Доберман
Публикувано: 25 September 2008 - 08:30 AM
Публикувано: 25 September 2008 - 01:16 PM
Цитат
моето откровено мнение е че е много варварско на това фино животно да му се слагат подобни железища на врата...срамно е за нас самите ако щеш, че не можем да се справим по друг начин с нашия любимец, освен чрез този средновековен уред за мъчения...
Публикувано: 25 September 2008 - 01:49 PM
И моля не се обиждай, искам да знаеш, че аз самата виждам в собственото си куче недостатъци, които можеха да отсъстват при селекция в развъждането-като остра муцуна, седло на гърба...но това не ми пречи да го имам за най-страхотното куче и да си го обичам!
Та в твоето куче не ми допадат две неща-наклона на гърба- за мен за съжаление хубав доберман е добермана с наклон, съжалявам ако бъркам, може и илюзия от снимките да е. Второто нещо: лековат ми е, потърси снимки на Меджик на пример от българските мъжки кучета и виж какво значи доберман-силен, тежък, вдъхващ респект.
Но пак-който и каквото и да ти каже, обичай си кучето и му се радвай както аз на моето! С или без поколение, той си остава твоето куче!
Публикувано: 25 September 2008 - 03:27 PM
На снимките действително гръбчето изглежда право, а ушите не много извити ( като на мойто кучи и тия дето съм гледала изразвърдниците на снимки), и по дребен- в сравнение с дарк е доста нежен като вид. ама пък е красив и грациозен, за куче без родословие е повече от перфектен според мен!
Поздрави от Фаби на батко Фредо, и на всички сестрички и братчето. И на татко Меджик. И на мама Елина:))

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 25 September 2008 - 04:08 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 25 September 2008 - 08:23 PM
Пипо, моля те напиши колко тежи твоето куче.
Аз съм виждала Дарк на живо - наистина много всява респект на вид!
Струваше ми се , че ще е много тежък - а той бил 45 кг. - точно по стандарта - а изглеждза много едър и масивен.
Интересно ми е Фредо колко тежи

tmilka@abv.bg
Публикувано: 26 September 2008 - 04:17 PM

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 27 September 2008 - 09:50 AM
Цитат
Пипо, моля те напиши колко тежи твоето куче.
Аз съм виждала Дарк на живо - наистина много всява респект на вид!
Струваше ми се , че ще е много тежък - а той бил 45 кг. - точно по стандарта - а изглеждза много едър и масивен.
Интересно ми е Фредо колко тежи
Фредо тежи 43 кг.
Публикувано: 29 September 2008 - 12:36 PM
Отново имаме проблем и Ви моля за съвет. Доберманчето ми е на 5 месеца и е с купирани уши и опашка. Преди 10 дни едното ухо "клепна". Ходихме на доктор и му поставиха превръзка с шина да стои право. Така стоя 5 дни. Вчера махнах превръзката и ухото пак е клепнало. Доктора каза, че кучето е в процес на растеж и може да го изправи с времето. Другия вариант е след 5 дни отново да сложим превръзка и шина. Храня го с Роял Канин. Не давам никакви добавки към храната и никакъв калций. До скоро му давах, но след кръвните изследвания доктора ми забрани, защото съотношението фосфор-калций не е нормално. Калция е в нормалната граница, но фосфора е с много високо съдържание. Ще съм Ви благодарен за съвети и препоръки.
Публикувано: 30 September 2008 - 08:53 AM
Цитат
защо очакваш тук някой да прескача мнението на ветеринарния лекар?