Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#201 Потребителят е офлайн   Pepski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 July 2005 - 12:57 PM

Крис , тук съм . Тайсън , благодаря ти отново , човече !

#202 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 08 July 2005 - 01:02 PM

Цитат

по-лесно??? не е ли причината, че някои кучета възприемат просто по-бързо от други? d) bl)

И това, но си има значение породата. Едно е да възпитаваш голдън или коли, друго е да възпитаваш дого или кане корсо d)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#203 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2005 - 01:05 PM

е това си е до характера на животинката и до желанието на стопанина... мисля... r) породите едва ли имат огромно значение, или бъркам?

#204 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2005 - 02:20 PM

Драганчев, има ли развитие въпроса? Какво казаха хората??? s)

#205 Потребителят е офлайн   Pepski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2005 - 02:29 PM

Ами за сега вече съм се ориентирал , направил съм уговорката и другата седмица ще ходим да видим какво трябва да се предприеме . Надявам се всичко да се нареди. Добре , че ще съм 3 седмици в отпуск че да се позанимаваме по сериозно с Балтазар.

#206 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2005 - 02:41 PM

ТОЧНО... И добре, че стана така, че открихме форума... r) b) w) Всичко ще се оправи! Това, което не се научавало с повторения, се научавало с повече повторения! ;) d)

#207 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 July 2005 - 03:11 PM

Цитат

Ами за сега вече съм се ориентирал , направил съм уговорката и другата седмица ще ходим да видим какво трябва да се предприеме . Надявам се всичко да се нареди. Добре , че ще съм 3 седмици в отпуск че да се позанимаваме по сериозно с Балтазар.

Вярвай ми, с кучето трябва да се работи, особено с такава порода като доберман. Тогава кучето ще се чубства щастливо, а ако сте се свързали с хората от Русе - страхотно !!! r) Ще видиш, че Балтазар ще е друг след това ...
Имам една молба - записвай или разкажи всичко, което правите ... как е протекъл първия ден, какво са ти казали да учиш, как се е държал Балтазар ! Ще се получи интересно, за нас ще е добре да го обсъдим в форума. Да, ако установиш твои грешки, които си правил досега, ако не е неудобно - напиши и тях. Идеята ни е да се учим един от друг, така ще помогнеш на други хора с кучета ! Успех !!! d) d) d)

#208 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2005 - 11:49 AM

Петък отново имахме издънка в поведението!!! a) Понеже не можем да играем с повече от едно куче (искаме да доминираме, да бъдем лидери и да имаме другарче, което да е само за нас и което ще изолираме от целия останал свят и ще хапем всеки който иска да се дакасне до другарчето ни! a) ), посъветваха ме като се съберат повечко кучета на едно място, за да го науча да бъде по-уравновесен и спокоен - да го карам да легне и да стои на място, за да наблюдава поведението на кучетата докато играят всички. Така и направих. Беше в краката ми, а аз бях клекнала зад него. В един момент едно двумесечно бебе - бритонче тръгна към мен (Макс остана посредата), посегнах да го помилвам и Макс го ухапа! s) a) Направи му дупка на челото!!! a) Скарах му се на мига и го шляпнах по дупето. Неприятна случка... Някой има ли представа защо Макс е толкова краен? Мисълта ми е: комплекси ли има? на възраст, в която постоянно трябва да се доказва ли е? аз съм сбъркала някъде? къде? защо се държи така навън? имате ли някаква идея? и как да пречупя това в характера му? как да се справим с проблема? не е веднъж, не е два пъти! a) това е почти всеки път, когато излезем! s) И няма женско, мъжко, или бебе - когато някой засегне егото му хапе без пола или възрастта да го спира... s) ако приемем, че сега се "прави на мъж", то като стане мъж ще има СТРАШНИ ПРОБЛЕМИ! Не желая да го допускам! Моля, помогнете ни!!! s) s) s)

#209 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2005 - 05:10 PM

Здравейте банда!
Предпочетох тук да понапиша нещо,отколкото поотделно да отговоря на личните съобщения във Форума.
Уговорена е среща в Русе с Чубуров,на която ще се радвам да се запознаем и да пристъпим към корекции в поведението на Балтазар и компания.
Очевидно е,че дотогава ще трябва да изпълните няколко препоръки,за да сме сигурни че нови подвизи няма да има.
1.Връщаме се отначало- основни елементи на послушание.Мил е понаписала нещо много прилично,професионално и подредено.потърсете във Форума темите "команда седни,редом.."(съжалявам,не мога да правя линкове тук,лаик съм).
2.Доберманите - само на повод навън и само отработване на горните команди ,до срещата ни в Русе.Много моля,внимателно да вникнете в писанията на Мил и да се опитате педантично да ги изпълните.
В обучението на кучето важи българската поговорка "Каквото повикало- такова се обадило".Следователно- преди всичко търсим вината в себе си,в непоследователност на изискванията към поведението на кучето,правим си съответните корекции.
моля,ако наистина искате да си помогнете,изпълнете горното.Другото- ще осигурим.
Поздрави и успехи,
User's Signature

Marten BG

#210 Потребителят е офлайн   Pepski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 09:35 AM

Здравейте !!! Доги !!! Няма проблеми ще ви информирам за всяко нещо по процедурата по обучението . А за грешките аз съм 100% процента сигурен че сме си виновни ние , затова искам да ги поправим и всичко да си дойде на място. И няма да се притеснявам да ги споделям , защото така пък ще помогна на други новаци като мен .

Мартен , това което си написъл ще го изпълним , и чакам да е видим в Русе .

#211 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 10:19 AM

Щом се налага... СЛУШАМ И ИЗПЪЛНЯВАМ!!! Само се притеснявам това да не го изнерви допълнително, Мартен, защото когато е на повод около кучета на свобода пощръклява... Но щом това ще му помогне да спре да ревнува и да не се налага над останалите и ще спаси останалите от "ранички" СЪГЛАСНА! Аз съм убедена, че имам пропуски... Ще споделям с вас откриването на всеки един и ще коментираме!!!

#212 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 11:01 AM

Цитат

, защото когато е на повод около кучета на свобода пощръклява...

Ще "пощръклее",ако му позволите.Това да не е концерт по желание?Изпълнява точно това,което желаем и си играе свободно само когато ние и колкото желаем.Ограничението ще му е от полза.
Все едно,някой да приемете съквартирант,който да обърне порядъка ви с краката нагоре- хвърля кюфтетата по килима,стъпва върху тях,пуска музика когато спите....ще търпите ли това?Разбира се,ще седнете да се разберете,че порядъка в квартирата е такъв и трябва да се съобрази с него.Също е ,когато си вземем кучо при нас.
Ами тогава защо на Балтазарчо му позволяваме такива неща,без да се разберем?
Благодаря за разбирането,че ако вие не си помогнете,съветници под път и над път.Ние само ще покажем нагледно това,което се пише и ще поговорим на тема взаимоотношения човек-куче,така че да се опитвате да "разбирате техния език".И нещата ще се получат.Няма да се получат само при две ситуации:
1.Страх ви е от кучето.
2.Кучето е с изключително лабилна нервна система и представлява социална опасност.
И при двете ситуации,решението е само едно.
Помислете внимателно върху горното,както и прочетете още веднъж темата "Поведение,агресия..."
Успехи,
User's Signature

Marten BG

#213 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 11:06 AM

Ще се справим на всяка цена и с Ваша помощ! Благодаря още веднъж!!! От време на време като че ли имам нужда някой да ми припомня разни неща... Благодаря! b) Мисля тези две точки са излишни... Следователно, ще успеем! r)

#214 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2005 - 07:13 PM

SVETOVNOTO!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#215 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 01:17 AM

Оппа и аз съм тук. Току що се регистрирах. Казвам се Цанко и съм съсобственик на злополучния доберман Зара. За породата спор няма. Много са готини и умни. Вече взех да си мисля и за още един ама мъжки. Нямам проблем с възпитанието ( нали съм водача на стадото ) но нещо не ни върви. Първо счупен крак а сега и обрив. Проблема е че тук в Разград няма достатъчно добри специалисти на тема Доберман . За всяко едно нещо трябва да се тича до Русе откъдето съм много доволен. Мога да кажа само хубави неща за клиника "Албейтар" където буквално ми сглобиха кученцето. Сега даже и не накуцва а беше със шина близо 2 месеца. Иначе е много любвеобвилна и е най-мъничката ( 8 месеца ) от това цялото меле от породи.

#216 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 10:32 AM

Невероятна красота е това "световно"... Разкошни кучета... Неуписуемо изящество... Нямам думи... w) w) w)

#217 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 July 2005 - 10:36 AM

Цитат

Невероятна красота е това "световно"... Разкошни кучета... Неуписуемо изящество... Нямам думи... w) w) w)

Да ... стягай се, догодина световното е в Познан !!! r) Събираме група за там, така че ... шоуто е невероятно !

#218 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 11:55 AM

Наистина е невероятно. Аз се вълнувам като ходя на Български изложби, където се събират къде, къде по-малко кучета от други държави, представям си Европейско или Световно n) b)
Доберманите са хубави...прекрасни...еми незнам как да ги опиша, няма думи. Надявам се да няма пострадали сред тях от бомбата.

Хора, в разград много добермани има b) Супер! Блазе ви! И да са ви живи и здрави w) Защото те са си неповторими.
User's Signature

#219 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 12:17 PM

Има и още два добермана които излизат в парка при нас... Единия е нещо като "Московская Стражевая" на овчарките - огромен е и е много красив и добър. Казва се Нерон и е с тъмна украса... Черен с тъмно кафяви граници... За съжаление батковците му са в Лондон и няма как да ги включим във форума. Майка им се грижи за него много добре и непозволява кучето да остане неразходено или ненахранено, но съм сигурна, че двамата батковци много му липсват... Още по - гадното е, че като са го взели, той е бил на 4 месеца и ушите му вече са били отрязани... Единия хрущял е бил счупен и сега е клепоушко. И тъй като си го обичаме, на нас така ни е готин, дори атрактивен - прилича на бандит b) разбойник... w) КРАСИВ Е!!!

#220 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2005 - 12:25 PM

Нерон е на 4-5 години, а другия доберман е доста възрастен, пак е мъжки. Като е бил малък са го нападнали питбули, ако не се лъжа, и са му повредени и двете уши. Но е доста респектиращ. Само поглед е нужен! Има и трети мъжки в парка - Рон. Той е дядо на нашата Зара b) b) b) И той е доста възрастен, но за сметка на това още е енергичен! Много красиво скача и е доста грациозен... b) А иначе има толкова други добермани и кучета наподобяващи и приличащи на добермани без доказан произход тук... и занемарени и не, и такива за които пък нищичко не знаем... аз лично само за Ема знам, че е с доказан произход, ако някой знае нещо повече да пише!!! r) w) d)

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни