Dog.bg Форуми : Проблеми с Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблеми с Аляски маламут Доминантност, възпитание, обучение - въпроси и съвети

#121 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 02 February 2013 - 10:37 AM

Защо ви е да лае? Една от най-хубавите черти на маламута е, че е тих и не лае.
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 February 2013 - 08:10 PM

Ма как вие за сметка на това :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   MJJordan45 Икона

Публикувано: 04 August 2013 - 08:03 PM

Здравейте! И аз от една седмица се сдобих с тримесечен аляски маламут и за сега нямам особени проблеми - дори без проблем го разхождам без повод а той си тичка след мен :3 обаче има един проблем-не желае да остава сам,освен в моята стая , но един път след като го оставих я намерих в доста недобър вид с разпокъсани неща а той се беше излегнал като цар на леглото ми ... Затова бих искал съвет как да го науча да седи сам на терасата без да скимти и вие(поне докато го науча да не ми яде нещата и да не ляга на леглото(когато съм в стаята не го прави и като влезна бързо слиза но като ме няма обикновено се качва на леглото))... Също и ако може да ми кажете как да го науча да сяда и дали трябва да го поущрявам с храна при изпълнена команда?

#124 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2013 - 07:40 AM

Добре дошли :smile: Ако разгледате форума ще намерите информацията, която ви трябва. Има цял раздел Възпитание, обучение, спорт

http://forum.dog.bg/...BE%D1%80%D1%82/

В него можете да прочетете тези две теми:

http://forum.dog.bg/...BE%D0%BC%D0%B0/

http://forum.dog.bg/...83%D1%87%D0%B5/

По-изчерпателно от тях няма на къде.
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Annie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2013 - 08:05 AM

Здравейте. Малко съм притеснена за Тимбър... От няколко дни изгуби апетит. Доста е странно, защото по принцип е изключително лаком и яде всичко. Първо си помислих, че може да се дължи на топлото време, но като цяло при нас е горещо от доста преди това. Ситуацията е следната. Преди около месец повърна след като си изяде гранулките лакомо набързо-набързо и после хвърча из апартамента :( След това като чели му дойде акъла и започна да хапва с по-нормално темпо и така добре до преди 5 дни. Просто една сутрин отказа да закусва. Тогава бяхме на почивка в Смолян и въпреки че вече си тръгвахме ( тоест през цялото време си хапваше) си помислих, че може да е от смяната на климата. Успяхме да го накараме да хапва с какви ли не маймунджолъци, даже се правих че искам да му изям аз гранулките....което пък проработи само за 1 ден. Откакто се прибрахме му добавяме сварена рибка и сосче от нея, извара или консерва и се молим. Закуската е почти обречена кауза, следобяд хапва малко и на вечеря що годе както обикновено, само че пак без апетит. Дори понякога на вечеря не се налага да му добавяме нещо към гранулките, хапва си ги. Притеснявам се, защото е още малък за 2 хранения, а като по-малък при забавяне на някое от храненията, особено сутрешното, повръщаше стомашни сокчета. И сега се случи една от сутрините..
Хубавото е, че си е игрив и подвижен. Малко след като отказа хапването започна да вие и сега последното ми предположение е, че може би го тормозят хормоните. Някой имал ли е подобни проблеми? :dh_188:
Имаме и мъжка австралийска овчарка на село, която никога не се е държала така, въпреки че там има доста женски в съседство. Доколкото знам мъжките се разгонват при наличието на разгонена женска в близост. Ако е било това, не би ли трябвало вече да се е поуспокоил. Прибрахме се преди 4 дена. Въпреки че ако съдим по воевете, които се чуват нощно време навън.. може би и тук има разгонени дами...
Ох, дайте съвет.. нашият лакомник не е от кучетата, които капризничат :(
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   Vitaneli Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 06 August 2013 - 08:40 AM

Ми брат му е същия.Ако не сложа нещо в гранулите няма да ги погледне.Ние само с консервата се справяме.Една лъжица колкото да види,че се слага нещо от хладилника и омита всичко.Вечер почва ма скимти и ми показва,че иска нещо ама не можем да го разберем.Сутрин започва да вие,защото иска да излиза явно.Едва ли е до разгонване това с Тимбър.Не ,че моя не се държи като такъв де,като хване една възглавница я клати по 10 мин.и тогава мирясва.Мисля,че не голям проблем това.И аз се безпокоя,че не яде,ама не е гладен,поне така мисля.
User's Signature

the dog died

#127 Потребителят е офлайн   Annie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2013 - 08:46 AM

Проблемът е, че Тимбо нищо не яде до късен следобед. Независимо с какво подправям храната. Пробвах и само с кашкавал тая сутрин, с кисело мляко .. изобщо само плюе и напуска. А преди малко пак повърна стомашен сок. Притеснявам се, че ще си разстрои коремчето. Още повече, че той изобщо демонстрира, че не иска да яде... даже от моята храна, което пък никога не е било. Дано е временно не знам и аз...
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 August 2013 - 11:30 AM

Може би просто пробвайте да си му давате 2 ядения за деня не е чак толкова малък вече.
Или слагате и ако до 5 мин не е опразнена купата я вдигате.Вечерта същата процедура и така в продължение на няколко дни.Какви са тия молби и подканяници.Правите всичко да му угодите,а след като Ви се изчерпят идеите за овкусяване после какво праим ще се храним в устата ли :smile:
Жегаво е времето,оставете го щом е весел и игрив значи е добре.Нищо няма да му стане ако не хапва както Ви се иска :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Annie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 01:27 PM

ShiBumi_GirL , права си. Май наистина прекаляваме. В крайна сметка и аз имам периоди, в които не ми се яде :) Мерси за съветите.
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 01:06 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 06 August 2013 - 11:30 AM, написа:

Може би просто пробвайте да си му давате 2 ядения за деня не е чак толкова малък вече.
Или слагате и ако до 5 мин не е опразнена купата я вдигате.Вечерта същата процедура и така в продължение на няколко дни.Какви са тия молби и подканяници.Правите всичко да му угодите,а след като Ви се изчерпят идеите за овкусяване после какво праим ще се храним в устата ли :smile:
Жегаво е времето,оставете го щом е весел и игрив значи е добре.Нищо няма да му стане ако не хапва както Ви се иска :ba_025:

+1
В началото и аз така реагирах, когато Арчи не искаше да яде гранулите и мнг се връзвах. Смятам, че те това го усещат и се възползват. Мнг са добри в това отношение. Затова ако не си изяде гранулите, гладува. Все пак му слагам нещо в тях, защото знам какво е да те карат да ядеш, нещо което не искаш....Първо беше кисело мляко, после кренвирш. Научи се да изяжда кренвирша и да плюе гранулите, "случайно" попаднали в устата му. Смятайте за колко хитри същества става дума. После идва и проси от масата. Последно купувам едни като паучове (нещо като мини консерви, но в пликче) и по половинка му смесвам с гранулите. Те са по-ситни от консервата и пак успява да изяде предимно тях, от гранулите мнг малко. Най-голям успех имам, когато ядем риба и му надробим неговата при гранулите :) тогава омита всичко
Последните гранули са за хипер капризни кучета и пак не ги иска. За разнообразие му давам 1 път в седмицата консерва и 1 път готвено.
Обаче най-важният извод е: не му показвай, че ти пука, защото ще си те върти, както си иска и докато се усетиш, ще е късно, какво и да решиш да пробваш :)
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 06:58 PM

Проблема с капризите при ядене се решава автоматически и завинаги ако си вземете второ куче, тогава маламута иска да изяде всичко само за да няма за другото :ab_041:
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#132 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2013 - 09:29 PM

Здравейте,вие с какво си играете с маламутковците,как ги изморявате?Моят Демон много не си пада по топките и фризбитата :ab_041:,та реших да ви питам може някой да сподели нещо хитро :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   modera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 09:17 AM

Здравейте,

от известно време имам проблем с бягането на Гари.

Така... живеем в къща с двор и той е свободно пуснат денонощно. (Някакси не възприемам идеята да го връзвам на синджир). Когато беше на 4-5 месеца се беше научил да разплита оградата и да се провира през дупките, за да навести съседите братя (каракачанки и хъскита). Лошото е, че после не може да си влезе обратно през дупката, а и съответно навън има повече интересни щуротии. Така купихме нова ограда (поцинкована и пластифицирана) на панели, която вече не може да прегризе и я монтирахме до мрежата. И Гари кротна...

До вчера, когато съседа ми се обади на работа, че ми е прибрал "песа" от голямото шосе (бая далеч от нас). И на мен ми призля. Прибирам се и почвам да инспектирам оградата за прегризани участъци и в един момент установих, че нашия се е ПОКАТЕРИЛ по нея и я е прескочил (2метра височина, две огради плюс 2метрови туи!!!)... И днес е вързан. На дъжда под черешата, в калта, сигурно пак се омотал като мумия и сто процента проглушава квартала с вой.

Гледах електронните огради, но нещо не мога да приема, че ще го пердаши ток. Друг вариант е (според мъжа ми) да сложим бодлива тел по ръба на оградата, ама като знам колко му е акъла като види любимите съседи и всичко де що мърда, най-малко ще го намеря с разпорен нос.

Иначе е много добричък, ходим на разходки без повод и изпълнява команди (е, като повечето си събратя и той си прави оглушки от време на време), но няма ли ни вкъщи - вилнее. И без това съм му предоставила целия двор да го копае, след като спечели битката с мен и опустоши десетки рози :)

Някакви идеи и съвети?

PS: Може би мнението ми е по-подходящо за темата "Проблеми с аляски маламут", но за съжаление късно го видях. Ако модераторите преценят, нека да го преместят.

Това мнение е редактирано от modera: 27 September 2013 - 09:34 AM

#134 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 10:08 AM

Пробвайте да му направите ограждение примерно 3м.х3м. или там колкото прецените, в което да стои докато ви няма. Можете да го направите оградено с бетонни основи (за да не прокопава канал под оградата) и от тях евентуално ограда с покрив от мрежа или нещо такова. Абе нещо като клетка да се получи. Така ще сте спокойни, че няма как нещо да му се случи като ви няма, защото навън винаги има недоброжелатели или кофти стечения на обстоятелствата. Имали сте късмет, че си е жив и здрав и си е при вас. Идеята с бодливата тел не е добра, защото той пак ще пробва да прескичи и ще се надере целия.
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   modera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 10:37 AM

Да, слава Богу, че наш познат го е намерил жив и здрав, защото иначе не ми се мисли какво можеше да стане...

И аз си мислех с ограждение, но това си е пак един вид ограничение, дори кучетата в апартаментите имат повече пространство. Но за негова безопасност ще седи вързан засега. Че то и ограждение да се направи (стабилно за него), трябва да е с бая основа, че и с покрив, защото колкото и да не ми се вярва, явно имам маймуна, а не куче :) и като нищо се покатерил и пак прескочил.

Другото, което ми хрумна е евентуално да дам на някой майстор да направи огънати навътре арматурни колове, които да заварим на коловете на оградата и на тях вече да опънем мрежа, която да му пречи да се прехвърли през оградата (не знам доколко ясно го описах). И то стана дявол на магаре ....

Добре поне, че съм до обяд на работа и по-малко ще бъде безнадзорен и "арестуван" :)

#136 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 01:16 PM

Показване на мнениетоves, в 27 September 2013 - 08:08 AM, написа:

Пробвайте да му направите ограждение примерно 3м.х3м. или там колкото прецените, в което да стои докато ви няма. Можете да го направите оградено с бетонни основи (за да не прокопава канал под оградата) и от тях евентуално ограда с покрив от мрежа или нещо такова. Абе нещо като клетка да се получи. Така ще сте спокойни, че няма как нещо да му се случи като ви няма, защото навън винаги има недоброжелатели или кофти стечения на обстоятелствата. Имали сте късмет, че си е жив и здрав и си е при вас. Идеята с бодливата тел не е добра, защото той пак ще пробва да прескичи и ще се надере целия.

Напълно подкрепям мнението на ves - това със синджира може да е временна мярка, но ако няма някой, който постоянно да наблюдава кучето, едно омотаване може да свърши смъртоносно, особено ако кучето не е свикнало да стои вързано - има такъв случай - на наши познати маламута именно така се удуши и го намериха мъртъв.

Показване на мнениетоmodera, в 27 September 2013 - 08:37 AM, написа:

Да, слава Богу, че наш познат го е намерил жив и здрав, защото иначе не ми се мисли какво можеше да стане...

И аз си мислех с ограждение, но това си е пак един вид ограничение, дори кучетата в апартаментите имат повече пространство. Но за негова безопасност ще седи вързан засега. Че то и ограждение да се направи (стабилно за него), трябва да е с бая основа, че и с покрив, защото колкото и да не ми се вярва, явно имам маймуна, а не куче :) и като нищо се покатерил и пак прескочил.

Другото, което ми хрумна е евентуално да дам на някой майстор да направи огънати навътре арматурни колове, които да заварим на коловете на оградата и на тях вече да опънем мрежа, която да му пречи да се прехвърли през оградата (не знам доколко ясно го описах). И то стана дявол на магаре ....

Добре поне, че съм до обяд на работа и по-малко ще бъде безнадзорен и "арестуван" :)

Не може ли да направите заграждението под някой навес, като самата ограда да стига до покрива на навеса?
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#137 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2013 - 01:37 PM

Здравейте, на село имаме такъв съсед с куче-алпинист и съседът успешно се справи с него.
Преди 2 зими това куче примъкна всичките си 7 кученца на около месец през неговата двуметрова ограда, специално вдигната за това куче, което нямаше особен ефект, щото то я катереше без проблем, и след това през нашата, която е 1.50, у нас. Та след това съседът се принуди да гради отново ограда. До колкото знам надолу е около 50-60 см бетон, нагоре според мен около 1.5 неплътна ограда от блокчета, с мрежа на дупките. Бетонни колове, към които над плътната част на оградата са циментирани колове за мрежата с 60 градуса наклон към двора, към тях е прикрепена мрежа около метър. Така кучето и да стигне до горната част на плътната ограда, не може да изкатери единия метър наклонена към двора мрежа. Отделно подсили тази част и пусна лози, за да стане по-плътно и да откаже кучето. За момента мисля, че има ефект, защото баща ми още не се е похвалил, че кучето е избягало.

Та идеята за арматурните пръти е нещо подобно и мисля, че ще свърши работа, стига да не може да направи дупка отдолу.

#138 Потребителят е офлайн   Annie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 04:44 PM

Изглеждаше ми много странно как ще се покатери на оградата, но после видях това хъски и ми стана ясно :ab_041:
http://www.youtube.c...h?v=xm6MbBZehdM
Северняците са ненормални :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   modera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2013 - 10:10 AM

Привет,

Finwe, за съжаление къщата и дворът ни са така позиционирани, че ако правим ограждение за малчугана, трябва да издигнем самостоятелна мини конструкция и няма как да се възползваме от ограда или съществуващ навес. Къщата ни е в средата на двора с лека денивелация и отпред е входния портал, от двете страни са стълби, а отзад е дървен декинг с лятна/зимна градина, продължение на дневната. А оградата ни е ред нисък лигуструм, ред 2метрови туи и зад тях метална мрежа (обект на последните му акробатични заигравки).

Та в тази връзка решихме да направим поредните спешни "укрепвания на оградата" с метални огънати колове.

ElenaA, надявам се и при нас да даде траен ефект това решение. Иначе не може да прокопае дупка под мрежата, защото имаме бетонова основа 80см. под земята и 50 см - над.

Аnnie, клипчето е уникално. Много се чудих как всъщност го е направил, даже съпругът ми спори с мен усърдно, че е крайно невъзможно упражнение за нашия дебеланко, но уви има ясни следи точно от подобно упражнение като това хъски! Уникални са тези северняци, наистина! И ако трябва да си призная честно, изобретателността му още повече ме привързва към него :)

Така, в събота набързо ни направиха огънати арматурни колове, които заварихме на настоящите на нашата ограда и вчера опънахме метална мрежа върху тях. Надявам се повече да нямаме изненади, въпреки че вече си мисля, че каквото и да правим, само го мотивираме да измисли поредната щуротия и да ни докаже, че всъщност няма прегради за него (надявам се да греша).

И в тази връзка вчера сутрин направихме 3 часов интензивен преход по баирите и горите, последван от половинчасово спринтиране и боричкане с един риджбек и порядъчно хапване. Бяхме убедени, че е капнал и ще мирува на двора докато отидем да купим мрежата (не повече от 40 мин.). Прибрахме го в една макси метална клетка, която наше приятелче - 50 кг. черен лабрадор използва и отпрашихме към магазина.

Но... Познайте кой ни посрещна гордо и победоносно като се прибрахме? Не куче, не маймуна, а Дейвид Копърфилд си имаме :) Какво е правил, нямам идея, но е успял да извади металните сглобки и пантите на клетката от едната страна и се е промушил през отвора.

И едни такива гальовни очи, един такъв гузен поглед и в същото време победоносен...

#140 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2013 - 10:12 PM

хахаха, спуках се от смях.....хм вече няма да съжелявам Арчи, че го гледам в апартамент :)
За мен маламутите са уникално умни животни и могат да ти докажат, че невъзможни неща няма :)
Я пуснете снимка с новата ограда :)
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема