Dog.bg Форуми : Куче блъснато от влак

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче блъснато от влак

#1 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2012 - 10:11 AM

Домашно куче, порода Хъски е блъснато от влак в кв. "Модерно предградие" - София. Кучето е със сериозна мозъчно черепна травма и всякакви други увреждания.
Собствениците му са го изоставили в клиника "Свети Антим". Не могат или не искат да погасят задължението по сметката. Състоянието на кучето е много тежко - има нужда да бъде обръщано на всеки 2 ч. В момента е със сонда. За първия ден цената на престоя му в клиниката е над 160 лв. Като дори не ползва намаление за бездомните. Пак добре, че собствениците на някакъв етап са го откарали в клиниката, защото първите 24 ч. кучето е прекарало на снега. Надявали са се да се оправи само.
Моля за всякаква помощ от четящите и пишещите в този форум - като идеи за грижи, подслон и погасяване на сметката на това куче. Алтернативаната за него е за бъде евтаназирано.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#2 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 11:30 AM

А дали не е по-хуманно да спасите кучето от мъките му като го евтаназирате ?
С тези тежки травми какъв е смисъла да се лекува и след това цял живот да е едно увредено умствено и физически куче ?!?
Според мен това е истинската и реална любов към животните : Понякога да взимаш решения които не са леки , но са за доброто на кучето !
Това все пак е влак,кучето е блъснато от влак ... някой от вас скоро да е виждал влак ?!?
Съжалявам,но според мен е крайно нехуманно да продължава да агонизира това куче , да се моли за пари за лечението му което няма да доведе до никъде като с тези пари може да се помогне на кучета с разрешими проблеми.
Оставете го да си почине на мира.
Куче с тежки черепно-мозъчни травми е жив труп.
Силно се надявам да се вземе разумно решение и да не мъчите това куче,защото това вече не е хуманно а граничи с други проблеми у двукраките.

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 January 2012 - 11:47 AM

mik, ти ветеринарен лекар ли си? Да разбираме ли, че си запозната със случая на кучето освен от разказаното във форума и с изследвания, снимки, прогнози?

#4 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 11:50 AM

Тук пише ТЕЖКА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНА ТРАВМА ... не е необходимо да съм лекар за да разбера какво означава това !
Не вярвам,че ASAR би написала неща които не са истина , не виждам логиката в това .

#5 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 12:01 PM

И все пак съм сигурна, че лекар трябва да даде мнение за шансовете на кучето да се възстанови.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#6 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 12:15 PM

Моето куче беше с енцифалит, тежка мозъчна инфекция, минингит или каквото и чудо да беше, повече от седмица в кома, трябваше ли да го приспя или да пробваме всичко възможно и да се молим.
Стискам палци, моля ви дръжте ни в течение, ще помогна с трохички.

П.П. Относно умствените увреждания: НИКОГА и за НИЩО на света на бих си приспала кучето, само защото е различно след болестта. Не ми дреме, че бяга смешно, че върви смешно, че понякога пада или, че погледа му е леко хахав, мъчно ми е боли ме, НО най-важното е, че той е ЖИВ, ОБИЧАН и ЩАСТЛИВ. Знаете ли как ми дреме, че някакви си хорица се смеят на походката му примерно
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 12:33 PM

Показване на мнениетоlizka, в 18 January 2012 - 12:15 PM, написа:

НО най-важното е, че той е ЖИВ, ОБИЧАН и ЩАСТЛИВ.

Също така е много важно, че ТИ си до него сега, била си до него и когато е бил болен и е имал нужда от теб.

За съжаление, това хъски не е имало този късмет. На "стопаните" му не им е стигнал акъла да го заведат навреме на лекар, нито им е стигнала смелостта да поемат някаква отговорност - да решат какво да се прави с кучето. То така е най-лесно - ние нямаме пари, някой друг да се оправя!
Ако кучето оживее, ще си го вземат ли обратно, или вече не им е нужно?

Извинявам се, обикновено не правя такива категорични изказвания, но в случая не намирам оправдание за стопаните...

#8 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 12:38 PM

Мен ако питате, то вече НЯМА стопани, явно никога не е имало. Ако кучето се оправи, трябва да се търсят нови хора, които да го обичат и да не се отказват от него.

Асар моля те проучи случая, дай малко повече инфо за състоянието му и прогнозите :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 01:56 PM

Кучето е там от събота. Първите 24 часа е било на снега навън, напълно парализирано с глава извита назад към опашката, след това са го закарали в клиниката и там се е разгънало и отпуснало, на втория ден в клиниката е започнало да мига, а вече се е върнал и гълтателен рефлекс, което означава, че вече се храни сам, а не със сонда.
Сметката до момента му е около 200 лв, но тъй като не се води бездомно, а домашно куче стационара му е 30 лв на денонощие. Няма да се налага операция, кучето бавно се подобрява, но трябва през 2 часа да се върти. На около 8 месеца е, маламут. Лошото е, че там се трупа стационар, а единственото място, където може да се остави и да не се плаща за престой е при старите собственици, които си го искали.
Според мен кучето не трябва да се връща там, защото това са напълно безотговорни хора, които не знаят как да си гледат кучето. Едва ли ако влак беше блъснал детето им, щяха да го остават 24 часа на снега, за да видят дали ще се оправи само. Та сега ще е чудесно, ако някой от вас може да поеме временно кучето докъто се възстановява, за да не се връща при тях. Също ще е чудесно, ако някой може да помогне с парички за погасяване на сметката му, тъй като кучето си е там и си трупа стационар, а до преди да бъде платено, то ще продължи да си трупа сметка...
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 January 2012 - 02:01 PM

Тоест в момента няма нужда от лекарски надзор и намеса? Не му се дават медикаменти?
Правени ли са му изследвания, рентген?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 02:25 PM

До 30 мин ще дам по-пълна информация!
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#12 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 02:44 PM

Показване на мнениетоRasta, в 18 January 2012 - 01:56 PM, написа:

.... но тъй като не се води бездомно, а домашно куче стационара му е 30 лв на денонощие.
.... Лошото е, че там се трупа стационар, а единственото място, където може да се остави и да не се плаща за престой е при старите собственици, които си го искали.
Според мен кучето не трябва да се връща там, защото това са напълно безотговорни хора, които не знаят как да си гледат кучето. Едва ли ако влак беше блъснал детето им, щяха да го остават 24 часа на снега, за да видят дали ще се оправи само. Та сега ще е чудесно, ако някой от вас може да поеме временно кучето докъто се възстановява, за да не се връща при тях. Също ще е чудесно, ако някой може да помогне с парички за погасяване на сметката му, тъй като кучето си е там и си трупа стационар, а до преди да бъде платено, то ще продължи да си трупа сметка...

Rasta, хубаво е ако можем да помогнем. Няма спор, че са безотговорни тези собственици. Но ако те си го искат, кой може да им вземе кучето и на какво основание? Полицията ли ще отиде да им го отнеме? На базата на закона за защита на животните? Аз лично не вярвам. Така че, казусът става още-по заплетен.

Дано да има късмет животинката.

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 02:45 PM

https://www.facebook...&type=1&theater

Ако е истина това, че не са потъсили помощ в първите 24 часа, то трябва да има законов начин да им се отнеме. За целта - някой трябва да поеме попечителство, предполагам.

п.п. Като е по-важно какво се случва с него в момента. Дали заради липсата на средства не е оставено да вегетира или се третира с каквото е нужно.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#14 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 02:55 PM

така - кучето няма да бъде приспано,хората искат да си го задържат,обичат го ,но нямат възможност да плащат. Свързали са се с няколко организации,които са обещали да им помогнат и се пуска постове във фейсбук за събиране на средства. НО собственичката категорично не иска да си приспи кучето. От клиниката ми казаха,че ако ЕВЕНТУАЛНО кучето се влоши ще предложат на собственичката да го приспи,но дали тя ще приеме това е друг въпрос. Кучето ще се лекува,ако можем ние да споделяме,за да помогнем на хората да платят разноските му. Това е. Номера на сметката е в св.Антим е : *сметката е грешна!* мод

Аз се обадих в клиниката,за да поискам кучето на мое име,за да не бъде приспано. Това ми отговориха оттам. Във фейсбук информацията беше силно преувеличена и измислена.
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#15 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:05 PM

Разказвам всичко до момента:
Кучето го разхожда детето на стопаните(по техни думи) и бива ударено от влак в главата. Първите 24 часа го остават в снега с идеята, че ще се оправи само. На другия ден го карат в "Св. Антим" и носят паспорта му ( та сега кучето не използва и намаление за бездомно). Там все още е парализирано и прегънато назад, но в съзнание. На втория ден кучето вече мига, а сега се е появил гълтателен рефлекс. Пие водичка бавничко, дави се, кашля и пак опитва. Хранено е със сонда, а сега ще трябва да се захранва с пюрета и кашички. Има подобрение, но всичко е много бавно. Сметката му до днес включително е 240 лв точно. Сметката му на ден е 35 лв- включва стационар и лекарства. Кучето е с катетър, но е лесен за обслужване - с уринална торбичка, лесна за почистване. Сега е на 2 вида антибиотици, на витамини + В комплекс, на противовъзпалителни. Би могло да се изпише, като от клиниката ще бъде подробно обяснено как да се обслужва кучето. Има добри прогнози по оздравяването му, защото е младо куче. Днес настоящите собственици ще бъдат запитани, ще имат ли нещо против кучето им да бъде поето от нови собственици. Ако те се откажат, всичко става една идея по-лесно. От друга страна- ако откажат...кучето остава за неизвестен период на стационар в клиниката и сметката му остава непогасена, поради финансова затрудненост на стопаните.

ПП: По повод на казаното от styll - не знам кое е преувеличено, но аз също звъннах в клиниката, а да не говорим, че се чух и с други хора, запознати от самото начало с тази история- за кучето не е потърсена лекарска помощ първото денонощие! Не знам колко си обичат кучето тези стопани, но аз лично не си представям любовта така! И според мен тези хора не заслужават да имат куче!
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:10 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 January 2012 - 02:01 PM, написа:

Правени ли са му изследвания, рентген?

User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:11 PM

А кои са стопаните и има ли начин да се свържем с тях ?!? И кой тогава пусна поста във ф.б. че се събират пари за лечението му без да е написал сметка ???

#18 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:13 PM

Показване на мнениетоRasta, в 18 January 2012 - 03:05 PM, написа:

Разказвам всичко до момента:
Кучето го разхожда детето на стопаните(по техни думи) и бива ударено от влак в главата. Първите 24 часа го остават в снега с идеята, че ще се оправи само. На другия ден го карат в "Св. Антим" и носят паспорта му ( та сега кучето не използва и намаление за бездомно). Там все още е парализирано и прегънато назад, но в съзнание. На втория ден кучето вече мига, а сега се е появил гълтателен рефлекс. Пие водичка бавничко, дави се, кашля и пак опитва. Хранено е със сонда, а сега ще трябва да се захранва с пюрета и кашички. Има подобрение, но всичко е много бавно. Сметката му до днес включително е 240 лв точно. Сметката му на ден е 35 лв- включва стационар и лекарства. Кучето е с катетър, но е лесен за обслужване - с уринална торбичка, лесна за почистване. Сега е на 2 вида антибиотици, на витамини + В комплекс, на противовъзпалителни. Би могло да се изпише, като от клиниката ще бъде подробно обяснено как да се обслужва кучето. Има добри прогнози по оздравяването му, защото е младо куче. Днес настоящите собственици ще бъдат запитани, ще имат ли нещо против кучето им да бъде поето от нови собственици. Ако те се откажат, всичко става една идея по-лесно. От друга страна- ако откажат...кучето остава за неизвестен период на стационар в клиниката и сметката му остава непогасена, поради финансова затрудненост на стопаните.

ПП: По повод на казаното от styll - не знам кое е преувеличено, но аз също звъннах в клиниката, а да не говорим, че се чух и с други хора, запознати от самото начало с тази история- за кучето не е потърсена лекарска помощ първото денонощие! Не знам колко си обичат кучето тези стопани, но аз лично не си представям любовта така! И според мен тези хора не заслужават да имат куче!

Styll пише това което и казаха от клиниката когато звънна, на мен също ми обясниха че собствениците не са се отказали от него?!?

#19 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:13 PM

Абе тези луди ли са? как въобще си мислят, че някои ще им помогне след като първо се отказват, след това като е оправи и някой му плати сметката си го прибират. Егати наглостта. Няма ли някои от ходещите често в тази клиника да говори с докторитe да не им го връщат, та те дори са го оставили 24 часа навън, когато са били решаващи за кучо. Предполагам им е подарено, защото нямат пари да го купят с всичките му ваксини и обезпаразитявания. Смешници. Псевдо стопани дo следващото
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#20 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:15 PM

Показване на мнениетоstyll, в 18 January 2012 - 12:55 PM, написа:

Кучето ще се лекува,ако можем ние да споделяме,за да помогнем на хората да платят разноските му. Това е. Номера на сметката е в св.Антим е : BG69SINV915010BGNOJV4A BIC DO 4 BIC FINVBGSF

styll - може ли да напишете по-ясно сметката и коя банка, освен това в основанието за плащането какво трябва да се напише - знаете ли името на кучето?
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни