Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1661 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 March 2007 - 02:06 PM

Напълно съм съгласен с мнението на angel_1, но не изцяло и не искам да взимам страна! Съгласен съм за това, че няма добри развъдници в БГ, защото търсих месеци куче и накрая си взех куче родословие (но това изобщо не ми прече, защото според мен не е от голямо значение).

Tony G много се радвам за теб и най - вече за Рех, защото ще си има приятел или приятелка. Дано вие тримата много да се обичате!!!

#1662 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 08 March 2007 - 05:05 PM

pippo , не съм съгласна с теб. Ти започна да пишеш в темата още преди да си вземеш доберман и ако си смятал да си търсиш такъв с родословие щеше да изчакаш Онгъл да заплоди своята женска. Изключвам други проблеми ако си имал , но е факт , че ти намери място откъдето може , макар и с малко чакане , да имаш родословно куче. Не ми се сърди , но така поне се видя от писаното от теб в темата.

#1663 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2007 - 06:35 PM

Ancheto, естествено че не ти се сърдя. Все пак не сме във този форум за да се кареме.
Да наистина бях казал, че не държа на родословието: 1. Защото за мен не е от голямо значение и 2. Доста увеличава цената (което не е проблем). По горе исках да кажа, че дори и да държах на родословие, когато исках да си го взема нямаше от каде да го намеря (освен някаде от вън). Това имах в предвид за това, че няма добри развъдници в БГ. Единственият, който знам аз е Ongal.

#1664 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 09 March 2007 - 01:52 AM

Разбрахме се wink . А кажи сега как малчуганът? Като свършиха чехлите на какво се прехвърли , да не продължи с краката l) l)

#1665 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2007 - 10:27 AM

Ей, ама вие тука много сте изострили тона като гледам s)
Няма нужда от спорове, много ясно че не може от раз и да се достигне нивото на развъждане, което има в някои други страни. Като се вгледате ще видите че на пръстите на едната ръка се броят породите, които имат фенове и развъдници на световно ниво у нас. Дори пръстите на едната ръка са много, май... Въпроса е да се гледа с оптимизъм напред и да се отървем най-накрая от тази бай-ганьовщина, която е обвзела почти всички. Когато има добра информираност относно дадена порода и после има и истински фенове на породата, тогава нещата сами ще се наредят. Тук в България има изключително погрешна представа за породата Доберман, с която представа на българина се сблъсквам почти всеки ден. Този и други подобни фактори правят нещата толкова трудни за хората, които се занимават с развъждане тук (визирам Онгъл, защото той е единствен засега сериозно захванал се). Но когато броят на качествените екземпляри се увеличи и хората станат малко по-добри тогава "ще ги стигнем Американците" (като тук американците не е най-подходящият пример но такъв е лафа). Тук сме свикнали да подливаме вода на комшията само и само да не стане по-добре от нас, а не ни интересува, че през две къщи от нашата хората вече са ни изпреварили със светлинни години - тях се правим че не ги виждаме. И най-накрая за цените на кучетата - ами то няма как хубавите кучета да са драстично по-евтини от тези навън защото иначе следващите няма да са толкова хубави. Това е доказана зависимост и евтината работа е срам за майстора. Така, че хора вместо да мрънкате като не ви изнася пазара на Добермани тук излезте вкарайте по един някъде от чужбина, защото не може хем един, двама или трима да се занимават, хем да има за всички хем пък да са и евтини. Конкуренцията е дала всичко на света все пак!!! Ако някой се обижда от това, което съм написал искам да кажа, че не съм искал да засегна никой от членовете на този форум и всичко което съм написал е чисто и просто принципната страна на нещата. bgflag

#1666 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2007 - 04:49 PM

Вижте какво е залегнало в основата на кинологията:
cheers

Член 4 Поощряване на приятелски отношения

FCI поощрява приятелските отношения:

а. между отделните секции, членове, договорни партньори и организации. Всяко лице и организация, които са част от киноложкия свят са задължени да спазват правилниците, регламентите и спортсменските принципи.

б. в обществеността, с хуманитарна цел.

#1667 Потребителят е офлайн   pe4eniq135 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 10 March 2007 - 07:31 PM

На изложбата нямаше добермани защто така w)

#1668 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2007 - 08:06 PM

Цитат

Ей, ама вие тука много сте изострили тона като гледам s)
Няма нужда от спорове, много ясно че не може от раз и да се достигне нивото на развъждане, което има в някои други страни. Като се вгледате ще видите че на пръстите на едната ръка се броят породите, които имат фенове и развъдници на световно ниво у нас. Дори пръстите на едната ръка са много, май... Въпроса е да се гледа с оптимизъм напред и да се отървем най-накрая от тази бай-ганьовщина, която е обвзела почти всички. Когато има добра информираност относно дадена порода и после има и истински фенове на породата, тогава нещата сами ще се наредят. Тук в България има изключително погрешна представа за породата Доберман, с която представа на българина се сблъсквам почти всеки ден. Този и други подобни фактори правят нещата толкова трудни за хората, които се занимават с развъждане тук (визирам Онгъл, защото той е единствен засега сериозно захванал се). Но когато броят на качествените екземпляри се увеличи и хората станат малко по-добри тогава "ще ги стигнем Американците" (като тук американците не е най-подходящият пример но такъв е лафа). Тук сме свикнали да подливаме вода на комшията само и само да не стане по-добре от нас, а не ни интересува, че през две къщи от нашата хората вече са ни изпреварили със светлинни години - тях се правим че не ги виждаме. И най-накрая за цените на кучетата - ами то няма как хубавите кучета да са драстично по-евтини от тези навън защото иначе следващите няма да са толкова хубави. Това е доказана зависимост и евтината работа е срам за майстора. Така, че хора вместо да мрънкате като не ви изнася пазара на Добермани тук излезте вкарайте по един някъде от чужбина, защото не може хем един, двама или трима да се занимават, хем да има за всички хем пък да са и евтини. Конкуренцията е дала всичко на света все пак!!! Ако някой се обижда от това, което съм написал искам да кажа, че не съм искал да засегна никой от членовете на този форум и всичко което съм написал е чисто и просто принципната страна на нещата. bgflag

Здравейте b)
Не бяхвлизал във форума известно време и виждам , че е напреднал.
Общо взето tok4ev погоре е направил едно много добро изказване и се надявам повече хора които харесват тази прекрасна порода да го прочетат внимателно. Няма нужда да се изостря тона . Просто е добре повече хора да разберат , че развитието на една порода в дадена държава не е лесна работа .
Затова трябва да се уважават хора които се стараят да правят това . Така ще е добре за всички. Ще е добре също да се отглеждат и развъжда само кучета с родословие . И когато повече хора разберат това и започнат да си помагат , ще дръпнем напред.
А за сайт - не се притеснявайте . Ако е токова важно ще се направи . Просто е въпрос на време. Нета е пълен със сайтове , а хората пак не могат да си намират инфо b) .
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1669 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2007 - 08:10 PM

tonyg58&REX поздрави за новия ти приятел super best . Очаквам да разбера как се казва. Надявам се двамата с Рекс да нети изядат ушите b)
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#1670 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 10 March 2007 - 10:23 PM

Akela , да не се видяхте с @ tonyg58&REX ? Зднаеш ли дали си е взел бебока? Моята любимка как е , кажи нещо за нея. А на снимки ще се радват всички предполагам.
Уф, как чакам новините и снимките от София.
Тонът не се е изострил или аз не го приех чак така cheers wink

#1671 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 March 2007 - 11:33 PM

Цитат

.... Само си помислете,че няма един,дори един български сайт за доберман.Какво пове4е да говорим-аматьорска
работа. .....

Ами има всъщност поне 2 сайта - единия, който пише, че е на Доберман клуб и един мнооого любителски : ЗА ДОБЕРМАНИТЕ - С ЛЮБОВ
За сайт на развъдник - и аз не съм срещала. А за кучетата на г-н Чубуров разбрах от хората, които навремето ни бяха дали Джим. Те си имат един дивак, който ги възпитава и е негово производство l)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1672 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 07:27 AM

Ancheto с tonyg58&REX са мо сме се чували по телефона , но смятам че има с какво да се похвали super best . dribble
gabipap сайта Джим съм го гледал и доста силно ми бе въздействал - можеби защото и моето куче ме напусна преди 3 години. Трябваше ми време да помисля за ново другарче. Дано всички да обичат четериногите си приятели така. w)
User's Signature

#1673 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 12:54 PM

Akela, кажи в крайна сметка дали Тони е взел другарче на Рекс d) ! Ако го е взел много ще се радвам, защото много добре знам какво да има до теб две същества, които много да те обичат. И му кажи веднага да качи снимки r) !

Ето една, две снимки на моя дивак b) !!!

Прикачени файлове

#1674 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 12:54 PM

Ето ни сега и двамата w)

Прикачени файлове

#1675 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 05:17 PM

Здравейте доберманисти!!!

От вчера се каня да пиша и все не успявам да седна пред компа.

От петък (09 март ) нашата глутница нарастна с още един "образ". Казва се Dark iz Ongal.
Благодаря на г-н Пламен Чубуров (Ongal), че направи необходимото, за да го остави в България.
Заслугата е разбира се и на мама Джилда (Gilda di Campovalano) и на таткото MASTER MAX.

Благодаря и на д-р Пейчев.

В петък отидохме с Рекс да си вземем другарчето и ето какво видяхме:
Момчето (той още не знаеше как ще бъде името му) казва, че се прибира горе, там си му е добре и не иска да ходи никъде без мама Джилда и сестричките. dribble

Прикачени файлове

#1676 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 05:25 PM

Ето една снимка от сайта http://www.masterhof.de/ на таткото MASTER MAX. Предполагам, че това е Дарк (ongal може да каже със сигурност)

Прикачени файлове

#1677 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 05:27 PM

А сега у дома, извинявам се за качеството на снимката:

Прикачени файлове

#1678 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 05:30 PM

Ето и още една

Прикачени файлове

#1679 Потребителят е офлайн   tonyg58ampREX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 05:34 PM

Тази ще е последна, защото снимките са от вътре и не са с добро качество. За снимки навън трябва да почакаме още десетина дни, да сложим първо ваксините.
Не сме послушни и нищо не ни спира да правим бели... l)

сега чао, отивам да приготвям вечерята (на Дарк и Рекс, моята е боб от консерва dribble dribble dribble )

Прикачени файлове

#1680 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2007 - 05:36 PM

Честито tonyg58&REX bravoS super best
Радвам се че малкич остана в БГ bgflag . На симката от Masterhof наистина е малкия . Как реагира Рекс на новото попълнение ? Името което си му избрал е антагонизъм на кафявото същество в къщи. b)
User's Signature

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни