Dog.bg Форуми : Проблеми с Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблеми с Аляски маламут Доминантност, възпитание, обучение - въпроси и съвети

#101 Потребителят е офлайн   Markony Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Мухарски риболов

Публикувано: 22 May 2012 - 10:46 PM

Да се похваля,просветна ми!Имах трудна седмица,но въпреки това намирах време за кучо,всеки ден тоалет,сутрешна разходка,спане 3 часа,обедна разходка,пак лежане и вечерен маратон 8-10 км.Отработвахме редом и почти го правим на повод.Без повод пак ,но без дразнещи фактори.1 час гледаме другите кучета как си играят ,без да се бият и май схванахме идеята.Имаме си вече голям мъжки БОК,който понасяме в близост без да го ръмжим.Но да си дойда на думата.Приятелката на сина ми има голямо женско Дого Аржентино.Наложи се да го гледам-пазя за един следобед.Това куче не се спря.Направи толкова бели ,колкото Макс не е направил за 1 месец.Постоянно търчах след него да оправям бакиите,а то измисляше нови.През цялото време Макс дремеше кротко,с което предполагам ми натри носа.Моето куче е Цвете...просто не съм имал база за сравнение :af_089:

#102 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 07:50 PM

Показване на мнениетоMarkony, в 22 May 2012 - 10:46 PM, написа:

Да се похваля,просветна ми!Имах трудна седмица,но въпреки това намирах време за кучо,всеки ден тоалет,сутрешна разходка,спане 3 часа,обедна разходка,пак лежане и вечерен маратон 8-10 км.Отработвахме редом и почти го правим на повод.Без повод пак ,но без дразнещи фактори.1 час гледаме другите кучета как си играят ,без да се бият и май схванахме идеята.Имаме си вече голям мъжки БОК,който понасяме в близост без да го ръмжим.Но да си дойда на думата.Приятелката на сина ми има голямо женско Дого Аржентино.Наложи се да го гледам-пазя за един следобед.Това куче не се спря.Направи толкова бели ,колкото Макс не е направил за 1 месец.Постоянно търчах след него да оправям бакиите,а то измисляше нови.През цялото време Макс дремеше кротко,с което предполагам ми натри носа.Моето куче е Цвете...просто не съм имал база за сравнение :af_089:

Браво на вас! Браво за упоритостта, очевидно бързо се възнаграждава!
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 02:55 PM

Здравейте, ние с Демон до преди 2 седмици имахме голям напредък относно послушанието.Разхождахме се пуснати без проблем,когато му виках той си се връщаше,но....В един момент просто престана да слуша.Като го пусна бяга и то не за друго ами знае къде са котките в парка и отива при тях,гоним се,гоним се накрая се уморява и се връща или дава да го хвана.Карам му се ,наказвам го,стои мирен известно време,след това върви на ред.Приятелят ми също му се кара даже той е по строгия в това отношение.Но този начин не върши работа,командите си ги знае.Не зная къде е проблема и как да се справя с него.Възможно ли е да ревнува и да ми прави на пук?Той че ревнува ревнува но все пак има ли това нещо общо с непослушанието му .ще се радвам на всички ваши отговори.Благодаря предварително. :)
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 03 July 2012 - 07:20 PM

мисля че не е ревноста, а природа. В кръвта им е да гонят котките и най-интересното е, че запомнят мнг добре, къде са те, отколкото някоя команда. Арчи дори на повод помни, къде е видял котка и винаги дърпа натам. В Плевен дори е супер превъзбуден, когато трябва да излиза точно заради тях, защото седят пред блока, макар да изчезват, когато той е там. Като излезе от входа се озърта и облизва.
Не знам има ли рецепта да не го правят, освен да стои вързан и просто да не го водиш при тях. Котките хич не са безобидни и аз на твое място веднага бих го хващала, защото може със замятането на лапите им да одраскат или извадят някое око.
Така че това не е проблем :)

Иначе с другите кучета не създава проблеми като е пуснат? Ако види куче тръгва ли към него или се връща щом го повикаш?

Твоят приятел не бива да бъде авторитет за него. Авторитет трябва да си ти. Защото доколкото знам вие не живеете заедно :) и той не е повече с него от теб. Маламутите избират един да слушат, така са ми казвали, пък и го виждам в действителност и затова трябва да слуша теб или вашите ( някой с когото живее). Затова не позволявай той да се бърка във вашите взаимоотношения, макар да помага :)
По същия начин не позволявам на Боби (а и на всеки друг )да му се кара, когато аз държа повода и изобщо да ми иззема функциите, когато аз "командвам" :). Както казвам "Подронваш ми авторитета" :) Защото така той ме вижда слаба и само това чака!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 08:34 PM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 03 July 2012 - 12:55 PM, написа:

В един момент просто престана да слуша.Като го пусна бяга и то не за друго ами знае къде са котките в парка и отива при тях,гоним се,гоним се накрая се уморява и се връща или дава да го хвана.Карам му се ,наказвам го,стои мирен известно време,след това върви на ред.Приятелят ми също му се кара даже той е по строгия в това отношение.Но този начин не върши работа,командите си ги знае.Не зная къде е проблема и как да се справя с него.Възможно ли е да ревнува и да ми прави на пук?Той че ревнува ревнува но все пак има ли това нещо общо с непослушанието му .ще се радвам на всички ваши отговори.Благодаря предварително. :)

DiDemon_96 - мисля, че нямате проблем с възпитанието :ab_041: - на повечето маламути (и доколкото зная хъскита) е вродено да преследват котки, и всякакви други малки животни, които бягат бързо, издават силни звуци. Просто у него се е задействал на по-късен етап инстинкта, характерен за породата. :smile:

Подкрепям всичко, което Иси е написала :ae_085:
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#106 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 09:22 PM

Нашият също гони котки. Все още обаче не мога да преценя защо. Дали иска да ги нарани или да си играе. Много се озърта за птици. Обожава да ги гони - врабчета, гларуси, гълъби.

#107 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 11:09 AM

Ами при нас главния проблем са котките,а пък там където го разхождам или по точно парка може да отиде до тях от всяко едно място.Другата площадка е заградена ,но има една две дупки ,от които да излиза и естествено и там има котки ...Не зная какво да го правя не може така да ми бяга,с кучетата нямаме проблеми идва когато го извикам ,но тея котки са голяма мъка :ab_041: Знам че са малко опасни,но когато я види не ми дава да го хвана ами изхвърча и другото го знаете ... :)А след това с наказанието ,правилно ли е това което правим или трябва да го променим .
Мерси много на Иси и Финве за отговорите,ще се постараем да бъде така за напред. :)
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 02:42 PM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 04 July 2012 - 09:09 AM, написа:

Ами при нас главния проблем са котките,а пък там където го разхождам или по точно парка може да отиде до тях от всяко едно място.Другата площадка е заградена ,но има една две дупки ,от които да излиза и естествено и там има котки ...Не зная какво да го правя не може така да ми бяга,с кучетата нямаме проблеми идва когато го извикам ,но тея котки са голяма мъка :ab_041: Знам че са малко опасни,но когато я види не ми дава да го хвана ами изхвърча и другото го знаете ... :)А след това с наказанието ,правилно ли е това което правим или трябва да го променим .
Мерси много на Иси и Финве за отговорите,ще се постараем да бъде така за напред. :)

Ако кучето се връща (дори и не веднага) - това е хубаво и не трябва да го наказваш. По-скоро да намериш начин да пресечеш още в зародиш хукването (преследването) на котката - което обаче ми се вижда много трудно. А щом се връща при теб - трябва да покажеш, че одобряваш , не обратното - ако наказваш, когато се е върнал при теб ще стане още по-лошо, защото кучето ще асоциира връщането с неприятно изживяване...

Това мнение е редактирано от Finwe: 04 July 2012 - 02:42 PM

User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:52 PM

Добре,мерси много.Ще ви пиша какво става с нас .:)
Снимки ще пусна по-късно. :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:09 PM

Или научи котките да не бягат :ab_041: Във вкъщи ако Мъри не бяга, няма проблем. Успех!

#111 Потребителят е офлайн   Hammerfall Икона

Публикувано: 19 September 2012 - 10:00 AM

И аз имам един проблем с ръмженето, моят Норт е на 5 месеца, много е послушен(поне за сега :ab_041: ), знае кой командва, но като се разхождаме, понякога почва да скача и да се дърпа във всички посоки, и ръмжи наляво надясно. Като го хвана за врата и му кажа твърдо НЕ, спира, но след малко пак почва и процедурата се прилага няколко пъти. На мен не ми пречи особено, но понякога като има много хора около нас, и всички започват да ме гледат като извънземно. Даже един път някаква жена почна да ми вика как съм тормозел кучето, за това, че го хващам за врата :dry: .
Мисля, че само иска да си играе, но става твърде нетърпелив понякога и веднъж за малко да ме събори от колелото, понеже не внимавах. Вие имали ли сте такъв проблем, и как сте се справяли с него?

П.П. съжалявам ако някой по-нагоре е писал за същото, просто нямам никакво време да прочета всички 6 страници в темата, понеже закъснявам за училище :mg_062:

#112 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 07:31 PM

Показване на мнениетоHammerfall, в 19 September 2012 - 08:00 AM, написа:

И аз имам един проблем с ръмженето, моят Норт е на 5 месеца, много е послушен(поне за сега :ab_041: ), знае кой командва, но като се разхождаме, понякога почва да скача и да се дърпа във всички посоки, и ръмжи наляво надясно. Като го хвана за врата и му кажа твърдо НЕ, спира, но след малко пак почва и процедурата се прилага няколко пъти. На мен не ми пречи особено, но понякога като има много хора около нас, и всички започват да ме гледат като извънземно. Даже един път някаква жена почна да ми вика как съм тормозел кучето, за това, че го хващам за врата :dry: .
Мисля, че само иска да си играе, но става твърде нетърпелив понякога и веднъж за малко да ме събори от колелото, понеже не внимавах. Вие имали ли сте такъв проблем, и как сте се справяли с него?

П.П. съжалявам ако някой по-нагоре е писал за същото, просто нямам никакво време да прочета всички 6 страници в темата, понеже закъснявам за училище :mg_062:

Намерете някое видео на Сизър Милан, в което той обяснява как се разхожда куче. Ползва се нашийник удушвач или по-ефективно е да се сложи обратния край на повода, прекаран като примка през врата, но сложена точно под брадичката и зад ушите, а не по средата на врата, за да може по този начин главата се контролира много лесно. В момента в който кучето спре да върви до вас (опъва се, дърпа и т.н.) дръпвате повода-удушвач нагоре и го коригирате. Не мисля, че при разходките трябва да го хващате за врата. Когато единия ми маламут види непознати кучета също се дърпа и скимти, затова силно дърпам повода нагоре, така докато той не седне и не ме погледне в очите - тогава го награждавам и тръгваме, ако пак се развълнува - повтарям, докато не му стане ясно, че няма да продължим ако се дърпа и не внимава. В началото беше много упорит, дърпах нагоре повода, докато той не изскимти от неприятно чувство (така сложен повода не може да го удуши, но им е много неприятно). Сега е достатъчно само рязко дръпване за секунди и той се успокоява.
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 08:06 PM

Показване на мнениетоHammerfall, в 19 September 2012 - 10:00 AM, написа:

.......На мен не ми пречи особено, но понякога като има много хора около нас, и всички започват да ме гледат като извънземно. .......

А трябва да ти пречи това поведение мнг, защото като стане 40 кила, трудно ще го дърпаш за врата!!!! Хората те гледат като извънземно, не защото дърпаш кучето, а защото такова поведение говори за агресия (поне отстрани си представям куче, което ръмжи, стопанина му се опитва да го осмири, но то се дъра и ръмжи в посоки) от страна на кучето ти и твоята невъзможност да се справиш с нея.

Решението за мен е повод тип душач. Слагаш го и като започне да се дърпа, се души, мнг бързо ще схване, че така не трябва и ще спре да се дърпа и т.н.

И понеже явно си нов във форума, би ли ни дал някаква информация за вас с дивака. От къде е, как го взехте, как се справяте с обучението и т.н
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 04:37 PM

здравейте от насссс ние се обращаме кам вас с молба за съвет
станахме вече на 11 месеца всичко върви добре но се появи малък проблем сменихме си тъпетите вкъщи и вече 3 ден подред нашия пуххх си гризка и си ги сваля докато е сам най странното от всичко е че досега никога нищо не е пипал вкъщи и се чудя какво да правя не мога да разбера осъзнава ли или....
дайте някакъв съвет :)))))

#115 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 08:01 PM

както разбирам не къса тапети във ваше присъствие????
Лошо, защото няма как да му се скарате, а когато се приберете и е изпокъсал всичко и да му се карате, смисъл няма. Защото казват, че вече е забравил и не знае за какво му се карате, че карането върши работа само, ако го хванеш на местропрестъплението :(

Макар че за сигурно ви гледа и знае, че е сгафил. Ние имаме подобен проблем, но с кутии и вестници. И по този повод са ми казвали, че кучетата харесват звука от късане на хартия....
Та какво се опитвам да кажа- според мен трудно ще го отучите, ако изобщо успеете. Ако намажете тапетите с люто и гадно- със сигурност. Аз бих му оставила парчета тапети на земята и да къса тях.. Дано схване, че тези от земята са по-достъпни..... и остави на мира стенните. Но пък ако изпокъса тях, може да реши, че му давате и тези по стената :(

Най-сигурно е да не го пускате сам в стаята с тапети известно време, а останалите да ги прежалите :( или пък сложите някакви прегради, мебели, който да му пречат. Примерно декоративните оградки за двор.....
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2012 - 09:30 AM

Показване на мнениетоdeedeto, в 08 November 2012 - 04:37 PM, написа:

здравейте от насссс ние се обращаме кам вас с молба за съвет
станахме вече на 11 месеца всичко върви добре но се появи малък проблем сменихме си тъпетите вкъщи и вече 3 ден подред нашия пуххх си гризка и си ги сваля докато е сам най странното от всичко е че досега никога нищо не е пипал вкъщи и се чудя какво да правя не мога да разбера осъзнава ли или....
дайте някакъв съвет :)))))

Има специално спрейове, които отблъскват кучето от нещото, което е напръскано с него. Не пробвайте с люто, защото знам, че кучетата нямат същите вкусови рецептори като на хората и най-вероятно нищо няма да усети. Мога да ти покажа аз какъв спрей бях купила преди време, защото Рая хапваше краката на столовете понякога. Определено върши работа, но трябва периодично през 2-3 дни да се пръска. Предполагам, че бързо ще схване, че не трябва да пипа тапетите. Трябва да снимам нашия на коя марка беше, защото наистина имаше ефект от него. Аз имам още доста от него. Ако идвате към Варна мога да ти дам. Само трябва да му видя срока, но надали ще има проблем. Ако решиш да купуваш обърни внимание, че за котки и кучета мисля, че има разлика и освен това има такива за употреба у дома и такива за навън.
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Vitaneli Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 01 February 2013 - 10:05 AM

Здеавейте!
Аз те първа мисля да пиша и да споделям мнения за тази сладурковци.Прочел съм доста теми от секцията за маламута.Аз моя го имам от една седмица и имам две притеснения.Първото е,че хапе за което е нормално.Взел съм му играчки ама нещо не се вЧипитлява.Иска все нещо като ръка,крак,дреха.Та така де играчките не са ни интересни.Някаква идея за нещо друго!?И второто по голямо притеснение е,че не мога да го накарам да лае.Чудя се това дали е проблем.Игрив е закача се бяга наляво,надясно остава сам за дълго,но ни вопъл ни стон.От време на време издава някакви кучешки звуци и това е.Мисля си ,че с нас ни е добре все пак защото върви като шеф на облаците... :md_064:
User's Signature

the dog died

#118 Потребителят е офлайн   Александър Стефанов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs, fishing

Публикувано: 01 February 2013 - 11:44 AM

Показване на мнениетоVitaneli, в 01 February 2013 - 10:05 AM, написа:

Здеавейте!
Аз те първа мисля да пиша и да споделям мнения за тази сладурковци.Прочел съм доста теми от секцията за маламута.Аз моя го имам от една седмица и имам две притеснения.Първото е,че хапе за което е нормално.Взел съм му играчки ама нещо не се вЧипитлява.Иска все нещо като ръка,крак,дреха.Та така де играчките не са ни интересни.Някаква идея за нещо друго!?И второто по голямо притеснение е,че не мога да го накарам да лае.Чудя се това дали е проблем.Игрив е закача се бяга наляво,надясно остава сам за дълго,но ни вопъл ни стон.От време на време издава някакви кучешки звуци и това е.Мисля си ,че с нас ни е добре все пак защото върви като шеф на облаците... :md_064:

Аз не мисля, че е проблем. Предполагам, че все още не го изкарвате навън заради ваксините?
Нашият Ганди по принцип лае много рядко и то най-вече когато е навън, на каишка и вижда, че друго мъжко голямо куче си играе с "неговите" дребосъци или момичета. Т.е. когато е раздразнен само.

Иначе вие порядъчно и е страшно гръмогласен ;] До момента, поради оплакванията на една лабилна съседка, вкъщи идваха на проверка от Столичен инспекторат, Екология (районната община) и полицията ;] За щастие другите съседи са разбрани и нямаме сериозни проблеми. Пък и той вече вие доста рядко, извива по няколко пъти за тези 9 часа докато сме на работа. Обикновено е нещо средно между виене и говорене, едно жаловито "Айде бе, няма ли да се връщате вече."

Ние го взехме, когато беше на 2 месеца и доколкото се сещам първите 2-3 месеца у нас почти не му се чуваше гласа.
User's Signature

...Beauty without Vanity,
Strength without Insolence,
Courage without Ferocity,
And all the Virtues of Man without his Vices...
.

Inscription on the Monument of a Newfoundland Dog by Lord Byron

#119 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2013 - 12:46 PM

Маламутите НЕ лаят - рядко ще ги чуете да лаят като другите кучета. Няма как да го научите на нещо, което природата не му е дала :dry: Някои от тях са доста приказливи, но това тяхното не е лай, а говор. Други вият (от скука, тъга, когато стоят дълго време самички). И още маламутът не става за пазач.
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2013 - 08:53 PM

Може да пробвате да му вземете кокалчета от пресована кожа,ама той е мъничък,така че не знам.Има едни подобни по малки като солетки са :) Не зная дали са много подходящи за такава възраст,аз на моя му давах като беше на 4 5 месеца :) Иначе е нормално да хапе ръцете :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема