Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1221 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2012 - 06:42 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 April 2012 - 05:41 PM, написа:

Показване на мнениетоmony6802, в 23 April 2012 - 06:32 PM, написа:

Ами в качеството на НПО,регистрирано по нашето законодателствои с подобен предмет на дейност/животни или поне нещо подобно упоменато/Достатъчно е и като фрагмент да го има.

Е, хубава работа. Животни или нещо подобно ... то пише в закона "защита на животните", че то може да викнат тогава клуба за изучаване на динозаврите или още по-добре - ловната дружинка. Да им ..... на законодателството, с извинение.

Сърди са на тези дето избираме на всеки 4 години,не съм законотворец.Но съм юрист.

#1222 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 06:46 PM

Само не разбрах, като им запорирате сметките, какво лично удовлетворение ще получите /всъщност за налагане обезпечителна мярка като запор се иска обикновено гаранция/? И как при спазена законово процедура ще се докаже със задна дата недобросъвестност.........Нещо много на ангро взе да се пише тук....За наличие на правен интерес как ще пледирате - не Ви познавам, но такива въпроси изникват в моето скромно съзнание.

#1223 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 April 2012 - 06:48 PM

Да бе, това беше просто коментар.
Аз даже не се сърдя на тези, които избираме. Сърдя се на тези, дето ги избират и ми ги натрисат.

#1224 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 06:49 PM

Показване на мнениетоarina, в 23 April 2012 - 05:46 PM, написа:

Само не разбрах, като им запорирате сметките, какво лично удовлетворение ще получите /всъщност за налагане обезпечителна мярка като запор се иска обикновено гаранция/? И как при спазена законово процедура ще се докаже със задна дата недобросъвестност.........Нещо много на ангро взе да се пише тук....За наличие на правен интерес как ще пледирате - не Ви познавам, но такива въпроси изникват в моето скромно съзнание.

Абсолютно лично удоворение,познахте.Имам гаден вкус в устата.Това мога,това ще направя.
Ше пледирам за неимуществени вреди.Като например стрес.Не е отмъщение,възпитаване е.По принцип се занимавам с трудово право.Но дни сънувам очите на отишлите курбан от"Сеславци",заради пари ли нечие его.

#1225 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 06:53 PM

Ами то аз така мога и на вас да поискам запор на банковите сметки утре - как мислите, дали няма да трябва да доказвам още нещо освен антипатия към Вашата персона? За да съм по-ясна - като се пишат такива неща по форумите не е зле да се попрочете малко теория /пък и съдебна практика/ преди това. Че ми омръзна да чета само голи емоционални изблици тук.

#1226 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 06:56 PM

Показване на мнениетоarina, в 23 April 2012 - 05:53 PM, написа:

Ами то аз така мога и на вас да поискам запор на банковите сметки утре - как мислите, дали няма да трябва да доказвам още нещо освен антипатия към Вашата персона? За да съм по-ясна - като се пишат такива неща по форумите не е зле да се попрочете малко теория /пък и съдебна практика/ преди това. Че ми омръзна да чета само голи емоционални изблици тук.

Давайте:-)Но няма как,съдът вярва на доказателства,не на сълзи.Нищо лично.П.П.Попрочетете все пак ГПК.

#1227 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 06:57 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 23 April 2012 - 05:56 PM, написа:

Показване на мнениетоarina, в 23 April 2012 - 05:53 PM, написа:

Давайте:-)Но няма как,съдът вярва на доказателства,не на сълзи.Нищо лично.П.П.Попрочетете все пак ГПК.

Можете,разбира се,но трябва да претендирате вземане,неудовелетовено по възможност.Жокер.Безплатен,

#1228 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 23 April 2012 - 07:06 PM

Мил, аз нерви нямам, просто защото знам фактите и не си затварям очите дори пред неща които не ми изнасят.Качена снимка
Ето пример, Мони6802 ще съди човека дето спаси 19 от останалите кучета.И благодарение на когото предписанието се разглежда отново днес.
Човека който осинови едно от тях.
Който даде 200 лв само за да спре тази глупост, въпреки че освен всичко е и пенсионер по болест.
Който влезе в клетката да доказва, че не са агресивни, и беше нахапана.И въпреки това не ги даде.
Който се изправи пред 5 мъже да се бори за живота на кучетата.
Който стоя 8 часа да следи заедно с д-р Златев, дали се извършва манипулацията хуманно.
Който не спи от тогава.
Егати смеха.
А сега я оплюйте и я изяжте

Не случайно рядко се изкушавам да ви пиша под постовете.Масови фантазииКачена снимка

Мони6802, ти какво същество си . Ако не знаеш Златина беше в чужбина по това време. А и не е член на управителният съвет.И какво сънуваш ,че нещо не се сещам. Ти била ли си там? Благодарение на такива фантазьори и пишещи глупости, никой не гледа серьозно на Любителите на кучетата. Всички нас в частност.С родословни или не, няма значение. Заради простотията си сме виновни за всичко

Така, последно се напъвам нещо да напиша, после страниците са ваши.

Фактите са.
Първият Път са присъствали не правителствени организации и поради некоректно отношение ОДБХ се обръща към друга организация която се занимава с кучета.Сиреч към БРФК с писмо за съдействие. Която да изпълни предписанието от 29,03 с номер 256. Николина Давидовска като член на управителният съвет се налага да присъства.

Предписание на основание чл.179 ал.3 т.4 от закона за ВМД. Дава следното указание.
Заловените кучета да бъдат отведени в приюта и евтаназирани от докторите там, с цел предотвратяване на други инциденти.
Извършен е тест за агресивност, който е предоставен от не формалните организации. Като цяло не приложим, само някой точки по които са оценявани.Биле са 23 , тя е посочила само 4. Иска ли са евтаназират всички, плюс други в клетките. Тя не се е подписала. Има снимки на всяко действие и за всяко куче протокол.

Нямам какво повече да ви кажа.
Винаги сте нападали БРФК и в частност развъдчиците. Докато обаче не осъзнаете, че и тези хора страхно милеят за кучетата , не са ви враговете и не престанете да си затваряте очите пред многото причини за да се стигне до такъв проблем, нещата няма да се променят.
Надявам се, че повечето съфорумци имат здрав разум и е време нещата да потръгнат , но заедно. Не с фантазиите на безработни адвокати.С уважение един към друг ......

#1229 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 07:14 PM

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 07:06 PM, написа:

Път са присъствали не правителствени организации и поради некоректно отношение ОДБХ се обръща към друга организация която се занимава с кучета.

Некоректно отношение?!
Те бяха поискали някакви документи за кучетата - къде и как са заловени. Или среща с ловеца, който лично ги е заловил. Такива не им бяха предоставени и комисията беше отложена до представянето на документите.
Кое е некоректното?

Не коментирам останалото. Допускам да е имало 3 агресивни кучета.
Но все пак IA---, независимо как може да се извърти законът, смятам ще се съгласиш, че представител на БРФК не е едно и също с представител на неправителствена организация за защита на животните.

#1230 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 07:16 PM

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 06:06 PM, написа:

Мил, аз нерви нямам, просто защото знам фактите и не си затварям очите дори пред неща които не ми изнасят.Качена снимка
Ето пример, Мони6802 ще съди човека дето спаси 19 от останалите кучета.И благодарение на когото предписанието се разглежда отново днес.
Човека който осинови едно от тях.
Който даде 200 лв само за да спре тази глупост, въпреки че освен всичко е и пенсионер по болест.
Който влезе в клетката да доказва, че не са агресивни, и беше нахапана.
Който се изправи пред 5 мъже да се бори за живота на кучетата.
Който стоя 8 часа да следи заедно с д-р Златев, дали се извършва манипулацията хуманно.
Който не спи от тогава.
Егати смеха.
А сега я оплюйте и я изяжте

Не случайно рядко се изкушавам да ви пиша под постовете.Масови фантазииКачена снимка

Браво за защитата,но ви убягва цялостната концепция.ще се изкуша да цитирам Мил още веднъж и приключвам и аз.Не искам кучета по улиците,не търпя глутници и не понасям "подхранващите".Само за сведение съм в един квартал с Аксиния та и знам какво става,как например води 4 без повод всеки ден.С най-доброто ми отношение към нея.Проблемът е,че дадохте безсмислен курбан "уж" от добри чувства.демек дайте да спасим двеста и да жертваме две-грешен подход.Просто зашото се готви избиване без смисъл на 1000 по две.
Та затова някой ще плати,ако искате жертвайте главния виновник-Министъра

Мони6802, ти какво същество си . Ако не знаеш Златина беше в чужбина по това време. А и не е член на управителният съвет.И какво сънуваш ,че нещо не се сещам. Ти била ли си там? Благодарение на такива фантазьори и пишещи глупости, никой не гледа серьозно на Любителите на кучетата. Всички нас в частност.С родословни или не, няма значение. Заради простотията си сме виновни за всичко

Така, последно се напъвам нещо да напиша, после страниците са ваши.

Фактите са.
Път са присъствали не правителствени организации и поради некоректно отношение ОДБХ се обръща към друга организация която се занимава с кучета.Сиреч към БРФК с писмо за съдействие. Която да изпълни предписанието от 29,03 с номер 256. Николина Давидовска като член на управителният съвет се налага да присъства.

Предписание на основание чл.179 ал.3 т.4 от закона за ВМД. Дава следното указание.
Заловените кучета да бъдат отведени в приюта и евтаназирани от докторите там, с цел предотвратяване на други инциденти.
Извършен е тест за агресивност, който е предоставен от не формалните организации. Като цяло не приложим, само някой точки по които са оценявани.Биле са 23 , тя е посочила само 4. Иска ли са евтаназират всички, плюс други в клетките. Тя не се е подписала. Има снимки на всяко действие и за всяко куче протокол.

Нямам какво повече да ви кажа.
Винаги сте нападали БРФК и в частност развъдчиците. Докато обаче не осъзнаете, че и тези хора страхно милеят за кучетата , не са ви враговете и не престанете да си затваряте очите пред многото причини за да се стигне до такъв проблем, нещата няма да се променят.
Надявам се, че повечето съфорумци имат здрав разум и е време нещата да се променят, но заедно. С уважение един към друг ......

#1231 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 April 2012 - 07:17 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 April 2012 - 07:14 PM, написа:

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 07:06 PM, написа:

Път са присъствали не правителствени организации и поради некоректно отношение ОДБХ се обръща към друга организация която се занимава с кучета.

Некоректно отношение?!
Те бяха поискали някакви документи за кучетата - къде и как са заловени. Или среща с ловеца, който лично ги е заловил. Такива не им бяха предоставени и комисията беше отложена до представянето на документите.
Кое е некоректното?

Не коментирам останалото. Допускам да е имало 3 агресивни кучета.

ЕЕЕ тук се сърдете на ОДБХ, така пише в документите.Пак казвам БРФК работи по проблема с бездомните ,колкото и да не ви се вярва....

Мони освен всичко останало си срашно не грамотен човек. Престани да ми променяш постовете в цитатите
Да не те съдя азКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1232 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 April 2012 - 07:19 PM

Изпълнението на заповедта е спряно като незаконосъобразно от Административен съд. На какво основание някой ходи и прави евтаназии. От морална гледна точка -ами никога няма да може да спи. Ще я заринат с проклятия, емоции или не- това е положението.
User's Signature

Качена снимка

#1233 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 07:20 PM

Колко удобно,що не жертвате главния виновник-Миро,вместо Златина?Щото всички знаем,че е той,а не тя,тя ще отиде курбан просто,както набедените от Малинова долина.

#1234 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Извинявай, IA---, и аз съм член на УС на породен клуб към БРФК. Не е вярно, че БРФК работи по проблеми с бездомни кучета. Не си мърда пръста.

Иначе ако трябва да коментирам конкретните евтаназии - рано или късно някое НПО трябваше да подпише евтаназия на агресивни кучета и приемам тезата, че това е начинът да се спасят неагресивните, както и да се осигури безопасността на хората. Бих свалила шапка на човека, способен да застане и да го направи, поемайки всички негативи.
Но в случая имаме подмяна. Това е което не мога да приема.

#1235 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 02:46 PM, написа:

Кинология има от енно количество години. Безпородни от както кучето съществува на бял свят.
Породни кучета се купуват и от хора които не са кинолози, прости разплождачи. Не слагай всички под общ знаменател.
Пак казвам,че развъждане и размножаване, са две коренно различни неща.[/size][/size][/font][/color]

Именно на това наблягам - че породни кучета се купуват и от хора, които не са кинолози. Което за мен означава, че кинолозите, които създават породите, допускат техни кучета да се купуват и РАЗВЪЖДАТ от не-кинолози. Оттам тръгва цялата рода на породоподобните - и в зооборсите, и по улиците.

Ако кинологът е отговорен, не би трябвало да допуска подобно нещо. Но уви, не всички са отговорни. И смятам, че кинологията трябва да си оправи тези неща вътре в организацията. Защото отговорността не би трябвало да свършва само с продажбата на кучето и ... после дали това куче ще се заплоди и роди, да не е ничия грижа.

Защото така се завърта цикъла с бездомниците. Зооборсите продават породоподобни (а те се вземат откъде?). Безпородните, т.нар. "улична превъзходна" не се предпочитат особено, иначе щяха да се осиновяват от улиците.

Затова твърдя, че кинолозите ДОПРИНАСЯТ за проблема с бездомните, не, че те са ОСНОВНАТА ПРИЧИНА за съществуването им.

Но самите кинолози трябва да си признаят този факт, а не да се изкарват винаги "невинни". И онези, които са съвестни и отговорни, да намерят механизми да предотвратят нередностите, да ограмотяват, да влияят и да не допускат развъждане с друга цел освен киноложката.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1236 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 07:22 PM

IA,имаш конституционното право да ме съдиш,давай,аз нямам имунитет:-)
П.П.Не съм ти променяла постове,опитах се да цитирам.

#1237 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 07:26 PM

И пак,колкото и да е вече смешно ,освен трагично.Не е виновна Златина,но е на неподходящото място в неподходящото време,ерго тя ще плати.Другият вариант е оставка на правителството,ама не чух някой да иска това.

#1238 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 April 2012 - 07:30 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 23 April 2012 - 07:20 PM, написа:

Колко удобно,що не жертвате главния виновник-Миро,вместо Златина?Щото всички знаем,че е той,а не тя,тя ще отиде курбан просто,както набедените от Малинова долина.

Каква Златина бълнуваш. Нали ти написах ,че не е била по това време в БГ. Става въпрос за Николина Давидовска член на управителният съвет на БРФК. Освен развъдчик и прецедател на породен клуб. Ма ти не знаеш за кого пишеш дори. Е*** ти народа.
В неуспешните опити да си напишеш постовете ми променяш цитатите. А бе не сващаш ли?

Показване на мнениетоmil_, в 23 April 2012 - 07:20 PM, написа:

Извинявай, IA---, и аз съм член на УС на породен клуб към БРФК. Не е вярно, че БРФК работи по проблеми с бездомни кучета. Не си мърда пръста.

Иначе ако трябва да коментирам конкретните евтаназии - рано или късно някое НПО трябваше да подпише евтаназия на агресивни кучета и приемам тезата, че това е начинът да се спасят неагресивните. Бих свалила шапка на човека, способен да застане и да го направи, поемайки всички негативи.
Но в случая имаме подмяна. Това е което не мога да приема.

Е, тя пък е член на управителен съвет на самата БРФК.И не е следавател да разследва дали наистина организациите са се държали коректно.

wind

Видях че точно на това наблягаш, нали това имах в предвид или не сте ме разбрали.

#1239 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 07:34 PM

IA---, бихте ли пояснила или дала пример как БРФК работи по проблемът с бездомните.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#1240 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2012 - 07:36 PM

Показване на мнениетоIA---, в 23 April 2012 - 07:30 PM, написа:

Е, тя пък е член на управителен съвет на самата БРФК.

Разбрах идеята. Докато си променят закона, БРФК ще е организацията, подписваща евтаназии.
Какъв филм! Гениално е просто. Разделяй и владей.
И едните, и другите сме употребени.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема