Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1581 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2012 - 11:39 AM

Съмнявайте се. Виж по-горното мнение и си прави изводите.. В кое се съмнявате и кое е нагласено и в двата случая? Хорта си заминаха, тук се съмнявате че случаите били нагласени.. Горките кучета, значи.. Виждам аз, че все нахапаните са на прицел и излизат виновни. :rc_036:

#1582 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 June 2012 - 11:45 AM

Нали уж да бъдело обективно всичко ! Никой не ти говори за вина или невинност. Говоря, че става като с чудовището в езерото Лох Нес. Никой не го е виждал, обаче всички са чували за него. Според теб, при начина, по който се отразиха протестите за горите, може ли човек да има изобщо вяра на това, което му показват?! Чия е тази гледна точка? Ако теб те устройва да те манипулират, мен не ме устройва и съм против. Ако кучетата са агресивни и няма кой да се справи с тях - да ги открият и да ги евтаназират, ама истинските кучета, а не онези, които могат да хванат полегнали под пейката. Айде стига с този евтин популизъм, става ли? Бойко ни стига на всички !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1583 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 11:51 AM

"Виновни" кучета няма. Няма и как да има, понеже се вадят от приюта, крият се и се пускат жалби.. А тук ако прочетеш добре ще видиш, че защитника по-назад говори и за двата случая. Аз затова и писах в темата, иначе съм ви разбрал, но няма как да замълча и да се съглася с тези глупости. Било нагласено.. Ама голям сте майтап.. Човека умря разкъсан, а тук се съмнявате още.

#1584 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 12:40 PM

Виждам, че цитираш мен. Мога да ти кажа, че излязоха други факти. Казвам нагласен и първия случай, не защото човека не е нахапан, а защото беше по-лесно да се набедят кучетата, който се виждат, а не тези извършили деянието. Но не ми се влиза точно с теб в подробности. Никога не съм била съгласна да има кучета по улиците, но ти няма да разбереш и това.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#1585 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 09:15 PM

А кои са тези извършили деянието? Ти там ли беше? Да не би да знаеш кое куче къде е било по време на инцидента.. :ab_041: Какви са фактите? Щото така както го написа звучи доста зловещо.. :zz_020: Не влизай точно с мен в подробности, ами най-добре спри да измисляш подобни обвинения, защото точно такива мнения настройват нормалните хора. Нямало некролог, това-онова.. Много грозни похвати ползвате защитниците..

#1586 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 09:35 PM

А ти от Варна видя всичко, така ли? Фактите не смятам на заядлив човек като теб да изяснявам. Аз теб за нормален точно не те смятам. Няма как да спра да измислям, защото не ги измислям всъщност нещата. А по повод мненията настройващи нормалните хора, кой всъщност определя кой е нормален и кой не, такива като теб ли? Айде стига:re_037:
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#1587 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 09:54 PM

Това започва адски да прилича на "ерата софиянски" - по похвати - освен всеобхватния обливащ слугински ПР и медийно сугестиране на воля ,нещо започна и да се случва като тогава- все преди важни политически решения закон ли ,програма ли, наредба ли - имаше пик на пострадали хора .
А както знаем , няколко случайности не са случайност . Така ,че народът с право пита кво става и дали е така? То и един известен ганстер никой не го бил виждал в Пирогов ,но той там бил лежал няколко дни и го лекували даже били.

По-важното е ,че дори и да е истина това и то да стане повод за избиване на ВСИЧКИ бездомници или да си спретнат приюти по прословутата Наредба 41 (което е същотo) , то това няма да премахне кучешката агресия като такава и да гарантира ,че трагедии няма да се случват вече или че ще са по-малко..Защото това са палеативни мерки.А причината няма и да се докосне.
Проблемът с кучешката агресия е функция на множество фактори и създаването нa приюти и избиването на бездомните псета няма да го реши . По всичко изглежда ,че тези политици не търсят решение ,а рейтинг. Докато това е така -ще има трагедии .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1588 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 June 2012 - 12:37 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 21 June 2012 - 09:45 AM, написа:

. Говоря, че става като с чудовището в езерото Лох Нес. Никой не го е виждал, обаче всички са чували за него.

А моля,моля видяхме го на радара :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1589 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 07:21 AM

Показване на мнениетоkai_tina, в 21 June 2012 - 09:35 PM, написа:

А ти от Варна видя всичко, така ли? Фактите не смятам на заядлив човек като теб да изяснявам. Аз теб за нормален точно не те смятам. Няма как да спра да измислям, защото не ги измислям всъщност нещата. А по повод мненията настройващи нормалните хора, кой всъщност определя кой е нормален и кой не, такива като теб ли? Айде стига:re_037:

Видях разбира се. Варна да не е на другия край на света.. И не аз твърдя, че случаите са нагласени и не си правя подобни заключения само защото нямало некролог на вратата. Срам и позор.. За какво ме смяташ ти е без значение.. от мненията които пишеш става ясно кой какъв е. :ab_041: Точно ти ли не си измисляш.. Та този тип крайни защитници са готови на всичко за да "спасят"" кучетата, за да могат да ходят свободно из паркове и полянки.. Лъжете се колкото искате в групичката, ама жалко е че не проявяваш поне капчица уважение.. Човека почина, ти си тръгнала да търсиш под вола теле. :zz_020:

И ББ го оставете малко на мира, човека не може навсякъде да огрее..

#1590 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 08:57 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 22 June 2012 - 05:21 AM, написа:

Само това и ми стига.
User's Signature

#1591 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 June 2012 - 09:04 AM

Защо пък решиха,че бездомни кучета са нахапали човека(аз също се съмнявам в истината за втория случай).Напълно е възможно някой да си е извел през нощта домашното куче на разходка в парка,което не е било вързано и след като в разбрал какво е направило,веднага да го е скрил.Най-лесно е да стовариш вината върху бездомните кучета.

#1592 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 12:52 PM

Показване на мнениетоkai_tina, в 22 June 2012 - 07:57 AM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 22 June 2012 - 05:21 AM, написа:

Само това и ми стига.

Какво би трябвало да означава това заключение и най вече какво е посланието?Каква е връзката с темата и въобще извергнатите гласоподаватели, какво трябва да предприемат, че да не горят долу при Рогатия, ако евентуално са си позволили някое своеволие?Моля търся отговори...много ми е важно.
Сега, това , че Valnata съвсем очевАдно се опитва да спекулира и да провокира(което според мен не му прави чест) е ясно.Може да му е скучно нещо, може да иска да си разнообрази ежедневието, всичко може да е...Ама пък нещото, което ме подразва 'лекинко' от известно време е, че доста потребители се възползват от трибуната, която им предоставя този форум и тактично или не толкова, с едно учудващо постоянство се опитват да вменяват(това във всяка една тема и с повод, и без повод) как еди кой си бил еди какъв си и , че който не мисли като тях е едва ли не е някакъв заблуден тъпанар, който , ако не са те да му отворят невиждащите очи...е загубена душа :ud_009: Ами да отворим една тема в която всички така знаещи подходящия избор на управници и т.н, да разяснят на заблудените кой е по по най и коя политическа партия или публична личност няма да търси рейтинг и ще я вълнува единствено разрешението на дадени проблематики?.Моля, кажете бе хора(може и на лични)...наистина ме интересува много и ще съм благодарна до гроб, ако получа конкретен отговор :wub: :flagbg: ...Щото да ме прощавате, но аз за целия си съзнателен живот все гледам или ояли се номенклатурни крадливи прасета, или някакви заблудени, наивни, некомпетентни, новоизлюпени борци за част от баничката или...та нали...
Как не стана ясно, че НАРОДА е този, който движи всичко...Ама докато е на това положение в стил овчо послушание, манталитет, все търсене вина някъде си и в някой си, хитреене на дребно, неспазване на определени правила и норми, следване усърдно на постулати тип...'Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле' и т.н...явно ше избираме по-малкото зло и това, което нещо прави, опитва се или поне има талант да създава такова впечатление :md_064:

п.п.Този коментар е продиктуван единствено защото Не приемам някой(и не визирам въобще само kai_tina...цялостно изразявам мнение) да ми налага, да ме поучава и да ми вменява индиректно(много настойчиво, натрапчиво и дразнещо при това), че видиш ли щото имам някаква позиция и съм преценила да гласувам доверие на нещо...не било правилно...Нека сама да преценя а?Или поне, ако някой има валидна алтернатива и някакви факти, да ми отвори очите на лични благодаря.
С'я нещото, което много ме притесни и обърка е...След като съм гласувала за Борисов и управляващата партия в момента(за по натам не мога да гарантирам, времето и действията ще ме насочат към някакво решение)....Е ли съм съпричастна към проблема с бездомните животни , правя ли се само, пука ли ми въобще и имам ли някакъв шанс или съм обречена? :dh_188:

п.п.2.Моля, ако е възможно да не задълбаваме в сфери дет хич, ама хич според мен не им е мястото в подобен форум.Любовта и загрижеността към животните мисля е достатъчно силен мотив.Хайде да не го цапаме и него...и без това всичко наоколо е... :zz_020:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#1593 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 22 June 2012 - 12:52 PM, написа:

Сега, това , че Valnata съвсем очевАдно се опитва да спекулира и да провокира(което според мен не му прави чест) е ясно.Може да му е скучно нещо, може да иска да си разнообрази ежедневието, всичко може да е...

Не е вярно това. valnata го провокира тоя бисер долу, иначе хич нямаше да пише в темата.. За мен пък не е нормално подобно отношение. :ea_103: А ББ го караме да сади кокичета, да лови глутници, да увеличи раждаемостта и др. и др. :ab_041: Все задачки за един премиер.. :ab_041:

Цитат

За мен лично и двата случая са нагласени
Как бихте си обяснили и на мен също, че няма некролог на професор Тачков на вратата на апартамента или поне на входната врата на блока, в който живее повече от 10 години.

#1594 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 01:16 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 21 June 2012 - 08:15 PM, написа:

А кои са тези извършили деянието? Ти там ли беше? Да не би да знаеш кое куче къде е било по време на инцидента.. :ab_041: Какви са фактите? Щото така както го написа звучи доста зловещо.. :zz_020: Не влизай точно с мен в подробности, ами най-добре спри да измисляш подобни обвинения, защото точно такива мнения настройват нормалните хора. Нямало некролог, това-онова.. Много грозни похвати ползвате защитниците..

Извинявай много, но няма как да не си разбрал от цялата тема и други теми, че точно kai_tina, която имаш в предвид живее точно където е била случката и много вероятно, да не кажа със сигурност знае с точност кои кучета, какво, защо, как и може да и се вярва.Да не говорим, че дори и на неживеещите там по един или друг начин ни стана ясно, че НЕ бяха заловени точните кучета.Всичко беше прах в очите.Няма какво да ти обяснявам.Мисля си наясно с тези важни детайли.
Прочети си пак последното изречение от твоят пост, който съм цитирала и пак ми кажи, че това не е чиста провокация и , че греша. :ae_085:

п.п.Сега видях, че си допълнил....Ами според мен kai_tina по скоро търси някакви отговори, както всички ние, които ни вълнуват живо тези проблеми(а и предвид, че е почти пряк свидетел на чудовищни неща и ситуации...и аз бих питала :ae_085: ), отколкото да обвинява или инсинуира разни неща.Въпрос на прочит и нагласа според мен.Не мога да приема, че някой би си позволил да спекулира с подобна трагедия с лоши помисли и само за идеята.Както и да е...
Лек ден от мен :ae_085:
User's Signature

#1595 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 01:22 PM

Каквото повикало, такова се обадило е лафа.

#1596 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 June 2012 - 03:58 PM

valnata, нещата са много по-простички. Представи си, че около вас живее някой си ... Бобчо,примерно. Средноголям, дебелак, кастриран, някой го храни, контактува с него, а единственото му желание е да спи под пейката. Изведнъж се появява някой и казва "Това куче нападна човек и го изяде. Прибираме го и го приспиваме". Какво ще си помислиш ? Няма ли да изразиш поне малко съмнение, че това е било точно така, както се описва. Не говорим дали е истина или не нахапването. Говорим просто с фактологията на събитията. Съмняваш се, но приемаш, че принципно е възможно. Малко след това установяваш, че просто на една от съседките й пречи този помияр. Той не я лае, не я напада, ама на нея й пречи, защото "в Европата не е така", няма значение, че тя по-далеч от с.Странско, Чирпанско не е ходила. Тя е преценила, че при това напрежение и постоянното ни заливане от екрана на телевизора с всякакви катаклизми - природни, обществени, социални и т.н., пък и след случката с професора, може да си "реши проблема". Питам следното - ако някой те набеди в престъпление, без да си го извършил, но пък има нужда от изкупителна жертва, ще станеш ли тази жертва само защото обществото търси "справедливост"? И не ми казвай, че това са различни неща, защото не са! Повярвай ми, не са! Защо ако може да се манипулира общественото мнение по един такъв проблем като кучетата, да не може да се получава за "по-съществените" неща?! Кой прави истината различна за единия и за другия случай? Само защото "обвиняемите" са кучета ли? Т.е. само защото субектът на обвинението е променен? Демек, всичко зависи от този, който е обвиняем. Значи, ако това е, примерно, майка ти е едно, но ако е циганина от гетото е друго. Значи няма значение каква е истината, има значение кой е обвинен. Това ли искаш ти, конкретно? За себе си знам, че не го искам, защото винаги има вероятност да съм на мястото на кучето. Въпросът е принципен, а не опира до биологичния вид. Това поражда съмненията и няма значение кой какво приема като аргумент за тези съмнения - липса на некролог или тв-репортаж. Очевидно има в какво да се съмняваме като общество.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1597 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 07:13 PM

Съгласен съм, че е възможно да лъжат и да са прибрали кучетата пред някой блок. Даже съм убеден, че е така, понеже системата не работи и търсят лесния начин. Не, не съм съгласен да прибират кучетата, които спят пред блока и никой не закачат. Но се отвращавам от крайни защитници, които не зачитат човешкия живот и си позволяват да говорят по този начин. Човека си замина преди месеци, целият разкъсан, тук някой още се съмнява.. :zz_020: Това ме накара да пиша в темата,. Иначе всичко ми е ясно. И кои кучета са хванали и какво и защо мънка под мустак онзи чичка дето се води началник на екото. :re_037:

Дайте малко уважение към хората и техните близки да имаме. да ценим живота им. Да не се гаврим с това, защото утре и на нашата глава може да дойде.

Кучето си е куче и ако е изяло някой, то няма място на пътя. Това е истината.

#1598 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 07:27 PM

Недей бе човек , не ти ли е някак си съвестно да пишеш подобни изблици...и точно в тази тема?
Заблуждаваш се тотално в твърденията си и според мен оттук натам ще го правиш, защото така трябва и най вече да не пострада егото :dh_188: , а не защото е наложително или информативно, или вярно нещо си:dh_188:
User's Signature

#1599 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 07:36 PM

Тези крайности водят до масовото тровене и настройват хората срещу животните. Няма как да се съглася с подобни хора.. Не зачиташ ли човешкият живот, поставяш ли кучето на първо място, само защото било куче.. изобщо няма смисъл да говорим. :ud_009: Едни кучета преди време убиха дете и точно такива крайни защитници се скъсаха от жалби и мисля още си живуркат кутраците.. детето и майката излязоха виновни. Сега кой?

Ти съмняваш ли се, че случаят с професора е "нагласен"? Мислиш ли го това нещо? И какво според теб трябва да сполети кучетата?

#1600 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 07:51 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 22 June 2012 - 06:36 PM, написа:

Тези крайности водят до масовото тровене и настройват хората срещу животните. Няма как да се съглася с подобни хора.. Не зачиташ ли човешкият живот, поставяш ли кучето на първо място, само защото било куче.. изобщо няма смисъл да говорим. :ud_009: Едни преди време убиха дете и точно такива крайни защитници се скъсаха от жалби и мисля още си живуркат кутраците.. детето и майката излязоха виновни. Сега кой?

Ти съмняваш ли се, че случаят с професора е "нагласен"? Мислиш ли го това нещо? И какво според теб трябва да сполети кучетата?

Ми Не се съгласявай...НЕ е моят семпъл отговор,,,Да не си посмял интернетски и без никаква практика да ми обясняваш, какво, защо, как и дали???Кой не зачита човешкия живот искам да разбера ей сега веднагически?Спри се, щото е много неприятно посланието, което се опитваш да оставиш и провокацията ти започва да е гадна.... :zz_020:
Какъв ти е проблема всъщност се питам в този момент?
Лека вечер, чакат ме по важни дейности от това да си чеша сърбящите пръстчета пред компютъра и без никакъв смисъл, та се надявам да бъда извинена :ae_085:
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни