Доберман
Публикувано: 15 January 2007 - 05:52 PM

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.
Публикувано: 16 January 2007 - 09:40 PM
Вижте сега две снимки на моя Фредо да го видите колко е порастнал и как изправи ушите.
Ето първата r)
Прикачени файлове
-
Fredo_15.01.2007_web.jpg (36.5K)
Брой сваляния: 66
Публикувано: 16 January 2007 - 09:41 PM
Прикачени файлове
-
Fredo_15.01.2007_ataka_web.jpg (31.59K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 16 January 2007 - 10:43 PM
Измери го ако можеш и кажи колко тежи. И колко е висок. Доколкото знам, най усиления растеж е до 5 месец, после (до около 15 м.) почва да забавя растежа. Рекс от шестия месец сам намалеи количеството на храната, докторите казаха, че е влюбен. Това ви чака и Вас. w) w) w)
Публикувано: 16 January 2007 - 11:45 PM
Цитат
naydenivanov , не бързайте да се палите толкова. Аз не съм Ви обидила по никакъв начин. Знаете ,че всеки може да се представи за почтен ,а после да набута кучето в някой съклен аквариум в магазина си. Въпросът ми беше изцяло за благото на палетата.
Вельо, благодаря за снимките, страхотни са мъниците. А кафявата дунда w) w) dribble dribble А може ли да им снимаш и муцунките worthy ?
pippo, извеждаш ли го вече Фредо на разходки?
tonyg58&REX, ето че имаш опит с малки бебоци и няма да ти е трудно да се справиш ако си вземеш една красива дама ,че да ахнат по нея мъжагите. А Рекс как ще се дуе.... b)
Публикувано: 17 January 2007 - 02:15 PM
Ancheto, вече излизаме на разходки от около 2 седмици, но не прекаляваме. Само за около час и половина на ден, защото той неможе да издържи повече, а и още се страхува малко (в началото се страхуваше много r) ). Иначи хората по улиците много му се радват. Много обича да си играе с деца в парка, в който ходим. Само едно немога да разбера, защо толкова много мрази котки. Имам чувството, че той е кучето, което наи - много мрази котки. Едвам го удържам като види котка. Незнам от къде се е научил.
Публикувано: 17 January 2007 - 03:28 PM
Цитат
Ancheto, вече излизаме на разходки от около 2 седмици, но не прекаляваме. Само за около час и половина на ден, защото той неможе да издържи повече, а и още се страхува малко (в началото се страхуваше много r) ). Иначи хората по улиците много му се радват. Много обича да си играе с деца в парка, в който ходим. Само едно немога да разбера, защо толкова много мрази котки. Имам чувството, че той е кучето, което наи - много мрази котки. Едвам го удържам като види котка. Незнам от къде се е научил.
Браво на Вас,
Мисля, че ще бъде добре ако го водиш на повече оживени места, където да среща повече "същества" (мъже, жени, деца, бебета, други кучета - неагресивни, и т.н.), към които по-късно да не проявява агресия. Такива места са кооп. пазари, голями кръстовища, ж.п. гара или ж.п. линия (когато минава влак), автобусни и др. паркинги и т.н. за да възприеме като малък шумовете, характерни за тях и по-късно да не се плаши или стресира от тях. И още нещо, обучавай го на послушание още от малко, защото после става по-трудно. Чувал съм мнение, че като израстнат (на година - година и половина) се укротяват и стават по-послушни. По принцип е така, но някои "вредни навици", проявяващи се в непослушание не бива да се изчакват. Рекс например на повод (2 м.) е страшно послушен, но отвържа ли го, прави каквото си иска и въобще не слуша, нито "не", нито "стой" и т.н. Сега съм взел 20 м. повод и го уча на послушание от разтояние. Пак бързо възприема,но ако се бях сетил да го направя преди 3 месеца, сега щях да съм по-доволен. И още нещо - игрите с други кучета за него са много важни, но не бива да го оставяш да си играе само с тях. Купи си топка на въже (ако не си виждал, ще ти покажа, както и това, което преди време нарекох (по-скоро представих като "салам" и ТИ си играй с него, за да му е по-забавно да си играе с теб, а не с другите. иначе постепенно ще те възприема главно като човека, който му дава купата с храна. Извинявай за напъдствията, не се опитвам да ти чета лекции по възпитание (не съм такъв капацитет), но на мен тези неща са ми се случили или съм ги видял съвсем наскоро.
Желая ви много забавни игри.
Прикачени файлове
-
Image_2007_.JPG (25.63K)
Брой сваляния: 66
Публикувано: 17 January 2007 - 03:37 PM
Прикачени файлове
-
Image_167_.jpg (30.05K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 17 January 2007 - 03:38 PM
Прикачени файлове
-
Image_177_.jpg (30.2K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 17 January 2007 - 03:39 PM
Прикачени файлове
-
Image_176_.jpg (24.64K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 17 January 2007 - 03:42 PM
Прикачени файлове
-
Image_170_.jpg (32.05K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 17 January 2007 - 03:44 PM
Прикачени файлове
-
Image_173_.jpg (33.43K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 17 January 2007 - 04:33 PM
За разходките - разхождам на много уживени места където има много хора. деца, коли и други странни за него неща и вече мисля, че започва да свиква с тях. Срещал се е и с други кучета, но наистина го е страх много (с изключение на пудели, мопсове и други малко породи), но например моя най - добър приятел има Стафф на 9 месеца и водих Фредо в Пловдив при него да си играят. Фредо направо побесня от страх и постоянно се крияше зад мен, а в същност Джеко (стаффа), просто искаше да си играят. Сега след като порасна още малко мисля пак да го заведа и да видя какво ще стане.
За послушанието - също като Рекс, на повод и във къщи е много послъшен (освен, че в къщи постояяно дивее, но кажа ли му "не", "Ела", "седни" нямам проблем), но в момента в който го пусна в градинката на колперацията в която живея, все едно е глух. От няколк дни започнах да уча да слуша и когато не е на повод, но не сме ли в двора не смея да го пусна. Мисля че започна да схваща и се надявам скоро да се научи.
Публикувано: 17 January 2007 - 05:06 PM
Цитат
Можеш да го гушнеш и да се премериш първо с него, а после без него b)

Публикувано: 17 January 2007 - 08:57 PM
Цитат
Tonyg58&Rex, след съвета на gabipap го премерих и се очудих! Тежо точно 10кг., а още няма 3 месеца. Нормално ли е?
Пиппо, и аз така мерех Рекс, но бях забравил. Браво на gabipap bravoS
За теглото мисля, че за тази възраст е добро, но трябва да попиташ някой по-опитен с добермани - ongal или някой от останалита, аз нямам достатъчно опит с тази порода, самият аз често тук ги питах тях за тези неща. Но при всички случаи, ако можеш, храни го само с най-качествена храна, сега расте най-интензивно.
Ако мислиш, че го е страх от други кучета, опитай да го събереш с млади женски (около 1 година), които вярвам, че ще го приемат добронамерено и ще го разиграят (те са още млади и игриви). Ние така направихме с 2 немски овчарки.
Прикачени файлове
-
Image_741_.jpg (54.62K)
Брой сваляния: 65
Публикувано: 18 January 2007 - 09:40 AM
Прикачени файлове
-
Image_186_.jpg (33.19K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 18 January 2007 - 09:41 AM
Прикачени файлове
-