Доберман
Публикувано: 05 September 2008 - 07:56 AM
Но бих искал да допълня - първо снимката понякога дава невярна престава за реалността, и второ, може данните да са "леко поправени" с търговска цел.
Дарк на 4 месец беше около 19 кг и около 57 см висок. Аз също го храня с Про План, тогава около 530 г. на ден (след това той сам намали храната)
За стъпването бих исказал следното свое мнение - много от класните добермани ги показват в т.н. "стойка" - тялото е издължено напред, а тази "поза" се получава с тренировки и според мен не е обичайна за ходене на кучето. Разбира се може и да греша за стойката, има хора, които могат да се изкажат компетентно по въпроса.
Публикувано: 05 September 2008 - 10:41 AM
Frits-Без снимка нищо конкретно не може да се каже относно положението на крачетата на твоето другарче.Не че ако има снимка аз бих могъл да се изкажа компетентно,но има хора който евентоално биха могли да ти помогнат.Във Форума по рано влизаше един много добър доктор от Русе,който е много запознат с породата но от доста време не е писал.Ако все пак чете от време на време темите може да се навие да те посъветва нещо.Аз лично бих ти препоръчал да отидеш при няколко човека(доктора) и да отсееш по този начин правилната информация.Или потърси сайта на Вет.институт в Стара Загора,там са най добрите специалисти на едно място.Ако има и-мейл нещо или форум задай там въпроса.Пък защо не и да отидеш на място,все пак става въпрос за малкото ти приятелче кученце.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 05 September 2008 - 06:49 PM
Интересно - на мен докторите в клиниката ми казаха, че независимо от храната трябва да се дава калций - всеки ден /без неделя/ по една таблетка на 10 кг тегло. Аз я храня само с Роял Канин - малко е скъпичка, но докато расте интензивно искам да получава най-доброто.
Колкото до стъпването - мисля, че кучето трябва да стъпва така, като е анатомично устроено и ако има някакъв проблем - докторите ще кажат.
Може ли някой да сложи снимка с доберман "на пръсти"

tmilka@abv.bg
Публикувано: 05 September 2008 - 09:12 PM
Цитат
Радвам се, че сте изкарали и супер на моренцето! Виждам, че Дарк плува- фаби не можа да се светне как става това, щото я беше шубе от дълбокото, но за това пък подскачаше супер доволно в плиткото :)) Снимки ше кача тия дни като имам време :))
Вчера получи подранил подарък за навършването на 6 месеца- първата си Голяма Футболна Топка. Тя такава искаше отдавна, и цяла вечер беше такава дива и щастлива игра, че нямам думи!!! Много готино :))
Благодаря ти AnubisA :blink:
Ще се радваме като ходим в панчаревските "бари" да дойдете и вие, заедно с StormBringer и Фабия и да "поцапат" заедно във водата.
Публикувано: 05 September 2008 - 09:42 PM
Цитат
Благодаря alexy , ценя мнението ти! :blink: :palec:
Публикувано: 06 September 2008 - 07:03 AM
Може би някой ще знае къде /в интернет или в краен случай книга/ може да се намери информация за израстването и отглеждането на доберман.
Има такива книги на книжния пазар за отделните породи - но за доберман няма!
Интересува ме например кога израстват постоянните зъби, на колко месеца ? см. е високо и ? тежи, кога се разгонва за пръв път, кога е добре да се пусне с мъжки и т.н.
За характера на добермана се намира инфо в нета, но за израстването аз не срещнах.
Моля ви ако някой знае да пусне линк

tmilka@abv.bg
Публикувано: 07 September 2008 - 01:23 AM
Публикувано: 08 September 2008 - 09:10 AM
Тони, с удоволствие ше додем с вас, кажи кога и ако можем- ВЕДНАГА!
Иначе снощи късно се прибрахме с фаби от вилата- беше и доста интересно, тича около огън, яде шишчета, копа дупки, научи се да си играе с вода от маркуч и... откри нова страст!- да се люлее на хамак :yahoo:
бързо разбра, че като му се качи сама се преобръща ( страхотни лупинги направи ) и за това дебнеше мен или приятеля ми да легне, за да му скочи отгоре и да я люлее. Тия дни и снимки ше има, нямам нет в нас и няма как да ви ги прехвърля.

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 08 September 2008 - 10:54 PM