Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1561 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2012 - 06:47 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 21 May 2012 - 06:30 PM, написа:

В допълнение на xael
http://www.24chasa.b...ticleId=1385493

Някой пусна глутница в центъра, Фандъкова търси помощ от СДВР
Глутница от 12 кучета се е появила ненадейно в центъра на София през уикенда. Аз живея и работя в този район и от няколко месеца не съм виждала глутници там. Кучетата са добре гледани и охранени, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
Заради странните обстоятелства, при които се е появила глутницата, тя е сигнализирала СДВР и общинската полиция.

По-късно шефът на "Екоравновесие" Манол Нейков уточни пред "24 часа", че кучетата са пуснати в неделя вечерта. "Те са 12. Всичките имат марка за кастрация. Явно са някаква кръстоска с немска овчарка, защото имат белезите на породата. Големи са и добре охранени. Пуснати са умишлено", разказа Нейков.

Три ловни екипа бяха по следите на глутницатацял ден вчера. Сутринта те са били пред бившия царски дворец. Там ловците хванали едно от псетата, а другите се разбягали към градинката до парламента. До ранния следобед вчера 3 от кучетата бяха заловени, а други две уцелени от упойващи стрелички. Според Нейков кучетата или са докарани от друг град, или са отглеждани в двор, или са от нелегален приют. "Екоравновесие" ще се опита да стигне до клиниката, в която са кастрирани, по номерата на марките и ще провери дали са чипирани и осиновявани.

"Това е провокация и опит да се спънат усилията на общината за намаляване на бездомните кучета. Миналия вторник отново в центъра беше пусната друга глутница, а вече имаме няколко случая на животни, които са маркирани, но всъщност се оказа, че не са кастрирани", обясни Нейков.

От началото на май са кастрирани 359 псета, като 176 от тях са върнати на улицата. При акцията в ромските квартали са обработени 99 животни.

Фандъкова отчете, че утре ще е ясно колко ще струва новият приют в Кремиковци, който ще е за 2000 кучета. Той ще се прави на два етапа, а строителството трябва да стартира до края на лятото.

Заради случая с глутницата кметицата определи борбата с уличните кучета като "гоненица" и призова за подкрепата на всички софиянци.

"Колкото и градинки да ремонтираме, ако до 2 г. бездомните кучета не намалеят чувствително, все едно нищо не сме направили", отсече Фандъкова. Тя провери реконструкцията на градинката пред Народната библиотека. Пред нея е оформено слънце от 10 000 цветя, а ремонтът е за 450 000 лв. Освен настилката там има ново осветление, пейки, кошчета и видеонаблюдение.

Тия пак се из****а с тази статия...
Тази глутница кръстосва постоянно между Борисовата и Плиска...12 кучета, от които 4 били кастрирани. Не е от вчера, не е и от неделя, а от дооооста отдавна.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1562 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 07:05 PM

Нямам представа. Cамо цитирам. Според статията всички 12 имат марка, че са кастрирани.

#1563 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 10:14 PM

Показване на мнениетоmil_, в 19 May 2012 - 04:23 PM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 19 May 2012 - 11:03 AM, написа:

Досегашните ми разговори, с който и да било представител на властта, са ме сблъсквали с представата, че те просто трябва да намерят някакъв терен, да му сложат една ограда и да пуснат там х-брой кучета, а после ... каквото сабя покаже ....

Да. Без храна, без вода, без навес, без достъп на граждани, без лечебница. Склад за жив боклук.
Прикачен файл 461312_10150666688916172_525461171_9695887_961631437_o.jpg
Тази снимка на Жени Попова май вече я бях качвала.
Това е много по-жестоко от масово изтребване. Това е извратеност. Но на някои ще им допадне - няма да харчат парички за евтаназин.
Евала, врачанино. Досега все си мислех, че се майтапиш и някакъв гъдел си правиш из тези теми. А то не било това ...

Тази снимка наистина ме впечатли. Моля за допълнителна информация относно фактите, свързани с нея и с мястото, където е направена - кой е този приют?! Бих искала да науча повече подробности и благодаря предварително за информацията.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1564 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 May 2012 - 08:17 AM

Фандъкова призовава гражданите да сигнализират при всяко забелязано "нерегламентирано организирано движение на кучета" :ud_009: Нарушителите ще бъдат залавяни чрез подлагане на глад, жажда, къпане с маркучи ледена вода. Ако не проговорят се осъждат на смърт.
User's Signature

Качена снимка

#1565 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2012 - 09:26 AM

Показване на мнениетоJL, в 21 May 2012 - 10:14 PM, написа:

Моля за допълнителна информация относно фактите, свързани с нея и с мястото, където е направена - кой е този приют?!

Не е приют, а депо, каквито искат да направят.
Снимката е от пост на Жени Попова във Facebook, правена е в Румъния преди десетина години. В съседство е депо за пластмасови бутилки. Не е имало жив човек на мястото.
Линк

#1566 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 06:36 PM

Ще се сменят поколения,Милена,освен ако не са познали маите.Ти си го казала още 2010-не сме дорасли.

#1567 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2012 - 12:29 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 21 May 2012 - 06:30 PM, написа:

"Това е провокация и опит да се спънат усилията на общината за намаляване на бездомните кучета. Миналия вторник отново в центъра беше пусната друга глутница, а вече имаме няколко случая на животни, които са маркирани, но всъщност се оказа, че не са кастрирани", обясни Нейков.

Брей, брей, колко много прилича на действията на самото Еко... Маркиране без кастриране, пускане на произволно място, щото да се краде от бензин... Хмм, кой ли имаше подобни жалби срещу себе си?! :ea_103:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#1568 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 June 2012 - 10:17 PM

Това мисля, че е много подходящо да го постна тук, предвид доскорошното дискутиране как да се справим с бездомните кучета - евтаназия или кастрация, което да води до решение на проблема?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_VLMiQX2BPE#!

http://www.youtube.c...v=_VLMiQX2BPE#!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1569 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 07:27 PM

ужас...

#1570 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2012 - 12:13 AM

Боли ме ,,душата'' , когато виждам всичко това. В случая поста на dmm е точно конкретизиран мисля, че в нашата татковина трябва да има точно такива приюти за бездомните кучета, а и да не се позволява тяхната популация , но за да се постигне този статут , моето скромно мнение е стопаните на домашни кучета да си поемат отговорността . Преди време във фейсбук ми отговориха , че вменявам вина . Защо ли? Аз също съм стопанка на куче порода ротвайлер, което обаче не е взето от развъдник , а ми е подарено и мисля да го кастрирам за да не се получават грешки. Иначе всичко това ще се случва отново и отново , така ще се въртим в един омагьосан кръг безспир. Тъжно е .

#1571 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2012 - 10:20 AM

През последните два месеца в центъра има пускани поне 10-тина групи кучета, които категорично не са от тук. Знам, защото се случва по "моите" градинки. Имаше два случая на нападнати хора при нас в Заимов - точно от пришълците.
Някои кастрирани, някои не - странното е, че са лъскари, добре нахранени животни. Много са зле с колите и пресичанията, изглежда са живели някъде на затворено.
Екото няма никаква далавера да прави това, не се заблуждавайте. Не знам кой си играе на тия тъпи игрички, но си играе с огъня.
User's Signature

Качена снимка

#1572 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 12:17 PM

А в крайна сметка разбра ли се дали изобщо е истина историята за втория нахапан старец? Защото се оказа ,че никой не го е виждал даже в болниците (поне в тази посока текат дискусиите в нет-а). Има ли реална информация или не ?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1573 Потребителят е офлайн   Gven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 03:05 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 June 2012 - 12:17 PM, написа:

А в крайна сметка разбра ли се дали изобщо е истина историята за втория нахапан старец? Защото се оказа ,че никой не го е виждал даже в болниците (поне в тази посока текат дискусиите в нет-а). Има ли реална информация или не ?

Извинявай, много е важно, къде в нет-а текат подобни дискусии, ако можеш да ме насочиш, за да прочета и аз. Предварително благодаря!

#1574 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 03:11 PM

Най-вече на тази страница - My link
и тук My link
ФБ е една голяма клюкарница и човек не може да я взема като отправна точка, но се цитират разни ел.вестници и други източници. Точно затова задавам въпроса дали има някаква реална информация за човека. Преди пускаха снимки, разговори с приятели на професора, а сега нищо. Дават някакво име на финала, но така и нищо друго.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1575 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2012 - 04:10 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 June 2012 - 01:11 PM, написа:

Най-вече на тази страница - My link
и тук My link
ФБ е една голяма клюкарница и човек не може да я взема като отправна точка, но се цитират разни ел.вестници и други източници. Точно затова задавам въпроса дали има някаква реална информация за човека. Преди пускаха снимки, разговори с приятели на професора, а сега нищо. Дават някакво име на финала, но така и нищо друго.

http://sunny5.blog.b..._campaign=blogs

И аз се чудих дали това е вярно?
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#1576 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 04:31 PM

За мен лично и двата случая са нагласени, еле па втория.
Как бихте си обяснили и на мен също, че няма некролог на професор Тачков на вратата на апартамента или поне на входната врата на блока, в който живее повече от 10 години.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#1577 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 05:18 PM

Това може да се провери в Пирогов, но трябва журналист или не зная на кого друг биха дали инфо. Много е удобно като новина и никой не се замисля. Ако пък е лъжа е толкова чудовищно, че не виждам кой би могъл да изнесе истината. Тук стават замесени много институции.Защо хиените-жрналисти досега не дадоха и не намериха нито роднини, нито нищо. Един факт не дадоха за този човек.
User's Signature

Качена снимка

#1578 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 10:02 AM

И аз понякога се чудя коя част е истина и коя не е.
За втория човек казаха , че най-нахапанa е била петата му. Имал нужда от пластична хирургия и т.н. Не става въпрос за кръвозагуба. После казаха , че имал много други болести. Не стана ясно дали е починал от загуба на кръв, или от болестите си. ( Както при земетресението: имаше един загинал. Но всъщност човекът бил починал от сърце , а не от затрупване при разрушения, свличане на земни маси и т.н. )

Искам да кажа , че ухапване е едно, a да те разкъсат до смърт е съвсем друго.
Eто днес: Кучета разкъсаха ръката на жена в Свиленград Защото е от Блиц , естествено
http://www.blitz.bg/.../article/143589
После става ясно че най-страшното куче захапало гумата на колелото и . А жената паднала на лявата си страна. И пироните са в лявата и ръка.
В "24 часа" заглавието е друго
Колоездачка чупи ръка, нападната от кучета
http://www.24chasa.b...ticleId=1430415

@ kai_tina
Cемейството на професора е от Америка . Tам не слагат некролози на вратите. Публикуват ги във вестника

#1579 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 10:58 AM

Показване на мнениетоkai_tina, в 20 June 2012 - 04:31 PM, написа:

За мен лично и двата случая са нагласени
Как бихте си обяснили и на мен също, че няма некролог на професор Тачков на вратата на апартамента или поне на входната врата на блока, в който живее повече от 10 години.

не думай.. Нагласени били.. :zz_020:

#1580 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 11:35 AM

valnata нямаме ли основание да се съмняваме според теб ? Не говоря за първия случай с професора. Там нещата бяха ясни. Или според теб втория човек не заслужава чак такова място в новините, защото не се е върал от Америка и не е професор?! Горкият е бил само склеротик, представяш ли си?! Нищо интересно! Как пък веднъж не дадоха нищо конкретно за него!
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни