Доберман
Публикувано: 08 March 2007 - 02:06 PM
Tony G много се радвам за теб и най - вече за Рех, защото ще си има приятел или приятелка. Дано вие тримата много да се обичате!!!
Публикувано: 08 March 2007 - 05:05 PM
Публикувано: 08 March 2007 - 06:35 PM
Да наистина бях казал, че не държа на родословието: 1. Защото за мен не е от голямо значение и 2. Доста увеличава цената (което не е проблем). По горе исках да кажа, че дори и да държах на родословие, когато исках да си го взема нямаше от каде да го намеря (освен някаде от вън). Това имах в предвид за това, че няма добри развъдници в БГ. Единственият, който знам аз е Ongal.
Публикувано: 09 March 2007 - 01:52 AM
Публикувано: 09 March 2007 - 10:27 AM
Няма нужда от спорове, много ясно че не може от раз и да се достигне нивото на развъждане, което има в някои други страни. Като се вгледате ще видите че на пръстите на едната ръка се броят породите, които имат фенове и развъдници на световно ниво у нас. Дори пръстите на едната ръка са много, май... Въпроса е да се гледа с оптимизъм напред и да се отървем най-накрая от тази бай-ганьовщина, която е обвзела почти всички. Когато има добра информираност относно дадена порода и после има и истински фенове на породата, тогава нещата сами ще се наредят. Тук в България има изключително погрешна представа за породата Доберман, с която представа на българина се сблъсквам почти всеки ден. Този и други подобни фактори правят нещата толкова трудни за хората, които се занимават с развъждане тук (визирам Онгъл, защото той е единствен засега сериозно захванал се). Но когато броят на качествените екземпляри се увеличи и хората станат малко по-добри тогава "ще ги стигнем Американците" (като тук американците не е най-подходящият пример но такъв е лафа). Тук сме свикнали да подливаме вода на комшията само и само да не стане по-добре от нас, а не ни интересува, че през две къщи от нашата хората вече са ни изпреварили със светлинни години - тях се правим че не ги виждаме. И най-накрая за цените на кучетата - ами то няма как хубавите кучета да са драстично по-евтини от тези навън защото иначе следващите няма да са толкова хубави. Това е доказана зависимост и евтината работа е срам за майстора. Така, че хора вместо да мрънкате като не ви изнася пазара на Добермани тук излезте вкарайте по един някъде от чужбина, защото не може хем един, двама или трима да се занимават, хем да има за всички хем пък да са и евтини. Конкуренцията е дала всичко на света все пак!!! Ако някой се обижда от това, което съм написал искам да кажа, че не съм искал да засегна никой от членовете на този форум и всичко което съм написал е чисто и просто принципната страна на нещата. bgflag
Публикувано: 09 March 2007 - 04:49 PM
cheers
Член 4 Поощряване на приятелски отношения
FCI поощрява приятелските отношения:
а. между отделните секции, членове, договорни партньори и организации. Всяко лице и организация, които са част от киноложкия свят са задължени да спазват правилниците, регламентите и спортсменските принципи.
б. в обществеността, с хуманитарна цел.
Публикувано: 10 March 2007 - 08:06 PM
Цитат
Няма нужда от спорове, много ясно че не може от раз и да се достигне нивото на развъждане, което има в някои други страни. Като се вгледате ще видите че на пръстите на едната ръка се броят породите, които имат фенове и развъдници на световно ниво у нас. Дори пръстите на едната ръка са много, май... Въпроса е да се гледа с оптимизъм напред и да се отървем най-накрая от тази бай-ганьовщина, която е обвзела почти всички. Когато има добра информираност относно дадена порода и после има и истински фенове на породата, тогава нещата сами ще се наредят. Тук в България има изключително погрешна представа за породата Доберман, с която представа на българина се сблъсквам почти всеки ден. Този и други подобни фактори правят нещата толкова трудни за хората, които се занимават с развъждане тук (визирам Онгъл, защото той е единствен засега сериозно захванал се). Но когато броят на качествените екземпляри се увеличи и хората станат малко по-добри тогава "ще ги стигнем Американците" (като тук американците не е най-подходящият пример но такъв е лафа). Тук сме свикнали да подливаме вода на комшията само и само да не стане по-добре от нас, а не ни интересува, че през две къщи от нашата хората вече са ни изпреварили със светлинни години - тях се правим че не ги виждаме. И най-накрая за цените на кучетата - ами то няма как хубавите кучета да са драстично по-евтини от тези навън защото иначе следващите няма да са толкова хубави. Това е доказана зависимост и евтината работа е срам за майстора. Така, че хора вместо да мрънкате като не ви изнася пазара на Добермани тук излезте вкарайте по един някъде от чужбина, защото не може хем един, двама или трима да се занимават, хем да има за всички хем пък да са и евтини. Конкуренцията е дала всичко на света все пак!!! Ако някой се обижда от това, което съм написал искам да кажа, че не съм искал да засегна никой от членовете на този форум и всичко което съм написал е чисто и просто принципната страна на нещата. bgflag
Здравейте b)
Не бяхвлизал във форума известно време и виждам , че е напреднал.
Общо взето tok4ev погоре е направил едно много добро изказване и се надявам повече хора които харесват тази прекрасна порода да го прочетат внимателно. Няма нужда да се изостря тона . Просто е добре повече хора да разберат , че развитието на една порода в дадена държава не е лесна работа .
Затова трябва да се уважават хора които се стараят да правят това . Така ще е добре за всички. Ще е добре също да се отглеждат и развъжда само кучета с родословие . И когато повече хора разберат това и започнат да си помагат , ще дръпнем напред.
А за сайт - не се притеснявайте . Ако е токова важно ще се направи . Просто е въпрос на време. Нета е пълен със сайтове , а хората пак не могат да си намират инфо b) .

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 10 March 2007 - 10:23 PM
Уф, как чакам новините и снимките от София.
Тонът не се е изострил или аз не го приех чак така cheers wink
Публикувано: 10 March 2007 - 11:33 PM
Цитат
работа. .....
Ами има всъщност поне 2 сайта - единия, който пише, че е на Доберман клуб и един мнооого любителски : ЗА ДОБЕРМАНИТЕ - С ЛЮБОВ
За сайт на развъдник - и аз не съм срещала. А за кучетата на г-н Чубуров разбрах от хората, които навремето ни бяха дали Джим. Те си имат един дивак, който ги възпитава и е негово производство l)

Публикувано: 11 March 2007 - 07:27 AM
gabipap сайта Джим съм го гледал и доста силно ми бе въздействал - можеби защото и моето куче ме напусна преди 3 години. Трябваше ми време да помисля за ново другарче. Дано всички да обичат четериногите си приятели така. w)

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 11 March 2007 - 12:54 PM
Ето една, две снимки на моя дивак b) !!!
Прикачени файлове
-
Fredo_25.02.2007_Krasota_web.jpg (83.96K)
Брой сваляния: 75
Публикувано: 11 March 2007 - 12:54 PM
Прикачени файлове
-
Fredo_25.02.2007_s_Pippo_web.jpg (87.47K)
Брой сваляния: 75
Публикувано: 11 March 2007 - 05:17 PM
От вчера се каня да пиша и все не успявам да седна пред компа.
От петък (09 март ) нашата глутница нарастна с още един "образ". Казва се Dark iz Ongal.
Благодаря на г-н Пламен Чубуров (Ongal), че направи необходимото, за да го остави в България.
Заслугата е разбира се и на мама Джилда (Gilda di Campovalano) и на таткото MASTER MAX.
Благодаря и на д-р Пейчев.
В петък отидохме с Рекс да си вземем другарчето и ето какво видяхме:
Момчето (той още не знаеше как ще бъде името му) казва, че се прибира горе, там си му е добре и не иска да ходи никъде без мама Джилда и сестричките. dribble
Прикачени файлове
-
Image_252_.jpg (23.33K)
Брой сваляния: 77
Публикувано: 11 March 2007 - 05:25 PM
Прикачени файлове
-
PICT0792.jpg (136.29K)
Брой сваляния: 74
Публикувано: 11 March 2007 - 05:27 PM
Прикачени файлове
-
Image_261_.jpg (25.59K)
Публикувано: 11 March 2007 - 05:30 PM
Прикачени файлове
-
Image_316_.jpg (20.75K)
Брой сваляния: 79
Публикувано: 11 March 2007 - 05:34 PM
Не сме послушни и нищо не ни спира да правим бели... l)
сега чао, отивам да приготвям вечерята (на Дарк и Рекс, моята е боб от консерва dribble dribble dribble )
Прикачени файлове
-
Image_305_.jpg (18.36K)
Публикувано: 11 March 2007 - 05:36 PM
Радвам се че малкич остана в БГ bgflag . На симката от Masterhof наистина е малкия . Как реагира Рекс на новото попълнение ? Името което си му избрал е антагонизъм на кафявото същество в къщи. b)