Доберман
Публикувано: 15 July 2006 - 03:16 PM
Публикувано: 18 July 2006 - 01:27 PM
Цитат
нуждая от помощ
по отглеждането на 2-месечни доберманчета
Моля ви ,помогнете :)
Е ми първо Добре дошли в семейството на Добермана.
Значи докато е малко до 5-6 месеца по принцип с нищо не се отличава като грижи и поведение от която и да е било друга порада. Като за начало бегом при ветеринаря за ваксинация и паспорт, той ще ти каже какви и колко на брой ще бъдат те. Добре е да му вземеш някакви вътрешни обезпаразитяващи(празимекс или нещо друго по осмотрение на лекъря) защото болшинството от бубите си имата такива паразити(зависи от къде го вземаш) Като хранене за начало е добре да му даваш извара, яйце(твърдо сварено) и да се учим на гранули което може и да не е особенно лесно. Като за подрастващи(и не само) е за предпочитане качественна гранула-Роял Кънин, Якануба та дори и Чибау. вземи му хранителна добавка SA37 в нея се съдържа и калций такаче като за начало не се нуждае от допълнително калций.
И не на последно място да се научи да си "ходи" навън.
Надявам се, че ще бъда полезен! Ако съм пропуснал нещо предполагам, че другите пишещи тук ще ме допълнят. Ако имате някави други въпроси ще се постараем да Ви помогнем! b)
Публикувано: 19 July 2006 - 09:04 AM
Публикувано: 19 July 2006 - 10:51 PM
Публикувано: 21 July 2006 - 07:33 AM
Цитат
само че имам 1 въпрос :
какво е по-добре да правя когато започва да ме
хапе и , като смята че това е много забавна игра ?
bl)
Ми ще си играете, но за целта най-добре е да си вземете едни1-2 чифта ръкавици от някой магазин за 1 лев(придвид острите като топлийки зъбки) и няма да имате проблем са хапещото бебе. Добре би било да му вземете и някоя гумена играчка(не плюшена), изкустрен кокъл и да свиква с него да си играе вмвесто с ръцете ви и ръкавиците! r)
П.П. Може ли повече инфо за бебока и естественно снимчица ;)
Публикувано: 21 July 2006 - 11:42 AM
а за бебето , какво мога да кажа....
вчера навърши (20.07) точно 2 месеца
майка ми я доведе от Русия преди 4 дни
има страхотно родословие
пълното и име е Айлита Прекрасная b)
много е умна , въпреки ,че гризе абсолиутно всичко
някой ден ще кача снимки
и вкъщи е като бойно поле big_duel
и още един въпрос : Ако сега и давам да ме хапе ще го прави ли и като порасне ?
Публикувано: 21 July 2006 - 12:46 PM
Цитат
Да. Трябва дакото е малка да научи един много важна команда - НЕ. Ако сега и позволяваш някои неща, кучето ще очаква да и ги позволяваш и впоследствие. Създай и строги и точни навици, не я оставай да доминира над теб и ти да изпълняваш желанията и.
Айлита Прекрасная ... красиво име ! Поздрави ! 1super
Публикувано: 21 July 2006 - 12:54 PM
Правило номер едно: Кучето от малко трябва да научи кой диктува правилата(кой е господар на глутницата)
Второ: Кучето не е човек-то е куче. Не си мислете,че то разбира това което разбират хората. В никакъв случай нетрябва да се допуска то да доминира-защото в бъдеще ще си имате много проблеми!
Едни от първите думи които трябва да научи това са: името си и командата НЕ.
Не желателно да го допускате да спи в леглото Ви, защото тя сега е малка, но ще порастне.
Трябва да му убособите някакво място което то приеме като свое.
И за хапането: то си играе но не трябва да му позволявате да надвива в играта, защотот при тях това е един от начините да се опитват да доминират, което ще го правят е за в бъдеще докато не си намери място в т.н. Глутница !
Поздрави.
Публикувано: 22 July 2006 - 06:47 PM
Аз бях много навит да ги лгедам заедно с моя Алекс, но уви, напразно чаках телефона ми да звънне b) желая му добри и съвестни стопани.
Айде дайте снимки на бебето доберманче, нямам търпение да си спомня какъв беше като малък моя мушмурок:)
Поздрави на всички:)
Публикувано: 23 July 2006 - 10:32 PM
Просто мечта то гръден кош,то глава ,то стойка ........ах,ах,ах колко ми е скапан апарата и в сянката нищо не можах да снимам. Страшно исках да ви го покажа ouu .
Публикувано: 24 July 2006 - 07:30 PM
Публикувано: 25 July 2006 - 10:23 AM
Цитат
а за бебето , какво мога да кажа....
вчера навърши (20.07) точно 2 месеца
майка ми я доведе от Русия преди 4 дни
има страхотно родословие
пълното и име е Айлита Прекрасная b)
много е умна , въпреки ,че гризе абсолиутно всичко
някой ден ще кача снимки
и вкъщи е като бойно поле big_duel
и още един въпрос : Ако сега и давам да ме хапе ще го прави ли и като порасне ?
mexican_wolf, би ли публикувал родословието на твоята красавица, ще ми бъде много интересно. И не само на мен, надявам се...
И добре дошъл и от мен, макар че не съм писал отдавна 1super
Някой може ли да публикува имената на доберманите участвали в Камчия?
Предварително благодаря!
Публикувано: 25 July 2006 - 01:55 PM
Цитат
А този пинчер w) твой ли е?
Ех, да беше мой.....мечтая си ,но може и някой ден да си взема. Той е на една рускиня .Нейните са Европейски шампиони. Иначе средният пинчер може да се каже ,че е с големината на твоя ,но наистина очите не са жълти. Ще ти намеря снимки на големият пинчер да го видиш.
На изложбата имаше много хубаво доберманче с шина на ушите ,за да получат идеалната форма. Много беше хитро направена.
Що не се замъкнете към Варна тия дни да видите кучетата? Ще има още от сряда до неделя. Хем плажче на Камчия ,хем и с приятелчето без да ви правят проблем и ще оплакнете око кат мен. dribble wink