Доберман
Публикувано: 25 February 2006 - 03:02 AM
п.п. Като морски свинчета. b) BEER
Публикувано: 25 February 2006 - 09:43 AM
Но не мога да разбера едно,защо слагат всички кучета под един знаменател....не е ли по-добре да се носи голямата отговорност от стопанина.Ако не дай си Боже неговото куче охапе някой ами нека той да си понесе отговорноста/солени глоби или затвор/
Някои казват"..ами то може да не е лошо, ама все пак си е куче и не може да му се вярва"?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?
НЕ ДАМИ И ГОСПОДА - МОЖЕ ДА МУ СЕ ВЯРВА И ТО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НА ХОРАТА
Друг е въпроса как е възпитано кучето и дали има склонност да злобее и да хапе,качества които зависят и от породата,но най-вече и от стопанина.
Тук преди години е имало някакъв %&*$*&$&$ който е имал немска овчарка,държал я на тъмно и я биел с кървави парцали...........кажете ми какво заслужава такъв "стопанин"-затвора му е малко a)
И в крайна сметка всички страдаме от "добросъвестни стопани" и като ме видят с доберман в парка,само дето не припадат?!?!?!?!?!?!?!
..........само че същия този доберман дори котки не гони и децата от махалата идват у нас за да си играят с него на двора 1super
Закона си е закон,но аз вече просто не ходя в парковете...........имам възможност и ходя в планината -близо ми е.................а на вас хора от големите градове направо ви съжалявам s)
До скоро!
Публикувано: 15 March 2006 - 06:22 PM
Цитат
Днес попаднах на статия в която пише,че 13 породи кучета между които е и нашата любима са в списък на така наречените- цитирам "ОПАСНИ ПОРОДИ" cl)
Кучетата от тези породи би следвало навсякъде да са комплектовани с наморници,нашийник и повод.Повтарям НАВСЯКЪДЕ!!! Другите по-малко опасни породи би следвало да са само с нашийник и повод cl) Глобата за нарушители е до 300лв., при повторно нарушение до 1000 bl)
Въпросите ми са следните :
1. Някой има ли идея дали тези наредби са приети и дали се отнасят само за района на Пловдив?
2. Кой по дяволите класира породите като "опасни" и "по-малко опасни"?
3. Кой ще следи и кой ще контролира цялата работа?
4. Според вас как е редно собствениците на кучета да разберат за подобни наредби?
И така моля ви кажете тъй като аз не съм запознат и не искам някой да ме спре в парка и да ме глоби за това,че моето "опасно" куче се разхожда без наморник.
Благодаря ви предварително!
Усмивка b) l)
1.Предполагам че, наредбите са посевместни (за цялата страна) защото в Бургас изискванията са същите.
2.Според мен "Опасни Породи" няма - има "опасно" възпитание на домашния любимец.
3.Контрол най-вероятно ще се упражнява от Общински служби
4.Начина за информиране е чез весници(държавен, местни и т.н.) телевизия и други форми на медиите.
Но лично според мен по-едрите породи е хубаво да имат наморници по простата причина че, гражданите като цяло са с небогата култура относно този вид домашни любимци а не защото те представляват заплаха за тях......
Публикувано: 15 March 2006 - 06:29 PM
Цитат
п.п. Като морски свинчета. b) BEER
Добре заварили! b)
По въпроса с пръчката и овчарското куче-вярно е но, тя се поставя когато кучето е в стадото за да неможе да бяга. Иначе съм съгласен(а) с всичко останало! super best
п.п. Щом сте решили че, ще бъда в мъжки род така да е. Правилно сте се насочили. А кое е познато!? bl)
Публикувано: 15 March 2006 - 06:39 PM
Цитат
Иначе съм съгласен(а) с всичко останало! super best
п.п. Щом сте решили че, ще бъда в мъжки род така да е. Правилно сте се насочили. А кое е познато!? bl)
Кристина съм. Приятно ми е.
Познато ми звучи системата описана по-горе. b) BEER
Цитат
Още един смислен закон. worthy l)
Публикувано: 15 March 2006 - 08:09 PM
Аз май не разберах пак !? "Още един смислен закон. oleeee " да не би някъде да са се мъчили да го приемат.................?????????? l) l) l)
Вие защо сте в такъв малък състав в този форум? Да не би да не са останали привърженици на тази превъзходна w) порода?
Публикувано: 15 March 2006 - 08:17 PM
Зависи как са възпитавани. ;)
Creative с позлатени накрайници.. 1super 6+1 1super Съм тествала. b) Много доволна. (love)
Приет е закона.
Ами останали са, но в умален състав, изглежда тук. Или просто повечето "доберманисти" нямат представа за тези форуми. И аз скоро разбрах.
Публикувано: 15 March 2006 - 08:18 PM
Цитат
Ето едно отли4но ку4е за изложби,уши и опашка копирани,с родословие и вси4ко нужно.
Породата е прекрасна,но за ка4ествен екземпляр подходящ за изложби и сьс стабилна психика,защото за жалост 4есто се срещат ку4ета много по-агресивни от нормалното,но това са плод на погрешна селекция според мен.
Вьпреки това Добермана е сериозно ку4е изискващо здрава рька и много дисциплина.
Обява за Доберман!!!
Публикувано: 15 March 2006 - 11:47 PM
Цитат
Д-р Събин Пейчев 1super
Публикувано: 16 March 2006 - 09:25 AM
Публикувано: 16 March 2006 - 09:59 AM
Цитат
Бих отбелязъл че, сякаш коремчето му е разширено или се лъжа!? cl) n) r)
Иначе е Великолепен представител на породата ! w)