Доберман
Публикувано: 13 November 2008 - 02:01 PM
Жалко, ноистина, че клубната Ви кучка не може да има потомство. Затова пък сайта знае , че е клубна
:->)
Публикувано: 13 November 2008 - 02:16 PM
Цитат
каквато е майка и, собственост на модератора на сайта.
какъвто е баща и- совственост на tok4ev.
каквито са сестрите и, собственост на Stormbringer, oppaa и още няколко човека, на които не им знам никовета на изуст. тук не става въпрос кое куче е родословно и кое не а какво ще се прави след това- защото неправилното развъждане е лошо за породата, която всички ние обичаме. вие давате пример, че не сте наясно с това. а с дебелоглавото си заяждане показвате, че не може да разберете изобщо за какво ви се говори. аз приключих- да сипваш вода върху промазка е пълна загуба на време.

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 13 November 2008 - 02:18 PM
Тук е клубен форум все пак! Преди да пишете глупости се поинтересувайте къде какво пишете и за кво се борите! :P
Дотук бях доста търпелив, но ако не си вземете поука ще ви нахуля по-жестоко!
Форума е клубен и има идея (някаква), с вашите разсъждения не ни правите услуга, следователно не ми пука дали ще се обидите или не оттук нататък!
Има сайтове за обяви за безпородни кучета!
Тук тези кучета не се толерират, щом вие вземете подобно куче автоматично ставате съучастник на едно безсмислено плодене и пълнене на улиците с четирикраки и после видиш общината да им бере грижата! И не ми се оправдавайте с някаква любов! Няма мерило или уред да се измери, кой с каква любов си гледа кучето и дали родословието влияе на любовта!

Публикувано: 13 November 2008 - 10:58 PM
Иначе аз бих ви попитал за някоя малко калорична храна за моята принцеса та да отслабне малко че нистина на места има сланинка ;D
Поздрави на всички и успех в търсенето на darsi_2008_
Публикувано: 14 November 2008 - 10:09 AM
Цитат
darsi_2008_,да не мислите,че правим тайни срещи на форума с идеята да се настройваме срещу някой съфорумник?знаете ли изобщо каква е идеята на клубовете(нямам предвид само киноложките)?не мислите ли,че се сблъскахте именно с идеята на клуба,а не с убеждението на един-двама от съфорумниците?
мисля,че ако сте достатъчно интелигентна(в което не се и съмнявам),или ще премисляте каква по-точно е целта на Вашите постове(защото предполагам виждате,че "тъпчите" на едно място),или просто ще разберете,че този форум не е за Вас!
Сигурна съм,че в който клубен форум да бяхте писала коментари в този дух,щяхте да срещнете същото "разбиране"

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 14 November 2008 - 07:02 PM
Публикувано: 14 November 2008 - 08:26 PM
Предполагам всеки е стигал до "задънена улица",когато е искал нещо,което не може да си позволи,но тук всичко опира до начина на мислене.
Цитат
Точно заради това не съм съгласна с мнението ти-защото винаги ще има Развъдчик и "развъдчик"....единия залага на качеството,а другия на количеството.Идеята ми е,че ако един родословен доберман е да речем 400лв.,то неродословния ще е 100,или 60,или 20...и пак ще има хора,които си казват-защо да дам 400 за куче,като мога да дам по-малко?и пак ще има собственици,които се "чувстват като негър през 50-те".Защото има много собственици,за които родословието е само една ненужна хартия,на която пише нещо си,което не ги интересува,и нищо повече.Но само и единствено родословието е гаранция за произхода,съответно за характера,екстериора,здравето и предаваните белези в потомството.Описанието "чистокръвен доберман",което често срещам в обявите ,не означава абсолютно нищо!И аз мога да кажа,че съм еди-каква си,ама къде ми е доказателството за това?Никой от съфорумниците не осъжда друг за това,че има неродословно куче,а за това,че го запложда и продава/подарява малките като ги представя за добермани.Но този "развъдчик" не е запознат нито с особеностите на породата(екстериор и темперамент,описани в стандарта на породата),нито със селекцията и избор на подходящ "татко",нито с правилника за развъждане и т.н.Така че продаваните/подаряваните от него кученца ще са само бледо копие на Доберман-и като вродени качества,и като екстериор,и като здравословно състояние,и като наследственост,която ще предадат на свойте кученца.Точно заради такива "развъдчици" се гледа с лошо око на Добермана,както не веднъж StormBringer каза,че съдбата на тези кучета е в двора на верига или се оказват на улицата-било заради проблеми със социализацията,заради наследствени заболявания или по някаква друга причина(решаваме,че вече не искаме кучето,за което сме дали там някакви си пари и толкова).И после слушаме истории за полудели на 3-тата или 7-мата година добермани,за нахапани собственици и други кучета и т.н.,които са ни до болка познати,и които нямат нищо общо с действителността.
Така че решаването на проблема(защото проблем определено има) е в личния избор на бъдещия собственик,в това той да обича породата(а не само своето куче),да се примири,че кучето му не е подходящо за създаване на потомство и това,че няма да стане майка/баща не е болка за умиране,а напротив-ще допринесе за развитието на породата в България.

Публикувано: 17 November 2008 - 12:06 PM
Публикувано: 17 November 2008 - 07:04 PM
Цитат
Пише се кУпиране
Според закона не. На практика който иска купира
Цитат
между 500 и 40000 евро (не съм объркал боя на нулите)
Цитат
Който се занимава с кучето си то кучето му е интелигентно, иначе прилича на собственика си.
Цитат
Ако не ти пука че 10 дена може да не яде, остави го.
Цитат
ако стопанина е скандалджия и кучето ще е такова
Публикувано: 17 November 2008 - 07:52 PM
Публикувано: 17 November 2008 - 08:08 PM
Цитат
:o баща ти няма ли си личен лекар? ;D
и след като нямаш време и желание да прочетеш 220 страници-откажи се от кучето

Публикувано: 18 November 2008 - 09:03 AM
В центъра на Созопол, новия град, си ни взеха на хотел ( не квартира) барабар с добермана и с гаджето, и то на много прилична цена!!

Публикувано: 18 November 2008 - 09:04 AM