Доберман
Публикувано: 09 September 2008 - 08:26 AM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 09 September 2008 - 05:52 PM
Цитат
Цитат
за лов или...?
Публикувано: 09 September 2008 - 06:31 PM
Цитат
Цитат
Цитат
за лов или...?
За сметка на това има под форум смесени порода, там никой нищо няма да ви каже на въпреки ;)
Публикувано: 14 September 2008 - 12:10 AM

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 14 September 2008 - 12:12 AM

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 14 September 2008 - 09:14 AM
Публикувано: 14 September 2008 - 09:32 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 14 September 2008 - 09:37 AM
Първо-Искам да поздравя Атина за сладките кученца- да са й живи и здравички :wub:
Само за уточнение - кученцата не са мои, това са братята и сестрите на моята Рая при майка им.

tmilka@abv.bg
Публикувано: 14 September 2008 - 09:54 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 14 September 2008 - 10:59 AM
Цитат
Според мен кучето става такова, каквото го "извая" стопанина му. Имам предвид разбира се както го възпита. Не искам да давам пример с Дарк, защото това мнение, доколкото съм запознат се споделя от много специалисти по този въпрос (за какъвто аз не се смятам).
Вярно е, че ДОБЕРМАНЪТ създава респект със своя външен вид и сдържана агресивност (и Карл Фридрих Луис Доберман навярно е имал тази идея, когато е положил началото). Но стопанина му е този който трябва да определи, докъде може да стигне поведението наречено ЗАЩИТА и кога да е "онова мило куче, което тихо и кротко си лежи на килима или си играе с малките дечица.
Ето и едно мнение на друг човек, написано назад във форума
http://dog.bg/forum/index.php/topic,3466.m...7.html#msg90477
Цитат
Някъде писах, че кучето е е едно невероятно същество, което може да отрази перфектно нашите виждания и да изпълнява безприкусловно нашите желания при правилно изграден контакт, връзка. Избираме дадена порода, за да улесним нашата по-нататъшна работа. Всеки има своето мнение по въпроса. Едни избират американски стафордшир териер, защото мислят, че са изключително темпераментни и имат невероятна за размера си сила и непреклоним дух. Други избират малиноа, защото адаптивността и възприятията, интелекта и усвояването на нашите желания се осъществавя за изключително кратък период от време при минимални усилия от наша страна. Трети избират доберман, защото им харесва грацията на движенията му и бързата мисъл, съпроводена с точна и ясна преценка на дадена ситуация..
"По вкус и цвет, товоришь нет!" cheers
Ако целта на тази тема е да разгледа индивидуалните най-силни черти на селекционираните породи за лична защита и да определи индивидуалният и най-правилен подход за всяка една от тях, то това наистина е предпоставка за много, много труд.. 1super
Поздрави!
КУЧЕТО ПРИЛИЧА НА СТОПАНИНА СИ!!!
Публикувано: 18 September 2008 - 02:34 PM
Не бях в България доста време и моя лудак (Фредо) много ми липсваше. Като го видях направо се уплаших ;D. Много е порастнал и улегнал. Няма нищо общо с онова малко диваче, което видях последно.
След 2 месеца става на 2 години и съм решил да му търся дама. Мисля, че е време вече да загуби девствеността си ;). Ако някой може да ми помогне да ми помогне ще съм много благодарен. От Пловдив съм. Няма проблем дамата да е от региона. Благодаря предварително!
Публикувано: 18 September 2008 - 03:00 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 18 September 2008 - 03:24 PM
На пръв поглед може да ви се сторя безцеремонен и груб, но наистина безразборното заплождане е голяма глупост!
Мислех да ви го спестя, но ще ви кажа... моя Кристо е на 1 год и 4 месеца - без родословие, не познавам родителите му, взех го за 150 лв и много го обичам защото го гледам от 35-тия му ден.............. и вече е с напреднала фаза на Остеосаркома - тумор на костите ... знете ли какво следва при положение че е високо до таза.... и буцата е по-голяма от юмрука ми..... ?????????
Не казвам, че това не може да се случи и на родословно куче, но има и други не пренебрежими разлики с родословните!
Все пак да се разберем - клубен форум!!!
Или пишете за клубни кучета - или си намерете друг!
Писна ми! Кучето му било детствено и трябвало да скочи на някоя - айде много моля!
Оня ден дъщеря ми беше стресирана от един див селянин дето си изхвърли малките кучетата в реката, щото никой не искал от тях!!!!
Кристо:

Този заден крак дето виждате на снимката в момента е изсъхнал с огромна буца на него! :(
не ми пука че на някой ще му се сторя неучтив, груб и т.н .... все пак мислете с главата си....