Проблеми при развъждането на екстремали
Публикувано: 05 July 2006 - 01:36 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 05 July 2006 - 01:47 PM
Цитат
Как не можете да разберете, че никой не е против породата булдог, а просто някои хора са загрижени за здравето и. Нали не мислите , че е много лесно на дете с наднормено тегло криви крака, астма и т.н. , да се справя в живота с тези недостатъци и ние поради някакви изродени представи за красота да искаме да имаме точно такива деца ouu . Иначе съм против развъждането, според куриозни външни белези увреждащи здравето на кучетата, а писах точно за булдога , защото имам лични наблюдения върху породата.
Публикувано: 05 July 2006 - 01:51 PM

Публикувано: 05 July 2006 - 02:06 PM
Цитат
Вярваме ти, как да не ти вярваме, все пак сме България. Тук всеки разбира от всичко. Няма човек който да не разбира от футбол, карти, табла, компютри вече и от кинология или кинтология. Разбирачи под път и над път.
п/с Иначе всеки мисли за доброто на другите породи и много акъл дава, само да не стане дума за неговата порода. Другите са болни, лоши, кекави и т.н., ама стане ли дума за неговата порода там всичко е ок и няма ядове. r)
п/с - 2 Нормално е когато става дума за "карпастки вълци"(примерно) хората който развъждат и работят с тази порода, да дават мнение а другите повече да ги слушат малко повече и ако нещо не им е ясно или не им харесва, тогава да питат. А не тия който не работя с тази порода да ходят и да се пънат развъдчиците и да им обясняват кое как се прави. Всеки да си гледа порода и да си мисли за нея. Те повече лошо неща от такива "разбирачи" идват.
Публикувано: 05 July 2006 - 02:18 PM

Публикувано: 05 July 2006 - 02:26 PM
Цитат
какво трябва да разбера?
Публикувано: 05 July 2006 - 04:48 PM

Публикувано: 05 July 2006 - 05:17 PM
Цитат
Продължавай да съжаляваш и да тюхкаш. l)
Публикувано: 05 July 2006 - 05:20 PM

Публикувано: 05 July 2006 - 06:24 PM
Цитат
Ей това е вече съм спокоен че някой мисли за мен. l)
Публикувано: 05 July 2006 - 06:47 PM

Публикувано: 05 July 2006 - 07:45 PM
Цитат
което е най-неинтелигентното изказване в този форум. Все пак става дума за РАЗВЪЖДАНЕ НА ЧИСТОПОРОДНИ КУЧЕТА.
Феновете на майката природа могат да излязат на улицата и да си намерят колкото искат продукти на естествения отбор там.
Някакъв си Димитър видите ли прозрял колко е проблемна породата. Да ама този Димитър в клуба никой не го познава, а той даже имал женска, която родила и имала проблеми. Ами ще има като не пита и като знае всичко и като е заплодил на "мъжкаря от съседния блок, дето май е от същата порода". Има един Митко от Варна дето му седи родословието на кучето при мене и не си го взема, защото трябва да плати 180 лева за него. Нищо чудно в името на икономията да си заплоди кучката и без родословие, най-вероятно с някой мъжки, който не би имал шанс да влезе в разплод в клуба. И после пак ще сочите с пръст и ще говорите за "изродени представи за красота". Така се случват лошите неща в нашата неблагодарна работа - лесно и всички научават за тях, а като се получи нещо добро, то се получава с много мъки и труд, сълзи, загубено време и нерви и тъй като по природа сме завистлив народ, най-често то се умаловажава и оплюва.
Породата Булдог е трудна за развъждане и наистина има проблеми в породата. Повечето от тях са плод на лоша слава в миналото, но има да се работи още много, за да се забравят тези повтаряни от години баналности относно здравето на Булдога.
България е малка страна и никоя порода няма достатъчно голяма популация, за да може да се прави нормално развъждане. Това, което правим тук бих нарекъл експериментиране на сляпо с развъждането, което означава, че развъждането в БГ е доста рисково, а резултатите от такова рисково развъждане могат да попаднат в двете крайности, но по-скоро лоши отколкото добри. За съжаление достояние стават точно тези лоши примери, на същия принцип по който лошите новини продават вестниците.
Готов съм да дискутирам със всеки достатъчно подготвен проблемите в развъждането на Булдозите, а и не само на тях.
Публикувано: 05 July 2006 - 08:03 PM

Публикувано: 05 July 2006 - 08:14 PM
Цитат
Може и да знам 1super b)
Публикувано: 05 July 2006 - 10:54 PM

Публикувано: 06 July 2006 - 08:23 AM
Ако трябва да бъдем честни ,трябва да сме благодарни на redi и INSULT w) за тази тема,както се казва в спора се ражда и истината а лично аз (надявам се и ТЕ) са научили доста интересни неща.Ако човек се абстрахира от общите приказки на такива като НАС и се вслуша в мнението на СПЕЦИАЛИСТИТЕ (хора които професионално са се занимавали с кинология) има реалния шанс да научи нещо наистина полезно super best

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 06 July 2006 - 08:32 AM
Цитат
Цитат
което е най-неинтелигентното изказване в този форум. Все пак става дума за РАЗВЪЖДАНЕ НА ЧИСТОПОРОДНИ КУЧЕТА.
Феновете на майката природа могат да излязат на улицата и да си намерят колкото искат продукти на естествения отбор там.
Някакъв си Димитър видите ли прозрял колко е проблемна породата. Да ама този Димитър в клуба никой не го познава, а той даже имал женска, която родила и имала проблеми. Ами ще има като не пита и като знае всичко и като е заплодил на "мъжкаря от съседния блок, дето май е от същата порода". Има един Митко от Варна дето му седи родословието на кучето при мене и не си го взема, защото трябва да плати 180 лева за него. Нищо чудно в името на икономията да си заплоди кучката и без родословие, най-вероятно с някой мъжки, който не би имал шанс да влезе в разплод в клуба. И после пак ще сочите с пръст и ще говорите за "изродени представи за красота". Така се случват лошите неща в нашата неблагодарна работа - лесно и всички научават за тях, а като се получи нещо добро, то се получава с много мъки и труд, сълзи, загубено време и нерви и тъй като по природа сме завистлив народ, най-често то се умаловажава и оплюва.
Породата Булдог е трудна за развъждане и наистина има проблеми в породата. Повечето от тях са плод на лоша слава в миналото, но има да се работи още много, за да се забравят тези повтаряни от години баналности относно здравето на Булдога.
България е малка страна и никоя порода няма достатъчно голяма популация, за да може да се прави нормално развъждане. Това, което правим тук бих нарекъл експериментиране на сляпо с развъждането, което означава, че развъждането в БГ е доста рисково, а резултатите от такова рисково развъждане могат да попаднат в двете крайности, но по-скоро лоши отколкото добри. За съжаление достояние стават точно тези лоши примери, на същия принцип по който лошите новини продават вестниците.
Готов съм да дискутирам със всеки достатъчно подготвен проблемите в развъждането на Булдозите, а и не само на тях.
Много грешиш ако си мислиш, че товва съм го написал с цел да провокирам някого и само да си чешем езиците, просто си изразих мнението. Много пъти съм говорил и с въпросния Митко за проблемите на породата. А за това , че правиш паралел между това, че женската му за малко не е умряла и това , че заплодил на някой от съседния блок и не ти е платил за родословието 180лв ..... не ти прави чест да говориш така!
А "най-неинтелигентното изказване" съм го направил по повод на поста на ваш съфорумец за конкретно предложение, и пак казвам напълно стоя зад думите си, това е пътя , и доколкото разбрах вече се е тръгнало по него в някои "неинтелигентни" според теб страни. Но да се спори с крайни фенове на породата е безмислено, все едно да убеждавам фен на борбите за забраната им.
А като пишеш чистопородни какво имаш в предвид!? Точно ти много добре би трябвало да знаеш, че всяка порода търпи развитие, шампиона от днес се различава много от шампиона примерно преди 30-40г.
А друг е въпроса, че много хора и клубове монополизират дадена порода ( не говоря само за булдог) и правят доста пари от това . Да не забравяме , че няма вечни приятели , а има вечни интереси.
Четейки твоето мнение имам чувството, че булдога за вас е по-скоро предмет за моделиране , стока , която имайки определена форма, опаковка се продава по-добре, а не живо същество, даряващо и излъчващо положителни чувства и емоции.
Публикувано: 06 July 2006 - 09:10 AM
Цитат
r) Да ,думата "моделиране" много точно пасва в процеса на селектиране на дадена порода ,без значение коя. И все някой трябва да го прави ,за предпочитане това да са хора които гледат на процеса професионално а не любителски-експериментално както е в ситуацията с "кучето от съседния блок"
Но пак ти повтарям redy -независимо че булдога не бяга като хрътка (защото не е хрътка) ,не плува като нюфа (защото не е) ,не преследва дивеч(защото не е ловно куче) това не го прави недъгав. Това че ТОЙ е със скъсени дихателни пътища,дакела е с удължено тяло и т.н. не ги прави "болни"
Трябва да си изясниш какво е знаеничето на тази дума ,защото от там явно тръгва объркването.дефакто кучето си е клинично здраво през целия си живот посещенията му при вет са единствеено по повод на задължителната профилактика. Тогава на какво основание ТИ ги заклеймяваш като "болни"???? b)

Публикувано: 06 July 2006 - 09:19 AM
Цитат
Цитат
r) Да ,думата "моделиране" много точно пасва в процеса на селектиране на дадена порода ,без значение коя. И все някой трябва да го прави ,за предпочитане това да са хора които гледат на процеса професионално а не любителски-експериментално както е в ситуацията с "кучето от съседния блок"
Но пак ти повтарям redy -независимо че булдога не бяга като хрътка (защото не е хрътка) ,не плува като нюфа (защото не е) ,не преследва дивеч(защото не е ловно куче) това не го прави недъгав. Това че ТОЙ е със скъсени дихателни пътища,дакела е с удължено тяло и т.н. не ги прави "болни"
Трябва да си изясниш какво е знаеничето на тази дума ,защото от там явно тръгва объркването.дефакто кучето си е клинично здраво през целия си живот посещенията му при вет са единствеено по повод на задължителната профилактика. Тогава на какво основание ТИ ги заклеймяваш като "болни"???? b)
Само ще ти кажа , че най-искрено се надявам твоя Каспър да се радва на добро здраве дълги години 1super . Но при по-вечето кучета не е така. не е нормално куче да умре от сърдечен удар на 6-7г. или женска за малко да умре, защото не може да износи малките. Няма смисъл да повтаряме едно и също, ако ти държиш, че булдога няма никави проблеми със здравето вследствие на селекцията-екстериор, то аз няма по-вече какво да добавя .
Публикувано: 06 July 2006 - 10:02 AM
Да така е ,не е в реда на нещата едно куче да умре от наследствено заболяване s) но аз познавам много булдоци,дакели,басети и пр. които се радват или са се радвали на добро здраве през целия си живот .Познавам и представители ина "нормалните" породи които са боледували от какво ли не. Е? Пак стигаме до нуждата от точна статистика за да видим коя порода най -много боледува.Но за съжаление АЗ на такава не съм попадал r) Всичко друго са просто предположения. 1super Според едно проучване при хората обаче (гледам Дискавъри) b) тези които са с някаква форма на хипоходрия (параноя) вследствие на редовните "профилактики" които си правят живеят по-дълго.Та аналогията ми е ако едно куче се води "болнаво" на него му се обръща повече внимание ,както в отглеждането така и в селектирането в сравнение с кучета които (според нас) са "застраховани" от такива проблеми.Следователно при една равносметка може да се окаже че кантара е наклонил на другата страна . r)
oleeee А ,к'во ще кажеш b)