gogo73, в 01 March 2012 - 08:15 PM, написа:
gogo73, в 01 March 2012 - 08:15 PM, написа:
Вместо да си губиш времето просто смени породата.
Гледай нещо качествено.
Леки коли много видове ,а ма всеки иска да се качи в мерцедес.
Рецептата ти я дадох,но с твойте където гледаш не става.
...........Жорко,това ,че отглеждам Българско овчарско куче е въпрос на дълг към Родината ни,мислиш ли ,че немога като Теб, да си купя две кучета от чужбина и да се праскам с тях,все едно съм единствения ,това е по-лесният вариант.
повечето породи овчарски кучета преди 20 години са били доста сходни като размер и начин на приложение,но с наместа на Човека ,се видоизмениха до неузнаваемост ,след като всичките ни комшии успяха да регистрират националните си породи,не е въпрос на качествени кучета ,а на качествени любители,ако всеки грамотен кучкар в България го е еня, за националните ни породи ,вместо да си купи нещо на готово ,може би до сега щяхме да имаме световно признати породи във FSI и съседните на нас държави да дават луди пари за да имат частица от това което Ние,сме съхранили и развили,а не обратното..... !!!
........не ме разбирай по-грешно,но ако си наистина голям Патрон,що не вземеш да спонсорираш някой старчески дом,болница или детски дом, с телешки шол от 12лв.кг ,мисля ,че ефетта ще е по голям от колкото да храниш кучетата си,те могат да ядът хрна и за 1лв. и пак да са достойни наши любимци и пазачи на домовете ни......!!!