Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#4101 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2012 - 10:37 PM

Показване на мнениетоivanov_km, в 01 February 2012 - 09:24 PM, написа:

Доста интересна тема!...........

Много пъти употребявате "клубно куче", вероятно имате предвид родословно ?!

Дали сте в правилната тема ? :md_064:

#4102 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 06:53 AM

Иванов, цените на българските доберман развъдници са доста разумни и много под цените на развъдниците от други европейски държави.

Писал си в грешната тема, обаче.
User's Signature

Качена снимка

#4103 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 08:55 AM

Показване на мнениетоАХИ, в 01 February 2012 - 08:37 PM, написа:

Показване на мнениетоivanov_km, в 01 February 2012 - 09:24 PM, написа:

Доста интересна тема!...........

Много пъти употребявате "клубно куче", вероятно имате предвид родословно ?!

Дали сте в правилната тема ? :md_064:

Да куче с гарантирано родословие съм имал в на предвид, приемам забележката и ще помоля ако може поста ми да бъде преместен в подходящата тема. Благодаря и на ironiс за информацията която ми даде.

#4104 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2012 - 06:28 PM

Показване на мнениетоivanov_km, в 01 February 2012 - 07:24 PM, написа:

Доста интересна тема! Искам да похваля всички участници в нея, в спорът се ражда истината. И аз подкрепям идеята да се взимат добермани от клубните развъдници. Не бива обаче притежателите на тези развъдници и притежателите на клубни добермани да упрекват някой луд любител на породата, че си е взел куче, което не е клубно. Много хора обожават тази порода но приемете, че не всички могат да отделят сумата необходима за едно клубно "пале". Съгласен съм, че първоначалната сума за покупка на малкото кученце е несъизмеримо малка с необходимите разходи по кученцето след това но все пак това са пари дадени на веднъж :), като си включи човек и транспорта до (Русе от Сандански за пример) и сметчицата не е малка. От друга страна клубните развъдници не са и благотворителни дружества разбита се, те също имат невероятни разходи по отглеждането, селекционирането, участията, ветеринарите, изследванията и т.н. Необходимо е да има някакъв компромисен вариант все пак не бива да се спекулира със ограничените истински места за отглеждане на добермани и поради това да се търсят големи суми пари за тези клубни кученца. От цялата тази работа губи само породата Доберман. Смятам, че е полезно да се оповестят някакви ориентировъчни цени на клубните кученца за да си прецени човек възможностите защото всички знаем, че едно е да искаш, а др. е да можеш :).

Понеже аз съм един от тези дето имат развъдник и се чувсвам длъжен да отговоря.
За много неща си прав като това,че този дето е взел куче което не е клубно е луд любител,няма да скрия факта че и моето първо беше таково за което много съжалявам.
Но я кажи какъв ще е този компромисен вариянт в който цената на кучета да е такава че да ти е удобно на тебе да се грабнеш от Сандански и да доидеш при мен в Свиленград да си вземеш кученце и двамата да сме доволни но имай предвид че аз съм се грабнал този път от Свиленграз и съм ходил до Белград да заплождам,помисли дали са били малко пътните и хотелите за кучето и за мен,ами ако се е развалила колата както се и развали ами ако кучето не роди да не дава господ,много такива теща има които хора като теб не обръщат внимание но искат да си вземат хубаво куче и то без пари.Хубаво куче без пари няма аз дадох тази година 3000 лева за куче и така както върви това дето си го оставих от моята женска може да стане по хубаво,никога няма 100 процента гаранции какво ще стане кучето за това се взима куче с родословие за да имаш ясен поглед какво може да се очаква от него спряма кучетата които са в родословието.
А ето и оринтировачни цени които надявам се модератора да не изитрие защото все пак това е форум а не сайт за обяви-цена на клубно куче за момента са 800-1000-1200 в зависимост от родителите и естествено разходите по заплождането.
А ако някой се обади на мен и ми каже аз съм, примерно от София и трябва да дойда до Свиленград много си ми далече намали малко,дерекно затварям телефона,защото веднага ми става ясно какви грижи ще получи това куче.
Ако имаш някакви предложения с удоволствия ше ги обсъдим или оспорим
Поздрави на всички,скоро ще ви зарадвам с малко снимки на двете нови надежди Тара и Бела :flagbg:
п.с.
клубно и родословно е едно и също защото ако не е клубно няма как да има родословие

#4105 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 06:50 PM

Радвам се, че се включи, oppaaa.

Темата за това дали да се дискутират открито цени, при положение, че са само ориентировъчни, е обсъждана многократно в други подфоруми, без да се стигне до единно мнение. Лично аз смятам, че трябва да има някаква яснота. Например на сайта на немския доберман клуб в секцията "Често задавани въпроси" си пише: "Ако желаете доберман кученце, пригответе си поне 1000 евро". И в това няма нищо лошо. Не е нужно развъдниците да падат на нивото на борсите и да слагат етикет с цена на всяко кученце като на щайга картофи, просто хората трябва да знаят долу-горе колко може да им струва, и всеки да си преценява. Куче се гледа с любов, ама и с доста пари.

Отделно, не смятам, че българските развъдници има от какво да ги е срам. Цената им (ви) е съвсем разумна за това, което давате насреща като качество.
User's Signature

Качена снимка

#4106 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 08:25 PM

Показване на мнениетоoppaaa, в 02 February 2012 - 04:28 PM, написа:

Показване на мнениетоivanov_km, в 01 February 2012 - 07:24 PM, написа:

Доста интересна тема! Искам да похваля всички участници в нея, в спорът се ражда истината. И аз подкрепям идеята да се взимат добермани от клубните развъдници. Не бива обаче притежателите на тези развъдници и притежателите на клубни добермани да упрекват някой луд любител на породата, че си е взел куче, което не е клубно. Много хора обожават тази порода но приемете, че не всички могат да отделят сумата необходима за едно клубно "пале". Съгласен съм, че първоначалната сума за покупка на малкото кученце е несъизмеримо малка с необходимите разходи по кученцето след това но все пак това са пари дадени на веднъж :), като си включи човек и транспорта до (Русе от Сандански за пример) и сметчицата не е малка. От друга страна клубните развъдници не са и благотворителни дружества разбита се, те също имат невероятни разходи по отглеждането, селекционирането, участията, ветеринарите, изследванията и т.н. Необходимо е да има някакъв компромисен вариант все пак не бива да се спекулира със ограничените истински места за отглеждане на добермани и поради това да се търсят големи суми пари за тези клубни кученца. От цялата тази работа губи само породата Доберман. Смятам, че е полезно да се оповестят някакви ориентировъчни цени на клубните кученца за да си прецени човек възможностите защото всички знаем, че едно е да искаш, а др. е да можеш :).

Понеже аз съм един от тези дето имат развъдник и се чувсвам длъжен да отговоря.
За много неща си прав като това,че този дето е взел куче което не е клубно е луд любител,няма да скрия факта че и моето първо беше таково за което много съжалявам.
Но я кажи какъв ще е този компромисен вариянт в който цената на кучета да е такава че да ти е удобно на тебе да се грабнеш от Сандански и да доидеш при мен в Свиленград да си вземеш кученце и двамата да сме доволни но имай предвид че аз съм се грабнал този път от Свиленграз и съм ходил до Белград да заплождам,помисли дали са били малко пътните и хотелите за кучето и за мен,ами ако се е развалила колата както се и развали ами ако кучето не роди да не дава господ,много такива теща има които хора като теб не обръщат внимание но искат да си вземат хубаво куче и то без пари.Хубаво куче без пари няма аз дадох тази година 3000 лева за куче и така както върви това дето си го оставих от моята женска може да стане по хубаво,никога няма 100 процента гаранции какво ще стане кучето за това се взима куче с родословие за да имаш ясен поглед какво може да се очаква от него спряма кучетата които са в родословието.
А ето и оринтировачни цени които надявам се модератора да не изитрие защото все пак това е форум а не сайт за обяви-цена на клубно куче за момента са 800-1000-1200 в зависимост от родителите и естествено разходите по заплождането.
А ако някой се обади на мен и ми каже аз съм, примерно от София и трябва да дойда до Свиленград много си ми далече намали малко,дерекно затварям телефона,защото веднага ми става ясно какви грижи ще получи това куче.
Ако имаш някакви предложения с удоволствия ше ги обсъдим или оспорим
Поздрави на всички,скоро ще ви зарадвам с малко снимки на двете нови надежди Тара и Бела :flagbg:
п.с.
клубно и родословно е едно и също защото ако не е клубно няма как да има родословие

Много благодаря за подробния отговор. Може би останах малко неразбран ни най-малко не искам да се търсят варианти за компромиси и за пазарене с идеята на мен да ми изнесе цената. Дори и да ми бъде обявена цена от 3000 лева за "пале" няма да си позволя да се пазаря с цел намаляване на обявената цена:). Всеки един човек занимаваш се с развъдна дейност е най-наясно с разходите си и няма начин аз да се пазаря с него защото това е едно неуважение към него. Единственото което исках да разбера каква е ориентировъчната сума която трябва да си приготвя за едно такова превъзходно куче и благодарение на Вашият отговор сега съм на ясно с това. Пожелавам на Вас лично и на всички любители на тази великолепна порода много успехи в отглеждането и предприетите начинания!

#4107 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 12:04 AM

Показване на мнениетоoppaaa, в 02 February 2012 - 06:28 PM, написа:

Признавам без бой, че допреди 20 дни нищо не разбирах от родословия и клубове ! Не ми се е налагало и не съм се интересувала, макар че обичам кучета и котки. Паспорт и родословие ми звучаха еднакво ! :r_181:
Сега вече знам много неща, защото изчетох всички теми в раздела за доберман. Ама абЦолютно Сички ! :md_064:

Радвам се, че макар и несъзнателно, а и малко случайно, попаднахме на родословно куче.
Оказа се, че първият собственик не може да го гледа повече и тоя сладур се озова затворен в тясна клетка на открито в хотел за кучета. Мъжът ми (който е фен на породата от малък) го е купил, естествено без да ми каже, но както и да е, веднага след като разбрах за "незаконния му син" :ab_041: го прибрахме вкъщи. Добре че се случи преди тези студове, защото не ми се мисли, какво щеше да стане с него, и без това беше окльощавял вече.
Аз толкова послушен куч като него, досега не съм виждала ! Постоянно искам да го мачкам и гушкам. :wub: И най-важното е, че чудесно знае какво е "НЕ", дори като се засили след някоя котка (това не е изпробвано без повод).
Още в първия ден разбра, че си има негово легло и на дивана и по леглата ни няма работа.
Много е умен, с една бисквитка го научавам на нови номера. Мъжът ми не е очарован от дресьорските ми мераци и каза, че скоро щял да стане, като пуделите от цирка, ХАХАХХАХ :flagbg:
За "легни", "стани", "ела", "редом", "на място" няма смисъл да казвам, доколкото прочетох, всички тук си възпитавате кучетата !

Единственият ни проблем е, че не иска да стои сам. Плаче, вие, лае, къса щори, бута мебели, абе голяма драма става...и погром също :ea_103: . Може би защото е почти винаги с някого и рядко остава сам. Досега само два пъти се е случвало (за по 2 часа), обаче съм решила да го свиквам, че не ми се става бавачка на куч !
Последния път му оставих по една блуза от мен и мъжа ми (така четох), само моята беше търкаляна по земята, но не я беше скъсал. Сигурно е ридал неутешно над нея :flagbg: Хххихи, решила съм да включа камерата на скайпа и да го наблюдавам какво прави когато е сам :md_064:

Някой от вас има ли подобен проблем и как се справяте ?

П.П. Мога ли от настройките да си направя часовника във формат 24 часа ?

#4108 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 08:42 AM

АХИ, ентусиазмът ви е прекрасен и ме накара да се усмихна. Продължавайте в същия дух с възпитанието. В позитивната мотивация няма нищо лошо :)

А малкият наистина е чудесен.

Ето една тема от подфорумът за възпитание, която ще ви е полезна.

По мъничко се започва, ще свикне.
User's Signature

Качена снимка

#4109 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 11:00 AM

Благодаря, ironic !

Тези дни започнах да прилагам някои от съветите в темата(изчела съм я цялата), но засега, той е моята сянка. :be_107:

Ако 20 пъти изляза от стаята и той идва след мен. Понякога, като го видя, колко сладко си лежи, ми става жал да ходя по другите стаи, дори и да имам работа, щото той веднага скача.

Даже в 1-2 часа през ноща, идва с мен до спалнята за да се увери, че отивам да спя, а не излизам някъде. Тогава се връща сам в другият край на апартамента, ляга си в леглото и няма проблем. Сутрин след като мъжът ми го разходи, пак си ляга и спи докато не стана, по никакъв начин не ме притеснява. Явно е спокоен, когато има някой у нас, макар че съм в друга стая и то доста далече от него.

Има всички симптоми на "страх от раздяла" и се надявам, като свикне с нас да нямаме тези драми.
Аз съм малко Хитлер в дисциплината :ab_041: и ще се научи, няма накъде :md_064:

#4110 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 08:56 PM

Като отговор към съседната тема (да не спамя в нея) - не е нужно кучето да е учено да те "целува", че да те блъсне с муцуна. Моята веднъж почти ме нокаутира, защото скочи да се радва докато се навеждах да си взема ключовете. Беше не повече от 6 месечна, удари ме с горната част на главата под брадичката, прехапах си езика и ми излязоха искри от очите. Два пъти ми е разкървявала устата, от радост. Въобще, от много обич ще ме убие някой ден.
User's Signature

Качена снимка

#4111 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 09:23 PM

Я сега, да се оплача аз от моя разбойник, че тези дни не слуша хич и ме хвърля в размисъл :wa_048:

Сутринта беше направил всекидневната дроП. :wacko: Донесъл си от коридора обувки, съборил дрехите ми от фотьойла на земята, изкарал си от леглото постелката, опасъл ми едно цвете и за капак свалил от дивана едната възглавница на която сядаме.Те са дебели и тежки, как я е свалил без да я скъса, не знам.
За първи път прави така, когато има някой вкъщи. Аз бях в спалнята, но и моята и неговата врати са отворени. Т. е. той много добре знае и вижда, че съм там.
Иначе е много артистичен, още като ме видя да идвам и се просна по очи на земята с муцуна м/у лапите забита в пода :wc_055:
Скарах му се, пратих го в леглото наказан и като оправих (след не повече от 5 мин) го пуснах да излезе.
Не знам дали знае, че е правил беля и се чувства виновен или стои така от страх, че му се карам без да знае защо ?! Дали има ефект да повишавам тон след белята, а не по времето докато я върши ?!
Това го преглътнах ! Да кажем, че свиква с дома си и вече се опитва да прави номера. Все пак е голям и явно преместването му беше стрес в началото, затова е кротувал, а аз се заблудих, че е послушно агънце :wc_055:
След малко обаче, докато говорех по телефона, го фиксирах как отиде до един стол, най-безцеремонно си двигна крака и се изпика на елечето, което беше метнато на стола :ud_009:...И телефонният разговор приключи на секундата ! :td_144:
Лелееееееееее, виках, кряках, нареждах, говорих, по носа го чукнах, направо откачих. Той естествено заби муцуната в пода и пак пледира "виновен" :ab_041:
Досега само два пъти е акал вкъщи , но беше през нощта и много не съм му се карала, защото едно, че не съм го хванала на местопрестъплението и второ, че беше съвсем в началото, когато аз от мерак го попрехранвах и е възможно да не е имал друг избор.
Днес сутринта обаче, мъжът ми го изведе и си е свършил работите навън. Защо направи тоя номер не ми е ясно ? :zz_219:
Дали защото преди това му се карах или нещо му замириса елека, който беше нов и още неизпран ?

После цял ден се правих, че не го виждам, а той само ме побутва с муцуната по ръцете и ми се вре в краката. Аз обаче бях Джелязната лейди :ma_006:

#4112 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 11:16 AM

Показване на мнениетоАХИ, в 08 February 2012 - 07:23 PM, написа:

Днес сутринта обаче, мъжът ми го изведе и си е свършил работите навън. Защо направи тоя номер не ми е ясно ? :zz_219:

Очевидно - прави ти напук.

Инди може да стиска достатъчно дълго, ако поиска, но понякога като я затворя някъде сама, за да измия пода в другите стаи, например, тихомълком се надупва и се изпикава, ей-така, от проклетия.
User's Signature

Качена снимка

#4113 Потребителят е офлайн   PetkovL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 07:56 PM

Здравейте,
къде мога да намеря якенце за моето доби? Някой купувал ли е такива неща и откъде?
Мерси
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4114 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 08:59 PM

Можеш да го облечеш сега като е -10, -15 градуса, но не се увличай да го обличаш после например на нулева температура, за да не го изнежиш.

Аз не съм купувала специална дрешка, купих бебешко яке от магазин 2-ра ръка, махнах му ръкавите и го порнах към гърдите, че да й минат краката. Цялата ставаше в пърхут от него, но изкарахме най-студеното време (тя беше тогава на 3-4 мес).
User's Signature

Качена снимка

#4115 Потребителят е офлайн   Djadjarov Икона

Публикувано: 02 October 2012 - 07:06 PM

Здравейте на всички от мен, аз съм нов във форума и имам доберман,поне за такъв ми го дадоха,ще кача снимки и ако може да ми кажете мнение(не съм давал никакви пари за него,подарък от приятел на баща ми, и затова не съм сигурен за пройзхода му,няма паспорт и е на 2 месеца и 20 дена!)
Искам да помоля може ли някой да ми даде линкчета към клипове или постове за тренировки на доберман,каква храна да му давам,за да предотвратя липси на витамини и така, всичко което би ми помогнало ! Много ще съм ви благодарен :)

#4116 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2012 - 12:50 PM

Весело посрещане на коледните и новогодишните празници!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4117 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2012 - 02:08 PM

Весели празници и от нас! :db_046: Дано предстоящата година донесе на всички ни много усмивки...а, на нас и някои нужни документи!
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4118 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2013 - 01:51 AM

Ах как ми пречи опашката но сега като променят стандарта ще ви пречи на всички :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4119 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 08:18 AM

Супер снимка . Подгответе се за много синини по краката. :ab_041:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4120 Потребителят е офлайн   valterone Икона

Публикувано: 09 February 2013 - 07:22 PM

Здравейте и от мен,

Нов съм във форума,въпреки че от доста време следя всички теми свързани с тази прекрасна порода Доберман.
Собственик съм на полу-родословна доберманка(като бащата е с родословие,а майката не).За това съм сигурен,защото се запознах лично със собственика на бащата.Така се случи,че баща ми е закупил кученцето докато съм бил в чужбина..:).Бих искал да помоля всички,които могат да изкажат компетентно мнение,относно външните забележки на моята любимка,бидейки тя не с родословие,ако има такива разбира се..Кучето е на 18 месеца-в момента 33кг.
Благодаря на всички,които изкажат мнение,дори и ако то е негативно:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • Не можеш да публикуваш нова тема