Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2281 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 October 2007 - 09:29 PM

Цитат

A как мога да си ги закупя и имат ли доставка може малко смешно да звучи,но за сега с кучето няма как да отидем до София

Благодаря ти. Дарк е на 10 м. и е Ваш полубрат (мама Джилда).

За дисковете, пиши в сайта на г-н Хлебаров той е шефа, може би може да ти ги прати с наложен платеж.

#2282 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 29 October 2007 - 10:23 AM

tonug58 ако искаш снимки на ри4и иди вав темата на ротваилерите :blink: 

#2283 Потребителят е офлайн   alex_alexiev Икона

Публикувано: 29 October 2007 - 02:14 PM

[pre]
[pre] Zdravejte DOBERMANjaci.otskoro sam registriran taka che shte me izvinite ako pravja neshto ne kakto trjabva :o .Imam dve dobermancheta za prodan imam i pusnata objava za 140 lv.interes ima no kato chujat cenata i poveche ne se obagdat.Visoka li e i kakvo shte me posavetvate.Blagodarja vi.[/pre]
[/pre]

#2284 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 05:30 PM

здравейте!
на изложбата в Сф ще има ли Доберманскo участие?  ;D  ;)
Джена сдоби ли се с нагръдник вече?

http://www.animale.r...?...sc&start=45
тук има няколко снимки на Юта,Дарк и Джена от изложбите  :yahoo:
само че са писали Джена клас puppy...
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2285 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 04:45 PM

Тони спокойно нети се сърдя за дискивете. Разбирам те напълно.Ще се опитам да си ги поръчам от сайта, който даде.

Виждам че форума се равива много добре и много се радвам! Съжалявам,, че не мога да влизам често, но в момента съм много зает. Трябва да се занимавам с Фредо, защото стана много голям и иска все повече грижи, а и в същото време карам шофьорски курс.

Тони само да ти кажа, че Дарк е УНИКАЛЕН!

#2286 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 01:41 PM

ехоу? хайде,че няма време до крайния срок за записването  ;)  :->)  :yahoo:
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2287 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 02:36 AM

Гледам тука една снимка
и се опитвам да позная човека ? ? ?

Тя е от събота и е правена в Крагуевац
на Specijalka Dobermana - Balkan Sieger ' 2007 !!!

Прикачени файлове

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2288 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 10:45 AM

Търся си доберман,няма ли някой да подарява или да продава на символична цена,защото нямам възможност в момента да дам наведнъж150,200,300 или нагоре лв.за куче,имал съм до сега 3 добермана,като 2 от тях бяха с родословие и доста добре бяха отгледани и станаха доста едри и силни за породата си,а в момента имам 4,5 месечно женско ротвайлерче,което също върви доста едро и силно за породата и възраста си и си търся някой ако подарява доберман примерно на възраст около година или по малко,до 2-ве годишен,ако има някой който не може да се грижи за него,ще е в добри  ръце,добре гледан.Аз съм от Велико Търново,ако някой знае за такова куче или се доближава до това което съм написал и може да ми помогне,моля да ми пише във форума или на пощата ми,тя е - red_sharki@abv.bg,ако някой реши да ми помогне пак да имам доберман,му благодаря предварително :( :'(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2289 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 15 November 2007 - 05:57 PM

Иначе къде викаш ги дават тия за по 150, 200,300  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2290 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 07:49 PM

za6to si misli6,4e ne struvat tolkova,po evtini li si misli6 4e sa,na ediniqt ot moite dobermani maikata be6e sin doberman i davaha za nego 2500 dolara,taka 4e za6to si misli6 4e e evtina poroda,moje da ima i evtini,no ima i skupi,zavisi do kolko razbira6 ot porodata da q oceni6 su6to ot vida na dobermana,kakto i ot rodoslovieto,az primerno ako imah i 500-600 lv bih dal za doberman ako e dobro v standarta si i s rodoslovie i dobre gledano,bez defekti,nali vse pak na koqto i da e poroda,horata se opravdavat s visokata im cena to4no zaradi tezi ne6ta,kolkoto po visoka e cenata tolkova po hubavo e ku4eto i po hubavo 6te stane kato porasne i ako se otgleda dobre 6te e i o6te po skupo,ne se dava opredelena cena na opredelena poroda,6toto e otnositelno,az bih predpo4el po skupo ku4e,ako imah vuzmojnost,za6toto e po dobre taka
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2291 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 15 November 2007 - 10:04 PM

shaarkyy, качествените родословни добермани са доста по-скъпи от сумите, които споменаваш, че не можеш да отделиш на куп ;) Едва ли притежател на класно бебе от тази порода ще ти го "подари или продаде на символична цена" без да те познава лично.
Аз бих те попитала: Ако не можеш да отделиш дори 150 лв. на куп, как ще поемеш необходимите разходи по качествено хранене, ветеринарни грижи и обучение на кучето? Още повече, че пишеш, че имаш и друго.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2292 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 10:14 PM

Цитат

za6to si misli6,4e ne struvat tolkova,po evtini li si misli6 4e sa,na ediniqt ot moite dobermani maikata be6e sin doberman i davaha za nego 2500 dolara,taka 4e za6to si misli6 4e e evtina poroda,moje da ima i evtini,no ima i skupi,zavisi do kolko razbira6 ot porodata da q oceni6 su6to ot vida na dobermana,kakto i ot rodoslovieto,az primerno ako imah i 500-600 lv bih dal za doberman ako e dobro v standarta si i s rodoslovie i dobre gledano,bez defekti,nali vse pak na koqto i da e poroda,horata se opravdavat s visokata im cena to4no zaradi tezi ne6ta,kolkoto po visoka e cenata tolkova po hubavo e ku4eto i po hubavo 6te stane kato porasne i ako se otgleda dobre 6te e i o6te po skupo,ne se dava opredelena cena na opredelena poroda,6toto e otnositelno,az bih predpo4el po skupo ku4e,ako imah vuzmojnost,za6toto e po dobre taka

1. Въпреки че не съм модератор, моля те пиши на кирилица. Това е Български форум и тук се пише на кирилица, шльокавицата и шльокавичарите тук не са почит!!! В dog.bg се цени писането на кирилица и добрият правопис!
2. 300 лв е твърде ниска цена за хубав доберман с родословие, това би било направо подарък. Точно това се опита да ти каже StormBringer.
3. Никой запознат с породата не би дал $2500 за "син" доберман. "Сините" добермани се изключват от развъждане. Това го пише и в стандарта и на много места, стига да се интересуваш наистина от породата щеше да го знаеш.
4. Щом ти е проблем да дадеш 150лв наведнъж за да купиш куче, как ще даваш почти толкова пари всеки месец за храна, ваксини, обезпаразитяване и рутинни посещения при ветеринар? Какво според теб е "добро гледане на куче"? С какво ще го храниш? С какво храниш ротвайлерчето?
5. На колко си години че си успял да преживееш 3 кучета?
6. Как смяташ да се справиш с възпитанието и обучението на две кучета едновременно?

Извинявам се на доберманистите за намесата във вашата тема, но смятам че подобни индивиди са проблем на всички породи.

#2293 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 10:24 PM

Здравейте на всички !
Не съм влизал отдавна тук за което съжалявам разбира се .
TORMENTOR на снимката наистина е г-н Пламен Чубуров с едно от произведенията си Djena iz Ongal , която получи отлична оценка при млади кучета . С нас бе и другаря Тайсън и повярвайте имаше какво да се види..........Братята сърби наистина имат много кучета. Надявам се това да стане и при нас :palec:
gabipap както винаги си прочела мислите ми и с малко изпревари моя отговор на shaarkyy .Вельо  блгодаря и на теб
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2294 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 11:37 AM

Така сега аз да ви кажа по въпроса които зачекнахме,не се караме предполагам,но просто се дразня от начина по който се обръщате към мен,защото-1.този син доберман беше от чужбина и беше с родословие,беше около 75 сантиметра висок,което е голяма рядкост за женски,което ще рече че е доста добре отгледано,за да стане толкова голямо,здраво и силно куче за породата си,също така беше страшно добре обучено,а за цената която му даваха беше преди 10-12 години,а предполагам че ако сте достатъчно големи,такива кучета бяха още по голяма рядкост,отколкото са сега,породата беше доста по популярна,отколкото е сега-това второто си е мое мнение,защото тогава по онова време знаех поне 30 семеисва които имаха доберман,или добермани,а сега не познавам никого,за това съм склонен да вярвам,че от части е забравена породата,а от части заменена с друга,сега други кучета са на мода(образно),не казвам че е забравена,но сега много по малко хора имат интерес към доберманите,поне в населените места в които съм бил скоро,както и преди години,за да мога да твърдя това,не бих се изразил някак,без да имам някакво знание по въпроса,или някъкво покритие,също ако си спомняте по онова време,което споменах,за да си вземеш куче беше доста по скъпо,както и всички принадлежности,които можеше да се закупят от ветеринар,нужни за да си отгледаш животното.Сега мислите ли все още,че цената която даваха тогава за този рядък доберман е била невъзможна,или пък си мислите,че кучето за да стане толкова по добре над стандарта за женска,не е било чисто,защото бих казал,че когато си взехме малкото от тях и в София и във Велико Търново са ни казвали ветеринарите,че е чистокръвен доберман и че такъв рядко се стреща,не говоря за майката,дето е синя(сива),а за малкото което взехме,което беше черно,предполагам щом докторите казваха така и то не на едно или две места и то и в двата града,значи е било вярно.Също мога да ви кажа,че човекът който искаше да вземе майката,не казвам че е разбирал много,но тия неща дето ви ги казвам ги знаеше и той,също да ви кажа,че се знимаваше с обучението на добермани и ротвайлери в София,по онова време.Не смятате ли,че щом сега 200-300лв. ви се виждат малко за доберман,то на ония цени през 1995-97година ще е  било по скъпичко и ако съм успял да ви обедя в истината за стойноста на майката,цетанта която е предлагал на собственика,горе/долу разбиращия купувач,си е била подобаваща за тогава;2.-аз съм на 24,но това не означава,че през 95година,когато си взехме първия доберман,които беше женски и които също както майка си,от добро и скъпо гледане беше станал доста едър и силен за породата си,като съм бил на по малко години не означава че не съм се интересувал от породата ,чрез книги или от хора които са имали 1-2 или три поколения добермани,говоря за кучешки поколения,подчертах го,за да не се захванете пък за това,както и да е и като съм на толкова години,не означава че неможе до сега да съм се знимавал с 3 добермана,защото никой ли не се сеща,че има хора които могат да имат наведнъж повече от едно куче,95 година взехме женския и 97 два мъжки и когато взехме женския имахме немска овчарка,и по едно време,като бяхме взели и трите добермана гледахме 4 кучета,или и това твърдение ви се вижда невъзможно и ще се мъчите и него да оборите,както истината че сме имали 3 добермана,или тогава предлаганата сума за синия доберман.Не казвам,че съм някакъв СУПЕР РАЗБИРАЧ от породата,но фактите са си факти,жалко че сега не е онова време,за да ви докажа,че съм прав и че има и неща които не знаете и в които бихте се обедили.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2295 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 01:09 PM

А по въпроса който ми задаваш за отглеждането,1- за обочението,не мисля че 2 кучета ще са чак толкова голям проблем,щом сме се справяли и с повече,и дори и някой да има проблем с обучаването на едно или повече кучета,ако се сещаш си има места на които ти вземат парички даваш ги и ти ги обучават;2-казвам че В МОМЕНТА нямам възможност да го взема,но това не означава,че след месец примерно няма да мога да си го гледам и че няма да имам възмойност,защото тези 150 или повече лева,ако не ги извадя сега да го купя,мога да ги вложа в отглеждането му,докато взема пари другия месец;3-нещо доста си се объркал,че на месец ти струва гледането на малкото куче и по тоя начин бъркаш и посетителите на форума,защото наи натоварено е,ако кучето което вземеш няма ваксини и ако е така,първо то щом е малко,за да няма нито една ваксина,във Търново е доста скъпо и при това в часна клиника първата ваксина е около 10лв.,а втората която се правислед 2 седмици е около 14лв.,а храна хубава с всичко от което се нуждае кучето струва 4лв.,на моето понякога му вземам и от 8лв,но ефекта е един и същ,а то самото предпочита като вкус по евтината,да подчертая че тази от 4лв.не е най евтината и че е една от най добрите храни,а куче с такава големина според вузраста яде по 100-150гр.на ден храна,което ще рече за пурвия месец,около 3-4кг. на месец което ще рече че ще струва най много 16лв,които ми предлагат в града,хапчето за вътрещни паразити,което се дава на 2 месеца струва 1.20лв.,а пръскане против бълхи и кърлежи,което също предпазва за два месеца,посредством големината на ку4ето е около 3-4лв.,като съберем парите за първия месец се получава,че гледането на кучето ще ти излезе около 45лв,а ако решиш да мудаваш,или ако има нужда от допълнително калций и фосфор,вупреки че в храната има достатъчно,това ще ти струва по 2.10лв. 10 хапчета от по добрите,дават се по 10 дена и се пчива 10 дена после се повтаря и т.н.Та ако даваш и това на кученцето,въпреки,че би трябвало да знаеш че не е хубаво да се дава прекалено много калций,както  ида не се дава,ащото и в двата случая спира растежа на животното,за това се дава само при нужда при препоръка от ветеринаря и ако и това нещо трябва,или решиш да да го даваш ще ти струва 4.20лв. за първия месец и това общо ще рече около 50лж. за пувия месец,акото си го вемеш,третата ваксина се прави месец след вората и струва около 17лв.,кучето ще яде горе долу същото количество храна колкото и предния месец,така че за втория месец парите които ще трябва да дадеш за отглеждането на твоето животно ще е по малко от първия,на третия ще трябва да му режеш ушите,ако искаш и ще трябва отново да му се дадът и хапчета за вътрешни паразити и да го напръскаш против бълхи и паразити,против бълхи и кърлежи може и по друг начин да го предпазиш-цената ще е около 10-15лв.зависи какво ще избереш,на тая възраст ще яде вече около250-300гр.храна което за месец ще е около 27лв. и така за третия месец ще дадеш най много 65лв.Това ще рече,че за първия месец-50лв,втория-най-много 25-30лв и третия месец най-много 65лв,а това ще рече общо най-много 140-145лв общо за трите месеца,а това ще рече примерно 150-те лв.които не си дал за купуването му,като пораснат ядът храна която не е за подрастващи кучета и която е много по евтина и от която ядът най много по 450-550гр на ден,сами си направете горе долу някъква равносметка с дозировката на кучешка храна от 3 месечна възраст,до зряла възрас,що се отняся до въксините,те се правят по една всяка година,а обезпаразитяването продължавада се прави на всеки 2 месеца,а това пък ще рече че когато кучето е голямо е още по евтино гледането му,авече мойеш допулнително да му даваш месо,кокали,награди или други неща допълнително,колкото искаш или можеш да си позволиш,НО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,НЕОБХОДИМОТО Е ОПИСАНО ОТГОРЕ,забравих там около 20-30лв.за каищки и поводи,така че кажи ми тия 150-200лв.които немога да дам наведнъж в близко време,какво общо има с отглеждането на доберманчето което искам,или на ротвайлерчето което имам и гледам доста добре и което  е 54см. високо и тежко 21кг,а е на 4,5месеца и е женско,а дръгите от кучилото са по 13-16кг. и мъжките и женските,а и нормалното за възраста по стандарт е 15-16-17кг.,така че ми кажи ти колко разбираш и по добре ли гледаш или си отгледал твоето куче,да подчертая за ротвайлерите,че женските по стандарт стават до 61-62см. в зряла възраст,а моето е на 4,5месеца и е високо до холката 54см,че ми ти ми кажи немога ли да се справя и да отгледам хубаво куче,най-доброто  в околноста с доста по малко от 150лв. на ден нещо се бъркаш с породите,тия двете не изискват толкова много пари,не е нужно и ако ми кажеш,че даваш или си давал за твовто по толкова  и не е още по добре от мойте,то значи доста си се поубъркал и предполагам че кучето ти не е трябвало да го гледаш по начина,за който начин казваш,че е по-добър от моя начин.това имам да ти кажа и знай,че щом съм написал нещо то си е имало причина,която причина изглежда не си разбрал,за парите става въпрос(150,200-300 или повече щом казваш,скоро не съм се интересувал от цената)!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2296 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 01:29 PM

И за да не се захванеш пък за правописа на втория ми отговор,да ти кажа че нещо бъгна компютара ми или или нета и неможах да си го оправя,понеже не съм свикнал да пиша така,което немога,не казвам че мога :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2297 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 10:03 PM

shaarkyy ти май малко трябва да порастнеш малко , да по прочетеш малко за стандарта , да погледаш качествени кучета малко и СЛЕД ТОВА ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ТОЛКОВА РЯЗКО И НЕКОМПЕТЕНТНО
Моля за извинение МОД за рязкия тон
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2298 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 10:10 PM

Леле това тук ми заприлича на забавачница ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Поне прочети цялата тема от уважение преди да правиш такива катекогични изкавания  shaarkyy не е трудно - просто трябва желание
User's Signature

#2299 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2007 - 10:23 AM

абе кво се хванахте за тоя  shaarkyy?от нищо нещо.той просто помоли за помощ-какво толкова?!
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#2300 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2007 - 02:54 PM

Привет на всички.Явно има нов любител на породота и му се иска много да има такова куче.shaarkyy виждам,че искаш да си имаш такова кученце но без родословие,ще се опитаме да ти намерим (мисля,че останалите че се съгласят с мен).Но нети обещавам,че за сумата която искаш ще е с родословие.
Искам само да ти дам един съвет явно не си запознат с породата достатъчно като стандарт,вземи и прочети стандарта и ще разбереш че за неща които си казвал не си прав като например за синия доберман той е изваден от стандарта от 1994година.И не се пали толкова много тук има хора които знаят много,ама много повече за породата от теб и от ветеринарите за които ти говориш,поинтересувай се кои са и искай съвет от тях.
Сега за снимката аз съм хванали сама на тясно като гледам да взема най голямата купа.Бяхме на изложба направихме впечатление.Akela направи някои снимки (ако обичаш би ли пуснал някой).

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни