Глутница кучета разкъса възрастен мъж
Публикувано: 21 June 2012 - 11:39 AM

Публикувано: 21 June 2012 - 11:45 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 21 June 2012 - 11:51 AM
Публикувано: 21 June 2012 - 12:40 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 21 June 2012 - 09:15 PM

Публикувано: 21 June 2012 - 09:35 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Публикувано: 21 June 2012 - 09:54 PM
А както знаем , няколко случайности не са случайност . Така ,че народът с право пита кво става и дали е така? То и един известен ганстер никой не го бил виждал в Пирогов ,но той там бил лежал няколко дни и го лекували даже били.
По-важното е ,че дори и да е истина това и то да стане повод за избиване на ВСИЧКИ бездомници или да си спретнат приюти по прословутата Наредба 41 (което е същотo) , то това няма да премахне кучешката агресия като такава и да гарантира ,че трагедии няма да се случват вече или че ще са по-малко..Защото това са палеативни мерки.А причината няма и да се докосне.
Проблемът с кучешката агресия е функция на множество фактори и създаването нa приюти и избиването на бездомните псета няма да го реши . По всичко изглежда ,че тези политици не търсят решение ,а рейтинг. Докато това е така -ще има трагедии .

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 22 June 2012 - 07:21 AM
kai_tina, в 21 June 2012 - 09:35 PM, написа:

Видях разбира се. Варна да не е на другия край на света.. И не аз твърдя, че случаите са нагласени и не си правя подобни заключения само защото нямало некролог на вратата. Срам и позор.. За какво ме смяташ ти е без значение.. от мненията които пишеш става ясно кой какъв е.

И ББ го оставете малко на мира, човека не може навсякъде да огрее..
Публикувано: 22 June 2012 - 08:57 AM
valnata, в 22 June 2012 - 05:21 AM, написа:
И ББ го оставете малко на мира, човека не може навсякъде да огрее..
Само това и ми стига.

Публикувано: 22 June 2012 - 09:04 AM
Публикувано: 22 June 2012 - 12:52 PM
kai_tina, в 22 June 2012 - 07:57 AM, написа:
Какво би трябвало да означава това заключение и най вече какво е посланието?Каква е връзката с темата и въобще извергнатите гласоподаватели, какво трябва да предприемат, че да не горят долу при Рогатия, ако евентуално са си позволили някое своеволие?Моля търся отговори...много ми е важно.
Сега, това , че Valnata съвсем очевАдно се опитва да спекулира и да провокира(което според мен не му прави чест) е ясно.Може да му е скучно нещо, може да иска да си разнообрази ежедневието, всичко може да е...Ама пък нещото, което ме подразва 'лекинко' от известно време е, че доста потребители се възползват от трибуната, която им предоставя този форум и тактично или не толкова, с едно учудващо постоянство се опитват да вменяват(това във всяка една тема и с повод, и без повод) как еди кой си бил еди какъв си и , че който не мисли като тях е едва ли не е някакъв заблуден тъпанар, който , ако не са те да му отворят невиждащите очи...е загубена душа

Как не стана ясно, че НАРОДА е този, който движи всичко...Ама докато е на това положение в стил овчо послушание, манталитет, все търсене вина някъде си и в някой си, хитреене на дребно, неспазване на определени правила и норми, следване усърдно на постулати тип...'Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле' и т.н...явно ше избираме по-малкото зло и това, което нещо прави, опитва се или поне има талант да създава такова впечатление

п.п.Този коментар е продиктуван единствено защото Не приемам някой(и не визирам въобще само kai_tina...цялостно изразявам мнение) да ми налага, да ме поучава и да ми вменява индиректно(много настойчиво, натрапчиво и дразнещо при това), че видиш ли щото имам някаква позиция и съм преценила да гласувам доверие на нещо...не било правилно...Нека сама да преценя а?Или поне, ако някой има валидна алтернатива и някакви факти, да ми отвори очите на лични благодаря.
С'я нещото, което много ме притесни и обърка е...След като съм гласувала за Борисов и управляващата партия в момента(за по натам не мога да гарантирам, времето и действията ще ме насочат към някакво решение)....Е ли съм съпричастна към проблема с бездомните животни , правя ли се само, пука ли ми въобще и имам ли някакъв шанс или съм обречена?

п.п.2.Моля, ако е възможно да не задълбаваме в сфери дет хич, ама хич според мен не им е мястото в подобен форум.Любовта и загрижеността към животните мисля е достатъчно силен мотив.Хайде да не го цапаме и него...и без това всичко наоколо е...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 22 June 2012 - 01:05 PM
grigo009, в 22 June 2012 - 12:52 PM, написа:
Сега, това , че Valnata съвсем очевАдно се опитва да спекулира и да провокира(което според мен не му прави чест) е ясно.Може да му е скучно нещо, може да иска да си разнообрази ежедневието, всичко може да е...
Не е вярно това. valnata го провокира тоя бисер долу, иначе хич нямаше да пише в темата.. За мен пък не е нормално подобно отношение.

Цитат
Как бихте си обяснили и на мен също, че няма некролог на професор Тачков на вратата на апартамента или поне на входната врата на блока, в който живее повече от 10 години.
Публикувано: 22 June 2012 - 01:16 PM
valnata, в 21 June 2012 - 08:15 PM, написа:

Извинявай много, но няма как да не си разбрал от цялата тема и други теми, че точно kai_tina, която имаш в предвид живее точно където е била случката и много вероятно, да не кажа със сигурност знае с точност кои кучета, какво, защо, как и може да и се вярва.Да не говорим, че дори и на неживеещите там по един или друг начин ни стана ясно, че НЕ бяха заловени точните кучета.Всичко беше прах в очите.Няма какво да ти обяснявам.Мисля си наясно с тези важни детайли.
Прочети си пак последното изречение от твоят пост, който съм цитирала и пак ми кажи, че това не е чиста провокация и , че греша.

п.п.Сега видях, че си допълнил....Ами според мен kai_tina по скоро търси някакви отговори, както всички ние, които ни вълнуват живо тези проблеми(а и предвид, че е почти пряк свидетел на чудовищни неща и ситуации...и аз бих питала

Лек ден от мен

Публикувано: 22 June 2012 - 03:58 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 22 June 2012 - 07:13 PM

Дайте малко уважение към хората и техните близки да имаме. да ценим живота им. Да не се гаврим с това, защото утре и на нашата глава може да дойде.
Кучето си е куче и ако е изяло някой, то няма място на пътя. Това е истината.
Публикувано: 22 June 2012 - 07:27 PM
Заблуждаваш се тотално в твърденията си и според мен оттук натам ще го правиш, защото така трябва и най вече да не пострада егото

Публикувано: 22 June 2012 - 07:36 PM

Ти съмняваш ли се, че случаят с професора е "нагласен"? Мислиш ли го това нещо? И какво според теб трябва да сполети кучетата?
Публикувано: 22 June 2012 - 07:51 PM
valnata, в 22 June 2012 - 06:36 PM, написа:

Ти съмняваш ли се, че случаят с професора е "нагласен"? Мислиш ли го това нещо? И какво според теб трябва да сполети кучетата?
Ми Не се съгласявай...НЕ е моят семпъл отговор,,,Да не си посмял интернетски и без никаква практика да ми обясняваш, какво, защо, как и дали???Кой не зачита човешкия живот искам да разбера ей сега веднагически?Спри се, щото е много неприятно посланието, което се опитваш да оставиш и провокацията ти започва да е гадна....

Какъв ти е проблема всъщност се питам в този момент?
Лека вечер, чакат ме по важни дейности от това да си чеша сърбящите пръстчета пред компютъра и без никакъв смисъл, та се надявам да бъда извинена