Доберман
Публикувано: 06 April 2009 - 12:02 PM
Добре дошъл и от мен в нашата "секта"(Добре казано)
Публикувано: 06 April 2009 - 05:19 PM
Изведнъж си решил да си вземеш куче от България. Това е много хубаво. Тук наистина има хубави кучета. За борсите е ясно - след като вече си се свързвал с гореспоменатите развъдници, поради вече проявената селективност в търсенето от твоя страна, предполагам не би трябвало да попадаш на борси, но явно ти си попадал. Уучудвам се, наистина, че ги споменаваш изобщо.
И накрая говориш за сплотеност, а вече обиждаш и осъждаш избора на кучета на някои от съфорумците, доколкото те разбирам (казваш "Имам впредвид за някои кученца представени тук."), с които евентуално искаш да градиш партньорство. Поне бъди лоялен и уточни кого имаш впредвид. Откъде си толкова сигурен колко са платили те за кучетата си. Защо си мислиш, че не са качествени без нищо да знаеш за тях. Ааааа или ти си спеца по родословията... Написаното в тях е най-важното, да вярно забравих... Пък какво е кучето насреща няма никакво значение.
А и защо толкова много се държи да се показваме на някой - "вижте ни"....?! Защо изобщо трябва да се делим от останалите държави по един или друг начин, не разбирам?! Не може ли да се завързват интернационални приятелства и партньорства. Хората навън повечето са много открити и отворени, с тях лесно се общува, само ние българите страдаме от някаква мания, да се докажем, да се отцепим, да се направим на някого...
В следващия момент казваш че ти е за последно да пишеш тук...! Тогава защо писа изобщо? Не разбрах какво е основното ти послание? Или са няколко?
Всички имащи и интересуващи се сериозно от породата Доберман искат да бъдат сплотени, повярвай ми! А сплотеност се гради на базата на човешките взаимоотношения, преди всичко. Единствените важни неща са да няма завист и всички да са настроени позитивно. Тогава не би могло да има никакви пречки да се случат всички хубави неща.
Ти самия не си настроен много позитивно ми се струва, въпреки че призоваваш към сплотеност.
И извини ме за дългия пост, но реших да си изкажа мнението, наистина без да се заяждам с теб.
Публикувано: 06 April 2009 - 09:09 PM
Публикувано: 07 April 2009 - 09:33 AM
Публикувано: 07 April 2009 - 04:10 PM
П.С. Нищо лично.Дано нещата се оправят в България и всеки да може да си позволи да си закупи качествено животно.

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/
Публикувано: 14 April 2009 - 08:51 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 15 April 2009 - 03:30 PM
Бъди конкретен! Къде видя някой да излива нещо!?
Цитат
Те тези "20" добермани са с родители внос, така че... а и не виждам кой къде какво е казал за вноса...против него или нещо си, освен оня Любомир дето дори не го и прочетох и не разбрах за какво говори.
Вноса не гарантира качество при всеки случай, но това е друга тема.
Всеки е свободен да изказва каквито мнения иска и да внася и да развъжда, стига да е по правилника на FCI, нали, що се отнася за родословни кучета с FCI родословия.
Всеки носи глава на раменете си за да си преценява и избира.
Аз лично предпочитам да виждам много хубави добермани от това да си гледаме само нашите 20, защото и от тях едва виждам, само някои.

Публикувано: 15 April 2009 - 08:38 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 21 April 2009 - 08:49 AM

Публикувано: 21 April 2009 - 11:46 PM
дани, в Apr 10 2009, 02:25 PM, написа:
Здравей дани,
До сега не съм писал в отговор на твой пост.
Като гледам родителите и малките разбойници си мисля, че потенциала за БЪЛГАРСКИ ШАНПИОНИ В БЪЛГАРИЯ силно нараства....

Моите адмирации за теб, за амбицията ти и куража да го направиш!!!!

Най вече да са ти живи и здрави, много да те радват и да имате много, много призове!!!

Публикувано: 22 April 2009 - 04:21 PM
ето тука намерих пресни пресни обяви за продаба на добермани,обадих се на човека да му видя акъла, наговори ми сто простотии от рода на това как кучетата не трябвало да имат родословия и ме щял да си запложда с който иска както иска и че били първокласни и много качествени добермани, и тн направо тъпо ми става от такива диви селяци.

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 22 April 2009 - 07:08 PM
tonyg58, в Apr 21 2009, 10:46 PM, написа:
До сега не съм писал в отговор на твой пост.
Като гледам родителите и малките разбойници си мисля, че потенциала за БЪЛГАРСКИ ШАНПИОНИ В БЪЛГАРИЯ силно нараства....

Моите адмирации за теб, за амбицията ти и куража да го направиш!!!!

Най вече да са ти живи и здрави, много да те радват и да имате много, много призове!!!

Много се радвам като прочета нещо подобно.

tonyg58 надявам се да видя Дарк като татко скоро време. Ф-ките растат и има доста хубави моми като гледам. Мисля че би се получила много добра комбинация с някоя от тях.