Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1601 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2012 - 07:57 PM

Ултиматуми ли поставяме вече? Айде малко по-спокойно.. Върши каквото искаш и си гледай "важните"работи, които споменаваш във всяка тема, без да ми говориш за практики и да ми четеш конско, защото нищо не знаеш. Лесно е отдалече да се правиш на много загрижен, нали така? :ab_041: Всеки си има мнение, а аз не зачитам това на крайните кучезащитници. Уважавам хората и не смятам, че мястото на кучетата е на пътя, както и че случаят е нагласен. Кой го е нагласил този случай? Дай да го обвиним и осъдим.

#1602 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 08:20 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 22 June 2012 - 06:57 PM, написа:

Ултиматуми ли поставяме вече? Айде малко по-спокойно.. Върши каквото искаш и си гледай "важните"работи, които споменаваш във всяка тема, без да ми говориш за практики и да ми четеш конско, защото нищо не знаеш. Лесно е отдалече да се правиш на много загрижен, нали така? :ab_041: Всеки си има мнение, а аз не зачитам това на крайните кучезащитници.

О , с удоволствие ще отговоря на поредната простотия....момента ми е такъв :af_089: Отговарям си, какво да правя...
И да си кажа мнението, че грешиш отново с твърдението , че "отдалече е по лесно да се правиш на загрижен"...Напротив, във всяко едно отношение е по тежко...За мен ще си останеш индивид, който се е пробвал много плоско и по най повърхностния начин да изкаже позициите си.... :wb_052:

п.п.Лека наистина, щото ме гледат озверяло всички гладници и ...... :ud_009: :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#1603 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 08:30 PM

Ахам, по тежко е.. Тежко е да се правиш на загрижен далеч от проблема. Пази си нервите и не обиждай, че ставаш смешна.. :ab_041: Индивид може да казваш на мъжа си(ако изобщо имаш), не и на мен.. оставям те да си 'гледаш" "многото" животни и да "работиш" за намаляване популацията в България.

#1604 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 08:31 PM

Благодаря за позволението :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#1605 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 08:34 PM

Не съм ти позволил нищо. :wb_052:

#1606 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 08:35 PM

Не съм ти позволил нищо. :wb_052: Но ще е найдобре да спреш с опитите да изместиш темата и да адвокатстваш на някои хора. Няма да получиш медал, споко.. :ab_041:

#1607 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 June 2012 - 09:04 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 22 June 2012 - 05:13 PM, написа:

Съгласен съм, че е възможно да лъжат и да са прибрали кучетата пред някой блок. Даже съм убеден, че е така, понеже системата не работи и търсят лесния начин. Не, не съм съгласен да прибират кучетата, които спят пред блока и никой не закачат. Но се отвращавам от крайни защитници, които не зачитат човешкия живот и си позволяват да говорят по този начин. Човека си замина преди месеци, целият разкъсан, тук някой още се съмнява.. :zz_020: Това ме накара да пиша в темата,. Иначе всичко ми е ясно. И кои кучета са хванали и какво и защо мънка под мустак онзи чичка дето се води началник на екото. :re_037:

Дайте малко уважение към хората и техните близки да имаме. да ценим живота им. Да не се гаврим с това, защото утре и на нашата глава може да дойде.

Наистина ли според теб съмняващите се в институциите са непременно неуважителни към Хората и живота им ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1608 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 09:09 PM

Чакай малко. Аз не искам някой да ми адвокатства, не си разбрал правилно както винаги де. Това, че някой се опитва да ти обясни нещо, а ти не можеш да влезеш в същината е отделен въпрос. Далеч съм от идеята, че трябва да има кучета по улиците, а още повече доказано агресивно да е на свобода. Но тук се поражда и друга проблематика - кой и как ще докаже, че именно това е агресивния главатар, както имаше изявления по ТВ. Кой именно след като не живее в района /говоря за конкретния случай/. Мога да кажа за себе си - НЕ СЪМ КРАЕН КУЧЕЗАЩИТНИК, както се опитваш да ме изкараш. Имам и аз семейство, деца, кучета. За разлика от повечето майки се опитвам да обяснявам на децата си /по-скоро на голяма защото в момента само тя може донякъде да разбера/ как и какво трябва да прави в присъствие/отсъствие на даден вид животно. Ти всъщност деца имаш ли? За професора искренно съжалявам, но не смятам да се извинявам.Порови малко назад в темата и ще разбереш какво съм искала да кажа още когато това се случи в моя квартал състоящ се от няколко блока, околовръстно шосе и прилежащите му там преминаващи кучета. Айде лека, че много вече се изнервям в обясненията си към теб :zz_020:
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#1609 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 09:12 PM

Липсата на некролог каква връзка има с институциите? И къде са доказателствата? Мисля, че по-назад написах какво мисля за институциите и с кое не съм съгласен. Вие все най-правилно сте разбрали и все сте много запознати. Не искам нищо да ми обясняваш ти и твои поддръжници.

Уж си далеч от идеята пък имаше акции(да спасим кучетата и др.), уж имаш доказателства, пък всъщност нямаш. лека нощ :re_037: :ab_041:

#1610 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 09:15 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 22 June 2012 - 07:12 PM, написа:

Липсата на некролог каква връзка има с институциите? И къде са доказателствата? Мисля, че по-назад написах какво мисля за институциите и с кое не съм съгласен.

Да изуми ме това, че няма такъв все пак роднините, които живеят са от БГ, а не от Щатите, затова и попитах. Няма практика единствено във вестника да се отрази нещастния случай, нали? Или греша? А доказателствата когато стане публично - лично първо на теб ще ги пратя, обещавам. :ba_025:
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#1611 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 09:21 PM

Ок ще чакам. :ba_025:

#1612 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 22 June 2012 - 09:34 PM

Nema da se razberete .
Спорът се диференцира по полов признак , двата пола имат различни инстинкти , и различно мислене макар и с една цел . Опазване на животът .

Инстинктът на жената е да дава живот , и да го пази винаги на всяка цена , без да мисли .
:md_064:
В случаят жените защитават животът и на кучетата , и търсят +изход за всички .

Мъжете мислим различно - ние искаме да убием убиецът , за нас животът не е така ценен , както собственият , така и чуждият , камо ли пък на агресор , в случаят улична глутница .

#1613 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 June 2012 - 09:52 PM

Разгеле се появи и ти да раздадеш правосъдие спрямо пол.
User's Signature

#1614 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 June 2012 - 12:23 AM

Емиле, присъствието ти в темата е разтоварващо и забавно. Няма лошо .... весело е, поне за мен :)

Valnata, човеко, чудя се дали и ако да, то кога ще разбереш другата "страна"? Сума и страници се изписаха, повториха и се потретиха позициите на тия ... чакай да погледна как им викаш???
Нима не разбра, че тези хора търсят справедливост, а не спасение за кучетата, повод на тази тема???
Не се ли запита защо по нито една медия не се дискутира и задълбава, защо не се разнищва и не се отразява нищо от медиите за втория случай? За професора (мир на праха му, да ме прощава човека, че му дигам кокалите), но за него се дебатираше седмици наред, а за този случай само ни уведомиха по БТВ-то и толкоз. Поне малко не се ли зачуди к`во става в действителност и що не се обсъжда този случай? Или го отразяваш като статистика - още един изяден човек от тия кучета?!
И ти ли вярваш само на това, което ти се представи по телевизията?

Прикачена снимка

П.п. И спри се с тия деца и с тия майки. Толкова често го споменаваш, че ще вземе да стане запазена марка " a la valnata".
Общувам ежедневно с майки с деца и определено те нямат такива страхове, колкото ти - без деца. Стига спекула, ммм?!?

П.п./2. Видях, крайните кучезащитници - тъй им викаш
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1615 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 June 2012 - 12:37 AM

И на мен ми се струва малко измислен този втория случай.За първия толкова шум се вдигна,а за този само се спомена и нищо.Не ми харесва начина по който медиите настройват обикновените хорица.Днеска Петър седнал да си пие ракийката чува по новините,че пак има изяден човек от кучета.Става и отива взема малко отрова или пушката и отива да си го излее.
Но и това смятам за малко неуместно имало-нямало некролог на вратата.Пък ако трябва да седнем да го мислим той човека си е живеел в Щатите.Тук защо да слагат.
Всъщност не искам да го задълбавам,че чак ме побиват тръпки като почна да го мисля.Просто прозвуча наистина малко лошо.При положение,че почина човека да се каже,че е конспирация случая му.
Съгласна съм с Вас,че не са били тези кучета,които си лежат кротко и не закачат хората.
Но сме наясно че и никой не е бил там да каже точно това куче беше,а това е невинно.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1616 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 06:42 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 23 June 2012 - 12:37 AM, написа:

Всъщност не искам да го задълбавам,че чак ме побиват тръпки като почна да го мисля.Просто прозвуча наистина малко лошо.При положение,че почина човека да се каже,че е конспирация случая му.
Съгласна съм с Вас,че не са били тези кучета,които си лежат кротко и не закачат хората.
Но сме наясно че и никой не е бил там да каже точно това куче беше,а това е невинно.

Тъй де. И аз това опитах да кажа, ама излезнах много лош. Хич не прозвуча добре, затова и се "отключи" темата.. Ясно е че кучето "иванчо", което си спи пред блока не е изяло човека. :wb_052:

#1617 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 June 2012 - 05:12 PM

Хубаво ,че е ясно, значи имаме прогрес - поне локален прогрес. :)

Днес гледах по ТВ едно нещо нар. "факторът Кошлуков"- една изумителна История с Наколенки . Та там жената общинарка Радева много се чудеше как така само ,само 4 кучета били убити от Малинова долина. Явно трябвало да се избият всички , за да има .. какво да се постигне с повече избиване така и не се разбра Вероятно като избият повече кучета ,все ще нацелят виновните - добър и съвременен подход за разрешаване на проблем . И жалко ,че никой не попита тези двамцата- наколенков и жената общинарка ,дали когато най-после избият абсолютно всички бездомни кучета няма да има нахапани хора от кучета .
Наколенков развяваше Светлия пример на Щатите ,където - престой няколко дни и трепане. Но не каза каква е статистиката там годишно за фатални инциденти от кучета ,въпреки масовото Масово Трепане.

Енжой : http://tv7.bg/news/9349532.html

.
User's Signature

#1618 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 05:44 PM

:ud_009:
Нямам думи...

#1619 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 23 June 2012 - 06:01 PM

Контрол над бездомните кучета.
(Оригинално заглавие: Stray Dog Control. A Practical Guide to Stray Control Programmes for Dogs
Превод от английски език: Ива Захариева, Ваня Топалска, Ина Генчева, Русана Цветанова, Теодора Тутекова
Сдружение „На ти с природата” http://iwns.org благодари на преводачите за подкрепата им и техния доброволен труд)
Практически наръчник за програми по овладяване на популация от бездомни кучета
Публикуван през 1994 г.
Допълнен през 1999 г.
Тази публикация е осъществена от Световната организация за защита на животните (WSPA – World Society for the Protection of Animals), за да подпомогне правителства, общини и професионални общности в разбирането им по прилагане на съвременни програми за овладяване на популация от бездомни кучета.
Тази публикация е създадена като допълнение към „Насоки в управлението на кучешки популации” (Guidelines for Dog Population Management), съвместно изследване от 1990 година на Световната здравна организация (СЗО) и Световната организация за защита на животните (WSPA).
+++++
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1620 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 11:39 PM

http://sunny5.blog.b...-predsta.969278

• (83 Страници) +