Публикувано: 16 November 2007 - 01:09 PM
А по въпроса който ми задаваш за отглеждането,1- за обочението,не мисля че 2 кучета ще са чак толкова голям проблем,щом сме се справяли и с повече,и дори и някой да има проблем с обучаването на едно или повече кучета,ако се сещаш си има места на които ти вземат парички даваш ги и ти ги обучават;2-казвам че В МОМЕНТА нямам възможност да го взема,но това не означава,че след месец примерно няма да мога да си го гледам и че няма да имам възмойност,защото тези 150 или повече лева,ако не ги извадя сега да го купя,мога да ги вложа в отглеждането му,докато взема пари другия месец;3-нещо доста си се объркал,че на месец ти струва гледането на малкото куче и по тоя начин бъркаш и посетителите на форума,защото наи натоварено е,ако кучето което вземеш няма ваксини и ако е така,първо то щом е малко,за да няма нито една ваксина,във Търново е доста скъпо и при това в часна клиника първата ваксина е около 10лв.,а втората която се правислед 2 седмици е около 14лв.,а храна хубава с всичко от което се нуждае кучето струва 4лв.,на моето понякога му вземам и от 8лв,но ефекта е един и същ,а то самото предпочита като вкус по евтината,да подчертая че тази от 4лв.не е най евтината и че е една от най добрите храни,а куче с такава големина според вузраста яде по 100-150гр.на ден храна,което ще рече за пурвия месец,около 3-4кг. на месец което ще рече че ще струва най много 16лв,които ми предлагат в града,хапчето за вътрещни паразити,което се дава на 2 месеца струва 1.20лв.,а пръскане против бълхи и кърлежи,което също предпазва за два месеца,посредством големината на ку4ето е около 3-4лв.,като съберем парите за първия месец се получава,че гледането на кучето ще ти излезе около 45лв,а ако решиш да мудаваш,или ако има нужда от допълнително калций и фосфор,вупреки че в храната има достатъчно,това ще ти струва по 2.10лв. 10 хапчета от по добрите,дават се по 10 дена и се пчива 10 дена после се повтаря и т.н.Та ако даваш и това на кученцето,въпреки,че би трябвало да знаеш че не е хубаво да се дава прекалено много калций,както ида не се дава,ащото и в двата случая спира растежа на животното,за това се дава само при нужда при препоръка от ветеринаря и ако и това нещо трябва,или решиш да да го даваш ще ти струва 4.20лв. за първия месец и това общо ще рече около 50лж. за пувия месец,акото си го вемеш,третата ваксина се прави месец след вората и струва около 17лв.,кучето ще яде горе долу същото количество храна колкото и предния месец,така че за втория месец парите които ще трябва да дадеш за отглеждането на твоето животно ще е по малко от първия,на третия ще трябва да му режеш ушите,ако искаш и ще трябва отново да му се дадът и хапчета за вътрешни паразити и да го напръскаш против бълхи и паразити,против бълхи и кърлежи може и по друг начин да го предпазиш-цената ще е около 10-15лв.зависи какво ще избереш,на тая възраст ще яде вече около250-300гр.храна което за месец ще е около 27лв. и така за третия месец ще дадеш най много 65лв.Това ще рече,че за първия месец-50лв,втория-най-много 25-30лв и третия месец най-много 65лв,а това ще рече общо най-много 140-145лв общо за трите месеца,а това ще рече примерно 150-те лв.които не си дал за купуването му,като пораснат ядът храна която не е за подрастващи кучета и която е много по евтина и от която ядът най много по 450-550гр на ден,сами си направете горе долу някъква равносметка с дозировката на кучешка храна от 3 месечна възраст,до зряла възрас,що се отняся до въксините,те се правят по една всяка година,а обезпаразитяването продължавада се прави на всеки 2 месеца,а това пък ще рече че когато кучето е голямо е още по евтино гледането му,авече мойеш допулнително да му даваш месо,кокали,награди или други неща допълнително,колкото искаш или можеш да си позволиш,НО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,НЕОБХОДИМОТО Е ОПИСАНО ОТГОРЕ,забравих там около 20-30лв.за каищки и поводи,така че кажи ми тия 150-200лв.които немога да дам наведнъж в близко време,какво общо има с отглеждането на доберманчето което искам,или на ротвайлерчето което имам и гледам доста добре и което е 54см. високо и тежко 21кг,а е на 4,5месеца и е женско,а дръгите от кучилото са по 13-16кг. и мъжките и женските,а и нормалното за възраста по стандарт е 15-16-17кг.,така че ми кажи ти колко разбираш и по добре ли гледаш или си отгледал твоето куче,да подчертая за ротвайлерите,че женските по стандарт стават до 61-62см. в зряла възраст,а моето е на 4,5месеца и е високо до холката 54см,че ми ти ми кажи немога ли да се справя и да отгледам хубаво куче,най-доброто в околноста с доста по малко от 150лв. на ден нещо се бъркаш с породите,тия двете не изискват толкова много пари,не е нужно и ако ми кажеш,че даваш или си давал за твовто по толкова и не е още по добре от мойте,то значи доста си се поубъркал и предполагам че кучето ти не е трябвало да го гледаш по начина,за който начин казваш,че е по-добър от моя начин.това имам да ти кажа и знай,че щом съм написал нещо то си е имало причина,която причина изглежда не си разбрал,за парите става въпрос(150,200-300 или повече щом казваш,скоро не съм се интересувал от цената)!!!