- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Мия - догото от Сеславци
Публикувано: 07 January 2012 - 05:03 PM
Публикувано: 07 January 2012 - 05:55 PM
Може ли да помоля, тъй като сте пуснали 4 теми в "Без дом", които приканват и за покриване на сметки на кучетата в ЦВК, да кажете кои сте вие, които сте попечители на тези кучета?

Публикувано: 07 January 2012 - 06:24 PM
За Мия има много кандидат-осиновители, но никой не е преценен като надежден. Ние сме хора с по много животни и осъзнаваме цялата отговорност по едно животно - особено в такъв случай. Никой не иска след 2 седмици отново да се търси дом за кучето, не дай си боже да бъде пуснато навън без даже да разберем за това.
Публикувано: 07 January 2012 - 07:03 PM
Цитат
Не знам кой и как извършва преценките, ама нещо май куца. Визирам този диалог:
Аргументи, за да не се даде Мия на осиновител
Познавам лично д-р Мими Георгиева от Зооландия и най-отговорно твърдя, че тя няма да се застъпи за човек, който не е надежден.
Съжалявам, че така реагирам на постовете ви. Просто станаха прекалено много групите във Фейсбук, които твърдят, че помагат на животни и събират средства за това. А истински помагащите не са толкова много.

Публикувано: 07 January 2012 - 11:53 PM
Публикувано: 08 January 2012 - 12:23 AM
За кого е добро това положение?

Публикувано: 08 January 2012 - 12:44 AM
Защо?
Има ли НЯКАКВА смислена причина?
Да се спекулира с милосърдието на хората е престъпление, дори мародерство.

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 08 January 2012 - 02:01 AM
Егати простотията....
Жалко,дано намери добър дом скоро това изстрадало момиче.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 08 January 2012 - 02:45 AM
Сдружението, за което говори и от което твърди, че е част, не съществува. Може и тепърва да се регистрира такова, но в момента го няма.
Знам, че може да изглеждам странно с този пръв коментар във форума, но не харесвам особено форуми и избягвам регистрации където и да било :) Просто не се сдържах, прочитайки поредния опит на тази жена да представи фактите по-различни от това, което са.
Публикувано: 08 January 2012 - 08:21 AM
#14 Guest_navar_*
Публикувано: 08 January 2012 - 11:08 AM
ако някой иска да помогне,не търси под вола теле.....
Публикувано: 08 January 2012 - 11:20 AM
http://clubdogoargen...B2%D1%86%D0%B8/
Постът е с дата 5 януари 2012 г.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 08 January 2012 - 11:37 AM
Публикувано: 08 January 2012 - 11:51 AM
Публикувано: 08 January 2012 - 11:56 AM
Но мен искрено ме смути начинът, по който е отказано на потенциалната осиновителка с дом в провинцията, където и аз живея, и като мотиви, и като тон, наистина не разбирам...

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 08 January 2012 - 04:07 PM
в случая с Мия, виждам че духовете са доста разбунени и предполагам, че има допуснати грешки и в действия и в думи, едно нещо е категорично за мен...при положение, че пари се събират единствено и само на сметката на клиника... то въпроса не е в пари или крадене....нито за секунда не допускайте това, става въпрос за хора, които са загърбили и собствените си семейства и животни за да помогнат на тези...
аз мисля, че всеки е с право на собствено мнение и не мога да коментирам кой как преценява потенциален осиновител. убедена съм, че субективните фактори надделяват у повечето от нас и решенията ни - нали затова сме хора и правим какви ли не грешки. всеки съди по себе си какво е добро и какво не - как той си гледа животните и как иска да бъдат гледани и когато не се вижда това насреща взима може би грешното решение, да го наречем тесен светоглед.
със сигурност такива решения не се взимат на база емоционалност, а аз виждам доста такава в този случай. освен това много често форумните разговори протичат като разправия, според мен, защото само с написани думи е много трудно да се предаде смисъла на едно изказване и много често се получават недоразумения и криворазбраности...
както и да е...познавам лично и уважавам достатъчно хора в този форум /надявам се че е взаимно/ и не бих си позволила да пусна тема, в чиито добри намерения и почтеност се съмнявам, защото мисля, че това ще е обида за хората тук и тяхната неспирна работа с животните...
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »

Вход

Горе
Цитиране +