Куче блъснато от влак
Публикувано: 19 January 2012 - 02:47 AM
Стопаните са отишли в клиниката с паспорта на кучето и са обяснили, че е тяхно, гледали са си го навън.
Не са подписали декларация за ефтаназия, но не са платили и сметката и отказват да я платят, защото са безработни.
Натрупано е известно задължение за направените до сега манипулации. "Свети Антим" не са благотворително дружество.
Какво са предложили от клиниката ние няма как да знаем и не е наша работа. Дали е предложено разсрочено плащане също.
Но.... само за информация ще вметна, че Мечо с извадената става беше държан в клиниката и сметката му растеше, въпреки че нямахме възможност тогава да я погасим, докато не стана 600 лв. Не разрешиха да бъде изведен на по-ранен етап и впоследствие сметката да бъде погасявана.
Независимо какво е казала впоследствие стопанката, още преди да бъде заведено това куче в клиниката Помощ се търси.
На мен поне ми звънят няколко дни да предложа вариант за помощ. За това предлагам тази част от дискусията да бъде прекратена.
Всеки може да получи информация на място в клиниката.
И остава въпроса - има ли шанс това "домашно" куче да получи някаква подкрепа и помощ, въпреки че не е случило на стопани?
Тепърва му предстоят още много манипулации и както казах поставяне на сонда за хранене. И - кой, къде и как ще го обслужва?
Лично аз смятам, че ако бъде върнато на стопаните си - краят му е неизбежен. Оставането му в Антим е свързано с разходи.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 19 January 2012 - 09:39 AM
Жалко ще е ако накрая животинката си отиде заради глупости.
Публикувано: 19 January 2012 - 11:07 AM
Гледам си телефона:
Събота 17:55 - звъни ми съседка е има куче блъснато от влак което седи от предния ден до линията.
Аз й казах че е за лекар и по-това време работи само Антим. И ще трябва да се плаща. Никой не споменава че кучето има стопани. Звъня на Илиана и й казвам че има такъв случай и най-вероятно пак ще трябва да се търси помощ, ако въобще кучето подлежи на лечение. Илиана казва че не ни е за първи път и ще се бориме.
18:11 - звънят ми хора които карат кучето и питат за адреса на Антим. Обяснявам /без да питам дали кучето е домашно, че аз и Илиана ще потърсим помощ/.
19:13 - Звънят ми от Антим след първоначалния преглед - тежка черепно мозъчна травма - и ХОП - КУЧЕТО Е ДОМАШНО, ИМА ПАСПОРТ И СТОПАНИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ДАВАТ ПАРИ!!!!!!!!!!!!!
ИЗПАДАМ В ШОК!!!!!!!. Няма алтернатива!
между другото СТОПАНИТЕ ХОДЯТ ВСЕКИ ДЕН ДА СИ ГЛЕДАТ КУЧЕТО В АНТИМ!
и НЕ ИСКАТ ДА ДАВАТ ПАРИ!
а никое животно не заслужава да умре ей-така. Ходих да видя кучето в понеделник, тогава ми обясниха че ситуацията е адски сложна, и не е ясно как така може да се събират пари за домашно куче.
Също така СТОПАНИТЕ ми звънят да ми казват всеки ден колко е станала сметката и да искат пари. Хубаво, ама в момента и двматъа сме безработни и въпреки всички слухове никой не ми дава пари за да си гледам кучетата, за да ми изпращат всяко проблемно куче в махалата. Миналата седмица натровиха един Мечо, заведохме го светкавично в Антим, платихме двама сметката от 56 лева /разсрочено за седмица/ и стопанина дойде да ми вика с какво съм му вързвал краката /лепенките от системите/ и като му казах че е бил отровен и ми дължи 56 лева се скри във входа си за секунди.
Молбата ми е след като всички сте заинтересовани да се срещнете със стопаните и да се разберете с тях . КУчето се казва Рекси, на 7 месеца е, има си паспорт и ваксини, за чип не знам. Най-вероятно собствениците са доста объркани, и ако ги пристискате ще стане още по-зле,
Който може да помогне на кучо и на стопаните - нека помага, не им дръжте сметка, можеше вместо кучето влака да блъсне детето им...
Поздрави на всички, ако някой иска телефони - на лични или да ми се обади или на мейл.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 19 January 2012 - 11:12 AM
Martunela Petrova
На фаталната дата петък 13 моята дъщеря на 10 години извежда кучуто Рекс на разходка.От скоро живеем в къщите на кв.Модерно предградие до които в близост има жп линия.Там обикновенно се събират много кучета и нашия Рекси се отскубва от ръчичките на детето и отива на линията пре кучетата.Тогава се случва най-страшното.Минава влак!И сега след като прочетох вашите коментари без да сте запознати със случая Ви питам -ако детето беше тръгнало след кучето ?Какво бихте казали МИЛИ ХОРА?Но за щастие не се стигна до там.Веднага са се притекли съседи на които съм много благодарна и са пренесли кученцето на ръце в къщи.И понеже нямаше видими следи по него от кръв или нещо друго решихме че е само уплашен.Но в събота го закарахме в клиниката по препоръка на един познат няма да споменавам името му достатъчно се разтегли случаят и като им обясних че нямам финансова възможност те приеха кучето. Дадох им телефона да разговарят с този човек и той им обясни че ще намери средства за да покрие разходите.А именно от фондация за котката.Звучи нереално .Но за мен беше успокоение че Рекси ще бъде излекуван и ще се намерят добри хора които да помогнат.Аз съм безработна но какво ви интересува?Дайте типично по български да оплюем и отхвърлим .Така е най-лесно.
И така оставехме кученцето в клиниката.В неделя се обадих за сведения.Казаха ми че е рано да се каже какво ще се случи с него.В понеделник отидохме на свиждане като ни видя започна да мърда лапички което ни зарадва че все пак има надежда той да се оправи.Във вторник пак отидохме но като ни видя заспа.Говорих с докторите и отново ми казаха че е рано да се каже какво ще стане.Ако не започне сам да се храни ще му сложат сонда.Стана на въпрос зе финансовото състояние и ми беше даден телефонът .Разговарях лично със шефката на фондация за котката и тя ми каза че ще види какво може да направи за да разреши финансовия проблем.На другата сутрин ми се обади доктор от клиниката и явно от страх че няма да има кой да поеме разходите ми каза че Рекси вече е по-добре и може да си го вземем в къщи.Че трябва да се продължи лечението в домашни условия.Но сметката трябва да покрия аз.Да отида в клиниката и да им предложа някакъв вариант за плащане на сумата.Поради липса на личен автомобил трябваше да чакам един познат да се върне от работа за да мога да си прибера животинчето в къщи.Но на него му се наложило служебно да замине в провинцията и така Рекси е все още в клиниката.Не съм го изоставила.Ми това е МИЛИ ХОРА.
Martunela Petrova
Сега едно пояснение.За Илияна се разбра от мъжът който е мой комшия в квартала и който ме изпрати в точно в тази клиника.Не съм правила снимки на кучето не мисля че е морално.Хора защо правите и без това трудно положението както за мен така и за кученцето.Не съм искала помощ от никого.Беше ми обещано да се помогне от фондация за котката.Аз разбрах от госпожа Добрева че има пост в публичното пространство.
п.с. Г-жа Добрева е жената, която преди време пое куяето МИМА ако все още помните кое е то?!
Публикувано: 19 January 2012 - 11:21 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 January 2012 - 11:27 AM
bushkata, в 19 January 2012 - 11:21 AM, написа:
Някъде прочетох, че сметката не е вярна това ми изглежда все едно аз съм си дала моята да ми превеждат пари на мен, което е абсурдно и обидно за мен ?!? сметката която ми дадоха и публикувахме е BG69SINV915010BGNOJV4A , МОЖЕ БИ Е ВЪЗМОЖНО ДА Е СТАНАЛА НЯКАКВА ГРЕШКА ТЪЙ КАТО СЪМ ОТ СЛИВЕН И ЗВАНЯХ ПО ТЕЛЕФОНА ПО КОЙТО МИ Я ПРОДИКТУВАХА И Е ВЪЗМОЖНО НЯКОЯ БУКВА ДА Е ГРЕШНА. Ако е така публикувайте вярната или потвардете дали е тази ако е вярна
П.С. Това е част от л.с. от мен до Илияна не ми се преписва едно и също по 5 пъти за това си го копирам !?!
Публикувано: 19 January 2012 - 11:38 AM
izabella, в 19 January 2012 - 11:27 AM, написа:
Някъде прочетох, че сметката не е вярна това ми изглежда все едно аз съм си дала моята да ми превеждат пари на мен, което е абсурдно и обидно за мен ?!? сметката която ми дадоха и публикувахме е BG69SINV915010BGNOJV4A , МОЖЕ БИ Е ВЪЗМОЖНО ДА Е СТАНАЛА НЯКАКВА ГРЕШКА ТЪЙ КАТО СЪМ ОТ СЛИВЕН И ЗВАНЯХ ПО ТЕЛЕФОНА ПО КОЙТО МИ Я ПРОДИКТУВАХА И Е ВЪЗМОЖНО НЯКОЯ БУКВА ДА Е ГРЕШНА. Ако е така публикувайте вярната или потвардете дали е тази ако е вярна
П.С. Това е част от л.с. от мен до Илияна не ми се преписва едно и също по 5 пъти за това си го копирам !?!
Ако сметката е в Първа инвестиционна банка, както ставаше ясно от кода на банката, цитиран в предишен пост, следва сметката да започва така: BG... FINV......., значи вместо S трябва да е F. Освен ако няма и друга сгрешена буква или цифра. Става въпрос за техническа грешка, а не за злоупотреба. Не мисля, че някой е обвинявал някого в такова нещо.
Публикувано: 19 January 2012 - 11:41 AM
buddy, в 19 January 2012 - 11:38 AM, написа:
izabella, в 19 January 2012 - 11:27 AM, написа:
Някъде прочетох, че сметката не е вярна това ми изглежда все едно аз съм си дала моята да ми превеждат пари на мен, което е абсурдно и обидно за мен ?!? сметката която ми дадоха и публикувахме е ********* , МОЖЕ БИ Е ВЪЗМОЖНО ДА Е СТАНАЛА НЯКАКВА ГРЕШКА ТЪЙ КАТО СЪМ ОТ СЛИВЕН И ЗВАНЯХ ПО ТЕЛЕФОНА ПО КОЙТО МИ Я ПРОДИКТУВАХА И Е ВЪЗМОЖНО НЯКОЯ БУКВА ДА Е ГРЕШНА. Ако е така публикувайте вярната или потвардете дали е тази ако е вярна
Ако сметката е в Първа инвестиционна банка, както ставаше ясно от кода на банката, цитиран в предишен пост, следва сметката да започва така: BG... FINV......., значи вместо S трябва да е F. Освен ако няма и друга сгрешена буква или цифра. Става въпрос за техническа грешка, а не за злоупотреба. Не мисля, че някой е обвинявал някого в такова нещо.
Ами следователно някой от София който е близо и може, да отиде да провери и да напише точната сметка...
Публикувано: 19 January 2012 - 11:50 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 19 January 2012 - 02:30 PM
dikari, в 18 January 2012 - 06:23 PM, написа:

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 19 January 2012 - 04:58 PM

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 19 January 2012 - 05:04 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 January 2012 - 05:14 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 19 January 2012 - 05:16 PM
Публикувано: 19 January 2012 - 05:40 PM
izabella, в 19 January 2012 - 05:16 PM, написа:
Моля, в името на окончателното разнищване на тази история, в която и без това има достачно противоречива информация, уточнете какво означава това.
И по-точно - има ли подписана декларация за отказ и в кого е паспорта на кучето. Т.е. как точно е станало ясно, че кучето вече няма собственици.
Ако действително е изоставен от т.нар. си стопани, това е най-добрия вариант за него, предвид неадекватното им поведение до момента.
Горкият Рекси...
P.S. Писали сме заедно с Ариел. Точно това имам предвид и аз.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 19 January 2012 - 05:44 PM
въпреки всичко ,което имаме на главите си не можахме да го оставим!! Взехме го,в момента пътува към ЦВК! Кучето е много зле,има травма на главата,на мозъка. Никой не е предприел нещо за спасяването му. Платихме в св.Антим с лични средства,за да можем да го извадим и да го спасим. Така или иначе собственичката е казала,че ще го остави. И го направи. Кучето вече е под наше попечителство. Ако искате и можете да му помогнете,за да живее насочете даренията си към ЦВК - ЦВК - ГАЛБА : BG45BUIB98881007429901 / СИ БАНК / SWIFT BUIBBGSF , ОСНОВАНИЕ НА ПРЕВОДА - РЕКС. Нека помогнем на Рекс да живее!!
Няма нова информация за момента,вероятно ще се включи самата Стилияна по-късно.Последният и пост е от преди час,когато е търсила спешно превоз от"Свети Антим" до ЦВК.