършват само на постъпили в Столичен инспекторат писмени сигнали за нарушения. В тези случай инспекторите в Столичен инспекторат извършват проверки на посочените адреси в присъствие на дипломиран ветеринарен лекар, служител на Инспектората. Не винаги се оказва достъп до частните имоти. В такъв случай се търси съдействие от органите на реда. Там, където собствениците на домашни любимци окажат достъп до жилището си, инспекторите проверяват за наличие на:

Ветеринарномедицински документи на кучето, издадени от лицензиран ветеринарен лекар;
Документ за извършена регистрация в районната администрация ( в отдел „Екология”).

#103 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 11:02 AM

Доста време мина от последния Ни пост (Аз и Бенита), тъй като тя е моя редактор (аз пиша, а тя слага муцуната на лап топа и трие :be_107: )Мина време, че даже и гнева ни премина.Направихме с Бена една обиколка на България София-Варна-София-Петрич-София........, нямам думи това куче качи се в колата и легна .............даже по едно време се чудих да не съм го забавил на някоя бензиностанция :ab_041: толкова кротка съм я виждал единствено в съня ми или когато се е налапала(като почивката и трае точно 1 час и после......)И в двете посоки ни валя убийствен дъжд и не успяхме да направим снимки :dry: , водих я на плажа мислих и сладолед и кебапчета да и купя ама то нали валеше и....всичко затворено.Установихме че тази голямата вода дето се мести напред назад трябва да се лае и да се пазим от нея :ab_041: , а иначе в локвите и калта в парка .....като на минерални бани се ползват :ab_041: .И все пак на плажа много ни хареса особено там където има водорасли от онези с мухите дето миришат по силно, като афродизиак са......така хубаво се отърка, че приличаше на черноморска русалка :ab_041:

#104 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2012 - 04:31 PM

Тъкмо се връщаме от една хубава кална разходка :be_107: Докато се разхождахме ни срещна един възрастен човек с колело и ни попита: " това дого чистокръвно ли е". Съответно Аз му отговорих "Да"; " Ааааааа те чистокръвните са с кафеникав отенък, а това е чисто бяло, да знаеш! " - Галине ти си развъдчика да си знаеш и ти :md_064:

#105 Потребителят е офлайн   He3aBuCuM Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 06:21 PM

Показване на мнениетоB&B, в 01 June 2012 - 04:31 PM, написа:

Тъкмо се връщаме от една хубава кална разходка :be_107: Докато се разхождахме ни срещна един възрастен човек с колело и ни попита: " това дого чистокръвно ли е". Съответно Аз му отговорих "Да"; " Ааааааа те чистокръвните са с кафеникав отенък, а това е чисто бяло, да знаеш! " - Галине ти си развъдчика да си знаеш и ти :md_064:

Еми прецакал си се...
Ето това е чистокръвно дого аржентино: http://obiavi.grad.b...%B4%D0%BD%D0%BE

:D

#106 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 07:39 PM

Вие пък! :) Наистина има кафяви дого-то, които евентуално дядо-то е виждал. Малко след като прочетох за тях, се натъкнах на няколко такива във фейсбук :)
http://a6.sphotos.ak...049118782_n.jpg
http://a7.sphotos.ak...203007772_o.jpg

#107 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2012 - 07:25 PM

Показване на мнениетоLiutenicza, в 01 June 2012 - 07:39 PM, написа:

Вие пък! :) Наистина има кафяви дого-то, които евентуално дядо-то е виждал. Малко след като прочетох за тях, се натъкнах на няколко такива във фейсбук :)
http://a6.sphotos.ak...049118782_n.jpg
http://a7.sphotos.ak...203007772_o.jpg

:ab_041: много съм смотан, хич не се сетих.......

#108 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2012 - 01:39 PM

Вън вали нека ми е зле....
Прикачена снимка
Абе ей стопанчето, що ми разваляш дрямката, виждаш ли ги ей тея зъби а?
Я заминавай там в ъгъла аз ще поостана на леглото :ab_041:
Прикачена снимка
Съчки намирам, пръчки си гризкам :dog:
[Прикачена снимка
Хмммм де отиде шиба..та катерица :dry:
Прикачена снимка
Беее писна ми ей тук лягам и не мърдам :ab_041:
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#109 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2012 - 08:21 PM

Тъкмо се връщаме от чичо Доктор на 11м и 14дни сме 31,950кг. гоним 40 кг. вече

#110 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2012 - 08:14 PM

Днес реших да почистя колата пред блока, взех и Бенита, то без нея на къде?Почнах аз да чистя, а тя лежи в тревата, слънцето пече, а на мен ми се пие бира......и се сетих за момента в който я видях за първи път , с Галин , Диана, Бенита, Артуро и Инима и ми мина през акъла бе....що не си изчисти колата толкова косми......е днес разбрах как се чисти подобно нещо, а и кой ли би се навил да ги изчити, не ти рейнбол прахосмукачка , ако щеш и тъндърбол да имаш все си е тая, остават си !!!!

#111 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 07 June 2012 - 10:05 PM

:ab_041: Що не кажеш, че всичкия този кучак беше се наместил в хечбек :ab_041:

Кола в която съм решел редовно да качвам кучетата съм я прежалил и не я вардя вече :ab_041: затова и не я чистя като ги качвам през ден или всеки ден като има такива периоди и има една за кучета и една за мен :ab_041:

Меганчето ми беше много свидно, затова и го продадох да не го зендосвам повече, че се наложи да го ползвам като полу джип :ab_041: Ама кой като тях, кеф им климатик, кеф им парно, нищо че са в дивата пустош по някои байри :ab_041:

Сега те пак си имат подходящ автомобир а каква стана, тя :dry: поради недостиг на средства си продадах колата за мен за да има пак за тях :ab_041: а аз останах без нищо :ud_009: :dry: Хмммм :dry: ама така е като не мога да карам и им обърнах предишния автомобил :ab_041:

Гладките настилки се чистят много лесно :ae_085: :ab_041:

#112 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2012 - 08:48 AM

Показване на мнениетоgalin_f, в 07 June 2012 - 10:05 PM, написа:

:ab_041: Що не кажеш, че всичкия този кучак беше се наместил в хечбек :ab_041:

Кола в която съм решел редовно да качвам кучетата съм я прежалил и не я вардя вече :ab_041: затова и не я чистя като ги качвам през ден или всеки ден като има такива периоди и има една за кучета и една за мен :ab_041:

Меганчето ми беше много свидно, затова и го продадох да не го зендосвам повече, че се наложи да го ползвам като полу джип :ab_041: Ама кой като тях, кеф им климатик, кеф им парно, нищо че са в дивата пустош по някои байри :ab_041:

Сега те пак си имат подходящ автомобир а каква стана, тя :dry: поради недостиг на средства си продадах колата за мен за да има пак за тях :ab_041: а аз останах без нищо :ud_009: :dry: Хмммм :dry: ама така е като не мога да карам и им обърнах предишния автомобил :ab_041:

Гладките настилки се чистят много лесно :ae_085: :ab_041:

А да те попитам каско правиш ли или просто взимаш някое куче вътре да стои :ab_041: Като я мъкна с мен повече се притеснявам за кучето като е в колата отколкото за самата кола, всички ми викат, че няма нормален дето да тръгне да тършува в кола с Дого, ама де да ги знам. :ab_041:

#113 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 13 June 2012 - 09:51 PM

Еднакво можеш да се притесняваш и за двете :ab_041:

Единият повод за щета за каското не го предявих, защото видимо кучетата бяха унищожили задните кори на предишния Спас, защото виждаха един обект а не ги пускаха да си поиграят с него. Гледката не беше много приятна, но се преживява :ab_041:

#114 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2012 - 06:59 PM

Показване на мнениетоgalin_f, в 13 June 2012 - 09:51 PM, написа:

Еднакво можеш да се притесняваш и за двете :ab_041:

Единият повод за щета за каското не го предявих, защото видимо кучетата бяха унищожили задните кори на предишния Спас, защото виждаха един обект а не ги пускаха да си поиграят с него. Гледката не беше много приятна, но се преживява :ab_041:

:ab_041:

#115 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2012 - 08:38 PM

Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка

#116 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2012 - 09:28 PM

Много време мина от последното Ни включване, но все пак следяхме какво става във форума, Галине нямам думи за Инима.....
но да знаеш, че малката калпазанка е много ОК във ваканция е от 30-40 дни и гони магарета, кози,овце въобще е някаква тотална лудница......
Преди около 20 дни с приятели ходихме да вилата и след запиването вечерта легнахме в 5 и в 10 решихме да ходим в планината над селото да се разходим и да изтрезнеем , Бенита бе на първа линия естествено, още на излизане от селото подгони едно магаре ама така му се зарадва все едно и е коледен подарък а то горкото влезе в реката. По- навътре в гората ходеше по копривите...... няма да Ви обяснявам какво става после..... а в края на разходката засякохме и едни кози и овце илизащи от кошарата, Бенита разбира се нали е парче СОФИЯНКА не е виждала подобно нещо и като ги подгони всичките ги прибра обратно :ab_041:

Предната седмица изкара на морето и поверих сутрешните разходки на друг, че да разпусна и аз, ама не смееха да я пускат да тича сутрин на плажа, че много хора имало, а тя тичала и скачала във водата по плажни топки и всякакви надуваеми и ги гонела да ги захапе и бегом у дома..... :ab_041:

Скоро и снимки :md_064:

#117 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2012 - 12:07 AM

Бенита във ваканция, след моя първи лов на дива свиня, на който реших да не взимам Бенита с мен 1- поради близостта с македонската граница,2-ро единствено Дого и липса на кевларена жилетка.Разбира се тя е на "Front line" и иска да е с мен навсякъде с мен ама...

Поне може да ме прибира като се напия и няма да ми ми чете конско :db_046: :be_107: :af_089:
Пък и полицаите бързо ни пускат, като си покаже усмивката бяла като слонова кост :ab_041: забравят за книжката :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#118 Потребителят е офлайн   B&B Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2012 - 12:19 AM

Заедно с Бена в гората

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (6 Страници) +