Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#401 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2005 - 11:31 AM

Цитат

Крис, аз работя доста качествено. Понеже нещо не можем да се видим тези дни какво мислиш да разделим кученцата едно от друго.

Цаки... Аз нямам думи да изразя благодарността си към теб и цялото ти семейство!!! Но се надявам, че един ден ще върна жеста както си му е ред! И както заслужавате!!! Дано не си приел това което пиша като упрек, просто те двечките наистана са различни и структурите им са различни!!! Пък и знаеш, че много държа на теглото, знаеш и защо! Породата е доста поддатлива и ако някой тук бърка то това съм аз, защото откакто са в твои ръце нищо не правя освен да купувам храните, а това далеч не е достатъчно!!! Благодаря ти много че си такъв добър приятел!!!

Относно кученцата... НЕ ЗНАМ кое е по-правилното!... Не знам! oleeee ouu

#402 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2005 - 02:38 PM

Учените от Магадан хванаха двете бебета (отбелязани с "м" за малката и "г" за голямата) и установиха, че:

1.(м) Тежи 4,200 кг.
1.(г) Тежи 5,000 кг.
2.(м) Височина при холката - 30 см.
2.(г) Височина при холката - 34 см.
3.(м) Дължина от началото на опашката до холката - 28 см.
3.(г) Дължина от началото на опашката до холката - 30 см.
4.(м) Дължина - глава (от стопа до носа) - 13 см.
4.(г) Дължина - глава (от стопа до носа) - 15 см.
5.(м) Дължина - глава (от стопа до веждите) - 7 см.
5.(г) Дължина - глава (от стопа до веждите) - 8 см.
6.(м) Широчина на главата - 7,5 см.
6.(г) Широчина на главата - 8,5 см.
7.(м) Разстоянието в горната част между предните две лапи (гръден кош) - 5 см.
7.(г) Разстоянието в горната част между предните две лапи (гръден кош) - 6 см.

Не знам дали става ясно какво сме мерили и как, но кажете ми, добре ли се развиват и какво означават тези мерки? Утре ще публикувам и снимки! Границите на двете женски също са различни. Тази едрата е с много малки граници, стои като изчистена, а на бузите й дори не е слята - като две точки има, докато при малката е слята. На гърдичките панделката на голямата е разделена и има две като триъгълници - отсечени, а при малката стои по различен начин... Гръдните им кошове стоят по различен начин - голямата е с доста по-широк, прилича на питбул... Докато малката е с тесен гръден кош и лека конструкция. Утре ще публикувам снимки, сега и да обяснявам... oleeee b)

Tyson,
малката днес като ходи по голяма нужда имаше редки фекалии и с фекалиите кръв, като че ли беше примесена с фекалиите. Не бяха отделни капки. Не беше и много. Но имаше кръв и това ме тревожи. Цаки каза че и тези дни си е чесала дупенцето. Притеснявам се, че е от глисти... Притеснявам се и за тения! s) Не знам дали е тения, но последния път пак е изхождала доста глисти и според мен още не е изчистена хубаво. Да дам ли пак хапче? Преди десет дена давах послидно!.. И каква е тази кръв имате ли представа дали е опасно?

#403 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 12:05 PM

Ето и снимки на бебетата!!! За уточнение - най-лесно можете да ги разграничите по границите около бузите - голямата е с точки, а на малката са й сляти... Тайсън там има снимки и на Зара - подутината й която се пукна... И ако не е нагло, ще обърнеш ли внимание на опашките и да ми кажеш дали толкова трябва да са дълги, че ми се струват много дълги! s)

Оказа се, че не е никак лесно да снимаш две постоянно щъкащи неща! b)

#404 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 07:40 AM

Колко са редки изпражненията /каша, вода/? Какво е общото състояние на малчуганите? Доколкото разбирам са жизнени и весели /две постоянно щъкащи неща b) /. При тях на какъв етап е бебешката ваксинационна програма? Какъв препарат е даван за паразити и по колко? Кръвта яркя ли е /като от порязано/ или керемидено-кафява? И нещо много важно, мисля че не го уточнихме, а ако е така съм го пропуснал; колко грама храна приема всяко кученце за денонощие и на колко приема е разделено това количество?

#405 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:53 AM

Цитат

Колко са редки изпражненията /каша, вода/? Какво е общото състояние на малчуганите? Доколкото разбирам са жизнени и весели /две постоянно щъкащи неща b) /. При тях на какъв етап е бебешката ваксинационна програма? Какъв препарат е даван за паразити и по колко? Кръвта яркя ли е /като от порязано/ или керемидено-кафява? И нещо много важно, мисля че не го уточнихме, а ако е така съм го пропуснал; колко грама храна приема всяко кученце за денонощие и на колко приема е разделено това количество?

Изпражненията бяха под формата на каша... oleeee Общото състояние е много добро - живи, енергични, ръмжат, лаят, ловуват нощни пеперуди, лаят папагалите на Цакича (понеже спят в папагалника)... През деня са в голямата им градина, където се закачат и със Зара и я преследват като обезумяли... Боричкат се, умират си от кеф като видят човек... Не спират на едно място! Пият много вода! Кръвта беше с ярък цвят, като при порязване... (може и да е намерила нещо из градината и да е решила да го ръбне, въпреки че Цаки щателно е прибрал всичко което може да ги нарани). Първата имунизация е направена (по думите на собственика на майката) но не мога да се свържа с него да ми каже къде я е направил, за да попитам каква е била, а днес е датата за втората имунизация. Нямат паспорти още! Аз мислех да им направя още при външното обезпаразитяване като ходихме, като бяха на седем дена, но Д-р Александрова каза да оставим за по-късно... После имаше и купиране на опашки, и три пъти вътрешно обезпаразитяване (съответно три пъти изхвърляха паразити и мисля, че още имат). Аз бях взела и на майката, но изглежда собственика й не й ги е дал... Колкото за храната на ден вземат общо около 360 грама, разбито на 4 пъти... Т.е. по 180 гр. на кученце за ден или по 45 грама на ядене... Трябва да се свържа със собственика на женската!

#406 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 11:59 AM

Tyson,
а вече трябва ли да свикват с нашийник? Струва ми се още рано за разходки навън... Но с нашийник може би трябва да свикват и примерно някакъв повод да теглят, или са много малки? Още нещо... Бебетата още нямат имена, защото мислехме, че ще намерим хора, на които да обясним, че баща им е такъв, майка им онакава и да говорим после за кастрации и т.н., НО още не сме намерили такива хора... s) И май ще трябва ние да им измисляме, защото вече трябва да свикват с имената си, освен всичко останало, нали?! Трябва да свикват и на повикване чрез сигнал и на "ела тук" поне... Как е по-добре - да ги разделим ли и да ги редуваме, или да ги оставим да "вършеят" заедно? И как да ги свикнем с имена, след като при повикване на едното идват и двете? s) Имате ли предложения за някакви имена? Мисля, че за голямата измислих - Дезърт, но не е окончателно решение... За малката ми хрумна Кредъл, но като че ли не й подхожда - тя е много енергична и смела, макар че е видимо по-мъничка, проявява по-голям интерес към заобикалящия свят... Докато голямата е спокойна и на нея по-й подхожда Дезърт - спокойствието и красотата на пустинята... Не знам! oleeee Help me!

#407 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 12:54 PM

Mad_Max, пусни снимки на порасналите бебоци w) да им се порадваме:) victory

#408 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 01:48 PM

Ето!!! За който не е видял предната страница... b) b) d)

#409 Потребителят е офлайн   caki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2005 - 06:13 AM

По повод на това че работя качествено то въобще не беше свързано с кученцата така че не се притеснявай.SORRY. Просто обърках страниците. Аз не го правя за да ми е някой задължен, плюс това ми е готино. Намерихме приемно семейство и днес ще вземат едното. Семейството са много готини и млади хора. Още не са много запалени по породата но смятам че всичко с времето си.

#410 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2005 - 11:35 AM

Намерихме семейство и за второто кученце... Хирург от Плевен, ще го гледат вътре и ще бъде кастрирана след навършване на определената възраст... Имат момче... Дори мъника вече е измислил име - Джесика! В събота ще дойдат да я отведат... Много разбрани хора са и ще имат материална възможност да я гледат и да я възпитат до колкото може да се каже - "правилно"... Някак ми е тъжно и се чувствам празна... Доста усилия бяха и огнени кръгове през които трябваше да преминем заедно... Пък и тези две хлапета (визирам кучетата) ми подариха най-безценното - приятелството на едно семейство... Оф... Много ми е тъжно!... Само ако имаше начин...

Вчера взеха голямата - семейството за което цаки говори. Те също имат детенце - 7 годишна госпожица, която със сигурност ще се справи! Детето е невероятно! Глямата ще си я виждаме когато пожелаем... Инструктирах ги за имунизации, операции, възпитание, храни, болести, да ми се обаждат, към кого да се обръщат, хранителни добавки, по-късно калций, обучение... Дадох им книжки и пратих и на малката книжки!!! Сигурна съм че всичко ще бъде наред! Обасних накратко за разплода и за това, че те нямат порода, но са добермани по сърце и трябва да бъдат възпитавани като такива... Обясних за разплода и те мисля, че разбраха какво имам предвид! Много разбрани и невероятни хора! Мисля, че двете кученца ще са щастливи! Спокойна съм, не съм угрижена, но ми е някак носталгично... Дали е нормално?!...

s) ouu

#411 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2005 - 04:49 PM

Разбира се че е нормално, след като взаимно сте си дали по нещо, и то не е малко, защото не всеки може да ти го даде r) .
По 45-50 гр. на ядене 4 пъти на ден е напълно достатъчно количество, ако ядат само това, което оз горещо препоръчвам. И с риск да стана досаден - никакъв, ама НИКАКЪВ КАЛЦИЙ ДОПЪЛНИТЕЛНО! Последствията могат да бъдат катастрофални. Тези твърдения не са измислени от мен, това е мнението на професионалисти, поели отговорност (пряко или косвено) за много животни по целия свят.

#412 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2005 - 09:41 AM

Цитат

Разбира се че е нормално, след като взаимно сте си дали по нещо, и то не е малко, защото не всеки може да ти го даде r) .
По 45-50 гр. на ядене 4 пъти на ден е напълно достатъчно количество, ако ядат само това, което оз горещо препоръчвам. И с риск да стана досаден - никакъв, ама НИКАКЪВ КАЛЦИЙ ДОПЪЛНИТЕЛНО! Последствията могат да бъдат катастрофални. Тези твърдения не са измислени от мен, това е мнението на професионалисти, поели отговорност (пряко или косвено) за много животни по целия свят.

Семейството което взе голямата са отишли веднага при Д-р Александрова и тя ИЗРИЧНО и СПЕШНО е предписала КАЛЦИЙ... Какво да правя? Да се свържа ли с тях да им кажа да не дават? След кой месец да дават? Защо се получава така?

П.С. Храним с Чибау - 32% протеини, 20% мазнини...

#413 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2005 - 10:00 AM

В никакъв случай да не дават НИКАКВИ добавки! На какво основание е изписан калций, че и спешно NN ?! Тя пускала ли е кръвни изследвания? Тия хора ще ме уморят ouu ! Тя ли не искаше да им купира опошките и да ги обезпаразитява едновременно? Ако трябва дайте моите координати на хората, дайте ги и на колежката. Готов съм да споря с нея, стига да има смисъл, разбира се.
Освен посочените показатели, какво е съдържанието на калций и фосфор в храната на малките?

#414 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2005 - 11:47 AM

Ще им дам вашите координати! Няма проблем! Аз така или иначе вече обясних, че тук освен главоболие - друго няма да получат... И ги насочих за операцията към вас - копиране на уши... Ще им кажа! Да, лекарката е същата жена, която убеждавах две седмици да отреже опашлетата от третия им ден (на малките) до 16-ия... (тогава ги отряза)... Същата лекарка, която ме убеждаваше, че ако ги напръска с фронтлайн ще се задушат и натровят и майката няма да ги приеме на всичко отгоре - и пак на сила трябваше да я накарам да го свърши! Същата лекарка която 15 дена след вътрешното обезпаразитяване не ми позволи да повторя (но аз го направих) и която горещо препоръчваше на майката да не се дава нищо за вътрешни паразити (щяла да се повреди кърмата), а аз й купих и ги връчих на собственика й - друг е въпроса, че той не ги е дал... За съставките на калций и фосфор ще погледна - не е пред мен брошурата (аз понеже си искам брошура за всяка храна, пък ако се наложи да погледна нещо или ме интересува някоя съставка... пък и пише точното количество на всяка една възраст, което трябва да се поема...)... Довечера ще погледна! Благодаря!

#415 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2005 - 10:08 AM

1.20 калций
0.90 фосфор
31% протеини
21% мазнини

50 гр. на порция, 4 пъти хранене...

#416 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2005 - 12:47 PM

Калциево-фосфорното съотношение е добро. Да ядят само това и в такива количества докъм 3-ия месец. След това количествата може да бъдат леко завишени, ако кученцата не са охранени.
Поздрави super !

#417 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 11 October 2005 - 01:01 PM

Ей хора, много добра стана тази тема. Много се радвам, че има раздвижване, още немога да изчета всичко r)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#418 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2005 - 02:36 PM

Добре! Благодаря от сърце Tyson!!! Остана да ме оставите да почерпя по едно BEER на бара и да ви поздравя с Blind Man - Deep Purple... d)

#419 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2005 - 03:47 PM

А пък с Blind Man на Deep Purple НАПРАВО МИ ОБРА ТОЧКИТЕ!
b) l) super cheers BEER victory !!!
Айде, няма да излизаме от темата, но не мога да не реагирам на такъв постинг!

#420 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2005 - 04:12 PM

Ами те доберманите, освен перфектно обоняние четяли и мисли!... super best victory

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни