Доберман
Публикувано: 23 April 2009 - 11:10 AM
alexy, в Apr 15 2009, 09:38 PM, написа:
Кучето си е куче независимо къде е родено. Границите са за хората не за кучетата. Няма български добермани всичко е внос в крайна сметка. Няма гаранция, че вноса е по-добър, от родено тук. Едни са хубави, други са лоши, трети средна работа. Един иска да заплождат у нас, друг в чужбина. Трети се притеснява, че кучката му имала такъв гръб такава глава и трябва да търси еди какъв си мъжки.
Друк пък запложда без много много да мисли.
Някой си рекламира кучетата, друг ги раздава, трети и четвърти им се сърдят и негодуват.
Свят широк шашкъни много, друг спори и доказва, ама никой не му обръща внимание.
Абе хора гледайте си кучетата и им се радвайте, пък ако ще и от Марс да са.
Излизайте на някоя и друга изложба, спазвайте основните правила на развъждането и си свиркайте!
утре малко снимки...ще пускам. България е малка, не кучетата са малко, а хората...и бедни.

Приятен ден.

Публикувано: 23 April 2009 - 09:36 PM
StormBringer, в Apr 23 2009, 09:10 AM, написа:
alexy, в Apr 15 2009, 09:38 PM, написа:
Кучето си е куче независимо къде е родено. Границите са за хората не за кучетата. Няма български добермани всичко е внос в крайна сметка. Няма гаранция, че вноса е по-добър, от родено тук. Едни са хубави, други са лоши, трети средна работа. Един иска да заплождат у нас, друг в чужбина. Трети се притеснява, че кучката му имала такъв гръб такава глава и трябва да търси еди какъв си мъжки.
Друк пък запложда без много много да мисли.
Някой си рекламира кучетата, друг ги раздава, трети и четвърти им се сърдят и негодуват.
Свят широк шашкъни много, друг спори и доказва, ама никой не му обръща внимание.
Абе хора гледайте си кучетата и им се радвайте, пък ако ще и от Марс да са.
Излизайте на някоя и друга изложба, спазвайте основните правила на развъждането и си свиркайте!
утре малко снимки...ще пускам. България е малка, не кучетата са малко, а хората...и бедни.

Приятен ден.

Stormbringer, поздравления за смисления пост!

tmilka@abv.bg
Публикувано: 01 May 2009 - 11:51 PM
J want to present you new litter from Serbia
Alizya Asia von Dunav Stam

PRM,6XCAC,2XRCAC,BOB, BIS Knjaževac 2007, HD-A
and
Chagall Best of Milano

IPO-1, 35XCAC, 6XCACIB, 6XBOB, 4XBOG, 2XBIS, CHSRB,CHMNE,CHBIH,CHMAK,HD-B
alizyaasia@gmail.com
Публикувано: 02 May 2009 - 08:03 PM

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...
Публикувано: 04 May 2009 - 10:30 PM
maya_mai4ety, в May 2 2009, 07:03 PM, написа:

Хубав е руснака има познати имена в родословието всеки развьдчик се стреми кьм елита

Публикувано: 17 May 2009 - 12:54 PM
Възхищавам се на вашите кучета!

Колкото и да се залъгвам друго куче като нея няма да имам

Семейството ни реши, че отново иска голямо куче и това е единствента порода, за която всички сме "ЗА". Доста време ни трябваше, за да се решим отново, но Бети беше значима част от семейството ни и ни беше много трудно да я превъзмогнем въпреки, че всеки път щом се сетя за нея ми се свива сърцето. Аз израстнах с това куче!!!

Искам да попитам как стой въпроса в момента с тази порода... Заради закона за защита на животните чух, че е забранено купирането на ушите, така ли е и ако да, има ли все пак възможност за това някъде? И другият ми въпрос е, къде тук в България мога да намеря кученце от тази порода? Не държа на родословие и т.н., защото нямам намерение да се занимавам с изложби и развъдна дейност, просто искам верен приятел и куче, което да ми напомня за моята красавица!
Публикувано: 17 May 2009 - 06:56 PM
Гледай да е с родословие, да няма утре да не прилича баш на доберман.
Хубаво е да виждаш и да знаеш кои са му родителите и предците.
Родословието не задължава с изложби, но е голям плюс, то е информация и единствено доказателство за ПОРОДА, пък и може изведнъж да решиш да посетиш някоя.

За ушите ще кажем, че в Сърбия са ги рязали - там не е забранено!

Публикувано: 17 May 2009 - 07:05 PM
StormBringer, в May 17 2009, 07:56 PM, написа:
Гледай да е с родословие, да няма утре да не прилича баш на доберман.
Хубаво е да виждаш и да знаеш кои са му родителите и предците.
Родословието не задължава с изложби, но е голям плюс, то е информация и единствено доказателство за ПОРОДА, пък и може изведнъж да решиш да посетиш някоя.

За ушите ще кажем, че в Сърбия са ги рязали - там не е забранено!

А, тук в БГ има ли някъде, където да ги режат? И ме интересува дали има актуални кученца, защото доста се рових в нета и намерих само един, които продава, но от изчетеното от тук видях, че е някакъв шарлатанин...давали сте линк за неговите обяви... Какво стана с тази порода? Защо така изчезна?

П.П. За родословието съм съгласна, че е хубаво да се има, но аз не държа на него. Както казах, нямам никакво намерение за изложби и развъдни дейности....казах вече защо искам доберман, няма да се повтарям. И определено няма да си променя желанието, не съм фен на изложбите.

Публикувано: 17 May 2009 - 07:13 PM
Ще получиш координати на ЛС.
Не бързай, първо прочети всичко тук, после пак питай!
Вноса също е решение, не е сложно.

п.п. Това за родословието пак ще го коментираме, след като прочетеш всичко по темата от начало до край!
Родословието е само полза за теб и е изключително важна информация и доказателство за ПОРОДА!
Ако вземеш такова без, ще се учудиш защо не го наричаме доберман и не му обръщаме внимание, ама ще е късно!
Ако е пък наистина не държиш на порода, наследствени качества и екстериор - то прибери някое от улицата!
Чао!
...
Пак да повторя, че родословието не задължава с изложби, то е доказателство, че имаш ДОБЕРМАН!!! Иначе имаш просто куче дето прилича!
Тук има снимки на родословни, а в гугъл можеш да намериш на не родословни, сама си направи изводите:
http://www.dobermann-review.com/
Ако пак не разбираш за какво иде реч, то си объркала форума - гледай в бездом.info и далавера.net - тез сайтове!
Успех!

Публикувано: 17 May 2009 - 07:36 PM
Публикувано: 17 May 2009 - 07:43 PM
Пък ако получиш оферти за такива без родословие по ЛС, то ти си решаваш и така...

Наличието на родословие или не, не гарантира любовта и привързаността на човека към кучето, то си е все куче.

Публикувано: 17 May 2009 - 07:51 PM
StormBringer, в May 17 2009, 08:43 PM, написа:
С тази разлика, че добермана не е просто куче!

От всичките ми допири с различни породи кучета съм се убедила, че като добермана друго няма! Но, както казах само хора имали такова куче могат да разберат за какво говоря!
Публикувано: 17 May 2009 - 07:55 PM

знам, знам всичко се разбрахме, да почакаме и другите колеги за мнение

http://forum.dog.bg/...a...t&id=245600
http://forum.dog.bg/...a...t&id=244987

Публикувано: 17 May 2009 - 08:03 PM
StormBringer, в May 17 2009, 08:55 PM, написа:

знам, знам всичко се разбрахме, да почакаме и другите колеги за мнение

http://forum.dog.bg/...a...t&id=245600
Красавица е! днес успях да разгледам всички снимки и носталгично си поплаках

Трябва да се разровя и да намеря и сканирам снимките на Бети (майка ми ги е скрила от мен, защото ме избива на рев като ги видя) и обещавам да ги кача. За съжаление още нямаше дигиталните апарати когато я взехме, а в последните си години не беше много, много за снимки....
Публикувано: 17 May 2009 - 09:12 PM

Аз ще кажа, че след като вече сте имали Доберманка, която е потомък на Nero del Diamante Nero, едва ли ще останете доволни от качествата на куче което е най-малкото с неизяснен произход. А и питате какво става с породата и защо така я е хванала липсата. Ами хванала я е точно заради това, защото много хора, които искат да си вземат ДОБЕРМАН, решават че след като няма да ходят по изложби, родословие не им трябва и автоматично се насочват към обявите за добермани, които са с неизяснен произход и качества, и разбира се на много по-ниска цена. И обикновено се стига до избор на базата на цената, което е много глупав ход. Не бива да се прави така. След като човек иска ДОБЕРМАН си взема такъв, който е произведен чрез някаква целенасочена селекция, а не на случаен принцип - видиш ли щом две кучета, мъжко и женско, са добермани значи спокойно можем да ги заплождаме едно с друго и всичко ще е ОК. Така много бързо качествата типични за породата се изпаряват и размиват само с едно-две подобни поколения.
А има и друго, че ако си вземете класно куче, с родословие и т.н. вие реално ще помогнете за развитието на породата и ще подкрепите хората, които наистина работят за нея. Хубаво куче можете да намерите и тук в БГ, просто ще трябва да се въоръжите с повече търпение, да проучите и да изчакате евентуално бъдещо кучило, защото класните кучета в БГ наистина са малко и не се раждат кученца всеки ден, нито всеки месец, както в някои други страни, които имат по-големи популации. Ако пък не можете да чакате StormBringer е дал линк на сайт от който можете доста бързо да се ориентирате и насочите към някой развъдник в чужбина.
Пожелавам ви да си вземете наистина хубаво и класно куче! След като вече сте гледали Доберман преди, имате потенциал да направите от него нещо повече от обикновен домашен любимец и най-важното да дадете своя макар и малък принос за развитието на породата в България !