Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1241 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 23 April 2012 - 07:37 PM

desi79

ОООКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка не естествено, първо не е моя работа, и второ в този форум, хехехе Качена снимкаКачена снимка в никакъв случай.

#1242 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2012 - 07:38 PM

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 06:30 PM, написа:

Показване на мнениетоmony6802, в 23 April 2012 - 07:20 PM, написа:

Колко удобно,що не жертвате главния виновник-Миро,вместо Златина?Щото всички знаем,че е той,а не тя,тя ще отиде курбан просто,както набедените от Малинова долина.

Каква Златина бълнуваш. Нали ти написах ,че не е била по това време в БГ. Става въпрос за Николина Давидовска член на управителният съвет на БРФК. Освен развъдчик и прецедател на породен клуб. Ма ти не знаеш за кого пишеш дори. Е*** ти народа.
В неуспешните опити да си напишеш постовете ми променяш цитатите. А бе не сващаш ли?

Показване на мнениетоmil_, в 23 April 2012 - 07:20 PM, написа:

Извинявай, IA---, и аз съм член на УС на породен клуб към БРФК. Не е вярно, че БРФК работи по проблеми с бездомни кучета. Не си мърда пръста.

Иначе ако трябва да коментирам конкретните евтаназии - рано или късно някое НПО трябваше да подпише евтаназия на агресивни кучета и приемам тезата, че това е начинът да се спасят неагресивните. Бих свалила шапка на човека, способен да застане и да го направи, поемайки всички негативи.
Но в случая имаме подмяна. Това е което не мога да приема.

Е, тя пък е член на управителен съвет на самата БРФК.

wind

Видях че точно на това наблягаш, нали това имах в предвид или не сте ме разбрали.

Аз се извинявам дълбоко,отъждестявах развъдника само със Златина.Благодаря ,че ни светна кой и защо.Всъщност защо премълчахте,знаели сте го?Щяхте поне да излезете с чест.Защото знаехме,че предстои курбан...Но криенето предполага интерес,не жертвоготовност. На Матросов на амбразурата щяхме да ръкопляскаме....Хайде стига отврат и пошлост!Развъдчици!Влизам тук,единствено да прочета нещо умно и свястно от Македонска,нямам нужда от псевдомасони.

#1243 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 07:48 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 April 2012 - 06:14 PM, написа:

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 07:06 PM, написа:

Път са присъствали не правителствени организации и поради некоректно отношение ОДБХ се обръща към друга организация която се занимава с кучета.

Некоректно отношение?!
Те бяха поискали някакви документи за кучетата - къде и как са заловени. Или среща с ловеца, който лично ги е заловил. Такива не им бяха предоставени и комисията беше отложена до представянето на документите.
Кое е некоректното?

Не коментирам останалото. Допускам да е имало 3 агресивни кучета.
Но все пак IA---, независимо как може да се извърти законът, смятам ще се съгласиш, че представител на БРФК не е едно и също с представител на неправителствена организация за защита на животните.

+1
Наистина ми се иска и на мен да получа някакъв обоснован отговор, освен всички останали от теорията на ..."знаете ли какво е"...
И?
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#1244 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 April 2012 - 07:53 PM

grigo009, копче не може да се каже.
БРФК със сигурност има в устава и целите си подходящите (макар и голи) фрази, за да отговори на буквата на закона.
Реално ако уважавах тази организация и тя си беше на мястото, нямаше да имам против да се явява арбитър в такава тежка ситуация.
За съжаление, обаче, БРФК не е заявила позиция по нито един социален проблем, свързан с кучетата. Никога, по нито един проблем, по нито едно искане на членовете си.

#1245 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 08:55 PM

Ама как бре Мил, то БРФК-то работело по проблема с бездомните кучета....
Понеже IA--- не иска да обясни как по-точно, сигурно има предвид точно тези конретни действия на БРФК - откликнали са и работят по проблема...
User's Signature

Качена снимка

#1246 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 08:57 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 April 2012 - 06:53 PM, написа:

grigo009, копче не може да се каже.
БРФК със сигурност има в устава и целите си подходящите (макар и голи) фрази, за да отговори на буквата на закона.
Реално ако уважавах тази организация и тя си беше на мястото, нямаше да имам против да се явява арбитър в такава тежка ситуация.
За съжаление, обаче, БРФК не е заявила позиция по нито един социален проблем, свързан с кучетата. Никога, по нито един проблем, по нито едно искане на членовете си.

Точно поради тази причина, същата, лично се надявам, че е време нещо да се промени...За по добро, за по достойно, за по как да кажа...Някак си НОРМАЛНО.
Ако не стане, ако не се получи толкова бързо колкото ни се иска...Няма как , ще чакаме, ще преживеем всичко свързано, произлизащо и т.н...и ще дойде и този момент. :ae_085:

п.п.Въпреки всичко ако е удобно си чакам отговора по евентуално разбрания въпрос, който зададох в по горното ми цитиране?Интересно ми е питам, искам да се образовам и да разбера...Не е чак толкова лошо нали?Поне е някаква стъпка... :smile:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#1247 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 23 April 2012 - 09:03 PM

Хеее, коя съм, че ще ви давам някакви обяснения.
Всеки си има глава на раменете ,да търси инфо.
Аз бях до тук с писанията........
Даже вече се замислям да не се занимавам изобщо с нищо.
Кой храни кое болно, все тая
Няма да ставам за смях и аз, яя

#1248 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 April 2012 - 09:11 PM

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 05:17 PM, написа:

]ОДБХ, така пише в документите
Не пише. Не пише ,че хора в качеството си на членове на киноложки огранизации (може ли и на фелиноложки такива, свинеложки и пр.- ожки) могат да раздават експертиза пред властите по въпроса.
Пише - организации за защита на животните . С такъв предмет на дейност ,не с какъвто и да е работещ с животни като такива.

Много е важно дали БРФК е дал пълномощия на госпожата да го представя като подписва евтаназии ,единствено и само защото е неин член ! Тя ПРЕДСТАВЛЯВА ли БРФК в случая?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1249 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 09:18 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 23 April 2012 - 06:56 PM, написа:

Показване на мнениетоarina, в 23 April 2012 - 05:53 PM, написа:

Ами то аз така мога и на вас да поискам запор на банковите сметки утре - как мислите, дали няма да трябва да доказвам още нещо освен антипатия към Вашата персона? За да съм по-ясна - като се пишат такива неща по форумите не е зле да се попрочете малко теория /пък и съдебна практика/ преди това. Че ми омръзна да чета само голи емоционални изблици тук.

Давайте:-)Но няма как,съдът вярва на доказателства,не на сълзи.Нищо лично.П.П.Попрочетете все пак ГПК.

И какви са Вашите доказателства? Една жена ми каза??? И ми се е случвало да попрочитам ГПК все пак. Как ще докажете правен интерес - с постигане на личното си удовлетворение? . Защото на Вас освен на сълзите Ви, не виждам на какво друго може да повярва. Лесно се пише по форумите, идете да го докажете. То ако ставаше така, всеки ден някой щеше да иска запор на този, който му е антипатичен. Нищо лично и от мен. Въпросът е принципен.

#1250 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 09:34 PM

Показване на мнениетоagalina, в 23 April 2012 - 09:11 PM, написа:

Пише - организации за защита на животните .

Това как ти се струва в предмет на дейност и цели:
Организира и усъвършенства защитата на чистопородните кучета и формирането на правилно отношение към тях

Парадоксално е, че макар и вече пряко въвлечена в решаването на съдбата на бездомните, БРФК все още не е благоволила да ни уведоми каква е официалната й позиция по базови въпроси, като например дребния детайл каква методика за ликвидиране на свръхпопулацията подкрепя.

#1251 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 09:37 PM

Здравейте! Ние от нерегистрирания, формален клуб на котките с иронично вменената карма да обичаме кучетата, бихме искали да попитаме - има или няма надежден и заслужаващ доверие тест за агресивност? Ако има такъв тест - какво общо има мястото, на което е заловено кучето, с преценката за неговата агресивност?
А относно споровете - защо преценката са се прави от тия, а не от ония.... Е, аз зная, че точно в нашия клуб сме най-моралните, но за съжаление не сме най-компетентните по коментираната тема (да тестваме агресивността на едно куче за нас е доста рисково занимание), така че се налага просто да се опрем на утвърдени методологии, ако има такива...
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1252 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 09:42 PM

Показване на мнениетоJL, в 23 April 2012 - 09:37 PM, написа:

какво общо има мястото, на което е заловено кучето, с преценката за неговата агресивност?

Няма общо. Комисията, обаче, би следвало да може да провери документацията преди да пристъпи към оценки. Като например да се увери в датата на залавяне и подобни.

#1253 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 09:46 PM

Т.е., не спорим дали евтаназираните кучета са агресивни, а дали агресивните евтаназирани кучета са от Малинова долина, или от друг район, т.е., дали все още агресивните от Малинова долина са на свобода?!?!?!
User's Signature

#1254 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 09:51 PM

Ми аз не споря за нищо.
Агресивната глутница си е на свобода, какво има да се спори. Кучетата в изолатора са предадени от циганите за кастрация след уверение, че ще им бъда върнати. Доколко циганските кучета са се шматкали свободно из квартала и имало ли е агресивни между тях не знам, но опасната глутница е друга, може и да се е разпръснала.

#1255 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 April 2012 - 09:52 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 April 2012 - 07:34 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 23 April 2012 - 09:11 PM, написа:

Пише - организации за защита на животните .

Това как ти се струва в предмет на дейност и цели:
Организира и усъвършенства защитата на чистопородните кучета и формирането на правилно отношение към тях

Ами то е написано - организира и защитава чистородните в частност .
Свиневъдите също имат свои организации .Тези с канарчетата, с цялото ми уважение - съшо.Те дали могат да разписват евтаназии на кучета?

Пак да питам - дали БРФК е дал пълномощия на госпожата да го представя като подписва евтаназии ,единствено и само защото е неин член ! Тя ПРЕДСТАВЛЯВА ли БРФК в случая?
User's Signature

#1256 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 09:54 PM

Член на УС.
Иначе членове на БРФК са клубовете.
Според написаното от IA--- ОДБХ са се обърнали към БРФК, не към физическо лице.

#1257 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 April 2012 - 10:07 PM

да. Та - дали БРФК е дал пълномощия на госпожата да го представя като подписва евтаназии ,единствено и само защото е член на УС ?

Ако да - с кое точно решение на УС ?
User's Signature

#1258 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 10:09 PM

Мда. Някой си е сложил "главата в торбата", не само като организация, но и лично, поемайки отговорността за неагресивността на цели 19 кучета... Нещо, за което куп организации не са се навили преди това. Утре някое от тези кучета може да прояви агресия, да нападне... Този някой е поел ТАЯ отговорност. За 3 от тях не е могъл да я поеме... На този някой, аз искам да му благодаря лично. Защото, както казах лично аз не съм в състояние да поема такава отговорност. Така че, благодаря. :rc_036:
User's Signature

#1259 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 10:12 PM

Показване на мнениетоagalina, в 23 April 2012 - 08:11 PM, написа:

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 05:17 PM, написа:

]ОДБХ, така пише в документите
Не пише. Не пише ,че хора в качеството си на членове на киноложки огранизации (може ли и на фелиноложки такива, свинеложки и пр.- ожки) могат да раздават експертиза пред властите по въпроса.
Пише - организации за защита на животните . С такъв предмет на дейност ,не с какъвто и да е работещ с животни като такива.

Много е важно дали БРФК е дал пълномощия на госпожата да го представя като подписва евтаназии ,единствено и само защото е неин член ! Тя ПРЕДСТАВЛЯВА ли БРФК в случая?

Евала,велики развъдчици!

#1260 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 10:15 PM

Показване на мнениетоJL, в 23 April 2012 - 10:09 PM, написа:

Мда. Някой си е сложил "главата в торбата", не само като организация, но и лично, поемайки отговорността за неагресивността на цели 19 кучета...

Грешиш.
Поел е само отговорността, че 4 могат да бъдат евтаназирани.
Което пак изисква голяма доза смелост.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема