Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#821 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2006 - 03:02 AM

Някъде по форума беше писано, че кучето трябва да е задължително на повод и с намордник (при овчарските кучета например е с дървена пръчка, висяща от нашийника, за да удря кучето в горната част на предните лапи). С маркировките за ваксинация, а в теб ветеринарен паспорт, и документ за собственост от Общината (или нещо подобно), където плащаш данък след регистрацията му. Съответно и документ за самоличност. Можеш да пускаш кучето си свободно само в указаното от Общината място при положение, че не нарушаваш общественият ред и се съобразяваш с останалата част от населението, според поведението на твоето куче. Свободата на кучето зависи от теб.

п.п. Като морски свинчета. b) BEER

#822 Потребителят е офлайн   boi4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 09:43 AM

Ами за нашийника съм съгласен и за повода разбира се.
Но не мога да разбера едно,защо слагат всички кучета под един знаменател....не е ли по-добре да се носи голямата отговорност от стопанина.Ако не дай си Боже неговото куче охапе някой ами нека той да си понесе отговорноста/солени глоби или затвор/
Някои казват"..ами то може да не е лошо, ама все пак си е куче и не може да му се вярва"?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?
НЕ ДАМИ И ГОСПОДА - МОЖЕ ДА МУ СЕ ВЯРВА И ТО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НА ХОРАТА
Друг е въпроса как е възпитано кучето и дали има склонност да злобее и да хапе,качества които зависят и от породата,но най-вече и от стопанина.
Тук преди години е имало някакъв %&*$*&$&$ който е имал немска овчарка,държал я на тъмно и я биел с кървави парцали...........кажете ми какво заслужава такъв "стопанин"-затвора му е малко a)
И в крайна сметка всички страдаме от "добросъвестни стопани" и като ме видят с доберман в парка,само дето не припадат?!?!?!?!?!?!?!
..........само че същия този доберман дори котки не гони и децата от махалата идват у нас за да си играят с него на двора 1super
Закона си е закон,но аз вече просто не ходя в парковете...........имам възможност и ходя в планината -близо ми е.................а на вас хора от големите градове направо ви съжалявам s)
До скоро!

#823 Потребителят е офлайн   bubeto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 04:36 PM

MAD_ MAX , какво каза г-н Чубуров?

#824 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 06:05 PM

Не съм говорила още с него. Извинявай.

Всъщност.. Искаш ли ти да му пишеш? 1super

#825 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 02:44 PM

Като за начало искам да започна с ей тази шега: angelpik b) super best dribble n)
Качена снимка

#826 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 03:33 PM

Звучи ми познато както се казва по филмите.. b) BEER

Добре дошъл! 1super

#827 Потребителят е офлайн   bubeto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 05:33 PM

ами..незнам ouu по-хубво ти говори с него, ама недеи да се притесняваш, защото за никъде не бързам .......а просто така информативно се интересувам все още

#828 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 05:39 PM

Супер. 1super Веднага като разбера нещо ще ти пиша.
Благодаря ти.

#829 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 06:22 PM

Цитат

Здравейте,пак съм аз b)
Днес попаднах на статия в която пише,че 13 породи кучета между които е и нашата любима са в списък на така наречените- цитирам "ОПАСНИ ПОРОДИ" cl)
Кучетата от тези породи би следвало навсякъде да са комплектовани с наморници,нашийник и повод.Повтарям НАВСЯКЪДЕ!!! Другите по-малко опасни породи би следвало да са само с нашийник и повод cl) Глобата за нарушители е до 300лв., при повторно нарушение до 1000 bl)
Въпросите ми са следните :
1. Някой има ли идея дали тези наредби са приети и дали се отнасят само за района на Пловдив?
2. Кой по дяволите класира породите като "опасни" и "по-малко опасни"?
3. Кой ще следи и кой ще контролира цялата работа?
4. Според вас как е редно собствениците на кучета да разберат за подобни наредби?
И така моля ви кажете тъй като аз не съм запознат и не искам някой да ме спре в парка и да ме глоби за това,че моето "опасно" куче се разхожда без наморник.
Благодаря ви предварително!
Усмивка b)  l)

1.Предполагам че, наредбите са посевместни (за цялата страна) защото в Бургас изискванията са същите.
2.Според мен "Опасни Породи" няма - има "опасно" възпитание на домашния любимец.
3.Контрол най-вероятно ще се упражнява от Общински служби
4.Начина за информиране е чез весници(държавен, местни и т.н.) телевизия и други форми на медиите.

Но лично според мен по-едрите породи е хубаво да имат наморници по простата причина че, гражданите като цяло са с небогата култура относно този вид домашни любимци а не защото те представляват заплаха за тях......

#830 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 06:29 PM

Цитат

Някъде по форума беше писано, че кучето трябва да е задължително на повод и с намордник (при овчарските кучета например е с дървена пръчка, висяща от нашийника, за да удря кучето в горната част на предните лапи). С маркировките за ваксинация, а в теб ветеринарен паспорт, и документ за собственост от Общината (или нещо подобно), където плащаш данък след регистрацията му. Съответно и документ за самоличност. Можеш да пускаш кучето си свободно само в указаното от Общината място при положение, че не нарушаваш общественият ред и се съобразяваш с останалата част от населението, според поведението на твоето куче. Свободата на кучето зависи от теб.

п.п. Като морски свинчета.  b)  BEER

Добре заварили! b)

По въпроса с пръчката и овчарското куче-вярно е но, тя се поставя когато кучето е в стадото за да неможе да бяга. Иначе съм съгласен(а) с всичко останало! super best

п.п. Щом сте решили че, ще бъда в мъжки род така да е. Правилно сте се насочили. А кое е познато!? bl)

#831 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 06:39 PM

Цитат

Добре заварили! b)

Иначе съм съгласен(а) с всичко останало! super best

п.п. Щом сте решили че, ще бъда в мъжки род така да е. Правилно сте се насочили. А кое е познато!? bl)

Кристина съм. Приятно ми е.
Познато ми звучи системата описана по-горе. b) BEER

Цитат

По въпроса с пръчката и овчарското куче-вярно е но, тя се поставя когато кучето е в стадото за да неможе да бяга.

Още един смислен закон. worthy l)

#832 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 08:09 PM

А аз съм Виктор. BEER Системата по-горе е един доста интересен майтап но, неможе да се реализира по простата причина че, тия Диваци никога небиха стояли така при такава "плячка" l) . А в действителност Creative е една от най-добрите озвучителни техники създавани в Кеймбридж а звукът е Невероятен повярвай те ми. A пък да не би Вие да притежавате нещо подобно?
Аз май не разберах пак !? "Още един смислен закон. oleeee " да не би някъде да са се мъчили да го приемат.................?????????? l) l) l)

Вие защо сте в такъв малък състав в този форум? Да не би да не са останали привърженици на тази превъзходна w) порода?

#833 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 08:17 PM

Говори ми на "ти".

Зависи как са възпитавани. ;)
Creative с позлатени накрайници.. 1super 6+1 1super Съм тествала. b) Много доволна. (love)

Приет е закона.

Ами останали са, но в умален състав, изглежда тук. Или просто повечето "доберманисти" нямат представа за тези форуми. И аз скоро разбрах.

#834 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 08:18 PM

Цитат

обачее...ако  все пак си взема доберман  ще искам да му купирам ушите ,защото така ще изглейда много по-добре ,обаче пък ще ми е много мъчно да мъча кучето само заради това

Ето едно отли4но ку4е за изложби,уши и опашка копирани,с родословие и вси4ко нужно.
Породата е прекрасна,но за ка4ествен екземпляр подходящ за изложби и сьс стабилна психика,защото за жалост 4есто се срещат ку4ета много по-агресивни от нормалното,но това са плод на погрешна селекция според мен.
Вьпреки това Добермана е сериозно ку4е изискващо здрава рька и много дисциплина.

Обява за Доберман!!!

#835 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 08:22 PM

Вики, ти имаш ли куче?

п.п. Изпуснал си една буква в подписа си. angelpik

#836 Потребителят е офлайн   direwolf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 10:46 PM

защо пълното име на добермана е Doberman Pinscher?
User's Signature

blood tells.

#837 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 11:47 PM

Цитат

Няколко думи относно произхода на породата. Г-н Доберман за съжаление не е оставил абсолютно никаква документация и всичко известно за неговата дейност е възстановено от сина му. Използван основно е бил немският пинчер и точно от там идват някои неясноти. В Германия по онова време кучетата са се деляли основно на пастирски, месарски, ловни и пинчери. Т.нар. "пинчери" са били изключително разнородна група кучета, различни по размер, цвят, темперамент и предназначение. В самата тази група подбора на екземпляри с определени данни е бил, предполагам, доста труден. Според някои автори, дори т.нар. месарски кучета е можело да бъдат причислени към огромната и разнородна група "пинчери". В тази връзка, за Добермана, Ротвайлера и Босерона може единствено да се каже, че имат общ предшественик; всяко друго твърдение за взаимодействие между тези породи според мен е необосновано. За Ваймаранер въпроса също е спорен, някои смятат неговото участие за малко вероятно. Грейхаунд и Манчестерски териер са участвали със сигурност, това е официално документирано от Йохан Цван,собственик на развъдника v.Neerlands Stamm, еднократно за всяка една порода. После- селекция и отбор.

Д-р Събин Пейчев 1super

#838 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 09:25 AM

Добре дошъл на новия ЧЛЕН. Аз влизъм много рядко защото кучето ми вече поотрасна и проблемите покрай него понамаляха, но следя общо взето какво става. Щом си влязъл първо при доберман аз няма да питам какво е кучето а на колко е и какъв пол е. Мойто е жена и се казва Зара. Има снимки някъде по предните страници. Много сме готини. Обожавам породата и за мен друга не съществува. Малко са вироглави и имат собствено мнение по дадените въпроси но общо взето както го научиш. Ей ама много са готини. Ама хубав сняг падна а ? Драганчев вие кога сте излизате довечера ?

#839 Потребителят е офлайн   bubeto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 09:28 AM

mik ,кучето от обявата е наистина страхотно ,но все пак ако един дееен..може бииии ouu си взема доберман ще ми се иска да е мъничък за да си го познавам и обуча и такаа...

#840 Потребителят е офлайн   Jackal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 09:59 AM

Цитат

mik ,кучето от обявата е наистина страхотно ,но все пак ако един дееен..може бииии ouu  си взема доберман ще ми се иска да е мъничък за да си го познавам и обуча и такаа...

Бих отбелязъл че, сякаш коремчето му е разширено или се лъжа!? cl) n) r)
Иначе е Великолепен представител на породата ! w)

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни