Furia_S, в 08 March 2012 - 10:13 PM, написа:
marin4eto, в 08 March 2012 - 08:04 PM, написа:
Няма смисъл да се опитвате да вниквате в неясната мисъл на това момче. Всичко опира до показност, фукане, парадиране...Думи нямам за такива индивиди. При него обаче това няма да отмине с възрастта, такъв ще си е винаги. И ми е много смешно това определение - мишки/лъвове, тигри. Когато си взимаш куче, за да се правиш на важен и да напада наляво-надясно, това определено те прави мишка:) Защото когато си сам, без кучето, съм сигурна, че си по-нисък от тревата.
С такива хора човек не може да се разбере. Оставете го да си троши главата и това е. Единственото същество, за което съжалявам е кучето. Не заслужава такъв стопанин.
Вижте, тук не опираме до момъка. Опираме до социален феномен, създаващ понятието "кучета-убийци".
Защо по дяволите тези чудесни животни попадат в ръцете на все комплексари? Погледнете ги нещастните пит-були. Вижте стафордширските териери. Обърнете внимание на бултериери и ротвайлери.
С години тези чудесни породи са попадали в ръцете на тъпи мутри и са спечелили лошата слава на кучета-убийци именно благодарение на автора на тази тема.
Прекрасни породи, чудесни кучета с особеност и специфика според породно поведение са превърнати благодарение на ей такива като детето с мускули буквално в плашило за малките деца.
Как да обясня на обществото ни че ние, кучкари, не искаме да насъскваме кучетата си спрямо случаен минувач? КАК?!
Фурия, точно това имам предвид. Аз и преди споменах, че тези породи се взимат предимно от комплексирани хора, които си нямат и понятие от обучение на куче. Всекидневно съм свидетел на такива ситуации. Кучетата не са виновни, че попадат в ръцете на подобни хора и тъкмо оттам идва и лошата слава на тези породи. Докато не се въведе някакъв контрол, положението ще е такова, за съжаление. Аз ги гледам как се отнасят с кучето си-не дават човек да се приближи и да му се порадва, не позволяват да поиграе с друго куче..тотална липса на социализация. Не могат да ги контролират, а тръгнали да ги правят агресивни.