Dog.bg Форуми : Бебета родезийски риджбек търсят своите нови семейства

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бебета родезийски риджбек търсят своите нови семейства две момичета и две момчета Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 February 2012 - 12:39 AM

Показване на мнениетоVeronika13, в 03 February 2012 - 12:10 AM, написа:

Много точно казано!!! :ba_025:

На тази тема мястото й не е ли в друг раздел? Толкова ли ни намаляха бездомниците, че 4 домашно-развъдени да заемат техните места???

Вероника, нали се сещаш, че в момента има желание да се гледат "докато е необходимо" , защото са едва на 2 месеца. Когато изядат апартамента ще станат обща грижа.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#62 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 08:04 AM

Цитат

Стопанката на Марк каза, че не сте приели кучето и да членува в клуба, защото няма родословие. И съвсем естествено аутсайдерите се събраха, за да предизвикат гнева на специалистите.

В клубовете членове са хората. Човек без куче може също да членува в такъв породен клуб. Целта на членството е да се следват единни принципи и цели за развитието на дадена порода. А в този клуб, както си вадя изводи от написаното по-горе, виждам, че ръководството е доста либерално, което пък съвсем е удовлетворяващо за всеки новодошъл, включително за собствениците на въпросния Марк, както и за вас. Не виждам изобщо причини да се оплаквате. И нечленувайки никъде, сте подходили типично по български, с тази разлика, че ви е говорено предварително, че не трябва да заплождате. Жалко, много жалко, че вашия игнор, да не кажа и вироглавост, доведоха този резултат. 4 бр. невинни кутрета, носещи болни гени. Бог да им е на помощ и дано новите стопани подходят по-отговорно!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#63 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 09:53 AM

Относно мястото на темата - нека Мод реши окончателно, но според мен действително, с оглед излезлите наяве факти, мястото и не е тук. Вероятно в Кампании, идеи, помощ?
Единствено моля Incafe да остане във форума и да ни държи в течение с намеренията си. Това ще бъде проява на отговорност към кучилото.
Честно казано, съжалих за "филма, в който се забърках", както кама Мърфи, но аз държа на думата си и ще помагам в зядомяването.
От друга страна пък, добре стана, че цялата история се публикува тук. Така няма да има излъгани и заблудени бъдещи стопани.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#64 Потребителят е офлайн   inkafe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2012 - 11:38 AM

В крайна сметка и аз смятам, че мястото на темата не е подходящо. Нито тук, нито в който и да било раздел на вашия форум. Прочетох страшно много статии в интернет. Прочетох как в щатите човек, който е решил да развъжда риджбеци, трябва да подходи по въпроса. Но там кучета се продават или кастрирани по принцип или това е заложено в договора за покупко-продажба, ако кучето не е на подходяща възраст за операцията. Това е първата разлика с България. Тук договори почти не съществуват, за да спазват стопаните клаузите по тях. Моето куче, поне, купих без договор. Със сигурност майката не се казва Рая, а Рика. За да се е родило моето куче с ДС, родителите или поне единия, или някой от прародителите е имал ДС и не е бил кастриран. Грешката е много назад във времето и не ме карайте да се чувствам виновна за неща, станали преди много години. Отличителната черта на породата е риджа на гърба, а ДС е точно под него . Нещата са почти паралелни. Който няма ридж в кучилото, от това което прочетох, не носи и гена отговорен за ДС. А какво е Риджбек без ридж? Оперативната намеса е еднократна и абсолютно ефективна, ако доктора е добър и знае какво прави. Уличните кучета оцеляват в годините, защото са безкрайна мешавица от гени, а породистите са деликатни и лесно податливи на всякакви заболявания, защото са много чисти.
Мястото на тази тема, която отдавна не работи по въпроса за намиране на дом на моите кученца, а се превърна в лекция по селектиране и развъждане на порадата Родезийски риджбек е там, където трябваше да се намира интернет страницата на клуба на породата. А такава няма. Всичките негативни мнения по темата са от хора, които се грижат да съществува форума. Направената от мен грешка е можело да бъде поправена преди години от други хора. Тогава аз нямаше да имам моята прекрасна Чери и тя нямаше да има своето поколение.
Нямам представа колко са риджбеците в София и колко лекари могат да оперират ДС, но след разговор с д-р Златева, коята беше спомената във форума разбрах, че само тя е направила поне 15 операции на кучета. А Деси знае ли, дали всички тези оперирани кучета са кастрирани и дали се е свързала със всичките собственици, за да ги предупреди. Темата е изключително полезна, както за мен, така и за тези, които имат кучета от други породи и без личните коментари, е редно да и се намери по-подходящо място от Без Дом. Поздрави на всички любители на кучета, и най-вече на DessyS, teroristrkata, No brain no pain, Cruelty free, mill_ , DDG, хората които толкова ми помогнаха Качена снимка и успешна седмица. А аз ще си гледам кученцата...

#65 Потребителят е офлайн   non_descript Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 12:42 PM

Смятах изобщо да не се включвам с писане в темата, защото смятам направеното за ... голяма тъпотия. Личният ми извод е, че жената е решила да изкара някой лев ама не си е направила сметките и сега се чуди как да се оттърве от бебетата, които съвсем скоро няма да са просто излишни ами и проблем. Повечето от хората тук знаят какво е да се гледат 4 бебета в апартамент - разходи, бели и т.н.

Реших да пиша, защото се същисах от следното изказвана не въпросната госпожа:

Цитат

Мястото на тази тема, която отдавна не работи по въпроса за намиране на дом на моите кученца, а се превърна в лекция по селектиране и развъждане на порадата Родезийски риджбек е там, където трябваше да се намира интернет страницата на клуба на породата. А такава няма. Всичките негативни мнения по темата са от хора, които се грижат да съществува форума.

Госпожо, предполагам Ви е известно, че хората развъждат кучета /не само от тази порода/ стотици години преди появата на интернет. Как според вас са разбирали за правила тогава, за да не си напъвате мозъка ще ви отговоря - интересували са се. Това, че в днешно време може да се намери много информация в интернет не означава, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да я има там. Нали знаете какво пише в конституцията ни - не знаенето на закона не оправдава нарушаването му. Да това не е закон, но принципа е същия. Не сте си направили труда да се запознаете с правилата сега си измивате ръцете с това, че нямал сайт клуба. Хубаво нама, ами и вие как точно си направихте труда да се свържете с тях и да се поинтересувате за правила и развъдна дейност? Защо не потърсихте връзка чрез човека, от когото сте си купила кучето си? Може би, защото сте знаела, че подобно заплождане НИКОГА няма да бъде одобрено? Аз не се занимавам с кинология и съм на светлинни години от тематиката и нека разбиращите ме поправят, ако греша, но кучета се развъждат с цел подобряване на породата/или поне това би трябвало да е главната цел/. Не просто ей така да си имаме малки. Точно за това хората занимаващи се с това разучават линии, родословия, гледат родители, прародители - за да отсеят гените. Да се срещнете на полянката "аутсайдерите" и да решите да си заплодите кучетата не е "най-естествения" начин за създаване на кучило. Това е естествения начин за създаване на поредните бездомници. Тук си му викаме "междусъседско развъждане". После ние събираме резултатите от такива развъждания от улиците и ги вадим от изолаторите с опити да ги задомим. Точно за това и се реагира така остро на темата ви.

И последно - вместо индиректно да обиждате хората във форума, че "Всичките негативни мнения по темата са от хора, които се грижат да съществува форума", защо просто не признахте грешката си, да покажете, че сте си взели изводи и няма да я повторите и щяхте да получите помощта, която искате вместо нападки. Негативните мнения не са, защото някой иска да поддържа форума - както виждате той си е тук и без вашата тема. Споровете с някого на форумно ниво далеч не са ни мисията в живота. До негативни мнения се стигна в следствие на вашите неадекватни опити да се защитите - вас и постъпката ви.
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си."
Джордж Бърнард Шоу

#66 Потребителят е офлайн   inkafe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 12:56 PM

Грешката е факт и е много по-стара от мен, признанието и никого не го интересува. Имаше молба за помощ, нея също малко хора ги интересува.

#67 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 12:59 PM

А аз предлагам да не пишете повече глупости за дермоидния синус и неговото унаследяване, както и за самото развъждане на породата, защото определено нищо не сте разбрали от това, което сте прочели. Опитвам се да го кажа колкото се може по-простичко, за да престанем с ненужните реплики. Има толкова много информация, че ако искате да научите нещо по въпроса с радост ще ви помогнем както аз, така и mil_. Във форума има специална тема в раздел "породи". Там има много коментари и поместени материали.

Добре е да се съсредоточите върху намирането на собственици, които ще се погрижат тези кучета да не влизат повече в развъждане, защото това е едно от нещата, които можете да направите за да ограничите проблема. Другото нещо е да регистрирате кучетата в клубната книга, като предоставите връзка с новите собственици. Така поне ще можем да комуникираме и да обясним на хората за какво става дума без да става панаир. Освен това, със самото публикуване на темата няма как тутакси да ви се намерят собственици. Ако бяхте се обадили на Миро поне преди да заплодите Чери щяхте да знаете колко е трудно да се намерят читави собственици на здрави кучета, камоли на обременени.

И да, говорих с Миро и разбрах, че Вашето куче е сестра на Рая, женското от кучилото на Рая било отровено. ОК, хванахте ме, че съм сгрешила. И? Да ви кажа .... това не променя особено нещата, защото е факт, че кучето е с констатиран ДС, макар и опериран. Друг е въпроса, че не знам защо сте решили да заплодите куче на 6 и половина години, но ... това е личен избор ... като всичко останало.
Доктор Златева може да е оперирала и 1000 кучета. Това е без значение в конкретния случай, защото Вие, както сама писахте, сте взели решение с ясното съзнание за проблема на кучето. Срещу това се противя аз, лично. Дано доктор Златева е била така добра да Ви обясни в какъв филм сте вкарали всички, защото съм убедена, че тя никога няма да посъветва когото и да било от собствениците на оперирани от нея кучета, да ги размножават.
Изобщо .... имало откъде да се информирате и да разберете какво и как да направите или да НЕ направите във Вашия случай. Това някак не искам да го коментирам, защото е ....няма да кажа думата.....

Искам да Ви обясня колкото е възможно по-ясно. Всички ние, които по някакъв начин сме обвързани или сме фенове на породата се опитваме да помагаме независимо от това дали кучетата са родословни, неродословни, болни или здрави. Това ще направим и при Вашия случай. От Вас се иска да направите едно-единствено усилие. Да осъзнаете, че сте направили ужасна грешка и то конкретно Вие, не някой преди Вас, защото такова нещо няма. Няма грешка преди Вас. Да направите каквото Ви съветват и да приемете, че решението на проблема и ситуацията нито ще е елементарно, нито ще е лесно, нито ще е бързо.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#68 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 February 2012 - 01:01 PM

Показване на мнениетоinkafe, в 06 February 2012 - 11:38 AM, написа:

За да се е родило моето куче с ДС, родителите или поне единия, или някой от прародителите е имал ДС и не е бил кастриран. Грешката е много назад във времето и не ме карайте да се чувствам виновна за неща, станали преди много години.

Да, поредица от грешки на невежи и егоистични хора, чиито достоен продължител на делото сте вие. А можеше да го спрете.

Оперативната намеса е еднократна и абсолютно ефективна, ако доктора е добър и знае какво прави.
Нямам представа колко са риджбеците в София и колко лекари могат да оперират ДС, но след разговор с д-р Златева, коята беше спомената във форума разбрах, че само тя е направила поне 15 операции на кучета.

Моля, попитайте лекарката и каква е цената на тази "лесна" операция и на стопаните на всяко подарено/продадено от вас кученце кажете, че евентуално ще трябва да се бръкнат за тази сума те или стопаните на последващите поколения.

Вие наистина приемате кучето като предмет за украса, който можете да "копирате" до безкрайност. А в случай на дефект - да ремонтирате.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#69 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 01:10 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 February 2012 - 01:01 PM, написа:

За да се е родило моето куче с ДС, родителите или поне единия, или някой от прародителите е имал ДС и не е бил кастриран. Грешката е много назад във времето и не ме карайте да се чувствам виновна за неща, станали преди много години.

Да, поредица от грешки на невежи и егоистични хора, чиито достоен продължител на делото сте вие. А можеше да го спрете.

Бушка, просто жената говори недомислици. Разбрала-недоразбрала и си пише. Когато такива кучета се появят в кучилото, те просто не се допускат до развъждане, а за останалите приплоди се търси линия, в която няма регистрирани такива кучета. Това намалява риска от унаследяване на проблема, не че го ликвидира изобщо. Едно е да се роди едно куче с такъв проблем и съвършено различно 5 или 8 (защото това е средната бройка в кучило).В момента си имаме 5 сигурни носители на проблема и тя не разбира, че няма как да се ограничи проблема в близките 10 години, демек поне 4 генерации. Точно затова НЕ СЕ развъждат тези кучета.
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   inkafe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 01:22 PM

Говорих с Миро по телефона тази сутрин. Помоли ме да се свържа с Деси чрез лично съобщение. Не видях бутона за такова, затова пиша тук. Кажете какво очаквате да направя оттук нататък, защото до тук разбрах само неща, които не трябва да правя. Уви, направила съм ги и не съм искала да навредя никому. Понасям си критиките, доколкото мога, защото ако преди 4месеца съм била на вашето мнение, сега нямаше да познавам никой от вас. Не желая да ме анализирате. Нито по образование, нито по професия съм търговец. Печалбата от кучетата е за тези, които ги развъждат професионално, аз очаквах лично за себе си, че това ще са изпълнени с радост, наравно с грижи и тревоги няколко месеца. И че когато кученцата пораснат, ще мога да им намеря стопани. В отговор на последния коментар - не ме вълнува изкарването на някой лев, не ме подценявайте, имам нужда както всеки българин от шестица от тото-то. Така че, Деси, ако желаете да обсъдим въпроса с кученцата наистина и смятате, че има удачен вариант за тях, моля пишете.

#71 Потребителят е офлайн   non_descript Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 01:33 PM

Цитат

Грешката е факт и е много по-стара от мен, признанието и никого не го интересува. Имаше молба за помощ, нея също малко хора ги интересува.

Първо да се поправя и себе си и вас - това не е "грешка". Това, което сте направили е избор. Вие сте ИЗБРАЛА да създадете генетично обременени кученца. Повече няма да коментирам. Хора, които са далеч по навътре в проблематиката от мен ви обясниха многократно, защо не е трябвало да се случва това и какви са последиците.
Второ - хората се интересуват. Ако никой не се интересуваше темата щеше да е празна. Фактът, че ни интересува да не се повтаря тази случка и че ни интересува повече сполучливото задомяване на малките при нормални и осведомени стопани повече, от колкото ни интересува вашето удобство е отделен въпрс.

ПП: Коментара ми е писан преди последния на inkafe. Радвам се, ако наистина сте осъзнала грешката си и искате да направите най-доброто за да се излезе от тази ситуация с колкото се може по-малко последици. Надявам се това не е просто за да "млъкнат лудите".

Това мнение е редактирано от non_descript: 06 February 2012 - 01:38 PM

User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си."
Джордж Бърнард Шоу

#72 Потребителят е офлайн   inkafe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 02:16 PM

Желанието ми никога не е било да се филмирам, но разчитам, че ако не се превърне в сапунка, скоро ще свърши.

А форумите са, за да приказват "лудите", както правят политиците, в много случаи без какъвто и да било ефект, докато не опре ножа...

За това ще се въздържа от повече коментари, изобщо.

#73 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 07:59 PM

Грешката е много назад във времето и не ме карайте да се чувствам виновна за неща, станали преди много години.

Ми тъй де. То има и болни от СПИН, които умишлено си трайкат и разпространяват заразата. Те кво са виновни, че много преди тях никой не е измислил хапче за тая болест и процента расте?!? Ама ха....
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#74 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2012 - 10:18 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 02 February 2012 - 10:48 PM, написа:

Аз ще се включа малко неподготвена в темата. Шапка свалям на всички развъдчици, които пишат тук и са толкова запознати със запазването на породата, начините за подобряването й и изобщо всичко, което е свързано с кинологията! Опитвам се да постигна поне една стотна от това ниво, защото си мисля, че по този начин ще съм полезна на себе си и на кучето си, което е мой любимец - същество, което се обича безрезервно! Факт е обаче, че 90% от собствениците на домашни любимци нямат и идея за какво точно става въпрос, защо се правят изследвания за генетично предавани болести, защо връзките трябва да бъдат одобрени от съответния клуб, защо изобщо съществуват клубовете, развъдчиците и родословието ... Безброй много коментари прочетох за печалбарство и пари ... Наскоро загубих цяла вечер да обяснявам на приятелката си защо е тъпо да заплоди кучето си ... а тя ми изнесе цяла лекция за емоционалността да проследи развитието на едно мъжко кученце от първото кучило на кучката си, за да можела на по-късен етап, когато кучето й остарее, да си вземе друго такова от нейната линия ... А да носела отговорност за другите било като да носи отговорност за глада в Сомалия ... А това е интелигентна жена с добро образование и работа ... Цялото това лирично отклонение е не за да адвокатствам на някого, не да оправдавам собственичката на женската ... Просто това е реалността в България ... За жалост манталитетът ни все още е Балкански ... Сигурна съм, че жената далеч не е заплодила женската си с лоши мисли ... Но съм и сигурна, че не е знаела и една стотна от нещата, които вече знае ... постфактум ... Повечето собственици на кучета в Бг сме така (включвам и себе си, разбира се) - първо грешим, после четем ... а някой дори и постфактум не четат ... Слава Богу резултатът на моята "грешка" е да имам породоподобно куче, което, да чукам на дърво, е здраво и щастливо ... Но все още си спомням началото на нашата връзка, когато и аз мислех, че трябва да "продължим" рода ...
Зная, че, при положение, че не мога да помогна с нищо, вероятно изобщо не би трябвало да се включвам с коментар, но все си мисля, че акцентът на темата трябва да се върне върху бебетата... които все още търсят дом ...

Това мнение ми направи деня, благодаря! Поздравявам Ви за извървяния път!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#75 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 07 February 2012 - 11:03 AM

Показване на мнениетоinkafe, в 06 February 2012 - 01:22 PM, написа:

Говорих с Миро по телефона тази сутрин. Помоли ме да се свържа с Деси чрез лично съобщение. Не видях бутона за такова, затова пиша тук. Кажете какво очаквате да направя оттук нататък, защото до тук разбрах само неща, които не трябва да правя. Уви, направила съм ги и не съм искала да навредя никому. Понасям си критиките, доколкото мога, защото ако преди 4месеца съм била на вашето мнение, сега нямаше да познавам никой от вас. Не желая да ме анализирате. Нито по образование, нито по професия съм търговец. Печалбата от кучетата е за тези, които ги развъждат професионално, аз очаквах лично за себе си, че това ще са изпълнени с радост, наравно с грижи и тревоги няколко месеца. И че когато кученцата пораснат, ще мога да им намеря стопани. В отговор на последния коментар - не ме вълнува изкарването на някой лев, не ме подценявайте, имам нужда както всеки българин от шестица от тото-то. Така че, Деси, ако желаете да обсъдим въпроса с кученцата наистина и смятате, че има удачен вариант за тях, моля пишете.

Incafe, точно под профилната снимка има икона, изобразяваща плик за писмо, от там се изпрашат съобщения. Аз виждам иконата, така че Деси не е блокирала тази опция.
Много моля за следното: Всичко изписано до тук явно или на лични съобщения има няколко основни цели:
1. Да ви помогнем да намерите дом за кученцата, като в същото време не скриваме нищо от потенциалните осиновители, за да не се окажат във вашата ситуация.
2. Да се предотврати тяхното заплождане.
3. Да се използва конкретната тема и конкретния казус за повишаване на културата на собствениците на породисти кучета. (Безпородните ги оставяме настрана в конкретния случай), отново с цел предотвратяване на грешки от незнание.

Никой няма за цел да ви "напада" лично извън конкретния случай. Критиките са насочени към конкретна постъпка и от последния ви пост оставам с впечатление, че въпреки всички емоции, които са предизвикали у вас коментарите тук, ви е станала ясна причината за тях.
Пишещите по темата със сигурност не го правят самоцелно. Форумът е само един инструмент за взаимопомощ и обмяна на мнения и опит, той не съществува заради самото си съществуване. Използвайте този инструмент за доброто на кучетата.

А Деси ви написа какво трябва да се направи на първо време, а именно - кучилото да се регистрира в клуба на Родезийския риджбек. Бях ви изпращала копие от съобщението и до мен с телефони и мейл за връзка, ще го изпратя отново.
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 12:18 PM

За съжаление в един апартамент един риджбек е предостатъчен, така че лично не мога да помогна с бебетата. Но ако има хора, които се колебаят да си вземат от тях, само да кажа и моите две думи за породата и най-вече за прословутите 20 километра на ден, които кучето трябва да изминава... При нас километражи са навъртат единствено през лятото и изобщо при прилично време. Риджбеците дотолкова се сливат със своя човек, че според мен ако лежа по цял ден на дивана и гледам телевизия, нашата красавица няма да има нищо против да ми прави компания! Не знам дали заради собствената ми омраза към мокро и студено време, но през зимата дългата ни разходка е само една на седмица, далеч не е 20 километра, и двете с кучето еднакво бързаме да се приберем! Както каза и _mil, това е много приспособима порода и за риджбека е безкрайно по-важно да седне и търпеливо да изчака пред банята, докато си вземате душ (да не би случайно да изчезнете без него!), отколкото просто да препуска заради самия тахометър. Това с бавното съзряване е вярно, но "прилепчивостта" и тогава си съществува.
Ще разпитам за евентуални стопани.
User's Signature

Доброто е заразно!

#77 Потребителят е офлайн   momo5555 Икона

Публикувано: 08 February 2012 - 06:07 PM

Привет на всички!Направих си регистрация в този сайт наскоро.Не съм много наясно с него.Разгледах мненията в този раздел.Бих помогнала,като осиновя едно от тях.Не знам дали тук е мястото за да напиша всичко това.Извинете ме предварително.Поздрави!

#78 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 10:38 AM

Мисля, че точно тук е мястото - ако искаш пробвай на "лични" до DDG?
User's Signature

Доброто е заразно!

#79 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 09 February 2012 - 11:10 AM

Привет Momo5555, писах Ви съобщение.
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 09 February 2012 - 12:09 PM

Incafe,
Разбрах, че по телефона с вас се е свързала жената с ник momo5555, която има интерес да осинови кученце от вашето кучило, но сте и казали, че сте намерили стопани, но все пак нищо още не е сигурно. За всички кученца ли имате кандидати? Ако имате нужда от помощ в преценката - пишете, ще помагаме.
Моля, дръжте ни в течение за това.
User's Signature

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5