Dog.bg Форуми : Току що изхвърлено

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Току що изхвърлено бял бонбон! помощ!

#41 Потребителят е офлайн   Maggy85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2012 - 03:54 PM

Показване на мнениетоAmigo's, в 13 January 2012 - 03:50 PM, написа:

Маги, а дали сте готови да дадете временно дом на кученце-бебе? Не се знае колко големи ще станат...
От фейсбук:
ВАЖНО! Пред Апелативен съд Бургас са намерени четири малки кученца. Молим, ако някой може да се отзове с приемен дом да пише тук или на info@koi-me-iska.com. Поемаме разходите за храна, обезпаразитяване.. Поради малката си възраст са застрашени от "доброжелатели"..

Готови сме да дадем дом на кученце, с мънички лапички, което е май единствения показател, че вероятно няма да порастне много, максимум до среден размер, защото сме на квартира. Сега ще погледна линка.

#42 Потребителят е офлайн   Maggy85 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:01 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 13 January 2012 - 03:45 PM, написа:

Маги, за пореден път - това няма нищо общо с вас. Просто ме е яд, яд ме е че има толкова кученца, за които НИКОЙ НЕ ПИТА, НИКОЙ НЕ ИСКА, за това, че за 1 ден 1000 човека си направиха труда да прочетат темата.

Ама чакайте сега - само вас ли ви е яд, че има много бездомни кученца, а няма толкова много осиновители за тях? Всеки, който поне малко го е грижа, го е яд. Аз в момента се опитвам да осигуря дарения за една организация, точно защото ме е яд, страшно много вярвам в тези хора и имам огромно доверие, че някой допълнителен лев няма да им е излишен.
Яд ме е, че въпреки че няма достатъчно осиновители, дори малкото, които не отиват в магазините да дадат 300-500 лева за домашен любимец, биват категоризирани без въобще някой да ги познава. Не знам колко по-ясно от това да ви го обясня, не се чувствам и виновна, че го казвам, защото осиновителите не са много и ако се замислите и вие сте на мое място и проявите интерес към бездомно животно, а някой ви нарече по един или друг начин (безразсърдна, все едно не си дават сметка какво сте на път да направите), а вие реално сте го обмисляли и решили вече - на вас също ще ви е неприятно.

#43 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:07 PM

Мразя да се меся, когато нямам какво да кажа съществено.
Обаче днес е петък, 13, и виждам че тук се натрупа много напрежение.
Дени, по принцип си ужасно права, за съжаление.
Но не бива да съдим за хората прибързано.
Упоритостта, с която Маги85 продължава да отговаря тук, вместо да се фръцне и да ни тегли една ...(както много хора биха направили), ми вдъхва някаква надежда и предчувствие, че от цялата бъркотия ще излезе един нов привърженик на каузата "приемен стопанин".
Времето ще покаже дали съм била права.

#44 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:20 PM

Показване на мнениетоbuddy, в 13 January 2012 - 04:07 PM, написа:

Упоритостта, с която Маги85 продължава да отговаря тук, вместо да се фръцне и да ни тегли една ...(както много хора биха направили), ми вдъхва някаква надежда и предчувствие, че от цялата бъркотия ще излезе един нов привърженик на каузата "приемен стопанин".

:rc_036:

Абсолютно подкрепям, аз със сигурност нямаше да издържа толкова необосновани нападки срещу себе си както успя Маги.
Маги, хората тук не са лоши, понякога просто реагират прекалено емоционално без оглед на другия :dh_188:

#45 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2012 - 04:22 PM

Показване на мнениетоbuddy, в 13 January 2012 - 04:07 PM, написа:

+1

Maggy85, от това, което пишеш, като цяло, ми изглеждаш интелигентен човек и вярвам, че след като емоциите преминат, ще можеш да разбереш всяко едно от момичетата, което е писало в тази тема.
Жалко е, че във форума много често се разразяват ненужни скандали, но ... всички сме хора. Всеки нещо го мъчи, друг пък, не е съгласен с нещо и така, без да се усетим, се насажда напрежение.
Уви, до "Разказите с чуден край" се достига много трудно и не винаги и хората от "Без дом" най-добре го знаят, за това и понякога са малко рязки и говорят направо, т.к. са се нагледали и наслушали на какво ли не.
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#46 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 04:23 PM

Маги, да, разбирам ви, чудесно.
С две думи - да, така мисля аз. Мисля, че този небивал интерес, на какъвто междудругото не сме се радвали от доста отдавна в този форум се дължи на факта, че кученцето е бяло и красиво. Да, аз смятам, че хората ми писаха само заради това. И да, аз смятам, че хората не ми писаха за хиляди други случаи, които също съм пускала тук и във ФБ, само защото животните не са били така привлекателни. Защото Маги ние това правим по цял ден - пускаме от едната стена на другата всеки ден различни случаи. И всеки ден е едно и също. И когато днес изведнъж това се промени - ми няма как да се самозаблудиш. Изводът за мен е - в България хората осиновяват само красиви животни. Което за мен говори много за нивото на духовността и ценностите ни. Отново ли смятате, че визирам вас?

Бъди, чудесно ще е ако е така. Но Маги не може да бъде приемен дом за това кутре. Тя се намира в Бургас. Тъй като имах "късмета" на мен да се обадят за този изключително ценен екземпляр, аз вземам решенията. Няма да пратя белия пух в Бургас на основата на това, което до този момент знам. Както и без лична среща. Ако Маги държи ужасно много да осинови белия пух и ако действително е отговорна и сериозна и вижда в кучето един дългосрочен ангажимент, единствения вариант е да помоля момичетата от Бургас да се срещнат с нея и да обсъдят условията за пухчо. Засега обаче, както казах има кандидати от София, нека видим какво ще се случи и с тях.

Мисля, че можем да приключим с дискусията. Маги, за последен път ще кажа, че с вас не съм имала никаква комуникация, за да ви категоризирам. Изразих мнението за случилото се днес.

пс. Към последните постове - хора, съфорумци, извинявайте, но не мога да се съглася. Никъде никого не съм категоризирала. Маги пък още по-малко. Съжлавам наистина. Но не мога да не кажа, че ми се е случвало и то жалост не веднъж да се доверя на някого, който също не се отказваше и не ми теглеше майни и след време да се окаже, че съм сгрешила и съответната животинка се връща обратно с разликата, че вече не е малка, не е красива и айде оправяй се. Маги можеше да комуникира малко по-спокойно и нормално особено ако иска да направи добро впечатление. Наистина не разбирам откъде са тези емоции и това чувство, че някой я е нагрубил. Моля, върнете се към този ужасен мой пост, в който писах, че са ме потърсили много хора и това се случва за 1 ден и т.н. и вижте къде точно и кого точно категоризирах, че и обидих.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 January 2012 - 04:38 PM

Дени,сега пък и като кажеш,че животното задължително трябва да се кастрира, темата ще стане още 10 страници :ab_041:
В приюта в Бургас има толкова нещастни животни,не мога да разбера,защо девойката не отиде до там и да си хареса някое малко и пухкаво и да го осинови или да е примен дом,докато открие нейното животно.Все пак бургазлии постоянно изнемогват за приемни домове.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#48 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:40 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 13 January 2012 - 04:23 PM, написа:

Бъди, чудесно ще е ако е така. Но Маги не може да бъде приемен дом за това кутре. Тя се намира в Бургас. Тъй като имах "късмета" на мен да се обадят за този изключително ценен екземпляр, аз вземам решенията. Няма да пратя белия пух в Бургас на основата на това, което до този момент знам. Както и без лична среща. Ако Маги държи ужасно много да осинови белия пух и ако действително е отговорна и сериозна и вижда в кучето един дългосрочен ангажимент, единствения вариант е да помоля момичетата от Бургас да се срещнат с нея и да обсъдят условията за пухчо. Засега обаче, както казах има кандидати от София, нека видим какво ще се случи и с тях.

Дени, най-малко на теб бих се опитвала да давам съвети относно избор на стопанин. Естествено е при такъв интерес да предпочетеш някой, който поне ще е близо, за да може да реагираш при евентуална нужда. Ако нямаше други варианти, едва тогава може да се обмисля разхождането от единия край на България до другия.

#49 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:42 PM

Видях темата във ФБ. Факт е, че само "красивите" животни будят интерес в България :(((( Толкова са малко хората, които биха осиновили осакатено животно, например. Това не значи, че не се радвам за това мъничко сладурче. Даже като го видях какво е, ми олекна, защото ми стана ясно, че бързо ще се намерят желаещи за него. Но винаги ми става тъжно за другите по-обикновени или сакати кученца, за които хората месеци наред се молят дори за приемен дом, какво да кажем за постоянен. Същото и е и при котките. Не дай Боже да е над 4 месеца и без едно око и край, никой не го иска.
Всяко животно има право на дом и обич, независимо какъв цвят е козинката му. Пожелавам на всички животинки добри стопани.

#50 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 04:46 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 13 January 2012 - 04:38 PM, написа:

Дени,сега пък и като кажеш,че животното задължително трябва да се кастрира, темата ще стане още 10 страници :ab_041:

Това ме напомни да кажа, че кутрето е момиче.

Ди_ди, и това не е съвсем така. Хората наистина се втурват емоционално когато видят една такава снимка. Понякога емоционалността е съдбовна, но понякога се стига и до тук - http://forum.dog.bg/...82%D1%83%D0%BA/

Затова се опитвам да мисля и в двете посоки.

абе и мойто куче беше малко и бяло като го намерих пък...
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:53 PM

Съжалявам, не съм уточнила, но, Дени, аз лично в поста си не визирам изобщо твоите мнения в темата. На мен те не ми звучаха като нападки срещу конктретен човек, но след това се появиха мнения, които си бяха откровено негативно насочени към Маги.

#52 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 05:46 PM

Много успех на малката принцеса! И най-добрите стопани.

#53 Потребителят е офлайн   kiss89 Икона

• Interests:тел.0898269944

Публикувано: 14 January 2012 - 08:30 PM

Прекрасно е! Дали ще остане малко, защото нямам възможност за по-голямо, а не искам да купувам от магазините, а да си осиновя? Пишете ми на ЛС за повече информация.

#54 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 January 2012 - 08:22 PM

Някакви новини за мъника?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Muka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2012 - 11:20 PM

Не забравяйте, че все пак едно голямо куче се издържа и по-трудно- по-скъпи за килограмите му обезпаразитяващи- вънвни и вътрешни, повече храна, по-голяма нужда от разходки, каишките също са с цени според размера, повече лекарства, ако се разболее, леглото - и то според кг. За съжаление времената са трудни и всеки си прави сметката, а куч все пак е дългосрочен ангажимент. Може би хората, които си търсят по-малки кученца, са по-сигурни осиновители- решението им не е съвсем емоцианално, а са премсилили до колко могат да се натоварят занапред.

#56 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2012 - 11:31 PM

Напротив, хората, които търсят малка порода, са по-ненадеждни, точно поради факта, че никой не може да каже колко голямо ще стане кучето с неизвестните родители, а то може да стане и по-голямо, отколкото им се иска.
И ако стане така какво правим после?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#57 Потребителят е офлайн   Muka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2012 - 11:34 PM

Показване на мнениетоGAG, в 15 January 2012 - 11:31 PM, написа:

Напротив, хората, които търсят малка порода, са по-ненадеждни, точно поради факта, че никой не може да каже колко голямо ще стане кучето с неизвестните родители, а то може да стане и по-голямо, отколкото им се иска.

Това само в случай, че го вземат от бебе. За съжаление е ясно какво ще стане в повечето случаи, ако има изнненада....

#58 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 January 2012 - 09:23 AM

Показване на мнениетоGAG, в 15 January 2012 - 11:31 PM, написа:

Не съм напълно съгласна с това изказване....

Хората, които с ясна мисъл търсят дребно куче, първо показват, че мислят реално за възможностите си, а не се втурват на първия пухкав сладур; второ- в много голям процент от случаите физиката на кучовците показва ясно как ще се развиват; и не на последно място- веднъж като вземеш куче и то израстне при теб, едва ли на някой ще позволи сърцето да го изхвърли навън, защото било станало по-голямо от очакваното :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 12:46 PM

За жалост не едно и две се скитат по улиците точно,защото са станали по-голями и не това,което се е очаквало. Така че сърцата си им позволяват :eg_033:

#60 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2012 - 12:58 PM

Показване на мнениетоMuka, в 15 January 2012 - 09:20 PM, написа:

Не забравяйте, че все пак едно голямо куче се издържа и по-трудно- по-скъпи за килограмите му обезпаразитяващи- вънвни и вътрешни, повече храна, по-голяма нужда от разходки, каишките също са с цени според размера, повече лекарства, ако се разболее, леглото - и то според кг. За съжаление времената са трудни и всеки си прави сметката, а куч все пак е дългосрочен ангажимент. Може би хората, които си търсят по-малки кученца, са по-сигурни осиновители- решението им не е съвсем емоцианално, а са премсилили до колко могат да се натоварят занапред.

повече лекарства.....това ме уби!

Цената на каишките също, разликата не е толкова голяма, а и каишка се купува 2-3 пъти в живота на кучето.

Хора, правете си сметка, ама чак толкова....по тези сметки размера на кучето трябва да е предвиден до сантиметър....
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни