Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3372 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 02 December 2008 - 12:49 AM

OK но не и в Клубния форум!  ;)

Какво помагаме на породата, ако толерираме всяко Доберман-подобно тук!?
МММ браво много е хубаво, много прилича на Доберман, ммм идеално! :yahoo:
заплождай го смело!
Има си пътници да - но техния влак не е този!
User's Signature

Качена снимка

#3373 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 December 2008 - 12:54 AM

Цитат

OK но не и в Клубния форум!  ;)

Какво помагаме на породата, ако толерираме всяко Доберман-подобно тук!?
МММ браво много е хубаво, много прилича на Доберман, ммм идеално! :yahoo:
заплождай го смело!
Има си пътници да - но техния влак не е този!

За заплождане и дума да не става! Не съм имал нищо подобно впредвид.  :o
Но и това да искат да правят, някои от хората с неродословни екземпляри които пишат тук, то значи те не знаят къде е смисъла на цялата работа и трябва тактично и търпеливо да им се обясни, а не да бъдат обиждани, само ако измъркат нещо накриво. Много такива хора спряха да пишат във форума, а бяха свестни и интересни събеседници.

#3374 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 12:55 AM

И аз спирам, дано си щастлив!

Чао!
User's Signature

Качена снимка

#3375 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 01:04 AM

Щастлив едва ли мога да бъда, от това което чета тук, когато влизам да видя какво правят съмишлениците и техните кучета.

Чао!

#3376 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 08:37 AM

tok4ev, гледам пораздвижил си темата и признавам си позачетох се..
Не знам к`во да ти кажа, мисля като се видяхме преди няколко месеца ти споделих мнения по някои въпроси и дори ти дадох няколко добронамерени съвета. Но както виждам не си им обърнал голямо внимание. Имаш добри
познания по породата, не малко желание да работиш с Доберманите и не на последно място две хубави кучета! Повечето от пишещите тук и това нямат.
Вместо да водиш безсмислени спорове( независимо с кого) би било много по-добре да насочиш енергията си в друга насока!
Успех!

User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#3377 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 December 2008 - 12:08 PM

tok4ev, на gabipap въпроса на беше насочен конкретно към теб ;) Може би имаш някаква причина да го приемаш лично, ама не беше такъв случая. По-скоро беше насочен към собственици на F-кучилото, защото ме подразни това, че раздават квалификации без да имат някакви особени заслуги или опит (поне засега).
Мислите ли, че този форум ще е по-добро място, ако си говорите в него само вие - настоящите притежатели на клубни добермани? Мислите ли, че няма какво да научите от тези, които са притежавали не-клубно куче или куче без родословие?
Мислите ли, че кучетата ви ще са социализирани и общителни, ако самите вие се нахвърляте така на всеки, който мисли по начин малко по-различен от вашия?
Да, има неща, с които не бива да се правят компромиси. Такова е и развъждането без родословие и възпроизвеждането на болни кучета.
И не става дума за толериране на доберманоподобните, StormBringer :(
Става дума за култура на общуване. И за толерантност.
Защото Доберманът не е аксесоар, с който да се перчим.
За мен доберманът е това.
Пожелавам и на други да го открият.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3378 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 03:35 PM

За последно на Токчев и на gabipap да кажа да се върнат и прочетат всичко относно последната разправия и да видят в началните ми постове какво съм писал! Казах, че въпросното лице, за което отделих време и поописах всичко пак се прави на две и половина и единствената и цел е да се заяжда. Е? За ква толерантност става въпрос да уйдисвам на акъла на заяждачи ли???

Четете бе хора!
И не на последно, аз нямам амбиция да постигна много нещо, просто изразявам моето си мнение тук!
И не ми пука вие как го приемате!
А и въпросното лице вместо да дразни и да дрънка глупости да вземе да се свърже с Токчев на ЛС и да си уговорят там подаряването на кученце, след като се окучи кучката му! Това щото, той предложи, че е готов да подари, понеже само от няколко поста разбра, че това е човек, който ще се грижи истински за кучето!
Успех!
B)
User's Signature

Качена снимка

#3379 Потребителят е офлайн   Pepski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 04:15 PM

Цитат

Цитат

Бърз въпрос !!!! Може ли неродословно куче ,да придобие родословие??? В смисъл не говоря за фалшификации а по някакъв друг начин примерно с изследване и ако е в стандарта ......нещо такова ....Инетерсно ми е дали има такава опция

Принципно НЕ...

А не принципно???

#3380 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 09:44 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Бърз въпрос !!!! Може ли неродословно куче ,да придобие родословие??? В смисъл не говоря за фалшификации а по някакъв друг начин примерно с изследване и ако е в стандарта ......нещо такова ....Инетерсно ми е дали има такава опция

Принципно НЕ...

А не принципно???
И какъв е смисъла? :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#3381 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 09:58 PM

Цитат

tok4ev, гледам пораздвижил си темата и признавам си позачетох се..
......мисля като се видяхме преди няколко месеца ти споделих мнения по някои въпроси и дори ти дадох няколко добронамерени съвета. Но както виждам не си им обърнал голямо внимание.............

LORD_BULL - помня всичко, което говорихме и много добре си спомням съветите, които ми даде.  Премислял съм ги много пъти и наистина ми каза верни неща. Опитвам.
Поздрави!

Цитат

За мен доберманът е това.
Пожелавам и на други да го открият.

gabipap - Това е! Ако човек е изживял истински мигове с Доберман и посети този сайт, е много вероятно да се просълзи. Посещавал съм го и преди и се радвам да си го припомня. Всичко, което пише там е 100% вярно и макар да е малко като обем информация, е много точно и полезно за всеки който сега започва. Трябва да сте много щастливи, че сте имали това куче.

Цитат

И не ми пука вие как го приемате!

StormBringer - искам да знаеш, че не си ме обидил. Изразяваш мнението си и е добре щом го правиш. Аз не визирах единствено теб, но с теб направихме спора, защото ти се почувства засегнат от това, което казах. И аз съм постъпвал така понякога, макар и по други въпроси. Но ако всички променим тона и бъдем както каза gabipap по-толерантни, равни няма да имаме. Помисли дали е така!

#3382 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 12:09 AM

:yahoo: :yahoo: :yahoo: Малееееее, ще припадна!!! Баща ми иска да си взимаме доберман след нова година или за РД-то ми, което е в края на май! :yahoo: :yahoo: :yahoo: Много настоява да попитам всички, които имат доберман няколко въпроса и той лично да прочете отговорите.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3383 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 12:23 AM

1. На каква възраст е препоръчително да се вземе доберман в апартамент?
2. Ще гризе ли мебелите, докато се научи на дисциплина?
3. Може ли да се вземе по-късно - на 8 м. например?
4. С какво се храни? Може ли да яде само гранули?
5. Може ли малък мъжки доберман да заживее с възрастно мъжко хъски? Ще се държи ли властно като порастне? Ще влиза ли в конфликт с това куче?
6. Може ли собственика да го обучи без да го води на специално обучение?
7. Има ли проблем, ако стопанина отиде на екскурзия в чужбина за две седмици и го остави на роднини/хотел? Ще се храни ли нормално? Ще се подчинява ли на човека, който го гледа?
8. Какви са най-често срещаните болести при добермана?
9. Може ли да се вземе мъжки доберман, а след 2 години още един? Ще се давят ли?
10. Колко развъдника има в България и кои са те?
11. Колко е нормалната цена за малко мъжко доберманче?
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3384 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 10:05 AM

Цитат

5. Може ли малък мъжки доберман да заживее с възрастно мъжко хъски? Ще се държи ли властно като порастне? Ще влиза ли в конфликт с това куче?
7. Има ли проблем, ако стопанина отиде на екскурзия в чужбина за две седмици и го остави на роднини/хотел? Ще се храни ли нормално? Ще се подчинява ли на човека, който го гледа?
9. Може ли да се вземе мъжки доберман, а след 2 години още един? Ще се давят ли?

хайде да потренирам нервите си  :yahoo:
отговорите точка по точка:
1. препоръчително е да се вземе след навършване на 2 мес. възраст. същото важи и за апартамент.
2. понякога ще гризе мебелите и след като "се е научил на дисциплина"
3. може да се вземе и по-късно, но обикновено струва и повечко
4. храни се според джоба на стопаните. не само може , но е и препоръително да се храни ЕДИНСТЕНО с гранули
5.малък мъжки доберман може да заживее с възрастно хъски. според заложбите на кучето или ще се държи или няма да се държи "властно" и да...най-вероятно ще влезе в конфликт с "това куче" един ден
6.може, но със силно относителен резултат и извънредно променлив ефект от обучението...
7.няма проблем стопанинът да отиде за две седмици на екскурзия. останалото зависи от роднините, хотела и социализацията на кучето (пак виж т.6)
8.единствената болест от която не боледува доберманът е онази със забитата кост в мозъка
9.може. може и още един после. ще се давят ако ги хвърлиш в дълбокото с тухла четворка на врата...
10. за един в Русе знам със сигурност
11. нормалната за теб цена на едно куче е тази която е готов баща ти да плати ... истинската обаче е толкова голяма, че колкото и да ти обяснявам тук как се оформя себестойността на стоката "малко доберманче", все няма да ме разбереш...

с уважение: о.м.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3385 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 10:20 AM

Цитат

Ще се пробвам да ти отговоря, но се надявам и друг да го направи след мен (П.П. Виждам, че вече КОКО_ко го е направил, докато и аз пиша), защото отговорите на някои въпроси са лично мнение.

1. Няма определена възраст. Аз бих си взел куче м/у 2-3 месечна възраст (т.е. препоръчителна възраст е тази).
2. Ако е бебе кучето, ще гризе всичко, което му хареса, както всяко друго младо куче. За целта една клетка би свършила идеална работа, в която да го затваряте когато ви няма, поне докато порасне и придобие правилни навици, без да го биете, за неща които върши защото е бебе. Ако искате да не прави нещо в къщи - ами не му давате физическата възможност да го прави.
3. Може и на 8 години ако искате, но друга е тръпката да го вземете на 2-3 месеца. Тогава става вашето си куче.
4. Може и е препоръчително да се наблегне на качествени гранули. А отвреме-навреме смесени с месо, консерви или варени зърнени култури става идеалното меню. Но само качествени гранули е по-добре отколкото всичко друго без гранули.
5. Може. Зависи от хъскито как се отнася към други мъжки, самия Доберман и първоначалното  му възпитание, което ще получи. Ако всичко е наред може и да няма кнфликт.
6. Добермана е куче, което много лесно се учи, ако човек си има понятие как да го прави. Собственика да го ВЪЗПИТА сам - може, но за някои неща в ОБУЧЕНИЕТО трябва помощ от втори човек. Обучението в група с други кучета е също важно нещо, ако се търси висок резултат.
7. При добре възпитано куче - не би трябвало да има никакъв проблем.
8. Няма често срещани болести.
9. Много зависи от възпитанието на кучетата. Има примери и за двете крайности.
10. Досега в България знам само за един - "из онгъл" в Русе.
11. м/у 500 и 1500 Евра.

#3386 Потребителят е офлайн   darsi_2008_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 10:34 AM

Уважаеми Токчев, ще последвам съвета на StormBringer . Понеже и Вие сте нападнат заради мене Ви предлагам комуникация на ЛС. А що се отнася до Вашата женска, напуснал клуба член ??? / поради какви ли причини/ е готов да предостави мъжкия си / родословен/  , ако су намери подходяща дама за него. Не срещу заплащане , а срещу едно мъжко кученца. Вие преценете дали това Ви интересува. Моля Ви / ако ми отговорите/ да е на ЛС. Благодаря

#3387 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 10:39 AM

Цитат

Уважаеми Токчев, понеже и Вие сте нападнат заради мене Ви предлагам комуникация на ЛС. А що се отнася до Вашата женска, напуснал клуба член ??? / поради какви ли причини/ е готов да предостави мъжкия си / родословен/  , ако су намери подходяща дама за него....

;D ;D ;D ;D изумително!!! ;D ;D ;D ;D
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3388 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2008 - 11:48 AM

Изумена съм!
Хубаво казахте, че минавате на лс, защо тогава написахте тая ... (тълкувайте както искате многоточието, аз лично няма да кажа в прав текст какво мисля, за да не ви обидя) тук :huh:
Имам двама мъжки - неродословен питоподобен и родословен АСТ, е НЯМА да си пусна мъжките на женска, просто защото си нещо!
Г-жо разберете, че идеята не е просто да се правят бебета! Идеята е да се селектират два екземпляра, чието заплождане има смисъл, а смисълът е да се даде качествено поколение, чрез което да се ЗАПАЗИ И РАЗВИЕ ПОРОДАТА!
А аз не виждам с вашия въпрос за случайната връзка на две непознати кучета, как вие ще направите това нещо!

Ако вие просто си искате бебе, подарък и не е от значение за вас пазенето и развиетието на породата, защо за бога търсите родословни добермани и се опитвате да инициирате случайни връзки?!
И да, ако не искате да срещате отношение като моето НЕ ПРОВОКИРАЙТЕ междусъседско развъждане!
Заповядайте като събеседник, говорете за доберманите, но разберете, че и самия форум не толерира подобно "размножаване", не само клуба!

Поздрави и с препоръка наистина на лс да си водите комуникацията по въпроса!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3389 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 12:48 PM

darsi_2008_  отговарям Ви тук, защото въпросът беше поставен тук.
И аз имам мъжки на хич не лошо ниво и ако толкова просто стоят нещата вече да съм изкарал не едно а две поколения. Истината е, че въпреки да обичам и харесвам и мъжкия и женската си, не бих ги заплодил някога заедно, защото смятам, че не са съвсем един за друг, сиреч и за двамата има по-добри партньори. Друг е въпроса, че преди да докажа "черно-на бяло", че женската ми става за развъждане (нищо че е родословна) не бих тръгнал да я заплождам поради простата причина, че държа единствено на това да се родят качествени кученца, а не на поколение на всяка цена. Така че казвам ви - близката една година поне не очаквайте от мен да ви помогна.
Препоръчвам Ви да се обърнете с питане към ongal тъй като той може да има някаква планирана връзка и да успее да ви помогне. Ако ли пък и там ударите на камък, може да си потърсите Доберман от Сърбия (ако трябва ще ви помогна). Там има десетки качествени развъдници. Но не очаквайте някой да ви подари такъв Доберман току-така, просто защото разходите по неговото произвеждане и отглеждане до втория месец надхвърлят половината от цената, която ще ви поискат. Но това не трябва да ви откаже да търсите качествен екземпляр. Напротив! Имайте търпение и си потърсете хубаво куче, защото то ще бъде до вас поне 10 години, живот и здраве. Това е моето мнение.
УСПЕХ!

#3390 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:discussion
Публикувано: 10 December 2008 - 10:53 PM

Цитат

Цитат

хайде да потренирам нервите си  :yahoo:
отговорите точка по точка:
6.може, но със силно относителен резултат и извънредно променлив ефект от обучението...

с уважение: о.м.

Напълно подкрепям KOKO_ko.
Първо, според мен работата с куче като добермана, или друго куче от клас "работни" изисква създаване на синхрон между собственика и кучето, естествено при доминираща роля на собственика. А това налага обучението (като съвместен процес между стопанин и куче) да става под методическото ръководство на специалист - треньор с опит или както и да го наречем. В противен случай може да се получат фалове в поведението на кучето (особено в т.н. "защита"), които после трудно се поправят, ако въобще е възможно да се поправят - ако не може, кучето се обрича до края да бъде държано на повод.
Подобно обучение се прави в клуб СИРИУС, на който му е интересно може да види на живо, или да погледне в сайта им.

http://www.sirius-bg.net/

А има и клипове по спортна дресура.

#3391 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 01:51 PM

тъй като тази тема е по всички въпроси пиша тук, но и защото тук сме го коментирали преди това.
И така - нещо за храните  :o

Когато си говорехме за марката храна Фаворит и аз говорех за червен найлонов чувал (за ACTIVE DOG), на който боята му остава по ръцете ни и чувал който е пробит на четири места за да се проветрява храната, защо никой не ме поправи тогава, че не така изглежда марката храна "KENNELS FAVOURITE" на която официален вносител за България е Габровското дружество "ПрофПетКорпорейшън България" ООД - http://www.profpetcorporation.com/.
Аз съм попадал на "имитацията" на тази храна BREEDERS FAVOURITE, слагам кавичките защото не за имитация на гореспоменатата храна го имат нейните разпространители от Благоевградското дружество "ИКА" ЕООД.
В един магазин ще направя снимка на чувала, защото не намерих в интернет и ще я кача. Дизайна е същия като на "оригинала". Даже гранулите са със същата форма.

Попаднах на решение на комисията по защита на конкуренцията, относно преписката образувана в комисията, по молба на "ПрофПетКорпорейшън България" ООД срещу "ИКА" ЕООД което всеки може да види тук - www.cpc.bg/system/storage/resh-511.DOC

Извинявам се на хората, които хранят с KENNELS FAVOURITE! Храната не ми изглежда да е лоша.
В изказванията си бях доста краен по отношение на храната Фаворит, а аз просто съм бил един от подведените от пазара на кучешки храни в БГ  :kisel:

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни