Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3161 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 18 September 2008 - 04:25 PM

http://mall.neogen.b...v-...4/details

#3162 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 September 2008 - 04:26 PM

Цитат

#3163 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 04:36 PM

Здравей pippo виждам,че много се засегна от поста на StormBringer .Той иска да ти обесни какви са последствията при заплождане на неродословни кучета и дава пример с неговото куче,същото направи и fireogi.Затова си помисли дали наистина си заслужава да го направиш защото наистина може да видиш негово поколение да скита безцелно из града ти.
Това тук е клубен форум и неговата цел е да популезира добермана с доказан произход на клубно ниво.Нашата цел е да развитието на породата в перспектива а не от днес за утре и каквото стане след това.Казваш

Цитат

За мен родословията са просто едни хартиики, защото още утре моя "помяр", както биха го нарекли някои хора от форума, може да има (само по документи) родители, от който доста хора биха мечтали да имат Доберман
това няма как да стане докато аз съм Председател на клуба.И след като си фен на тази порода помисли и вземи пример от tonyg58,StormBringer и fireogi  да се спре безразборното заплождане.

#3164 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 04:37 PM

Как изглежда кучето от обявата, е абсолютен проблем на стопаните му. Това не е определение за доберман без родословие, защото всеки един доберман може да изглежда така.
Аз предлагам да приключим тъпия спор, защото можем до откараме така с години. Всеки си има собствено мнение по въпроса и сигурно никога няма да има консенсус. Затова най - добре всички да сме живи и здрави, а покрай нас и кучетата ни (без значение с родословие или не), защото май го приехме много задълбочено.
А аз просто попитах за нещо и виж какво стана  ;D

#3165 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 18 September 2008 - 04:44 PM

Е няма проблем, това че отговарям остро не значи че имам нещо против теб и кучето ти.... само за намеренията ти!
Можеш да се пише всичко, което е ползотворно, в спора се ражда истината!
Гледал съм различни и всякакви кучета и е имало моменти, когато съм мислел като теб!
Ела на изложбата до Русе на 28-ми, направи си една екскурзия.....  :palec:
User's Signature

Качена снимка

#3166 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 04:47 PM

Ongal, ако не върваш на цитата ми, който си сложил в поста си, мога веднага да ти пратя на ЛС линк към НЕМСКИ сайт, който предлага родословия за всякакви породи, от което родословно дърво пожелаеш с оригиналните документи на развъдника, забележете само срещу 100 евро.

#3167 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 04:56 PM

Тук вече разсъждаваш прекалено наивно, документална измама може да се извърши за какво ли не, камо ли за кучета?
Но хората познаващи породата не са толкова балами, има начин за проверка, а и развъдниците, които дават популация не са за един ден.
Не разсъждаваш, като голям човек!
Почваш да се мяташ, като риба на сухо!
Ако имаш желание ще разбереш как стоят нещата и прочее, няма тук в пет реда написани от някой да ги разбереш!
User's Signature

Качена снимка

#3168 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 04:59 PM

ОК! Вече няма абсолютно никво значени! Нека приключим войната с примирие!  ;)  :palec:
Надявам се всичко да е наред и да не съм засегнал никой. Извинявам се!

#3169 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 07:00 PM

Цитат

#3170 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:discussion
Публикувано: 18 September 2008 - 07:04 PM

Цитат

Форума отдавна е вече клубен и не се толерират подобни кучета без родословие!
На пръв поглед може да ви се сторя безцеремонен и груб, но наистина безразборното заплождане е голяма глупост!

Здравейте приятели!
Здравей  pippo , и теб смятам за приятел, защото имах възможност да се убедя колко много обичаш нашите четириноги ПРИЯТЕЛИ (чрез Фредо разбира се).

ПЪРВО. Виждал съм Кристо, кучето изглеждаше когато го видях красиво, силно и добре обучено.
StormBringer много съжалявам за него!

ВТОРО.
В друга тема, по повод на подобна дискусия писах това, което искам да пусна и тук, защото в темата за децата, може някой да не го види.

Това което съм написал е изстрадано - подобно на случая на StormBringer

Цитат

Цитат

Здравейте angelina! . :blink:
... през м. юни 2006 г. аз си купих куче "водещо" се за ДОБЕРМАН, от "кучкарска" агенция, за 300 лева. Казва се Рекс. Първо не ми дадоха (вероятно не са имали) никакви данни за родителите на кучето. За Родословие, въобще не можеше да става дума.

Тогава аз реших като е гарга да е рошава и само най-доброто храна Роял или Про План обикновено 1 чувал го изяжда за 1 месец, а той струва около 110-115 лв.,  ваксини, обезпаразитяване с Bayer  и Frontline на всеки 2 месеца,  най различни витамини (SA 37), включително и Petnil за лъскава козина,  шампоан за черна лъскава козина с Aloe Vera и т.н. и т.н.

И като си правя понякога равносметка (а аз за съжаление рядко го правя и жена ми така казва) ще излезе, че тези 300 лева са много много много малка част от общите разходи за отглеждане на такова куче. И тогава си задавам въпроса: Дали човек ще спести много пари, ако купи такова куче за 200-300 лв., като развъждането на такова куче по правило не се толерира, лишени сте от възможността и Вие и То да изживеете страхотната тръпка на киноложките битки за красота?

Когато кучето е малко, разликата е забележима само от познавачи, но когато порасне, тя се вижда доста ясно.

Та аз едва след 8 месеца, когато видях родителите на сегашния ми доберман (казва се Дарк), прозрях разликата във външния вид, а в последствие успях да доловя разлики и в характера, но по този въпрос се въздържам от много коментари, тъй като първо всяко куче има свой собствен характер, а и не е лъжа, че кучето придобива черти от характера на своя стопанин.  :kuchence:
И след като взех и Дарк, с него се запалихме по киноложки изложби (тръпката е страхотна), тренираме (нали е от порода работни кучета) и въобще стана много весело.  :->)
С Рекс трябваше да се разделя за мое съжаление  :'( (подарих го на приятели от Банско преди 1 седмица ходих да го видя не ме е забравил и страшно му се зарадвах), та трябваше да се разделя, защото два добермана за 6 месеца (толкова живяхме тримата заедно) по време на разходките ме правеха ЛУД  . :mazohist: :mazohist: :mazohist:  :samoubiec: Да не говорим за апартамента, който трябваше да се ремонтира основно. :Бляк!:

Драга angelina! [i]  за хора, които се чудят какви домашни любимци да си вземат и които са изправени пред избора дали да си вземат куче за 200-300 лева, което може би ще прилича в някаква степен на ДОБЕРМАН, но в последствие ще трябва да инвестират в него многократно повече пари за да бъде кучето здраво, добре изглеждащо и не на последно място да е научено поне на послушание, за да не схруска някой пудел. (да не говорим и за хора, но трябва да мислим за това, когато ги възпитаваме).
Дължа разбира се да Ви кажа, а и заради моя Рекс съм длъжен да го кажа (той винаги ще си бъде мое куче, независимо къде живее), че любовта на този голям приятел на човека КУЧЕТО с главно К не зависи от това дали има родословие или не. То ни обича с онази обич, на която малко хора са способни. То ни се доверява така, като никой друг не ни се доверява. То е готово да се жертва за нас колко хора биха го направили? И това не зависи от някаква си хартия наречена свидетелство за Родословие.
Разликата обаче е в това, че при размножаването на кучета с гарантирано родословие се извършва (или поне трябва да се извършва) клубен контрол върху качествата на кучетата за разплод, така, че да не се размножават болни кучета ( например с дисплазия), такива с подчертано неподходящи за общуване с хора и други животни черти в характера или в общия случай неподходящи за създаване на потомство при което тези негативи могат да се изразят още по силно.

И ако сме съучастници в размножаване на кучета, чиято наследственост (генетика) не познаваме, просто рискуваме да създадем глутница кучета с характера на БАСКЕРВИЛСКОТО КУЧЕ, и после като срещнем тези кучета в тъмното на улицата, да псуваме кмета, че не се е справил с уличните псета. А голяма част от тях някога са били изоставени от хора като нас, няма значение от причините.

ИСКАМ ДА ПОВТОРЯ ДУМИТЕ СИ:
Разликата е в това, че при размножаването на кучета с гарантирано родословие се извършва (и ние искаме БЪЛГАРСКИ РЕПУБЛИКАНСКИ ДОБЕРМАН КЛУБ да извършва )  клубен контрол върху качествата на кучетата за разплод, така, че да не се размножават болни кучета ( например с дисплазия), такива с подчертано неподходящи за общуване с хора и други животни черти в характера или в общия случай неподходящи за създаване на потомство при което тези негативи могат да се изразят още по силно.

Не бих искал на съвестта ми да тежи факта, че куче, потомък на мое куче е изяло някоя бабка, само защото тя бяга по-бавно от него. Не че няма хора, на чиято съвест тежат подобни случки, но не бих искал да съм от тях.  

ЗАГОВА ПОДКРЕПЯМ StormBringer
Съжалявам pippo , и аз мислех като теб преди 2 години, когато прочетох написаното от MAD MAX, но все повече се убеждавам, че е имала право.

Е Чао, малко тъжно завършвам, но...

#3171 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 07:11 PM

Alexy, повярвай ми брат виждал съм родословен доберман и знам за какво става въпрос. Ти хич не ми обяснавай за какво става въпрос. Първия доберман, който гледах беше родословен. И при това беше от Русия.
Дай да си говорим вече за нещо друго, щото няма смисъл да спорим на необятна тема и да има напрежение между нас  ;).

#3172 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 07:22 PM

Тони, здравей! Много се радвам, че и ти се включи в дискусията, която вече се опитвам да приключа, защото се превърна в спор.
За контрола върху кучето, когато е родословно съм абсолютно съгласен. Но и аз мога да направя всички изследвания за болести от рода на дисплазия. А относно за това дали накой потомците му няма да изяде някоя баба е много относително, защото би трябвало всеки да познава характера на кучето си.

И хайде моля ви вече Край  ;D! Дайте да си говорим за нещото за което да не спорим 

#3173 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 September 2008 - 07:28 PM

ОК pippo :drugarche:

Нека отделим повече време и внимание на различните видове обучение на ДОБЕРМАНА Хендлинг, Послушание, Защита и т.н.

Ето например темите в един руски сайт, свързани с Хендлинга

Тема
Болталка для хендлеров
Самые удачные стойки 
Одежда для рингов 
Кто выставляет вашу собаку?
Ринговка и ее положение
Движения. ФОТО
Проблемы поведения в ринге
Хендлинг и работа на шоу ринге

ХАЙДЕ И НИЕ!!!  :->)

#3174 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 September 2008 - 08:06 PM

ето още (жалко, че не намерих с добелман)

#3175 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 08:40 PM

Цитат

Тони, здравей! Много се радвам, че и ти се включи в дискусията, която вече се опитвам да приключа, защото се превърна в спор.

И хайде моля ви вече Край  ;D! Дайте да си говорим за нещото за което да не спорим 

Понеже тези дискусии, аз не ги наричам "спор", са ползотворни, не виждам смисъл да ги прекратяваме, а всеки да си остоява мнението, без да наврежда по някакъв начин на другия, без цинизми и заплахи!

Всеки има мнение - достойно и защитено от самия себеси, но аз искам да кажа, че вече тук, като клуб имаме ясна цел и посока и твойте планове не се вписват в нея, това не значи, че искаме да те изгубим, като събеседник и съмишленик или  да си разваляме отношенията!
Бъди с нас и не мисли, че имаме нещо против твоето куче, но наистина той не се нуждае от поколение!
Нито ти се нуждаеш от поколението на твоя приятел!
Не мога с няколко реда да ти обясня защо!

:kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#3176 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 08:40 PM

;)
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#3177 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 09:57 PM

Съгласен съм с pippo

Цитат

дискусията, която вече се опитвам да приключа, защото се превърна в спор.
нека да приключим разговора за това до тук.Но и със StormBringer

Цитат

Понеже тези дискусии, аз не ги наричам "спор", са ползотворни
и

Цитат

Не мога с няколко реда да ти обясня защо!
ти предлагам да дойдеш и поговорим.
Но предложението на tonyg58 е отлично

Цитат

Нека отделим повече време и внимание на различните видове обучение на ДОБЕРМАНА Хендлинг, Послушание, Защита и т.н.

Ето например темите в един руски сайт, свързани с Хендлинга

Тема
Болталка для хендлеров
Самые удачные стойки
Одежда для рингов
Кто выставляет вашу собаку?
Ринговка и ее положение
Движения. ФОТО
Проблемы поведения в ринге
Хендлинг и работа на шоу ринге
защото найстина никой незнае как да предстви кучето си на изложба.Нека да отделим на това повече внимание.

#3178 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 08:36 AM

Добро утро Клуб "Доберман"!

Фредо на 5 месеца:

#3179 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 08:39 AM

Добро утро Клуб "Доберман"!

Фредо на 5 месеца (просто нямам по - нови):

#3180 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 19 September 2008 - 08:51 AM

а той сега е на колко- 2 години? Снимай го да го видим пораснал де!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни