Проблеми при развъждането на екстремали
Публикувано: 11 July 2006 - 08:11 AM
Прав е dog.bg ,че стандарта трябва да се спазва -ФАКТ.
Но за какво ти е да речем дакел или басет с размерите на немска овчарка ,как ще изпълнява ловните си задължения ,що за булдог ще е ако е не як и пр.

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 11 July 2006 - 08:17 AM
Цитат
Прав е dog.bg ,че стандарта трябва да се спазва -ФАКТ.
Но за какво ти е да речем дакел или басет с размерите на немска овчарка ,как ще изпълнява ловните си задължения ,що за булдог ще е ако е не як и пр.
За дакелите си прав bravoS , но булдога да е як oleeee , по-скоро изглежда така. А сумистите за мен са си направо ивалиди b) .
Публикувано: 18 September 2006 - 10:24 AM
Цитат
Цитат
Цитат
И защо....... bl)
Анатомия - скъсени дихателни пътища при тези породи.
Упражнението не е подходящо за всички породи кучета, това е ясно. Трябва да си безотговорен стопанин, ако решиш да правиш това с куче, което не е подходящо. Тези кучета имат друго предназначение, не са за теглене и не могат да се натоварват по този начин.
Аха сега разбирам angelpik , ами защо има скъсени дихателни пътища, не вярвам това да се прави умишлено, а и това , че може да умре ако подърпа малко гума ...... s)
И едно е да не може да прави нещо, примерно едно чихуахуа не може да дърпа гума, но един булдог може , но е опасно , поради влошено здраве дължащо се на " ценни" качества - критерии на развъждане.
Публикувано: 18 September 2006 - 11:05 AM
В България дойде най големия развъдчик на породата. Имаше семинар. Къде бяхте, че не дойдохте да си зададете въпросите ?
Всяка една порода има своето предназначение. Това, че не харесвате или не ви допада дадена порода, не ви дава ни най малко основание да я обиждате. Нито пък хората, които се грижат за нея.
Дискусията е излишна в тази тази тема.
Публикувано: 18 September 2006 - 11:35 AM

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 18 September 2006 - 12:10 PM
Цитат
В България дойде най големия развъдчик на породата. Имаше семинар. Къде бяхте, че не дойдохте да си зададете въпросите ?
Всяка една порода има своето предназначение. Това, че не харесвате или не ви допада дадена порода, не ви дава ни най малко основание да я обиждате. Нито пък хората, които се грижат за нея.
Дискусията е излишна в тази тази тема.
Абсолютно си прав , че не му е тук мястото да се обсъжда това s) .
А за това , че не съм отишъл на семинара с този световно известен развъдчик, r) ами , че това си е все едно да отида в агитката на ЦСКА и да извикам : " Долу ЦСКА само Левски" или да отида в Мека на поклонението и да извикам аллах е донесъл само злини ......
Безмислено е...
Публикувано: 18 September 2006 - 08:56 PM
реди запази ли4ните си пристрастия за породите за себе си,всяко едно ку4е има преимущества и недостатъци,но няма да ги обсъждам.

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 19 September 2006 - 09:17 AM
Цитат
реди запази ли4ните си пристрастия за породите за себе си,всяко едно ку4е има преимущества и недостатъци,но няма да ги обсъждам.
Абсолютно съм съгласен с теб за преимуществата и недостатъците на всяка порода , но все пак си мисля , кое е преимуществото на това, едно куче да има скъсени дихателни пътища и проблеми със сърцето , ако леко се затича?? Ако пък това е недостатък има си начини това да се избегне и развъдчиците знаят как става това.
Значи ако ще милеем за животните като цяло не можем да имаме двоен морал, против едни кучета сме , а не виждаме проблемите на собствената си порода, но смятам , че и това ще се промени със закон скоро a)
П.П. Спирам дотук cl)
Публикувано: 19 September 2006 - 10:35 AM
Цитат
П.П. Спирам дотук cl)
Ти си с двойния морал харесваш едните,а си против другите,аз никаде не съм написала,4е съм против някое ку4е,напротив имам пристрастия,но тях си ги гледам в къщи.Няма ку4ета без проблеми в здравето,вси4ките ги пазим от нещо,при някои се появява,някои си изкарват живота без здравословни проблеми.Това да знаеш как да си пазиш ку4ето и от какво има нужда за да сте по дълго заедно не озна4ава,4е не милееш за породата,напротив.
извинявам се за офф-а,ако иска Дог нека изтрие тази 4аст от темата,аз само написах,4е не е добре за булдога,дадох съвет от сърце,който иска го приема,който не иска не.Всеки сам отговаря за собственото си ку4е.

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 05 January 2008 - 02:21 AM
Цитат
Не искам да звучи като заяждане, но кажете ми ЧЕСТНО , смятате ли го това за нормално и защо се е стигнало до това положение, не е ли точно тук ролята на развъдчика до води породата към популация от здрави кучета , които да могат да раждат без усложнения.
Моля за честен отговор.
Публикувано: 05 January 2008 - 05:22 AM
Стандарта на породата беше променен, именно във връзка със здравето на кучетата. Няма да се спирам подробно на промените, но те бяха насочени към подобряване на дишането на кучетата и нека условно го наречем -"хармонизиране на телосложението. Нямаше такива изменения, които да засягат пряко необходимостта от цезарово. Косвено, може да се каже, че такова е избягването на тежки, неподвижни и "прекалени" кучета. Необходимостта от прилагането на Цезаровото сечение, според мен, не е проблем. Още повече, не конструкцията на тялото на Булдога е причината за тези 94 %. Всеобща е заблудата, че голямата глава и широките рамене са тези, които предизвикват проблемите. Истината е, че това по скоро е честата поява на т.н. "водни бебета" и отчасти тесния таз на женските.
Реди, знам че много ти се иска да искараш Булдога "ненормална порода", но въпреки, че е странна, според мен това е порода кучета, която отговаря перфектно на динамичния живот на хората в градска среда.
Всъщност има около 150 породи, които имат сериозни генетични проблеми със здравето си и има препоръка на ЕС да бъдат променени стандартите им, иначе ги заплашва забрана. Да не говорим, колко още имат поведенчески проблеми(стопаните на някои от тях - също).
Публикувано: 06 January 2008 - 04:54 AM
http://www.youtube.c...feature=related
Публикувано: 07 January 2008 - 06:33 PM
Без да претендирам за каквито и да е познания в АПБТ, ако при този тип кучета се прави селекция тя е само по качествата им, които са им нужни при битките, но не и по екстериор, т.е всяко куче, което притежава нужните бойни качества е от тази "порода". Според мен тук не бива да говорим за порода, а за тип кучета - бойни.
Също така порода е това, което признават за порода съответните организации - FCI, AKC.
Що се отнася дали има кръв от Булдог в повечето бойни породи(бул-породите), мисля че няма съмнение в това.
Публикувано: 07 February 2008 - 03:13 PM
Публикувано: 07 February 2008 - 04:19 PM
Все пак добре, че се включи, защото ме подсети, че забравих да пусна нещо, което бях обещала. Това е циркулярно писмо от Датския Кенел Клуб, което се разпраща на всеки чуждестранен съдия, който е плануван да съди в Дания:

Ето и цялата статия, тя е само три страници от октомврийския брой на списание ДРУГ СОБАК, за да я прочетете ако ви вълнува темата:

Публикувано: 08 February 2008 - 09:41 AM