oppaaa, в 02 February 2012 - 06:28 PM, написа:
клубно и родословно е едно и също защото ако не е клубно няма как да има родословие
Признавам без бой, че допреди 20 дни нищо не разбирах от родословия и клубове ! Не ми се е налагало и не съм се интересувала, макар че обичам кучета и котки. Паспорт и родословие ми звучаха еднакво !
Сега вече знам много неща, защото изчетох всички теми в раздела за доберман. Ама абЦолютно Сички !
Радвам се, че макар и несъзнателно, а и малко случайно, попаднахме на родословно куче.
Оказа се, че първият собственик не може да го гледа повече и тоя сладур се озова затворен в тясна клетка на открито в хотел за кучета. Мъжът ми (който е фен на породата от малък) го е купил, естествено без да ми каже, но както и да е, веднага след като разбрах за "незаконния му син"

го прибрахме вкъщи. Добре че се случи преди тези студове, защото не ми се мисли, какво щеше да стане с него, и без това беше окльощавял вече.
Аз толкова послушен куч като него, досега не съм виждала ! Постоянно искам да го мачкам и гушкам.

И най-важното е, че чудесно знае какво е "НЕ", дори като се засили след някоя котка (това не е изпробвано без повод).
Още в първия ден разбра, че си има негово легло и на дивана и по леглата ни няма работа.
Много е умен, с една бисквитка го научавам на нови номера. Мъжът ми не е очарован от дресьорските ми мераци и каза, че скоро щял да стане, като пуделите от цирка, ХАХАХХАХ
За "легни", "стани", "ела", "редом", "на място" няма смисъл да казвам, доколкото прочетох, всички тук си възпитавате кучетата !
Единственият ни проблем е, че не иска да стои сам. Плаче, вие, лае, къса щори, бута мебели, абе голяма драма става...и погром също

. Може би защото е почти винаги с някого и рядко остава сам. Досега само два пъти се е случвало (за по 2 часа), обаче съм решила да го свиквам, че не ми се става бавачка на куч !
Последния път му оставих по една блуза от мен и мъжа ми (така четох), само моята беше търкаляна по земята, но не я беше скъсал. Сигурно е ридал неутешно над нея

Хххихи, решила съм да включа камерата на скайпа и да го наблюдавам какво прави когато е сам
Някой от вас има ли подобен проблем и как се справяте ?
П.П. Мога ли от настройките да си направя часовника във формат 24 часа ?