Глутница кучета разкъса възрастен мъж
Публикувано: 22 June 2012 - 07:57 PM

Публикувано: 22 June 2012 - 08:20 PM
valnata, в 22 June 2012 - 06:57 PM, написа:

О , с удоволствие ще отговоря на поредната простотия....момента ми е такъв

И да си кажа мнението, че грешиш отново с твърдението , че "отдалече е по лесно да се правиш на загрижен"...Напротив, във всяко едно отношение е по тежко...За мен ще си останеш индивид, който се е пробвал много плоско и по най повърхностния начин да изкаже позициите си....

п.п.Лека наистина, щото ме гледат озверяло всички гладници и ......

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 22 June 2012 - 08:30 PM

Публикувано: 22 June 2012 - 09:04 PM
valnata, в 22 June 2012 - 05:13 PM, написа:

Дайте малко уважение към хората и техните близки да имаме. да ценим живота им. Да не се гаврим с това, защото утре и на нашата глава може да дойде.
Наистина ли според теб съмняващите се в институциите са непременно неуважителни към Хората и живота им ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 22 June 2012 - 09:09 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 22 June 2012 - 09:12 PM
Уж си далеч от идеята пък имаше акции(да спасим кучетата и др.), уж имаш доказателства, пък всъщност нямаш. лека нощ

Публикувано: 22 June 2012 - 09:15 PM
valnata, в 22 June 2012 - 07:12 PM, написа:
Да изуми ме това, че няма такъв все пак роднините, които живеят са от БГ, а не от Щатите, затова и попитах. Няма практика единствено във вестника да се отрази нещастния случай, нали? Или греша? А доказателствата когато стане публично - лично първо на теб ще ги пратя, обещавам.

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 22 June 2012 - 09:34 PM
Спорът се диференцира по полов признак , двата пола имат различни инстинкти , и различно мислене макар и с една цел . Опазване на животът .
Инстинктът на жената е да дава живот , и да го пази винаги на всяка цена , без да мисли .

В случаят жените защитават животът и на кучетата , и търсят +изход за всички .
Мъжете мислим различно - ние искаме да убием убиецът , за нас животът не е така ценен , както собственият , така и чуждият , камо ли пък на агресор , в случаят улична глутница .
Публикувано: 23 June 2012 - 12:23 AM
Valnata, човеко, чудя се дали и ако да, то кога ще разбереш другата "страна"? Сума и страници се изписаха, повториха и се потретиха позициите на тия ... чакай да погледна как им викаш???
Нима не разбра, че тези хора търсят справедливост, а не спасение за кучетата, повод на тази тема???
Не се ли запита защо по нито една медия не се дискутира и задълбава, защо не се разнищва и не се отразява нищо от медиите за втория случай? За професора (мир на праха му, да ме прощава човека, че му дигам кокалите), но за него се дебатираше седмици наред, а за този случай само ни уведомиха по БТВ-то и толкоз. Поне малко не се ли зачуди к`во става в действителност и що не се обсъжда този случай? Или го отразяваш като статистика - още един изяден човек от тия кучета?!
И ти ли вярваш само на това, което ти се представи по телевизията?

П.п. И спри се с тия деца и с тия майки. Толкова често го споменаваш, че ще вземе да стане запазена марка " a la valnata".
Общувам ежедневно с майки с деца и определено те нямат такива страхове, колкото ти - без деца. Стига спекула, ммм?!?
П.п./2. Видях, крайните кучезащитници - тъй им викаш

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 23 June 2012 - 12:37 AM
Но и това смятам за малко неуместно имало-нямало некролог на вратата.Пък ако трябва да седнем да го мислим той човека си е живеел в Щатите.Тук защо да слагат.
Всъщност не искам да го задълбавам,че чак ме побиват тръпки като почна да го мисля.Просто прозвуча наистина малко лошо.При положение,че почина човека да се каже,че е конспирация случая му.
Съгласна съм с Вас,че не са били тези кучета,които си лежат кротко и не закачат хората.
Но сме наясно че и никой не е бил там да каже точно това куче беше,а това е невинно.
Публикувано: 23 June 2012 - 06:42 AM
ShiBumi_GirL, в 23 June 2012 - 12:37 AM, написа:
Съгласна съм с Вас,че не са били тези кучета,които си лежат кротко и не закачат хората.
Но сме наясно че и никой не е бил там да каже точно това куче беше,а това е невинно.
Тъй де. И аз това опитах да кажа, ама излезнах много лош. Хич не прозвуча добре, затова и се "отключи" темата.. Ясно е че кучето "иванчо", което си спи пред блока не е изяло човека.

Публикувано: 23 June 2012 - 05:12 PM
Днес гледах по ТВ едно нещо нар. "факторът Кошлуков"- една изумителна История с Наколенки . Та там жената общинарка Радева много се чудеше как така само ,само 4 кучета били убити от Малинова долина. Явно трябвало да се избият всички , за да има .. какво да се постигне с повече избиване така и не се разбра Вероятно като избият повече кучета ,все ще нацелят виновните - добър и съвременен подход за разрешаване на проблем . И жалко ,че никой не попита тези двамцата- наколенков и жената общинарка ,дали когато най-после избият абсолютно всички бездомни кучета няма да има нахапани хора от кучета .
Наколенков развяваше Светлия пример на Щатите ,където - престой няколко дни и трепане. Но не каза каква е статистиката там годишно за фатални инциденти от кучета ,въпреки масовото Масово Трепане.
Енжой : http://tv7.bg/news/9349532.html
.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 23 June 2012 - 06:01 PM
(Оригинално заглавие: Stray Dog Control. A Practical Guide to Stray Control Programmes for Dogs
Превод от английски език: Ива Захариева, Ваня Топалска, Ина Генчева, Русана Цветанова, Теодора Тутекова
Сдружение „На ти с природата” http://iwns.org благодари на преводачите за подкрепата им и техния доброволен труд)
Практически наръчник за програми по овладяване на популация от бездомни кучета
Публикуван през 1994 г.
Допълнен през 1999 г.
Тази публикация е осъществена от Световната организация за защита на животните (WSPA – World Society for the Protection of Animals), за да подпомогне правителства, общини и професионални общности в разбирането им по прилагане на съвременни програми за овладяване на популация от бездомни кучета.
Тази публикация е създадена като допълнение към „Насоки в управлението на кучешки популации” (Guidelines for Dog Population Management), съвместно изследване от 1990 година на Световната здравна организация (СЗО) и Световната организация за защита на животните (WSPA).
+++++

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 14 July 2012 - 11:39 PM