Доберман
Публикувано: 21 March 2006 - 08:28 AM
Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.
Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете изтриване".
Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.
Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Публикувано: 21 March 2006 - 04:32 PM
На възрастно куче като моето каква схема на хранене е добре да се изгради, и изобщо има ли значение?
Значи при мен е следната разкладка: Все още въпреки възраста продължаваме да се храним по 2 дневно предимно с гранули - Енерджи без особенно значение на коя фирма са хо, без Любимец. През около 3-5 месеца минаваме на "жива храна": кокали, пилешки и така нашумелите патешки крила, шийки и др.
Значи дажбата от гранулите е както следва: Вечер след разходка около 18-19h. 0.500кг. и сутрин около 7-7.30h. - 0.200-0.300 kg. - общо 0.700-0.800кг. на ден.
"Жива храна": Вечер 0.500-0.800кг. + хляб и ориз и сутрин 0.300-0.500кг. + същата гарнитура - общо храна на ден 1.300-1.500кг.
Какво ще кажете как е? Нужно ли е да се промени нещо и ако е така какво!?
Благодаря ви предварително! b)
Публикувано: 21 March 2006 - 07:14 PM
Разбира се,че има кой да посещава форума.......въпреки,че напоследък малко замряхме b)
Ами да ти кажа честно в храната на моя Алекс в последно време настъпиха малки промени,първо режима му беше почти същия като твоя само дето го храня един път,предимно вечер,8-9 часа.
От скоро му откриха малка херния и сега напълно премахнахме кокалите s)
Мисля,че за по старите кучета/моето е на 6 години/трябва да се дават повече гранули и то специално за възрастни кучета.Малко по-скъпи са но си заслужава.
Не знам ти какво си чел ,но аз избягвам да му давам пилешки кокали,защото могат да бъдат опасни особено ако кучето ти е по-лакомо и ги гълта без много много да ги дъвчи l)
Иначе друго ...варя му бульон или от пилешко или от свинско,после махам кокалите като оставям само шрущялчета и меки части,меся го с хлябче,през един два пъти слагам и ориз.... и така,той умира за готвено b)
На обед винаги му давам кисело мляко по една кофичка разредено малко с вода,взима го направо на един път b)
Това е което мога да споделя.....а да ти кажа,че не хубаво да слагаш сол и други подправки,на тях и така им е сладко.Никога не съм му давал никакви добавки и витамини,но ще се радвам някой да сподели ако има опит с такива неща b)
Айде със здраве,ето и една снимка,май я имаше ама сега не ми се рови b)

Публикувано: 22 March 2006 - 10:31 AM
Значи за пилешките(птичи) кости ми е известно но, ако трябва да сме по-точни става въпрос предимно за бедрените кости защото първо са кухи, цепят надлъжно и има голяма вероятност да наранят хранителния тракт! Но в интерес на истината това правило е предимно за подрастващи защото при тях няма такава устойчивост на подобни натоварвания, но това си е лично мое мнение!
По въпроса с добавките, когато бяхме подрастващи до около 1г. в менюто присъстваше и SA-37, в момента веднъж месечно си бъркаме протеини-соев,млечен или на Biogame но, зимата прекъсваме защото енергията идва в повече и подивяваме l)
Публикувано: 22 March 2006 - 04:19 PM
Прикачени файлове
-
Dobermann_33.jpg (78.06K)
Брой сваляния: 212
Публикувано: 22 March 2006 - 05:08 PM
- Добре ще ще му занеса закуската но, как да го позная сред другите даца?
Попитала Свраката.
- Ааа, лесно ще го познаеш. То е най-хубавото от всички! w)
Отговорила Мама Врана.
Речено и сторено. Свраката влязла в класната стая и започнала да се оглежда за малкото гардже по описанието на Мама Врана. Гледала, гледала но по хубаво от нейното свраче нямало и тя дала закуската на своето чадо."
Та по въпроса кой е по-хубав си е доста относително. l)
"Вашето е по-хубаво, убедена съм.."
П.П. Нали бяхме на Ти?! Надявам се да няма сърказъм в думите ти! angelpik Твоя Мах е доста респектиращ worthy super best
П.П.1 Извинявам се за качеството на снимката но е от мобилен телефон. r)
Публикувано: 22 March 2006 - 05:21 PM
Публикувано: 22 March 2006 - 05:27 PM
Цитат
Е и ???????? bl) bl) bl) bl)
Публикувано: 22 March 2006 - 05:32 PM
Костите могат да доведат до редица поражения. До одраксване емайла на зъбите, счупени зъби та през хернии и разни там чудесии, забиване в червата и т.н.
Отивам по работа ще се опитам да обясня довода си по-късно, като редактирам поста.Това е засега.
Публикувано: 22 March 2006 - 05:57 PM
Цитат
Никакви кости, нито пилешки, нито тръбни , нито меки.
Да за тръбните кости е ясно! 1super Но това мисля че, го писах по-горе!
Не е Ясно за останалите видове особенно за "меките". Та кучетата си играят с пръчки и други твърди предмети, значи това също застрашава зъбния емайл. И к'во правим: ще си играем с плюшени играчки, дрехи и т.н.?
П.П. Не се заяждам! angelpik Просто искам повече светлина по въпроса.
Публикувано: 23 March 2006 - 12:02 AM
Цитат
Цитат
Никакви кости, нито пилешки, нито тръбни , нито меки.
Да за тръбните кости е ясно! 1super Но това мисля че, го писах по-горе!
Не е Ясно за останалите видове особенно за "меките". Та кучетата си играят с пръчки и други твърди предмети, значи това също застрашава зъбния емайл. И к'во правим: ще си играем с плюшени играчки, дрехи и т.н.?
П.П. Не се заяждам! angelpik Просто искам повече светлина по въпроса.
Добре щом твоето куче няма проблем с костите нека кльопа.
Аз ви давам съвети, не от гледан точка на спец , на патил, моя стафф повръща и от рагу...с какво ще си играете е смешно просто за плюша, има толкова кчествени и издържливи силиконови играчки, има кокали от пресована кожа, но ти го обърна на игра , не на хранене.
Взиамй му хубава гранула..или ако не яде му пригтовяй нещо...аз не искам да ви критикувам, аз ви съветвам само oo