Доберман
Публикувано: 19 May 2009 - 10:35 AM
Вчера бях доста притеснена, но сега съм по-спокойна, нямаме пиометра, но пък цецките почнаха да дават мляко. На много намалена храна сме, на повече тичане, и се мажем целите отдолу с едно кремче.. дано за седмица да се получи, ако не ще трябва да се слага няква хормонално инжекция, което пък не е добре.
Благодаря ви за мненията. Наще доктори са тези от Добро Хрумване, най- вече д-р Бобадова се занимава с отрочето ми и и имам пълно доверие относно лечението което предписва и диагнозите, които поставя. Това за къпането не е вярно- кучето все още пие предписаното лекарство против демодексите, и то и добавките за козина и хубавата храна са причината да й пораснат косми по краката, а другите да спрат да й падат на Фабела.
Доста четох и тук, и на други места за тия бременности фалшиви. За мен живота и здравето на Фабела са по- важни от всичко друго, вкл. и бъдещите и евентуални кученца. Все пак аз съм я взела с идеята да я обичам и да сме си заедно, не да я развъждам. За сега съм почти взела решението да кастрираме детето след като и мине бременността. Няма да има шанс за пиометри, риска от рак на гърдата се сваля до 20% като възможност.. Навсякъде, из всичите литератури пише, че има ли веднъж мнима бременност е най- добре да се кастрира.
Отделно четох, че като свършат да раждат кучките в развъдниците пак ги кастрират, но за да не получат пиометра, но на възраст от 5-6 години няма да намалее риска от рак на гърдите.
Така че, пак се опира до кастрацията- но поне ако е сега, ще намалее риска от една болест, която е взела доста кучешки животи.
Може би ми е малко объркан постау но доста нещо исках да кажа, а в момента ми е доста натоварено, та така.

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 19 May 2009 - 10:43 AM

П.П. И все пак най-важното нещо е кучето ти да е здраво

Публикувано: 19 May 2009 - 12:52 PM
Зная, че според теб къпането не епрепоръчително, но имай предвид, че като са ги измислили тия препарати, хората все са имали и желание да помогнат. Не мисля, че причината да се оправи фабел е това, че съм спряла да я къпя с шампоана, по- скоро е това, че получи правилно поставено диагноза и адекватно лечение. :)))
Искам сега друго да ви питам- какво мислите за тия фонтани за кучета, дето постоянно филтрират водата и я охлаждат? аз почти съм се навила да взема такова за детето:
http://bg-pet.com/Do...gBowl/dogIt.htm

Публикувано: 19 May 2009 - 01:11 PM

А за този фонтан, аз мисля че е поредния продукт търсещ място под слънцето, при който е наблегнато предимно на маркетинга, отколкото самия продукт има смисъл... Аз лично използвам около 15 литров съд за вода и сменям водата възможно най-често. Мисля, че това е достатъчно.
Публикувано: 19 May 2009 - 01:28 PM
Както и да е.
За фонтаните, гледах и други марки в amazon.com, има много модели и явно са популярни, харесах си един два от тях, но са доста по скъпи от този на линка, а и като се сложи доставкта става прекалено скъпо. иначе мисля, че не е зле. Ние пием от един голям леген, сложен във висока кофа, така че да пие животното от нужната височина.

Публикувано: 20 May 2009 - 09:45 AM
Публикувано: 20 May 2009 - 10:37 AM
post some pictures of hers?

Публикувано: 20 May 2009 - 11:23 AM
In theese pictures she was younger. Before 5 days she finished the training and i picked her back home. So i will take new photos soon

Посети моя сайт
Посети моя сайт
Посети моя сайт
Публикувано: 20 May 2009 - 01:27 PM
about the food- why do you insist on the royal?? It`s not the best at all!
Why not try hills, eucanuba, arden grange... she may like them!
My dog odesn`t eat one brad dry food, but likes very much other.. try, change, you`ll find the best for herq from the list offered here in BG.
Now i saw the pictures- the puppt looks pretty sweet, but as long as i`m not professionalist, I can`t say wheather I like her as a dobe or not :) Hope tht`s fine with you and you don`t get offended.
Why not tell us more about her- her kennel, her parents, stuff like that?
Where do you live in sofia, have you met any other dobes here yet?

Публикувано: 20 May 2009 - 03:53 PM
Her father (APOLLOvCobra) -> Father
Her mother (Black Division Charisma) -> Charisma Charisma2
Pedigree is that Pedigree
Публикувано: 20 May 2009 - 05:05 PM
Публикувано: 20 May 2009 - 05:20 PM

Публикувано: 21 May 2009 - 10:29 AM

Публикувано: 21 May 2009 - 01:07 PM
Публикувано: 04 June 2009 - 02:16 PM
организирана от Български Републикански Доберман клуб.
Класове:
Бебе от 3 до 6 месеца
Подрастващи от 6 до 9 месеца
Млади от 9 до 18 месеца
Междинен от 15 до 24 месеца
Открит над 15 месеца
Шампиони над 15 месеца с потвърждение за титлата
Ветерани над 8 години
Конкурси:
Двойка кучета мъжко и женско куче от една порода и разновидност, принадлежащи на един собственик.
Развъдна група състои се от минимум три и максимум пет кучета от една и съща порода и разновидност без значение на пола, произведени от един и същ човек, дори да не са негова собственост.
Група на потомците мъжко или женско куче с минимум три и максимум пет негови потомъка от първо поколение (синове/дъщери)
Заявленията си изпращайте на:
E-mail plamendob@yahoo.com
Цена за участие:
За членове на клуба:
За първо куче 25лв
За второ и следващо 20лв
За участие в конкурсите безплатно.
За чужденци:
За първо куче 25евро
За второ и следващо 20евро
За участие в конкурсите безплатно.
Публикувано: 05 June 2009 - 08:29 AM