Dog.bg Форуми : Мия - догото от Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мия - догото от Сеславци

#1 Потребителят е офлайн   duh kuche Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:животните и пак животните

Публикувано: 07 January 2012 - 05:03 PM

Прикачена снимкаТова е Мия. Догото, което изведохме от Сеславци преди 2-3 месеца. Мия е малтретирана от мъжка ръка и използвана за разплод. Мия тежеше по-малко от 30 кг, когато я заведохме в ЦВК. Тя прекара известно време в ЦВК докато укрепне и в момента е на хотел. Търсим дом за Мия, приемен и постоянен. Мия има и непогасена сметка в ЦВК - ЦВК - ГАЛБА : BG45BUIB98881007429901 / СИ БАНК / SWIFT BUIBBGSF , ОСНОВАНИЕ НА ПРЕВОДА - ИМЕТО НА КУЧЕНЦЕТО - всеки може да помогне с нещичко ако желае. Мия отдавна има тема във Фейсбук. https://www.facebook...72173210&type=3 - тук можете да я видите как изглеждаше, а това е Мия сега https://www.facebook...72173210&type=1 Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 07 January 2012 - 05:55 PM

Доколкото съм запозната, за Мия имаше сериозна кандидат осиновителка. Кучето не й беше дадено просто заради ината на приемната стопанка.
Може ли да помоля, тъй като сте пуснали 4 теми в "Без дом", които приканват и за покриване на сметки на кучетата в ЦВК, да кажете кои сте вие, които сте попечители на тези кучета?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3 Потребителят е офлайн   duh kuche Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 06:24 PM

Ние сме малко сдружение от ФБ и всички тези случаи се струпаха в диапазон от няколко дни един от друг. Случаите са много тежки и сметките са много по-големи - повече от половината от тях са вече покрити. Молим за помощ за останала част от тях защото във всеки един момент може да се сблъскаме с нова жертва и да се наложи помощ...
За Мия има много кандидат-осиновители, но никой не е преценен като надежден. Ние сме хора с по много животни и осъзнаваме цялата отговорност по едно животно - особено в такъв случай. Никой не иска след 2 седмици отново да се търси дом за кучето, не дай си боже да бъде пуснато навън без даже да разберем за това.

#4 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2012 - 06:38 PM

Може ли да споделите от кое сдружение, от кога съществувате, как се казва самото сдружение, колко животни обгрижвате, линк към фейсбука също ще помогне, за да може да се информираме за Вас и Вашата дейност.

#5 Потребителят е офлайн   Ема Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 07:01 PM

Успех с намирането на стопани на Мия.И наистина търсете сериозни стопани за да не стане някое от кучетата на биткаджийте или да я изхвърлят без вие да разберете.За всички животни на които помагате - :rc_036:

#6 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 07 January 2012 - 07:03 PM

Цитат

За Мия има много кандидат-осиновители, но никой не е преценен като надежден.

Не знам кой и как извършва преценките, ама нещо май куца. Визирам този диалог:
Аргументи, за да не се даде Мия на осиновител
Познавам лично д-р Мими Георгиева от Зооландия и най-отговорно твърдя, че тя няма да се застъпи за човек, който не е надежден.

Съжалявам, че така реагирам на постовете ви. Просто станаха прекалено много групите във Фейсбук, които твърдят, че помагат на животни и събират средства за това. А истински помагащите не са толкова много.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#7 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 11:38 PM

А с какво точно преценихте като неподходящо в Йоана, защото аз аргументи в цитирания разговор не видях?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 January 2012 - 11:53 PM

От цитирания разговор става ясно,че попечителката с нещо си е преценила,че тези хора не са подходящи за осиновители на Мия,в което не виждам нищо нередно.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 12:23 AM

Аз пък виждам. Защото попечителката не дава аргументи, а само отхвърля потенциални осиновители. Защото Мия продължава да няма дом. Защото продължават да се търсят пари за покриване на сметки в ЦВК.
За кого е добро това положение?
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 12:44 AM

Като аргумент против потенциалната осиновителка е посочен единствено фактът, че текущата попечителка, която активно приканва към дарения, погрешно е разбрала фразата "къща с двор в провинцията". Което самата попечителка признава и дори се извинява. Но! Продължава да не дава кучето на очевадно подходящата осиновителка, защото?
Защо?
Има ли НЯКАКВА смислена причина?

Да се спекулира с милосърдието на хората е престъпление, дори мародерство.
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#11 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 02:01 AM

Е ,то накрая стана -говорете си каквото си щете,няма да ме убедите да Ви дам кучето,защото така ми е кеф.А ,и имам връзки-няма как да ме бутнеш"
Егати простотията....
Жалко,дано намери добър дом скоро това изстрадало момиче.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#12 Потребителят е офлайн   Itea Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 02:45 AM

Следях историята на Мия от самото начало, защото и аз имах кандидати за нея. Познати хора, проверени, много отговорни. След като видях по какъв начин беше отказано на жената с къща в провинцията, просто ме беше страх да предложа моите кандидати... Предположих, че ще бъдат поредните унижени. Същата дама, предлагаща Мия, не за първи път отказва кучета на добри осиновители. Вместо това продължава да държи животните по клиники, тоест само в ЦВК. И междувременно се оплаква навсякъде колко много сметки има за покриване, как никой не й помага, призовавайки за помощ. Имам "честта" да я познавам (дори не много добре), да съм запозната с почти всички случаи на животни, които поема и мисля, че отношението й към хората, които се опитват да помогнат на животинките, е много нагло. Ако искаше наистина да подари тези кучета, свидетел съм, че е имала чудесни възможности да го направи. Но не поиска... И нито веднъж не е имало основателна причина. В повечето случаи тя е "Защото така казвам!" Не разбирам каква е целта й в крайна сметка.

Сдружението, за което говори и от което твърди, че е част, не съществува. Може и тепърва да се регистрира такова, но в момента го няма.

Знам, че може да изглеждам странно с този пръв коментар във форума, но не харесвам особено форуми и избягвам регистрации където и да било :) Просто не се сдържах, прочитайки поредния опит на тази жена да представи фактите по-различни от това, което са.

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 08:21 AM

Хм,така вече изглежда по друг начин.Няма по нагло нещо от това да живееш на гърба на животно!!! :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#14 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 January 2012 - 11:08 AM

аз ли нещо не схващам,значи ние ,които живеем в къщи в "провинцията" сме нещо секънд хенд хора??или не можем да се грижим за кучета??? или има нещо ,в хората "у столицата" което ние "провинциалистите" нямаме??
ако някой иска да помогне,не търси под вола теле.....

#15 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 11:20 AM

Тук май пак става дума за пари. Чия е идеята да се напише, че др. алтернатива е улицата?
http://clubdogoargen...B2%D1%86%D0%B8/

Постът е с дата 5 януари 2012 г.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#16 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 January 2012 - 11:33 AM

не ми казвайте че идеята всъщност е да се приеждат кинти по сметка,с цел лично облагодетелстване??? щот почва на тва да мирише

#17 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:37 AM

за съжаление няма да е първия случай..........
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2012 - 11:51 AM

Е , не е такъв случай. Не преценяване на възможности, затрупване със сложни и много случаи, лечение и стационар в най-скъпата клиника. Невъзможност за плащане на хиляди за лечение и нежелание за задомяване. Така ги разбира жената нещата, наречете го мании за величие, събирачество, но не е крадла. Сметките висят и не са платени.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:56 AM

Ако авторката на темата е тази, за която аз се сещам и която познавам от ФБ, доколкото това може да е познанство, си мисля, че съвсем не става дума за пари, не в този смисъл, който влагате, по-скоро тя е човекът, който е поел сума ти тежки случаи и е вложил изключително много лични средства и който по наша добра традиция е оставен сам да се оправя, след като помощта на повечето се свежда до пускане на вопли, сваляне на шапка и последваща приятна късопаметност.

Но мен искрено ме смути начинът, по който е отказано на потенциалната осиновителка с дом в провинцията, където и аз живея, и като мотиви, и като тон, наистина не разбирам...
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#20 Потребителят е офлайн   duh kuche Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 04:07 PM

момичетата от ФБ от вече много време се борят със собствени средства и сили за тези случаи...има и още доста, които не съм публикувала и аз им предложих да им направя и теми тук с надежда за приемни домове, за да може поне хотелските разходи да отпаднат. групата събира редовно пари по между си и сметките лека-полека намаляват и ще бъдат изплатени... просто хората имат огромно желание да помагат и не могат да подминават случаи нито пък ги виждам да вземат решение да приспят пострадало животно...както вече казах, случаите се струпаха един върху друг - много сложни и много скъпи...затова и стана такова натрупване на сметки...може би и неопитността си казва думата
в случая с Мия, виждам че духовете са доста разбунени и предполагам, че има допуснати грешки и в действия и в думи, едно нещо е категорично за мен...при положение, че пари се събират единствено и само на сметката на клиника... то въпроса не е в пари или крадене....нито за секунда не допускайте това, става въпрос за хора, които са загърбили и собствените си семейства и животни за да помогнат на тези...
аз мисля, че всеки е с право на собствено мнение и не мога да коментирам кой как преценява потенциален осиновител. убедена съм, че субективните фактори надделяват у повечето от нас и решенията ни - нали затова сме хора и правим какви ли не грешки. всеки съди по себе си какво е добро и какво не - как той си гледа животните и как иска да бъдат гледани и когато не се вижда това насреща взима може би грешното решение, да го наречем тесен светоглед.
със сигурност такива решения не се взимат на база емоционалност, а аз виждам доста такава в този случай. освен това много често форумните разговори протичат като разправия, според мен, защото само с написани думи е много трудно да се предаде смисъла на едно изказване и много често се получават недоразумения и криворазбраности...
както и да е...познавам лично и уважавам достатъчно хора в този форум /надявам се че е взаимно/ и не бих си позволила да пусна тема, в чиито добри намерения и почтеност се съмнявам, защото мисля, че това ще е обида за хората тук и тяхната неспирна работа с животните...

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни