Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1101 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 April 2012 - 08:17 AM

Показване на мнениетоxael, в 20 April 2012 - 08:08 AM, написа:

И в крайна сметка аз НЕ искам тези кучета, които вече два пъти са се хвърляли срещу мен да бродят свободно по лозенските улици.

А кой иска, аз ли?
И кой трябва да ги прибере и да махне агресивните, аз ли?

#1102 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2012 - 08:25 AM

Показване на мнениетоxael, в 20 April 2012 - 06:08 AM, написа:

Пишат се навсякъде, че кучетата не били агресивни и били душички.
Мен ме напада два пъти глутницата която се върти около Американското посолство. ДВА ПЪТИ. На Коледа ме нападнаха за пръв път! Представяте ли си какво е? 5 кучета ми се зъбят на среща. Аз съм без чанта, без куче, без торби на голяма улица, на която точно в тоя момент обаче нямаше и хора. На 24ти декември, отивам към магазина в празнично настроение и какво? После се тресях 4-5 часа поне! Беше ме страх да изляза два-три дни от тази страна, където ги срещнах Екото си питат ушите, след това разбирам, че още 2-3 познати и съседи са били нападнати, една жена даже са я съборили и са й скъсали якето. Това се развива от декември до средата на февруари. Слава богу само толкова.
А малко дете? Знаете ли какъв шок е това за дете? Ако се спуснат така срещу него, аз знам какво изпитах а съм с много здрава нервна система и трудно се стряскам, а пък едно дете на 7-8 - това ще остави следи в психиката за цял живот.

Никой никъде не пише ,че глутници трябва да има. Посочи къде е написано това, моля.
Щом си обадила на Екото, а те не са дошли на сигнала ти - значи кой е виновен? Кой не бачка?

п.п. На американското посолство няма 4-5 кучета..Има един джони, дето пролайва колкото да отбележи ,че ни е видял и си ляга пак. Всеки божи ден години минавам там с питбула си.Преди час също минах оттам.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1103 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2012 - 08:39 AM

И аз не съм писала, че някой е писал, че глутници трябва да има. Просто отбелязвам, че на уличните кучета с такова поведение, колкото и да ни се иска да намерим виновника - няма да стане, а освен това не е и един. И в крайна сметка кучето ще го отнесе, защото то напада, а не малоумния собственик на някой от неизвестните му дядовци.

Около американското, не при американското. Този при американското направо си се хвърля на Джек, хич не подлайва. Но някои от последните пъти изяде малко бой от куч и се съмнявам, че пак ще се пробва. Като съм сама не ме отразява по никакъв начин.
А глутницата ги засякох веднъж при нас - от другата страна на Черни връх към Европата и веднъж в горичката към Американското на спирката. Мислех, че идват от Н.Вапцаров, но не са от там. Още 2-3 пъти съм ги виждала и през автобуса пак около горичката на спирката на 9тм. Така че предполагам, че са се въртяли в радиуса на американското и идват към Черни връх за да намажат я от боклук, я от работниците на метрото.
Жената, която я бяха свалили е минавала покрай детската площадка зад магазин Европа. Един дядо също там някъде са го изплашили. Аз им се изпречих пък на Драгалевска, но това не са "наши" кучета. При нас улични нямаше освен едни стари, които обаче нямат нищо общо с тази банда, а и са кастрирани поне от десетина години. И даже си мислех, че Екото са ги пуснали при нас, за да запълнят празното, ама не били...
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1104 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2012 - 08:42 AM

А бе докато не се разбере,че всичко идва от страха на хората ... и то паническия страх,който изпитват към животните... ще се кара все по същия начин.И 1 бездомно куче да има на улицата,когато човек реагира неадекватно срещу него... си рискува да бъде охапан. Мен за цял живот само веднъж ме е хапало куче и то.. току що окучило се,защото понечих да махна на едно от бебетата част от шише,в което си беше заклещило главата и майката ме наджвака. Има хора които просто с поведението си спрямо животните ги предизвикват и то не с друго,а защото те самите очакват нещо да им направят.Постоянно примерно в парка някви лелки пък и големи мъже се разминават с мене и има .. Охх лелел ... олеле малееле подскачат... одървят се.. правят всякви маймунджолъци и... ако кучето не е добре социализирано или е недоверчиво по характер... е ясен резултата... да не говорим,че самата тя казва... че нямала чанта... Е браво бе .. замахни им с чантата и после се чуди защо са те нахапали. На един приятел.. една жена му крещя.. че кучето я гледало и я било страх да мине... а то милото вързано... въобще проблема е в хората не в кучетата... обеден съм че 90% от бездомните животни не са агресивни... просто обществото е адски затъпяло и незнае как да подходи към тях. Вие представяте ли си каква масова психоза е.. щом преди няколко дни бяхме на почивка и една жена... от село.. която имат и куче в двора и там е пълно с кучета каза,че я е страх щото по телевизията казвали,че кучетата в София много хапят... а бе... думи нямам просто.....

#1105 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2012 - 08:50 AM

Показване на мнениетоxael, в 20 April 2012 - 06:39 AM, написа:

.
Жената, която я бяха свалили е минавала покрай детската площадка зад магазин Европа. Един дядо също там някъде са го изплашили. Аз им се изпречих пък на Драгалевска, но това не са "наши" кучета. При нас улични нямаше освен едни стари, които обаче нямат нищо общо с тази банда, а и са кастрирани поне от десетина години. И даже си мислех, че Екото са ги пуснали при нас, за да запълнят празното, ама не били...
Ми не са "наши" я. Старите 3 съм ги кастрирала преди 10 години. Двете вече са в по-добрия свят.Третото е кротко дебело бабе, което се крие като диверсант от хора .
Глутницата, за която говориш е скитаща. Появи се незнайно откъде и няма постоянно обиталище. Рядко ги виждам ,но наистина са стряскащи, щото са едри. Минавали са два пъти край мен без да ме отразят. Ако знаеш къде могат да бъдат намерени пиши ми ,за да търсим решение.
User's Signature

#1106 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2012 - 09:23 AM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 20 April 2012 - 08:42 AM, написа:

А бе докато не се разбере,че всичко идва от страха на хората ... и то паническия страх,който изпитват към животните... ще се кара все по същия начин.И 1 бездомно куче да има на улицата,когато човек реагира неадекватно срещу него... си рискува да бъде охапан. Мен за цял живот само веднъж ме е хапало куче и то.. току що окучило се,защото понечих да махна на едно от бебетата част от шише,в което си беше заклещило главата и майката ме наджвака. Има хора които просто с поведението си спрямо животните ги предизвикват и то не с друго,а защото те самите очакват нещо да им направят.Постоянно примерно в парка някви лелки пък и големи мъже се разминават с мене и има .. Охх лелел ... олеле малееле подскачат... одървят се.. правят всякви маймунджолъци и... ако кучето не е добре социализирано или е недоверчиво по характер... е ясен резултата... да не говорим,че самата тя казва... че нямала чанта... Е браво бе .. замахни им с чантата и после се чуди защо са те нахапали. На един приятел.. една жена му крещя.. че кучето я гледало и я било страх да мине... а то милото вързано... въобще проблема е в хората не в кучетата... обеден съм че 90% от бездомните животни не са агресивни... просто обществото е адски затъпяло и незнае как да подходи към тях. Вие представяте ли си каква масова психоза е.. щом преди няколко дни бяхме на почивка и една жена... от село.. която имат и куче в двора и там е пълно с кучета каза,че я е страх щото по телевизията казвали,че кучетата в София много хапят... а бе... думи нямам просто.....

Това цялото писание е класически пример за това, как едни невежи хора противостоят на едни други невежи хора.

За мое огромно съжаление горецитираният автор (а такива като него са хиляди) е на страната на "кучелюбите", към които и аз се причислявам. Противопоставянето на тезите КУЧЕ или ЧОВЕК е грандиозна глупост, която може да доведе единствено до все по-нарастваща ескалация в отношенията между двете спорещи по темата страни.

Никой човек НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗНАЕ КАК ДА ЖИВЕЕ С ГЛУТНИЦИТЕ НАОКОЛО, нито пък е ДЛЪЖЕН ДА РАЗБИРА СЪЩНОСТТА НА ПРОБЛЕМА "ГЛУТНИЦИ". В човешкото общество приоритет винаги ще бъде ЧОВЕКЪТ и всяка заигравка с противното може единствено и само да задълбочава проблемите.

БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА ( А НЕ ХОРАТА) трябва да изчезнат от улиците. И е единствено въпрос на добър PR обществото да научи откъде произлиза проблемът и как може да бъде разрешен по най-безболезнен за всички ни начин
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1107 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2012 - 10:14 AM

Никой нищо не противопоставя.Примерите,които посочих са с домашни животни.Спор няма,че бездомни кучета не трябва да има.Лошото е,че от цялото нещо което написах,ти нищо не си разбрал,а даде оценка че някой нещо противопоставял. Не приятелю и всички бездомни кучета да изчезнат,проблема съвсем няма да се реши...

#1108 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2012 - 01:19 PM

Показване на мнениетоxael, в 20 April 2012 - 08:08 AM, написа:

...............................................
Хората са виновни, да, но и хората, които не са виновни СТРАДАТ, а не тези които трябва да си понесат вината.
....................................................

Ами такова мислене според мен е голям проблем. За мен е правилно да се каже: "хората сме виновни". По-лесно ще се решават проблемите, ако всеки осъзнае собствената си вина и отговорност. А това, че ти не си виновна го обясни на кучетата, които не дай Боже да почнат безсмислено да избиват, погледни ги в очите и им го кажи, на хиляди, хиляди кучета. Те са на улицата заради НАС, сега искаме и да ги избием (и тях не ги интересува, че АЗ не искам) , как се живее с такъв грях? Или кво беше:"Ти съвест имаш ли?; -Не, т.е да, но не я използвам всеки ден."
User's Signature

Качена снимка

#1109 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 April 2012 - 05:09 PM

Хората не сме виновни , ай с... моля ти се . Съвеста ми е чиста като кристал . :af_089:
Нито развъждам , нито имам каквато и да било връзка или вина , гледам си мойто кученце , и стриктно не преча никому.

Кметицата е абс. права , трябва незабавно да се разкарат уличните в концлагери , там който иска да ги храни да ги храни .
В концлагери може да се разделят по полове , и да се спре размножаването , може да се хранят по- добре от колкото от кофите за смет , ще се намали популацията на кърлежите , тенийте , бълхите , и какво ли не .
Концлагерът е английско изобретение , и е единственият метод в криза ,който е по- добър от масовото избиване .
Такъв е животът .

#1110 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 April 2012 - 06:38 PM

Не сме виновни? То все покрай нас минава, хич не ни брига, нали.
Колко човека пуснаха питане/жалба/сигнал, че е крайно време да има регистър? Колко хора попитаха къде са кучешките поляни? Колко хора писаха жалби, когато Екото не дойде по техен сигнал за агресивно куче или за некастрирано?
Колко човека съдиха борсите, че им продават болни, полуумрели (скоро след това съвсем умрели) кучета?
Колко човека направиха нещо, когато съседа им стреля с пушка от балкона по котките?
И още, и още.
Никаква вина нямаме, ма хич. Освен, че сме овце. Не желаем да мислим, не искаме да се понапънем.
И чак когато ни насъскат си събираме малкото злобица, събрана покрай свекървата, и я изливаме в посоката, в която ни наредят.
:zz_020:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1111 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2012 - 07:08 PM

Българинът никога не е виновен ! Някакси нещата винаги се случват около него и независимо от него. Петното на Юпитер сигурно оказва влияние за тия неща в България, но не и живеещият тука.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#1112 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 April 2012 - 07:57 PM

Секи трябва да си гледа работата , а не каквото дивото го зове .
Това което съм учил , работил 20г , го правя перфектно , бързо и ефективно . :af_089:
На ниска цена... :ab_041: , ние строителите променяме ландшафтът , инфраструктурата ,
износваме по 3 чифта обувки годишно .
Имам представа за колко време , ако ще се решава въпросът с уличните , би се решил , и на каква цена .
Каквото и да пишете...
, хората не са толкова глупави , или ако са , могат да видят на око , има ли по улиците кучета , ажеба .... или няма , и лъжат ли ги ?

#1113 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2012 - 08:02 PM

Ма скоро скоро ,секи момент министера, дето сичкотомаравтаса щял да тури зоополиция .Предполага се- подчинена нему. Щото няма на кого да е другиму.
И да , нямало да се променя закона за ся , мааалко по-после щяло да е - след обществен дебат, режисиран да познаем от три пъти от кого . Се едно обществен деБат не е имало когато се прие ЗЗЖ и всиички пищяха от софиянски - трепане/ раждане/ трепане/ раждане. ...
Щели били да променят неработещи текстове от ЗЗЖ. Как пьк разбраха кои са неработещи ,като не ги употребиха ??

http://www.focus-news.net/?id=n1644945
http://www.focus-news.net/?id=n1644965
User's Signature

#1114 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2012 - 09:25 PM

Не, аз все пак искам да знам ще спре ли някой "милосърдните", хранещи край блокове и из градинки? Да уточня - не ми пука с какво хранят - сурово месо, готвено месо, кокали, хляб, зрял боб (двете последни лично ги чистих)? Не знам кой е решил, че това не е проблем. Заповядайте - ще ви демонстрирам обратното. И точно за това обратно вия от сума време. Който е минавал оттук - може да си представи спирката/пазарчето/пространството до Окръжна болница. За разкош има училище. Та тук една леля е решила да емпатства (има още три-четири в околните блокове - за тях друг път) на полянката точно между блок, училище, автомивка - полянка, дето се кръстосват 3 пътеки (пътеки с плочки, регламентирани). Води своето куче (свободен неуправляем радикал) и едно, дето хранела цяла зима, точно тук. Черно, с размер на лабрадор (Не знам дали сте забелязали, но хората се плашат от черни кучета - не коментирам дали е правилно, отбелязвам факт). И тук ръси храна и вода. Резултат - аз си ходя с електрошок, дезодорант, а вече и с тояга. Аз да бях - да ме позамеряте с камъни. Ама вече 3-4 души с кучета се ожалваха + една жена сутринта взе да дава заден от моите хубавци дето са на повод и всяко е под 10 кг. После се разговори - "Не се плаша от вас, а от онова черното - оня ден ме гони до магазина..." Та това черното е въпросното "хранениче". Ту търчи и се радва а на света, ту се хвърля върху някого заради купона. То купон, ама хората се плашат. А това странно безумно създание (лелята, не кучето) дори го насъскваше срещу мен ("Дръж я тая, хапи я, тя е лоша!" - цитат), защото се опитах да обясня, че не е това мястото да се хранят кучета. Емоционално се опитах - признавам. Но някак не ми допада да разтървавам моите с "добрите" храненичета. Чиято "стопанка" отговорно заяви: "Ха! Ми оплачете се! Нека докажат, че аз го храня!"
Ще взема да намеря време и да напиша искане до Кметицата - ГЛОБИ ЗА ХРАНЕЩИТЕ! (Аз и катран с пера бих препоръчала, ама - нейсе - глоба стига!)
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1115 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 April 2012 - 10:07 PM

Показване на мнениетоagalina, в 20 April 2012 - 08:02 PM, написа:

Ма скоро скоро ,секи момент министера, дето сичкотомаравтаса щял да тури зоополиция .Предполага се- подчинена нему. Щото няма на кого да е другиму.
И да , нямало да се променя закона за ся , мааалко по-после щяло да е - след обществен дебат, режисиран да познаем от три пъти от кого . Се едно обществен деБат не е имало когато се прие ЗЗЖ и всиички пищяха от софиянски - трепане/ раждане/ трепане/ раждане. ...
Щели били да променят неработещи текстове от ЗЗЖ. Как пьк разбраха кои са неработещи ,като не ги употребиха ??

http://www.focus-news.net/?id=n1644945
http://www.focus-news.net/?id=n1644965
Аз не разбирам много какво се случи. Може би защото политиката не ми е силната страна...

Дани, скучно ли ти стана или не си чела последните 50тина страници?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1116 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 20 April 2012 - 11:05 PM

Цитат

Аз не разбирам много какво се случи. Може би защото политиката не ми е силната страна...

То кой ли разбира. Единственото, което разбрах със сигурност, е че от променената Наредба 41 ще отпаднат концлагерите (т.е. местата за временно настаняване). За ЗЗЖ - уж на протеста се каза, че няма да бъде променян, без да е минало широко обществено обсъждане. Да, ама чета и гледам, че министъра пак се цепи, че щяло до една седмица да има крути мерки.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1117 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2012 - 07:57 AM

Не, bushka, хич не ми е скучно. Взех да се притеснявам обаче, че идеята за забрана и глоби за хранещите ще остане само добро пожелание. Защото по няколкото дебата, които гледах, въпросът около тях се извъртя не към тези квартални стрини (и чичовци), а към това, че не било опасно суровото месо. С което (за суровото месо) съм на 1000% съгласна. Проблемът е с храненето на неподходящи места по принцип, а не с какво се храни.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1118 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 21 April 2012 - 08:42 AM

В много случаи, след като се поговори нормално с тези лели и стрини, се намира решение. В общия случай се оказва, че те изобщо не са се замислили, че другия вариант (хранене на закътано място, примерно зад блока или в заден двор, ако има такъв) е по-добър и безопасен за кучето.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1119 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2012 - 08:53 AM

Говорих вчера с циганите от едно от местата, на които живеят, показах снимки, казаха, че доста от кучетата са техни. Екоравновесие е ходило при тях по време на акциите и е взимало кучета с уговорката да ги кастрират и върнат. Има взети и кастрирани. Даже едното си и ма и име. Един от тях е съгласен да съдейства.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#1120 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2012 - 09:30 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 21 April 2012 - 06:42 AM, написа:

... другия вариант (хранене на закътано място, примерно зад блока или в заден двор, ако има такъв) е по-добър и безопасен за кучето.

В кварталите най-често няма такова място. "Заден двор" изобщо не съществува. Зад блока е точно толкова оживено, колкото и пред блока. Ако няма улица (рядко), ще е детска площадка; ако не е детска площадка, ще е училище; ако не е училище, ще е детска градина; ще е магазин, ресторантче, кафене... Каквото и да е - оттам минават хора - сами, с колички, с малки едва тапащи деца, с кучета (разходките из кварталите са най-често такива - минаване отнякъде на повод). Минават непрекъснато. Играят по-големи деца. Седят хора, пият си кафето, край тях търчат децата им - не безнадзорни - играят на полянката до кафето. А децата най-често така играят - тичешком. И до магазина така отиват - на бегом. Което се възприема различно от бездомните.
И другаде го бях писала - поведението на бездомната глутница е едно, когато са сами или се реят отделно, съвършено различно, когато край тях е тази/тези, които дават храна. Наблюдавала съм го безброй пъти. В междублоковите пространства НЯМА място за хранене. Това е толкова криворазбрано милосърдие!
Говоря по принцип за кварталите. При нас като екстра, освен изброеното, има пазарче, голяма болница, пункт за вторични суровини. На други места сигурно има други "екстри".
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни