- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Куче блъснато от влак
Публикувано: 18 January 2012 - 10:11 AM
Собствениците му са го изоставили в клиника "Свети Антим". Не могат или не искат да погасят задължението по сметката. Състоянието на кучето е много тежко - има нужда да бъде обръщано на всеки 2 ч. В момента е със сонда. За първия ден цената на престоя му в клиниката е над 160 лв. Като дори не ползва намаление за бездомните. Пак добре, че собствениците на някакъв етап са го откарали в клиниката, защото първите 24 ч. кучето е прекарало на снега. Надявали са се да се оправи само.
Моля за всякаква помощ от четящите и пишещите в този форум - като идеи за грижи, подслон и погасяване на сметката на това куче. Алтернативаната за него е за бъде евтаназирано.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 18 January 2012 - 11:30 AM
С тези тежки травми какъв е смисъла да се лекува и след това цял живот да е едно увредено умствено и физически куче ?!?
Според мен това е истинската и реална любов към животните : Понякога да взимаш решения които не са леки , но са за доброто на кучето !
Това все пак е влак,кучето е блъснато от влак ... някой от вас скоро да е виждал влак ?!?
Съжалявам,но според мен е крайно нехуманно да продължава да агонизира това куче , да се моли за пари за лечението му което няма да доведе до никъде като с тези пари може да се помогне на кучета с разрешими проблеми.
Оставете го да си почине на мира.
Куче с тежки черепно-мозъчни травми е жив труп.
Силно се надявам да се вземе разумно решение и да не мъчите това куче,защото това вече не е хуманно а граничи с други проблеми у двукраките.
Публикувано: 18 January 2012 - 11:47 AM
Публикувано: 18 January 2012 - 11:50 AM
Не вярвам,че ASAR би написала неща които не са истина , не виждам логиката в това .
Публикувано: 18 January 2012 - 12:01 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 18 January 2012 - 12:15 PM
Стискам палци, моля ви дръжте ни в течение, ще помогна с трохички.
П.П. Относно умствените увреждания: НИКОГА и за НИЩО на света на бих си приспала кучето, само защото е различно след болестта. Не ми дреме, че бяга смешно, че върви смешно, че понякога пада или, че погледа му е леко хахав, мъчно ми е боли ме, НО най-важното е, че той е ЖИВ, ОБИЧАН и ЩАСТЛИВ. Знаете ли как ми дреме, че някакви си хорица се смеят на походката му примерно
Публикувано: 18 January 2012 - 12:33 PM
lizka, в 18 January 2012 - 12:15 PM, написа:
Също така е много важно, че ТИ си до него сега, била си до него и когато е бил болен и е имал нужда от теб.
За съжаление, това хъски не е имало този късмет. На "стопаните" му не им е стигнал акъла да го заведат навреме на лекар, нито им е стигнала смелостта да поемат някаква отговорност - да решат какво да се прави с кучето. То така е най-лесно - ние нямаме пари, някой друг да се оправя!
Ако кучето оживее, ще си го вземат ли обратно, или вече не им е нужно?
Извинявам се, обикновено не правя такива категорични изказвания, но в случая не намирам оправдание за стопаните...
Публикувано: 18 January 2012 - 01:56 PM
Сметката до момента му е около 200 лв, но тъй като не се води бездомно, а домашно куче стационара му е 30 лв на денонощие. Няма да се налага операция, кучето бавно се подобрява, но трябва през 2 часа да се върти. На около 8 месеца е, маламут. Лошото е, че там се трупа стационар, а единственото място, където може да се остави и да не се плаща за престой е при старите собственици, които си го искали.
Според мен кучето не трябва да се връща там, защото това са напълно безотговорни хора, които не знаят как да си гледат кучето. Едва ли ако влак беше блъснал детето им, щяха да го остават 24 часа на снега, за да видят дали ще се оправи само. Та сега ще е чудесно, ако някой от вас може да поеме временно кучето докъто се възстановява, за да не се връща при тях. Също ще е чудесно, ако някой може да помогне с парички за погасяване на сметката му, тъй като кучето си е там и си трупа стационар, а до преди да бъде платено, то ще продължи да си трупа сметка...

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 18 January 2012 - 02:01 PM
Правени ли са му изследвания, рентген?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 January 2012 - 02:25 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 18 January 2012 - 02:44 PM
Rasta, в 18 January 2012 - 01:56 PM, написа:
.... Лошото е, че там се трупа стационар, а единственото място, където може да се остави и да не се плаща за престой е при старите собственици, които си го искали.
Според мен кучето не трябва да се връща там, защото това са напълно безотговорни хора, които не знаят как да си гледат кучето. Едва ли ако влак беше блъснал детето им, щяха да го остават 24 часа на снега, за да видят дали ще се оправи само. Та сега ще е чудесно, ако някой от вас може да поеме временно кучето докъто се възстановява, за да не се връща при тях. Също ще е чудесно, ако някой може да помогне с парички за погасяване на сметката му, тъй като кучето си е там и си трупа стационар, а до преди да бъде платено, то ще продължи да си трупа сметка...
Rasta, хубаво е ако можем да помогнем. Няма спор, че са безотговорни тези собственици. Но ако те си го искат, кой може да им вземе кучето и на какво основание? Полицията ли ще отиде да им го отнеме? На базата на закона за защита на животните? Аз лично не вярвам. Така че, казусът става още-по заплетен.
Дано да има късмет животинката.
Публикувано: 18 January 2012 - 02:45 PM
Ако е истина това, че не са потъсили помощ в първите 24 часа, то трябва да има законов начин да им се отнеме. За целта - някой трябва да поеме попечителство, предполагам.
п.п. Като е по-важно какво се случва с него в момента. Дали заради липсата на средства не е оставено да вегетира или се третира с каквото е нужно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 18 January 2012 - 02:55 PM
Аз се обадих в клиниката,за да поискам кучето на мое име,за да не бъде приспано. Това ми отговориха оттам. Във фейсбук информацията беше силно преувеличена и измислена.

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 18 January 2012 - 03:05 PM
Кучето го разхожда детето на стопаните(по техни думи) и бива ударено от влак в главата. Първите 24 часа го остават в снега с идеята, че ще се оправи само. На другия ден го карат в "Св. Антим" и носят паспорта му ( та сега кучето не използва и намаление за бездомно). Там все още е парализирано и прегънато назад, но в съзнание. На втория ден кучето вече мига, а сега се е появил гълтателен рефлекс. Пие водичка бавничко, дави се, кашля и пак опитва. Хранено е със сонда, а сега ще трябва да се захранва с пюрета и кашички. Има подобрение, но всичко е много бавно. Сметката му до днес включително е 240 лв точно. Сметката му на ден е 35 лв- включва стационар и лекарства. Кучето е с катетър, но е лесен за обслужване - с уринална торбичка, лесна за почистване. Сега е на 2 вида антибиотици, на витамини + В комплекс, на противовъзпалителни. Би могло да се изпише, като от клиниката ще бъде подробно обяснено как да се обслужва кучето. Има добри прогнози по оздравяването му, защото е младо куче. Днес настоящите собственици ще бъдат запитани, ще имат ли нещо против кучето им да бъде поето от нови собственици. Ако те се откажат, всичко става една идея по-лесно. От друга страна- ако откажат...кучето остава за неизвестен период на стационар в клиниката и сметката му остава непогасена, поради финансова затрудненост на стопаните.
ПП: По повод на казаното от styll - не знам кое е преувеличено, но аз също звъннах в клиниката, а да не говорим, че се чух и с други хора, запознати от самото начало с тази история- за кучето не е потърсена лекарска помощ първото денонощие! Не знам колко си обичат кучето тези стопани, но аз лично не си представям любовта така! И според мен тези хора не заслужават да имат куче!

Публикувано: 18 January 2012 - 03:10 PM

Публикувано: 18 January 2012 - 03:13 PM
Rasta, в 18 January 2012 - 03:05 PM, написа:
Кучето го разхожда детето на стопаните(по техни думи) и бива ударено от влак в главата. Първите 24 часа го остават в снега с идеята, че ще се оправи само. На другия ден го карат в "Св. Антим" и носят паспорта му ( та сега кучето не използва и намаление за бездомно). Там все още е парализирано и прегънато назад, но в съзнание. На втория ден кучето вече мига, а сега се е появил гълтателен рефлекс. Пие водичка бавничко, дави се, кашля и пак опитва. Хранено е със сонда, а сега ще трябва да се захранва с пюрета и кашички. Има подобрение, но всичко е много бавно. Сметката му до днес включително е 240 лв точно. Сметката му на ден е 35 лв- включва стационар и лекарства. Кучето е с катетър, но е лесен за обслужване - с уринална торбичка, лесна за почистване. Сега е на 2 вида антибиотици, на витамини + В комплекс, на противовъзпалителни. Би могло да се изпише, като от клиниката ще бъде подробно обяснено как да се обслужва кучето. Има добри прогнози по оздравяването му, защото е младо куче. Днес настоящите собственици ще бъдат запитани, ще имат ли нещо против кучето им да бъде поето от нови собственици. Ако те се откажат, всичко става една идея по-лесно. От друга страна- ако откажат...кучето остава за неизвестен период на стационар в клиниката и сметката му остава непогасена, поради финансова затрудненост на стопаните.
ПП: По повод на казаното от styll - не знам кое е преувеличено, но аз също звъннах в клиниката, а да не говорим, че се чух и с други хора, запознати от самото начало с тази история- за кучето не е потърсена лекарска помощ първото денонощие! Не знам колко си обичат кучето тези стопани, но аз лично не си представям любовта така! И според мен тези хора не заслужават да имат куче!
Styll пише това което и казаха от клиниката когато звънна, на мен също ми обясниха че собствениците не са се отказали от него?!?
Публикувано: 18 January 2012 - 03:13 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 18 January 2012 - 03:15 PM
styll, в 18 January 2012 - 12:55 PM, написа:
styll - може ли да напишете по-ясно сметката и коя банка, освен това в основанието за плащането какво трябва да се напише - знаете ли името на кучето?

- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »