Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3561 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2009 - 10:32 AM

димо не е развъдчик анко му е просто кучето а й шампионът на българия :vb_024: скоро ще кача още негови снимки от тренировката му
User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#3562 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 12:54 PM

Здравейте!
Възхищавам се на вашите кучета! :wub: Аз също бях горд собственик на доберманка, която за съжаление почина преди 3 години на 13 год. възраст. Баща й беше от италианския развъдник- Ch. Nero del Diamante Nero.
Колкото и да се залъгвам друго куче като нея няма да имам :dh_188: Хората, които не са имали досег с тази порода не могат да разберат, но това е най-благородното и вярно куче!
Семейството ни реши, че отново иска голямо куче и това е единствента порода, за която всички сме "ЗА". Доста време ни трябваше, за да се решим отново, но Бети беше значима част от семейството ни и ни беше много трудно да я превъзмогнем въпреки, че всеки път щом се сетя за нея ми се свива сърцето. Аз израстнах с това куче!!! :dh_188: :dh_188: :dh_188:
Искам да попитам как стой въпроса в момента с тази порода... Заради закона за защита на животните чух, че е забранено купирането на ушите, така ли е и ако да, има ли все пак възможност за това някъде? И другият ми въпрос е, къде тук в България мога да намеря кученце от тази порода? Не държа на родословие и т.н., защото нямам намерение да се занимавам с изложби и развъдна дейност, просто искам верен приятел и куче, което да ми напомня за моята красавица!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3563 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 May 2009 - 06:56 PM

Само един съвет!
Гледай да е с родословие, да няма утре да не прилича баш на доберман.
Хубаво е да виждаш и да знаеш кои са му родителите и предците.
Родословието не задължава с изложби, но е голям плюс, то е информация и единствено доказателство за ПОРОДА, пък и може изведнъж да решиш да посетиш някоя.

:af_089:

За ушите ще кажем, че в Сърбия са ги рязали - там не е забранено! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3564 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 07:05 PM

Показване на мнениетоStormBringer, в May 17 2009, 07:56 PM, написа:

Само един съвет!
Гледай да е с родословие, да няма утре да не прилича баш на доберман.
Хубаво е да виждаш и да знаеш кои са му родителите и предците.
Родословието не задължава с изложби, но е голям плюс, то е информация и единствено доказателство за ПОРОДА, пък и може изведнъж да решиш да посетиш някоя.

:af_089:

За ушите ще кажем, че в Сърбия са ги рязали - там не е забранено! :ab_041:

А, тук в БГ има ли някъде, където да ги режат? И ме интересува дали има актуални кученца, защото доста се рових в нета и намерих само един, които продава, но от изчетеното от тук видях, че е някакъв шарлатанин...давали сте линк за неговите обяви... Какво стана с тази порода? Защо така изчезна? :ud_009:

П.П. За родословието съм съгласна, че е хубаво да се има, но аз не държа на него. Както казах, нямам никакво намерение за изложби и развъдни дейности....казах вече защо искам доберман, няма да се повтарям. И определено няма да си променя желанието, не съм фен на изложбите. :wink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3565 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 07:13 PM

През последната година, благодарение на едно успешно кучило и няколко внос, нещата у нас започнаха да се оправят и развиват.
Ще получиш координати на ЛС.
Не бързай, първо прочети всичко тук, после пак питай!
Вноса също е решение, не е сложно. :ae_085:

п.п. Това за родословието пак ще го коментираме, след като прочетеш всичко по темата от начало до край!
Родословието е само полза за теб и е изключително важна информация и доказателство за ПОРОДА!
Ако вземеш такова без, ще се учудиш защо не го наричаме доберман и не му обръщаме внимание, ама ще е късно!
Ако е пък наистина не държиш на порода, наследствени качества и екстериор - то прибери някое от улицата!
Чао!
...
Пак да повторя, че родословието не задължава с изложби, то е доказателство, че имаш ДОБЕРМАН!!! Иначе имаш просто куче дето прилича!
Тук има снимки на родословни, а в гугъл можеш да намериш на не родословни, сама си направи изводите:
http://www.dobermann-review.com/
Ако пак не разбираш за какво иде реч, то си объркала форума - гледай в бездом.info и далавера.net - тез сайтове!
Успех! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#3566 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 07:36 PM

Аз не отричам родословието и не го изключвам. Знам много добре как изглежда родословен доберман. Поради това, че изрових целия нет и не открих нищо казвам, че е може да е и без родословие. Не смятах, че ще е толкова трудно намирането на куче от тази порода. След като почина Бети избягвах да гледам или чета за добермана, защото ми беше изключително тежко. Желанието ми е куче от тази порода, независимо дали от развъдник или човек (тотално изключвам зоо магазин и борса като варианти).
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3567 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 07:43 PM

Целта на клуба е да популяризира и развива породата по правилата на FCI, а там родословието е задължително, а тук е клубен форум, така, че да говорим за родословни тук!
Пък ако получиш оферти за такива без родословие по ЛС, то ти си решаваш и така... :af_089:
Наличието на родословие или не, не гарантира любовта и привързаността на човека към кучето, то си е все куче.
User's Signature

Качена снимка

#3568 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 07:51 PM

Показване на мнениетоStormBringer, в May 17 2009, 08:43 PM, написа:

Наличието на родословие или не, не гарантира любовта и привързаността на човека към кучето, то си е все куче.

С тази разлика, че добермана не е просто куче! :wub:
От всичките ми допири с различни породи кучета съм се убедила, че като добермана друго няма! Но, както казах само хора имали такова куче могат да разберат за какво говоря!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3569 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 07:55 PM

:db_046:

знам, знам всичко се разбрахме, да почакаме и другите колеги за мнение

:be_107:

http://forum.dog.bg/...a...t&id=245600

http://forum.dog.bg/...a...t&id=244987
User's Signature

Качена снимка

#3570 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 08:03 PM

Показване на мнениетоStormBringer, в May 17 2009, 08:55 PM, написа:

:db_046:

знам, знам всичко се разбрахме, да почакаме и другите колеги за мнение

:be_107:

http://forum.dog.bg/...a...t&id=245600

Красавица е! днес успях да разгледам всички снимки и носталгично си поплаках :db_046:
Трябва да се разровя и да намеря и сканирам снимките на Бети (майка ми ги е скрила от мен, защото ме избива на рев като ги видя) и обещавам да ги кача. За съжаление още нямаше дигиталните апарати когато я взехме, а в последните си години не беше много, много за снимки....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3571 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 09:12 PM

Абсолютно съм съгласен с всичко, което StormBringer написа. :ae_085:
Аз ще кажа, че след като вече сте имали Доберманка, която е потомък на Nero del Diamante Nero, едва ли ще останете доволни от качествата на куче което е най-малкото с неизяснен произход. А и питате какво става с породата и защо така я е хванала липсата. Ами хванала я е точно заради това, защото много хора, които искат да си вземат ДОБЕРМАН, решават че след като няма да ходят по изложби, родословие не им трябва и автоматично се насочват към обявите за добермани, които са с неизяснен произход и качества, и разбира се на много по-ниска цена. И обикновено се стига до избор на базата на цената, което е много глупав ход. Не бива да се прави така. След като човек иска ДОБЕРМАН си взема такъв, който е произведен чрез някаква целенасочена селекция, а не на случаен принцип - видиш ли щом две кучета, мъжко и женско, са добермани значи спокойно можем да ги заплождаме едно с друго и всичко ще е ОК. Така много бързо качествата типични за породата се изпаряват и размиват само с едно-две подобни поколения.
А има и друго, че ако си вземете класно куче, с родословие и т.н. вие реално ще помогнете за развитието на породата и ще подкрепите хората, които наистина работят за нея. Хубаво куче можете да намерите и тук в БГ, просто ще трябва да се въоръжите с повече търпение, да проучите и да изчакате евентуално бъдещо кучило, защото класните кучета в БГ наистина са малко и не се раждат кученца всеки ден, нито всеки месец, както в някои други страни, които имат по-големи популации. Ако пък не можете да чакате StormBringer е дал линк на сайт от който можете доста бързо да се ориентирате и насочите към някой развъдник в чужбина.
Пожелавам ви да си вземете наистина хубаво и класно куче! След като вече сте гледали Доберман преди, имате потенциал да направите от него нещо повече от обикновен домашен любимец и най-важното да дадете своя макар и малък принос за развитието на породата в България ! :smile:

#3572 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 12:16 AM

Успях да изровя една снимка, извинявам се за качеството, но е от архивите.... :wub:

Ето я моята красавица и моя милост :wc_055: ! Тук е на 2.5 години :ab_041:

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3573 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 09:24 AM

http://forum.dog.bg/...showtopic=25036

#3574 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 18 May 2009 - 09:39 AM

Много е красиво това момиче!
Бих ви посъветвала и аз да се ориентирате изклучително към куче с родословие.. преди почти година и аз се колебаех за същото.. г-н Чубуров ме убеди, и не съжалявам за избора си дори за миг, особено като сравнявам кучето си с тези около мен ( имаме един доберман женски в кравтала, на една възраст са, онова е с някъв ужасен характер, много плашливо, дребно и доста грзно във фейса), които са неродословни, развъждани по съседски...
А ако имате търпение, съм сигурна че и в БГ ще се появят хубави и качествени кучила..

Сега отделно по темата... Фабелата е с мнима бременност, опитвам се да я възстановим с мазане на цицките, от оня ден има и леко течение, днес ще ходим на ехограф, дано да не е станала някоя пиометра, че...... доста съм притеснена.

Ако няма такъв проблем сега, имам две възможности - до кастрирам направо Фаби ( защото знаете, ако има много пъти мними бременности, се увеличава риска за рък на гърдата, пиометра и тн), или да изчакаме малко и при следващото разгонване да я заплодим, ако ни приемат в клуба, получим нужните оценки и тн всички друго така, че евентуалните кученца да са си наред с родословия и тн, и после пак да я кастрираме...

НЕ мога да взема решение, притеснявам се.. не знам как ше и се отрази тая кастрация на малката, онтделно се притеснявам какво може да стане ако не се кастрира, не съм наясно мога ли да се справя с отговорността и грижите за едно евентуално кучило и тн тн..

Може да дадете някой съвет, де да знам...
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3575 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 09:58 AM

За кастрирането, решениието и убеждението трябва да бъде твое лично, не се влияй от съвети на други.
Относно фалшива бременност, ако е пуснала мляко и наляла гърдите. Аз имам един лек.
Прост и безвреден, но ефективен. Глад и никакви играчки!
5 дена само на чашка вода и забравя за всички фантазии дето и ражда главата и хормоните.
Ако е в добро физическо състояние, това е решението.
:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#3576 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 10:34 AM

Не е хубаво да се запложда женската преди третото разгонване, въпреки че по правилата за развъдна годност възраста на която едно куче става годно за разплод е 15 месеца. Аз те съветвам, тъй като кучката ти е хубава и има потенциал да стане майка, да не я кастрираш все още, а да изчакаш да стане поне на 2 годинки, да направи 3-4 разгонвания дотогава, да се явите за няколко оценки по изложби и ако теста за дисплазия е добър да помислиш за заплождане с някой класен мъжкар подходящ за нея. Тъкмо през това време ще успееш да разбереш има ли наистина проблеми с фалшиви бременности или не.

А това за оставянето на кучето без храна и играчки по време на фалшивата бременност ми стана много интересно. Храната ясно, но играчките защо? Интересно ми е какви инстинкти свързани с майчините събуждат играчките...?

#3577 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 May 2009 - 01:42 PM

Показване на мнениетоtok4ev, в May 18 2009, 08:34 AM, написа:

А това за оставянето на кучето без храна и играчки по време на фалшивата бременност ми стана много интересно. Храната ясно, но играчките защо? Интересно ми е какви инстинкти свързани с майчините събуждат играчките...?

Защото често се случва кучката да "припознае" някоя играчка за кученце - и да се държи с играчката като с такова.

AnubisA, изчакай лекарското мнение, пък после решавай. Посъветвай се и с г-н Чубуров ако желаеш - няма да ти даде лош съвет, пък и познава кучката :wb_052:
Успех и дано всичко е наред!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3578 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 03:04 PM

Показване на мнениетоgabipap, в May 18 2009, 11:42 AM, написа:

Защото често се случва кучката да "припознае" някоя играчка за кученце - и да се държи с играчката като с такова.

Да, след като се позамислих се досетих, че сигурно е затова :smile:
Моето мнение относно играчките е, че не трябва да се оставят изобщо играчки на вече поотрасналото куче, когато ние не играем заедно с него. Вади се играчката, играем, учим и се упражняваме, а после играчката се прибира.

И да AnubisA изчакай мнението на лекарите, но не се осланяй единствено на мнението на един лекар, защото аз лично съм срещал доста пъти противоречиви и неточни мнения от някои ветеринари, а кастрирате ли Фаби връщане назад няма. И ти самата знаеш, че никой от тях не те посъветва да спреш да къпеш кучката, за да се справите с кожните проблеми, даже напротив, а това май се оказа решаващо в крайна сметка. Незнам много за мнимата бременност, защото не се е случвало на мое куче досега, но това което съм чувал от хора които са имали този проблем е, че ако случаите на такава зачестят, наистина е добре да се помисли за кастрация.

#3579 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 05:56 PM

Показване на мнениетоtok4ev, в May 18 2009, 04:04 PM, написа:

И ти самата знаеш, че никой от тях не те посъветва да спреш да къпеш кучката, за да се справите с кожните проблеми, даже напротив, а това май се оказа решаващо в крайна сметка.

Евгасимуси лекарите?

:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3580 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 08:00 PM

Благодаря на всички за съветите! Ще поизчакам и ще видя какво ще излезе! Определено предпочитам да се доверя на българското така, че ще чакам да се появят мъници! :smile: А, ако някой разбере за ново кучило и си заслужава ще съм благодарна да ми пише! А, аз ще продължа да следя вашия форум! :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема