Dog.bg Форуми : Куче блъснато от влак

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче блъснато от влак

#41 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2012 - 03:48 PM

Според мен най-безпристрастно би било да се включи някой от ветеринарите който се грижи за кучето...иначе ще се пишат недвусмислици за тежки травми и после как само от хапченце и обръщане и о,чудото станало и кучето е на крака едва ли не.
Ако лечението е от само себе си защо са им пари на тия стопани ?
Ако кучето е оставено да лежи в снега 24 часа,що за изроди са това?
Кой от вас ще остави кучето си тежко ранено да лежи на снега в безпомощно състояние и ще се прибере да си легне да спи на топло ?
Или може би са мислили , че е умряло ... ама на другия ден са наминали от там и са видели,че о,чудо...ама то диша още и гузната им съвест се е обадила.
:eg_033:

#42 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 January 2012 - 03:49 PM

Показване на мнениетоRasta, в 18 January 2012 - 03:48 PM, написа:

Моята информация е от първа ръка също (ако смятаме за първа ръка-лекарите в клиниката, обслужващи кучето)

Цитат

Ако обаче се потвърди тотлано нехайство в първите 24 часа, за мен тогава нещата се променят.
Би било чудесно ако можеха стопаните да се вуключат тук. Защото всикчо е само догадки.

По този въпрос говорих с тях и ми беше отговорено, че кучето е блъснато , оставено да се оправи само и чак на другия ден е закарано при тях за помощ.

Ми ако е така, както каза и Дени - да се договарят с лекарите за вноски, да си взимат кучето, което явно има шансове и да се приключва. Сумата не е непосилна.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#43 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:49 PM

Показване на мнениетоRasta, в 18 January 2012 - 01:48 PM, написа:

Моята информация е от първа ръка също (ако смятаме за първа ръка-лекарите в клиниката, обслужващи кучето)

Цитат

Ако обаче се потвърди тотлано нехайство в първите 24 часа, за мен тогава нещата се променят.
Би било чудесно ако можеха стопаните да се вуключат тук. Защото всикчо е само догадки.

По този въпрос говорих с тях и ми беше отговорено, че кучето е блъснато , оставено да се оправи само и чак на другия ден е закарано при тях за помощ.

"чудесно"...платете им сметките по лечението,после може и сметката за парно да им платите !

#44 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 January 2012 - 03:51 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 January 2012 - 03:28 PM, написа:

Отделен е въпросът дали има нехайство от страна на стопаните или само финансова невъзможност да се справят.

Ако не дай Боже на някое от моите животни му се случи нещо, първо ще търча при доктор, после ако се налага ще търся заеми и помощ. Тези хора са оставили кучето цяло денонощие без да предприемат никакви адекватни действия. Според мен тук нещата не опират само до финансови затруднения. Ако са толкова загрижени за кучето - защо седи в клиника, след като има нужда само да бъде обръщано? Защо не си го приберат да се погрижат за него? Много ми е странно - излекувайте кучето, погрижете се за него, платете, пък ние после ще си го вземем. Или кучето е бездомно и го поемаме като такова, или собствениците му адекватно поемат отговорност за него.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#45 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 03:51 PM

Показване на мнениетоironic_, в 18 January 2012 - 03:41 PM, написа:

е толкова остър, и те са толкова много, че понякога е нужно да се погледне в перспектива, малко по-прагматично.

Извинете, последен офф.
Това е така. И е така само когато го пишем и нямаме конкретен случай на главата си. Тогава е съвсем друго. А и проблемът с бездомните ще го има винаги докато не се промени мисленето ни, независимо колко инвалида приспим за общото благо.

Не знам кои са попечителите на кучето, но е добре да не плащате никакви сметки с дарения докато не вземете документ с подпис и отказ на стопаните от кучето.
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:56 PM

Показване на мнениетоmik, в 18 January 2012 - 04:36 PM, написа:

Искам да кажа,че ако кучето е лишено чрез тежка травма от шанс да живее нормално е напълно безсмислено и неморално да го обричате на дълги години мъка,болка и ненормален живот само защото имате криворазбрани разбирания за обич.
Защото при цялата ми любов към кучетата е нелепо да слагаш човешкият живот до всички останали , колкото и да сме не човечни хората.
Защото не е въпроса само да гледате нещата през вашите очи,а през очите на кучето което ако има такива тежки травми цял живот ще се мъчи.
Дали някой от вас се опитва да погледне нещата и от друг ъгъл ?

Това пък което аз исках да кажа е,че кучето има право на това лекарите да се опитат да му помогнат,поне.За да се направят прогнози за бъдещето е нужно време,лечение и ПАРИ.Може да се наложи второ,трето мнение,понякога.И да,разбира се ако се наложи винаги може да се приспи,но ме подразни факта,че веднага реши,че точно това трябва да се направи,въпреки хаотичната информация.И го казвам от позицията на човек,който преди малко повече от 7 г обиколи повечето от лекарите в София с кученце в пълна парализа,която продължи почти 3 месеца.Нали се сещаш колко от тях препоръчаха евтаназия.А това куче в момента е на 7,5г, тази година дай боже ще навърши 8г и е в цветущо здраве.
Относно това редно ли е да искат пари и да им се помогне - ами нека поискат,в крайна сметка всеки дарител може САМ да прецени иска ли или не да даде пари точно на това куче.

Показване на мнениетоbushkata, в 18 January 2012 - 04:43 PM, написа:

+1
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#47 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:57 PM

Тук не става дума за общото благо...отново е криворазбрано ... става дума за доброто на кучето ако то действително е с толкова тежки травми що за живот ще е това ... но,както и да е ... малцина мислят логично и в правилна насока ... останалите сляпо "помагат",превеждат пари и после се чудят ЗАЩО има изоставени болни домашни животни.
Еми защото има кой да ги поеме и това сте вие,а това тук се чете от хора които дори не пишат тук и ето ти успокоение...за тия хорица...утре ще се случи нещо с кучето им и те спокойно ще го зарежат в някоя клиника,защото има кой да плати за тяхното нехайство.
Според мен трябва да има глоба за хора които изоставят животните си в подобно състояние и тя да е в много висок размер.

#48 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 03:58 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 18 January 2012 - 03:49 PM, написа:

Ми ако е така, както каза и Дени - да се договарят с лекарите за вноски, да си взимат кучето, което явно има шансове и да се приключва.

:ba_025: Не знам за "Антим", но в клиниките, където ходя, никой не би ми отказал отложено плащане!

Ако ще си взимат кучето обратно, дано да си вземат и някаква поука от случката.
С кой акъл ще го оставят 24 часа? И то дори не вътре, а на снега, при -10 градуса? Явно това е нова терапия, за която медицината не е чувала.

#49 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 03:59 PM

Мик, не разбра ли, че лекарите даваш шансове за възстановяване на кучето.
За глобата и плащането съм напълно съгласна с теб. И ако имаше нещо работещо в тая държава, някой си щеше да им я наложи тази глоба. Според мен не бива да се дават дарения до момента, в който от кучето не се откажат с подпис или не се появят и обяснят неадекватното си поведение, което май няма как да бъде обяснено...

Горкото псе...
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 04:02 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 18 January 2012 - 01:56 PM, написа:

Това пък което аз исках да кажа е,че кучето има право на това лекарите да се опитат да му помогнат,поне.За да се направят прогнози за бъдещето е нужно време,лечение и ПАРИ.Може да се наложи второ,трето мнение,понякога.И да,разбира се ако се наложи винаги може да се приспи,но ме подразни факта,че веднага реши,че точно това трябва да се направи,въпреки хаотичната информация.И го казвам от позицията на човек,който преди малко повече от 7 г обиколи повечето от лекарите в София с кученце в пълна парализа,която продължи почти 3 месеца.Нали се сещаш колко от тях препоръчаха евтаназия.А това куче в момента е на 7,5г, тази година дай боже ще навърши 8г и е в цветущо здраве.
Относно това редно ли е да искат пари и да им се помогне - ами нека поискат,в крайна сметка всеки дарител може САМ да прецени иска ли или не да даде пари точно на това куче.

Абсолютно споделям това мнение. :rc_036:

#51 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 04:02 PM

https://www.facebook...29395031&type=1

Ето още един "безнадежден случай". При положение,че хъскито хич не е безнадежно!
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#52 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 04:11 PM

Показване на мнениетоDDG, в 18 January 2012 - 03:51 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 18 January 2012 - 03:28 PM, написа:

Отделен е въпросът дали има нехайство от страна на стопаните или само финансова невъзможност да се справят.

Ако не дай Боже на някое от моите животни му се случи нещо, първо ще търча при доктор, после ако се налага ще търся заеми и помощ. Тези хора са оставили кучето цяло денонощие без да предприемат никакви адекватни действия. Според мен тук нещата не опират само до финансови затруднения. Ако са толкова загрижени за кучето - защо седи в клиника, след като има нужда само да бъде обръщано? Защо не си го приберат да се погрижат за него? Много ми е странно - излекувайте кучето, погрижете се за него, платете, пък ние после ще си го вземем. Или кучето е бездомно и го поемаме като такова, или собствениците му адекватно поемат отговорност за него.

Мен ме втрещи това, че го били оставили да лежи 24 часа, за да се самооправело.... Дори да приемем, че не са 2, а по-малко часа, не мисля, че тази постъпка може да бъде свързана дори и за секунда с любов към животното, която стопаните били изпитвали.

А и въпросите, които ДДГ е задала по-горе са много, много точни и на място.

хм?
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 04:12 PM

А дали кучо наистина е блъснат от влак:( Тези да не са си пребили кучето от бой. Не мисля,че което и да е животно ако го блъсне влак ще остане живо.Точно там ли детето е решило да го разхожда.
Стискам палци на кучо да се оправи.

#54 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 04:22 PM

Оцеляват...зависи какъв е удара.
На мои съсед кучето преди години го удари влак,но странично ... куца известно време и се оправи ... зависи от това как и къде е удара,с каква скорост се е движел влака и т.н.
Но...не е невъзможно да е пребито и изхвърлено да умре навън куче.
Вече всичко допускам.

#55 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 04:36 PM

Ох, на мен малко ми е странна тази история с влака. Все едно аз да си заведа кучето на гарата и да го пусна свободно да си бяга,ще го гледам как се разхожда по релсите и ще му се радвам:( Ако е имало спрян в момента влак са имали възможност да реагират, ако влака е препускал с бясна скорост едва ли ще намали заради куче и направо ще го прегази.
Нещо на мен не ми се връзва тази история,но дано кучо се оправи и си намери по-отговорни стопани.

#56 Потребителят е офлайн   izabella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 06:06 PM

Ако някой има желание от вас да го поеме ще предложим на жената да се откаже от него и да го повери на някой от вас които смятате че можете да му осигорите по добър живот. Къчето има шансове да живее нормално стига да получи адекватна помощ.

#57 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2012 - 06:23 PM

Може ли модератора да премести темата. Който е решил да дари пари, нека си разпитва, клиниката е ясна, стопаните също. Останалото са свободни съчинения. Стана ли ви леко на душата, кой влак, как е блъснал, ама кво, та защо, кои са стопаните, па що така, видите ли аз мисля така, но Вуте пък може да е прав.
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 06:31 PM

Показване на мнениетоizabella, в 18 January 2012 - 06:06 PM, написа:

Ако някой има желание от вас да го поеме ще предложим на жената да се откаже от него и да го повери на някой от вас които смятате че можете да му осигорите по добър живот. Къчето има шансове да живее нормално стига да получи адекватна помощ.

Изабела, някакъв сарказъм ли има в написаното от Вас?
Нима хората, към които се обръщате за помощ, нямат право да задават въпроси и да разсъждават по случая?

От адекватна помощ определено е имало нужда кучето, а тя се е изразила в първоначалното му зарязване на произвола на съдбата?...
Сега е в клиника и всичко необходимо доколкото разбираме е направено, а оттук нататък е нужно - според думите на по-запознатите в случая - единствено да се обръща на два часа. И да се заплати сметката, която нараства, защото кучето продължава да е в клиниката...

Т.е. излиза, че се търси помощ за погасяване на сметката, за да може да бъде изписано кучето и да бъде прибрано отново от собствениците си, или??
А кой гарантира, че любовта им (, която простете, но е малко странна за моите разбирания) ще бъде достатъчна ако се наложи кучето отново да постъпи в клиника, например ако все пак има неочаквани усложнения?
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 06:36 PM

Показване на мнениетоdikari, в 18 January 2012 - 04:23 PM, написа:

Може ли модератора да премести темата. Който е решил да дари пари, нека си разпитва, клиниката е ясна, стопаните също. Останалото са свободни съчинения. Стана ли ви леко на душата, кой влак, как е блъснал, ама кво, та защо, кои са стопаните, па що така, видите ли аз мисля така, но Вуте пък може да е прав.

Не,не ми стана нищо ясно и невярвам на някой да му е леко на душата :(
Сметката я има и който има желание ще помогне.Само да не стане така,че тези хора да си пребили кучето и сега се чудят какво да излъжат.

#60 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 18 January 2012 - 07:18 PM

В събота съм на работа в Свети Антим. Ако кучето НЯМА да бъде върнато на стопаните си, ще оставя някакви трохички за него. Но ако те не са се отказали до тогава от него, няма да дам. Колкото и да ми е мъка за животното, хората му не заслужават помощ!

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни