Dog.bg Форуми : Проблеми при развъждането на екстремали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблеми при развъждането на екстремали Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2006 - 08:11 AM

b) Добре redy нека бъде на твоето -"сумист" .А сега ми кажи познаваш ли сумист който да тича с километри като газела,да скача като пума,да плува като риба ,да не се задъхва от многото килограми r) Май не ? Това прави ли го "инвалид "...........и т.н. Доколкото знам това са най-търсените мъже в Япония.

Прав е dog.bg ,че стандарта трябва да се спазва -ФАКТ.
Но за какво ти е да речем дакел или басет с размерите на немска овчарка ,как ще изпълнява ловните си задължения ,що за булдог ще е ако е не як и пр.
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#102 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:17 AM

Цитат

b) Добре redy нека бъде на твоето -"сумист" .А сега ми кажи познаваш ли сумист който да тича с километри като газела,да скача като пума,да плува като риба ,да не се задъхва от многото килограми r) Май не ? Това прави ли го "инвалид "...........и т.н. Доколкото знам това са най-търсените мъже в Япония.

Прав е dog.bg ,че стандарта трябва да се спазва -ФАКТ.
Но за какво ти е да речем дакел или басет с размерите на немска овчарка ,как ще изпълнява ловните си задължения ,що за булдог ще е ако е не як и пр.

За дакелите си прав bravoS , но булдога да е як oleeee , по-скоро изглежда така. А сумистите за мен са си направо ивалиди b) .

#103 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 07:46 AM

b) Смятам ,че френски булдог теглещ гума от колело балканче е една чудесна картинка ,която не е за изпускане super best
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 10:24 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Със сигурност не се препоръ4ва за английски и френски булдог. cl)

И защо....... bl)

Анатомия - скъсени дихателни пътища при тези породи.

Упражнението не е подходящо за всички породи кучета, това е ясно. Трябва да си безотговорен стопанин, ако решиш да правиш това с куче, което не е подходящо. Тези кучета имат друго предназначение, не са за теглене и не могат да се натоварват по този начин.

Аха сега разбирам angelpik , ами защо има скъсени дихателни пътища, не вярвам това да се прави умишлено, а и това , че може да умре ако подърпа малко гума ...... s)
И едно е да не може да прави нещо, примерно едно чихуахуа не може да дърпа гума, но един булдог може , но е опасно , поради влошено здраве дължащо се на " ценни" качества - критерии на развъждане.

#105 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 September 2006 - 11:05 AM

redy, чудно ми е едно

В България дойде най големия развъдчик на породата. Имаше семинар. Къде бяхте, че не дойдохте да си зададете въпросите ?

Всяка една порода има своето предназначение. Това, че не харесвате или не ви допада дадена порода, не ви дава ни най малко основание да я обиждате. Нито пък хората, които се грижат за нея.

Дискусията е излишна в тази тази тема.

#106 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 11:35 AM

b) Аз като по-недобросъвестен собственик вчера съвсем небрежно завързах Каспър за колелото на малкия ми син и мога да ви кажа ,че се получи доста добра разходка. Не знам dog ,не смея да споря за неща в които не съм сигурен ,НО не мисля че булдога не е това за което хората го представят. Специално Каспър в момента си е на 2 разходки по 4км дневно което се равнява на 8км общо ,а това хич не е малко. Верно ,че не го карам да тича с колело а просто след тази разходка го пускам да потича на воля с кучетата. Та мисълта ми (че леко се отклоних заради redy) е че надали едно внимателно натоварване на куче ,та дори и булдог не би навредило. r)
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2006 - 12:10 PM

Цитат

redy, чудно ми е едно

В България дойде най големия развъдчик на породата. Имаше семинар. Къде бяхте, че не дойдохте да си зададете въпросите ?

Всяка една порода има своето предназначение. Това, че не харесвате или не ви допада дадена порода, не ви дава ни най малко основание да я обиждате. Нито пък хората, които се грижат за нея.

Дискусията е излишна в тази тази тема.

Абсолютно си прав , че не му е тук мястото да се обсъжда това s) .
А за това , че не съм отишъл на семинара с този световно известен развъдчик, r) ами , че това си е все едно да отида в агитката на ЦСКА и да извикам : " Долу ЦСКА само Левски" или да отида в Мека на поклонението и да извикам аллах е донесъл само злини ......

Безмислено е...

#108 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2006 - 08:56 PM

valev на теб съм ти казвала,но всеки сам решава как да си гледа ку4ето.Разходките са едно може и 10км ходене,тук говорим за доста по тежко физи4еско натоварване.

реди запази ли4ните си пристрастия за породите за себе си,всяко едно ку4е има преимущества и недостатъци,но няма да ги обсъждам.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#109 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2006 - 09:17 AM

Цитат

valev на теб съм ти казвала,но всеки сам решава как да си гледа ку4ето.Разходките са едно може и  10км ходене,тук говорим за доста по тежко физи4еско натоварване.

реди запази ли4ните си пристрастия за породите за себе си,всяко едно ку4е има преимущества и недостатъци,но няма да ги обсъждам.

Абсолютно съм съгласен с теб за преимуществата и недостатъците на всяка порода , но все пак си мисля , кое е преимуществото на това, едно куче да има скъсени дихателни пътища и проблеми със сърцето , ако леко се затича?? Ако пък това е недостатък има си начини това да се избегне и развъдчиците знаят как става това.
Значи ако ще милеем за животните като цяло не можем да имаме двоен морал, против едни кучета сме , а не виждаме проблемите на собствената си порода, но смятам , че и това ще се промени със закон скоро a)

П.П. Спирам дотук cl)

#110 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2006 - 10:35 AM

Цитат

Значи ако ще милеем за животните като цяло не можем да имаме двоен морал, против едни кучета сме , а не виждаме проблемите на собствената си порода, но смятам , че и това ще се промени със закон скоро a)

П.П. Спирам дотук cl)

Ти си с двойния морал харесваш едните,а си против другите,аз никаде не съм написала,4е съм против някое ку4е,напротив имам пристрастия,но тях си ги гледам в къщи.Няма ку4ета без проблеми в здравето,вси4ките ги пазим от нещо,при някои се появява,някои си изкарват живота без здравословни проблеми.Това да знаеш как да си пазиш ку4ето и от какво има нужда за да сте по дълго заедно не озна4ава,4е не милееш за породата,напротив.
извинявам се за офф-а,ако иска Дог нека изтрие тази 4аст от темата,аз само написах,4е не е добре за булдога,дадох съвет от сърце,който иска го приема,който не иска не.Всеки сам отговаря за собственото си ку4е.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#111 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 02:21 AM

Цитат

По статистика на АКС 94% от булдозите, оставени да родят по естествен път имат проблеми при раждането.

Не искам да звучи като заяждане, но кажете ми ЧЕСТНО , смятате ли го това за нормално и защо се е стигнало до това положение, не е ли точно тук ролята на развъдчика до води породата към популация от здрави кучета , които да могат да раждат без усложнения. 
Моля за честен отговор.

#112 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2008 - 05:22 AM

Мисля, че вече съм отговарял на този въпрос, Реди.
Стандарта на породата беше променен, именно във връзка със здравето на кучетата. Няма да се спирам подробно на промените, но те бяха насочени към подобряване на дишането на кучетата и нека условно го наречем -"хармонизиране на телосложението. Нямаше такива изменения, които да засягат пряко необходимостта от цезарово. Косвено, може да се каже, че такова е избягването на тежки, неподвижни и "прекалени" кучета. Необходимостта от прилагането на Цезаровото сечение, според мен, не е проблем. Още повече, не конструкцията на тялото на Булдога е причината за тези 94 %. Всеобща е заблудата, че голямата глава и широките рамене са тези, които предизвикват проблемите. Истината е, че това по скоро е честата поява на т.н. "водни бебета" и отчасти тесния таз на женските.

Реди, знам че много ти се иска да искараш Булдога "ненормална порода", но въпреки, че е странна, според мен това е порода кучета, която отговаря перфектно на динамичния живот на хората в градска среда.
Всъщност има около 150 породи, които имат сериозни генетични проблеми със здравето си и има препоръка на ЕС да бъдат променени стандартите им, иначе ги заплашва забрана. Да не говорим, колко още имат поведенчески проблеми(стопаните на някои от тях - също).

#113 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 04:54 AM

След като видите това, мисля че ще можете да си отговорите на много от въпросите, повдигнати в темата. Това са две различни кучета, и двете с доста добър екстериор. Ако напишете "bulldog" и "skating" в търсачката на YouTube, ще намерите десетина различни кучета да карат скейт.

http://www.youtube.c...feature=related

#114 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:33 PM

За да има порода, трябва да има популация кучета, които да имат сходни белези, по които да се прави селекция, приет стандарт за породата, който да определя характерните белези за породата във всеки един аспект на екстериора и характера на кучето.
Без да претендирам за каквито и да е познания в АПБТ, ако при този тип кучета се прави селекция тя е само по качествата им, които са им нужни при битките, но не и по екстериор, т.е всяко куче, което притежава нужните бойни качества е от тази "порода". Според мен тук не бива да говорим за порода, а за тип кучета - бойни.
Също така порода е това, което признават за порода съответните организации - FCI, AKC.
Що се отнася дали има кръв от Булдог в повечето бойни породи(бул-породите), мисля че няма съмнение в това.

#115 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 03:13 PM

Е виждам на зад в по-старите коментари,че доста хора смятат развъждането на булдога,като безмислено :huh:!Но ако гледаме реално ще видим,че има доста породи,които човек е създал за всякякви вкусове,кои сполучливи,кои не чак толкова!Е ми и аз,като видя пинчер се чудя какво е това създание приличащо ми на прилеп без крила,но някои си ги харесват! Тези,които отглеждаме булдоци знаем,че имат недостатъци и ще се опитаме да ги премахнем лека-полека...а може и да не успеем,но ние сме избрали,тази порода!Ще се борим да я подобрим до известна степен!Ако ние не успеем надявам се други да го направят и от все сърце им го пожелавам! ;)
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 February 2008 - 04:19 PM

Не, не си разбрал. Не става въпрос, че е безсмислено да се развъжда булдог. Говорим за това, че е жестоко да се развъждат кучета, които не могат да живеят пълноценно.
Все пак добре, че се включи, защото ме подсети, че забравих да пусна нещо, което бях обещала. Това е циркулярно писмо от Датския Кенел Клуб, което се разпраща на всеки чуждестранен съдия, който е плануван да съди в Дания:

Качена снимка

Ето и цялата статия, тя е само три страници от октомврийския брой на списание ДРУГ СОБАК, за да я прочетете ако ви вълнува темата:
Качена снимка Качена снимка Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 09:41 AM

Е тук е невазможно да се пише!!!Написах две мнения а модератора ги изтри!Не мисля,че съм нападал и обидил някого с тях.Май просто бяха неудобни за някой,така не става всеки изразявя мнение!Каква е тази цензура?Успех на тази,които правят нещо за породите а не приказват и се вайкат оле-ле какво ще ги правим уродливите кучета!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни