Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2012 - 09:32 PM

http://novinar.bg/ne...iia-ot-kucheta- _Mzg4MzsyMw==.html "Защо се случва така, след като законът, по който се работи, е един и същи за годините, които цитирате? И защо този проблем от близо двайсетина години няма никакво движение?

- Няма движение, защото се прилагат все половинчати мерки на парче, които не дадоха никакъв резултат. Преди този период пък всяка седмица се убиваха по 400-500 кучета и както виждате, в дългосрочен план и това не помогна. Ако беше ефективно, може би днес нямаше да разговаряме с вас. Добре, че беше поискано становище от Световната здравна организация и тук, на място, преди години беше изпратен експерт – д-р Вагнер и негов екип. Тогава те дадоха препоръката, че единственият ефективен метод, който може да даде резултати, но не за 1-2 години, е животните да се кастрират и връщат на място. Става въпрос за кучетата, които са социализирани, не създават проблеми, не са агресивни.
Има ли контрол върху домашните животни?

- Съжалявам, че толкова често споменавам д-р Найденов, но той показа, че когато се работи, има резултати. По негово време направихме кампания за безплатна кастрация на дворните кучета. Оттам всъщност идва големият поток безпризорни животни. Даже да вържеш с 10 вериги една разгонена женска, то мъжките усещат миризмата й от 7 километра и ще направят всичко възможно да я оплодят. Тя ще ражда два пъти в годината между 6-15 кученца, които после ще ви ги тропосат пред вашия блок, вход. Това е липса на контрол. От 2007 година имаме закон, който повелява да се сложат чипове на всички кучета в държавата. Все още обаче това на практика не е направено. И затова ние настояваме този ресор да се поеме от други хора, а не от Бояджийска и „Екоравновесие”, които очевидно не се справят.

- Кажете според вас как този проблем с бездомните кучета може да бъде решен в най-кратки срокове?

- Г-жа Фандъкова правилно пое контрола в свои ръце, сега трябва да си назначи подходящите хора, които заедно с нас, доброволците, да дърпаме колата напред, образно казано. Няма какво да давам рецепти, просто трябва да се работи."
User's Signature

Помощ за животните

#342 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 April 2012 - 09:37 PM

Найденов: Уличните кучета не падат от небето, проблемът е в контрола

Кучетата не падат от небето и проблемът е в контрола на бездомните животни. Това коментира по повод зачестилите инциденти с нахапани хора министърът на земеделието и храните и бивш директор на „Екоравновесие" Мирослав Найденов. „Кметът Йорданка Фандъкова няма да се справи сама с бездомните кучета, ако в случая не й помогнем", смята Найденов.

Проблемите с бездомните кучета в София ще бъдат тема на разговор на извънредна кръгла маса с участието на министър Найденов, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, представители на Сдружението на общините и на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия.

Убийството на 10 или 20 кучета няма да реши проблема с бездомните животни, каза министър Найденов. Той не смята и че увеличаването на екипите на общинското предприятие „Екоравновесие" е решение на проблема. По думите му проблемът е свързан с контрола и трябва да се излезе от контекста, че става въпрос само за Столична община, защото подобен въпрос стои и в други населени места в страната. Министърът се ангажира да направи възможното да се увеличи ресурсът, с който от агенцията по храните също могат да осъществяват контрол.

„Но при всички случаи тези кучета не падат от небето. Те се изхвърлят първо от недобросъвестни стопани, второ – от недобросъвестни предприемачи", каза Найденов и посочи, че няма строителна площадка в столицата, където да не са вързани поне няколко кучета да пазят и когато приключи строителството на даден обект, те отиват на улицата.

Според Найденов неправителствените организации също трябва да помогнат в решаването на този проблем.
линк

Мирослав Найденов се обяви против безпричинната евтаназия на кучета

Министърът на земеделието Мирослав Найденов, който е и бивш шеф на софийското предприятие "Екоравновесие", се обяви против безпричинната евтаназия на кучета и поиска дискусия за постигане на консенсус по наредбата за приютите за бездомни кучета.

Няма консенсус относно наредбата за приютите на бездомни кучета, затова искам да се организира дискусия, на която да се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова, ще бъдат поканени също сдружението на общините, представители на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия, заяви Найденов, цитиран от БГНЕС.

В края на миналата седмица след поредния инцидент с нападнат от кучета гражданин столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от Найденов спешни промени в нормативните актове, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

"Това се прави не заради този инцидент, а защото фактът е, че след като се увеличава популацията, значи нещо не работи както трябва", заяви по повод проблема с бездомните кучета министър Найденов. "Проблемът първо е свързан с контрол и е подобен в доста населени места в страната. Общинските власти в контролната си дейност се нуждаят от по-голям ресурс, за да се справят с проблема, и затова ще направя всичко възможно Българската агенция по безопасност на храните да увеличи ресурса, с който те също могат да осъществяват контрол", допълни още той.

Според Найденов въпросът няма да се реши с умъртвяването на десетина кучета. Проблемът е сериозен и действията ни трябва да са по-глобални. "Аз като ветеринар съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа че манипулацията е много неприятна", заяви още министърът.
линк

#343 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 09:39 PM

Столичани настояват за глоби за изхвърлени кучета

Проблемът не е в животните, а в хората. Всички, които притежават кучета трябва да бъдат много жестоко глобявани, ако ги изхвърлят навън. Това е мнението на столичани, показа кратко проучване на БГНЕС.

По-голяма част от жителите на столица не одобряват убиването на кучета. "Животните са си животни, те не разсъждават като нас". Така смята мнозинството от жителите на София, според които проблемът не е в животните, а в хората, които ги изхвърлят навън. Всеки, който изхвърли домашния си любимец, трябва да понесе последствията и да бъде наказан с тежки глоби.

"Кучетата не идват от Космоса. Те са били изхвърлени от някого", смята млада жена, която дори не е софиянка, а е родом от Созопол. Идвайки в "Големия град" първото нещо, което я учудило били многото бездомни кучета по улиците. Според нея убиването и нехраненето на кучета не е решение на проблема. "Г-жа Фандъкова много греши да дава точно такова решение на проблема", категорично е момичето.

Според други пък някой има интерес да вземе парите, пък да не си свърши работата. Но в крайна сметка никой не се нагърби със задачата да посъветва кметицата как да направи София град без освирепели и ровещи по кофите бивши "домашни любимци". Всички обаче са единодушни, че те трябва да се кастрират или приберат в приют, но не бива да се умъртвяват. В противен случай България заприличва на страна от третия свят и опитвайки се да бъдем цивилизована нация, все повече се отклоняваме от цивилизования начин на живот. /БГНЕС
линк

#344 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 09:52 PM

Eто ви и още нещо от интервюто на Министър Найденов.Може би да и той е допускал грешки.И не всичко в ветода му на работа сме одобрявали-н в това е абсолютно прав...Цит."
Министърът на земеделието Мирослав Найденов, който е и бивш шеф на софийското предприятие "Екоравновесие", се обяви против безпричинната евтаназия на кучета и поиска дискусия за постигане на консенсус по наредбата за приютите за бездомни кучета.

Няма консенсус относно наредбата за приютите на бездомни кучета, затова искам да се организира дискусия, на която да се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова, ще бъдат поканени също сдружението на общините, представители на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия, заяви Найденов, цитиран от БГНЕС.

В края на миналата седмица след поредния инцидент с нападнат от кучета гражданин столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от Найденов спешни промени в нормативните актове, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

"Това се прави не заради този инцидент, а защото фактът е, че след като се увеличава популацията, значи нещо не работи както трябва", заяви по повод проблема с бездомните кучета министър Найденов. Според Найденов въпросът няма да се реши с умъртвяването на десетина кучета. Проблемът е сериозен и действията ни трябва да са по-глобални. "Аз като ветеринар съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа че манипулацията е много неприятна", заяви още министърът." Край на цитата. Дано всички ,които до тук не са разбрали,сега да разберат,в което лично аз силно се съмнявам.Аз мисля че когато в сърцето ти има любов за едно животно,има и за другите на улицата.Ако не обичаш тези на улицата,и не проявяваш милост и състрадание към тях,значи въобще в сърцето ти няма такова чувство, като любов.
И не ми твърдете обратното,че видите ли, обичате вашите кучета в къщи,а тези на улицата/за които пак безотговорните хора са виновни, че са изхвърлили,и не по своя воля са бездомни/-тях могат да ги избият.И ако наистина се смятаме за демократична и правова държава,до избиване не трябва да се стига.Останалото е демагогия.
User's Signature

Помощ за животните

#345 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 09:54 PM

Показване на мнениетоmil_, в 03 April 2012 - 09:37 PM, написа:

Найденов: Уличните кучета не падат от небето, проблемът е в контрола

Кучетата не падат от небето и проблемът е в контрола на бездомните животни. Това коментира по повод зачестилите инциденти с нахапани хора министърът на земеделието и храните и бивш директор на „Екоравновесие" Мирослав Найденов. „Кметът Йорданка Фандъкова няма да се справи сама с бездомните кучета, ако в случая не й помогнем", смята Найденов.

Проблемите с бездомните кучета в София ще бъдат тема на разговор на извънредна кръгла маса с участието на министър Найденов, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, представители на Сдружението на общините и на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия.

Убийството на 10 или 20 кучета няма да реши проблема с бездомните животни, каза министър Найденов. Той не смята и че увеличаването на екипите на общинското предприятие „Екоравновесие" е решение на проблема. По думите му проблемът е свързан с контрола и трябва да се излезе от контекста, че става въпрос само за Столична община, защото подобен въпрос стои и в други населени места в страната. Министърът се ангажира да направи възможното да се увеличи ресурсът, с който от агенцията по храните също могат да осъществяват контрол.

„Но при всички случаи тези кучета не падат от небето. Те се изхвърлят първо от недобросъвестни стопани, второ – от недобросъвестни предприемачи", каза Найденов и посочи, че няма строителна площадка в столицата, където да не са вързани поне няколко кучета да пазят и когато приключи строителството на даден обект, те отиват на улицата. Ох Мил..извинявай.Писали сме заедно и дублирахме интервюта на министър Найденов.Извинявай!

Според Найденов неправителствените организации също трябва да помогнат в решаването на този проблем.
линк

Мирослав Найденов се обяви против безпричинната евтаназия на кучета

"Това се прави не заради този инцидент, а защото фактът е, че след като се увеличава популацията, значи нещо не работи както трябва", заяви по повод проблема с бездомните кучета министър Найденов. "Проблемът първо е свързан с контрол и е подобен в доста населени места в страната. Общинските власти в контролната си дейност се нуждаят от по-голям ресурс, за да се справят с проблема, и затова ще направя всичко възможно Българската агенция по безопасност на храните да увеличи ресурса, с който те също могат да осъществяват контрол", допълни още той.

Според Найденов въпросът няма да се реши с умъртвяването на десетина кучета. Проблемът е сериозен и действията ни трябва да са по-глобални. "Аз като ветеринар съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа че манипулацията е много неприятна", заяви още министърът.
линк
Ох Мил...писали сме заедно и дублирахме интервюто на Министъра.Извини ме.
User's Signature

Помощ за животните

#346 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 10:04 PM

От централната емисия на Нова телевизия:
Състоянието на професора е стабилно
Поглед навън - как се справят в съседни страни

#347 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 April 2012 - 10:10 PM

До нищо добро не води всичко това.. Одеве си разхождах домашните кучета и една жена с погнуса ме заобиколи и каза: "Ууу, дръпни ги, ще ме ухапят! Ще ме оглозгат!" Качена снимка И аз й отговорих: Дръпни се ти, защото не са вечеряли все още...
Честно да ви кажа, винаги ще има 2 лагера - такива които искат моментално избиване на всички кучета, независимо бездомни или домашни, и другия лагер е от състрадателните хранещи, които не осъзнават, че хранейки бездомните животни се бъркат в естествения им подбор и стимулират увеличаването на популацията им. На мен лично ми е ужасно болно, задето тъпата софийска община сега лови най-добричките и послушни кучета и те ще отнесат пешкира. А дивите и агресивните ще избягат, ще се покрият и след време пак ще нападнат някой. Това е факт. Общината си измива ръцете, че е изловила някаква бройка, но реално ефективност - нула. Дори и да са агресивни, аз съм против евтаназирането на кучета. Отново твърдя, че изкарани от глутницата, кучетата променят коренно поведението си. Общината е длъжна да им осигури покрив и храна до края на живота им! И да въведе по-строги мерки срещу борсите и селските бълвачи на кученца! Като например тази борса , която не спира да предлага породоподобни животни. Че и дават 1 година гаранция срещу наследствени болести!!! Моля?! Връщаш куче на 10 месеца с епилепсия примерно, щото е в гаранция. И къде отива това куче - евтаназия, заплождат и с него, пускат го на улицата (на свобода - както се изразяват прословути селски бекове).

#348 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 10:17 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 03 April 2012 - 10:10 PM, написа:

Честно да ви кажа, винаги ще има 2 лагера - такива които искат моментално избиване на всички кучета, независимо бездомни или домашни, и другия лагер е от състрадателните хранещи, които не осъзнават, че хранейки бездомните животни се бъркат в естествения им подбор и стимулират увеличаването на популацията им.

Ами не, не са само тези два лагера.
Има и разумни хора по средата.
Обаче крясъците са по-силни.
Аз, например, не разбирам защо навсякъде по медии само Аксиния Боснева представлява хората, които имат някакво отношение към бездомните животни. Аз не желая да ме представлява някаква жена, която крещи из телевизионните студия. И ми е чудно кой ще отиде на поредната кръгла маса и пак ли ще се слушат нейните речи около 2 часа, докато всички се уморят и изгубят интерес.
Толкова ли не разбраха, че не е важно кой колко обича/не обича животните и че не можеш да насадиш своята обич на другите. Важно е какво да се прави.

Като някаква извратена ирония - за който го интересува - утре е световният ден на бездомните животни. http://www.strayanimalsday.org/#!

#349 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 10:30 PM

Показване на мнениетоmil_, в 03 April 2012 - 10:17 PM, написа:

Показване на мнениетоVesela_5, в 03 April 2012 - 10:10 PM, написа:

Честно да ви кажа, винаги ще има 2 лагера - такива които искат моментално избиване на всички кучета, независимо бездомни или домашни, и другия лагер е от състрадателните хранещи, които не осъзнават, че хранейки бездомните животни се бъркат в естествения им подбор и стимулират увеличаването на популацията им.

Ами не, не са само тези два лагера.
Има и разумни хора по средата.
Обаче крясъците са по-силни.
Аз, например, не разбирам защо навсякъде по медии само Аксиния Боснева представлява хората, които имат някакво отношение към бездомните животни. Аз не желая да ме представлява някаква жена, която крещи из телевизионните студия. И ми е чудно кой ще отиде на поредната кръгла маса и пак ли ще се слушат нейните речи около 2 часа, докато всички се уморят и изгубят интерес.
Толкова ли не разбраха, че не е важно кой колко обича/не обича животните и че не можеш да насадиш своята обич на другите. Важно е какво да се прави.

Мил-не си прав за Аксиния.Ако повече хора имаше като нея ,Ирина Николова и Ваня Костова,сега нямаше да дискутираме тази тема тук.А и Аксиния никога не е крещяла.Това че обесняваповеме,е просто защото някои /като и тук дискутиращите–упорито отказват да разберат основното на проблема.И тук сега, щяхме да си говорим ,какво са вечеряли кучетата ни ,и на какво сме ги научили.Нека не се разделяма на ваши и наши...И аз не одобрявам някои други ортанизации,но не е сега нреме,да разискваме грешките им.
User's Signature

Помощ за животните

#350 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 12:22 AM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 03 April 2012 - 07:06 PM, написа:

Мисля че кучето може да разкъса котката и без да е кастрирано.А по -вероятно е котката да бъде разкъсана от съседското куче,което се пуска на саморазходка,а не ми е чужд случая на коте инвалид хвърлено от дете.Така че айде стига с глупостите,глудници,кучета,подхранващи,пенсионери и деца.Моето мнение е да проблем има,да трябва да се реши,но не като се оставят тези животни на самотек.И не смятам че нахранено куче,е толкова опасно колкото не нахранено.

Вие откога започнахте и от кучетата да разбирате? Колко кучетата сте отгледали за да давате супер компетентното си мнение? Колко разкъсани котки и малки кученца на повод са били убити от глутниците пред очите на вашите деца?

Аман от неграмотници.

НПО-тата се хващат гуша за гуша, защото там са парииииииииии. И трябва да ги пераааааааат. Точно Боснева пък не я изкареайте светец, че на хората им е дошло до гуша от нея.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#351 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:38 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 12:22 AM, написа:

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 03 April 2012 - 07:06 PM, написа:

Мисля че кучето може да разкъса котката и без да е кастрирано.А по -вероятно е котката да бъде разкъсана от съседското куче,което се пуска на саморазходка,а не ми е чужд случая на коте инвалид хвърлено от дете.Така че айде стига с глупостите,глудници,кучета,подхранващи,пенсионери и деца.Моето мнение е да проблем има,да трябва да се реши,но не като се оставят тези животни на самотек.И не смятам че нахранено куче,е толкова опасно колкото не нахранено.

Вие откога започнахте и от кучетата да разбирате? Колко кучетата сте отгледали за да давате супер компетентното си мнение? Колко разкъсани котки и малки кученца на повод са били убити от глутниците пред очите на вашите деца?

Аман от неграмотници.

Ами виждали сме некастрирани кучета,да убиват котки.И,Фурия прекаляваш с лошото си отношение.Нима само ти си най-компетентната?Не знам Мария,но аз съм спасявала през всичките години на съзнателния си живот.И моите кучета ,които съм имала не са били породисти,а все такива изхвърлени от "добросъвестни.И в момента в двора на село,гледаме кръстоска от питбул и ротвайлер-естественно изхвърлено...някакъв рошко,прибран от езерото,където е оставен да умре от глад,и едно на което и породата не мога да определя.Всички вече са кастрирани.Осинових преди няколко месеца и от общински приют,което е пък неотлъчно с мен.Това са новите ни последни попълнения.За тези минали през дома ми, през годините, няма да изброявам.Така че всеки е гледал, и отглеждал,всеки се е грижел и за най-малко, няколко на вън.С омраза към различните,не се постига нищо добро.а от първият ти пост ,до тук все такава виждаме.Еми не ни трябват ,да ни хулят другите,когато и такива като теб,го правят чудесно тук.И на кои хора Фурия? Ако сте няколко не ми изброявай даже.И на мен от такива като теб ми е до гуша-но не го коментирам.
User's Signature

Помощ за животните

#352 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 12:54 AM

http://www.webcafe.b...roven_v_bokluka Проблемът с бездомните кучета е заровен в боклука И медийна дъвка за отвличане на вниманието

Но темата с бездомните кучета се ползва и като медийна дъвка, за да се отвлече вниманието в определен момент. Това го знам от дългогодишни журналисти, които са ми казвали: има, да речем, пет дежурни теми в държавата, които винаги се изтикват на преден план, за да се отклони вниманието на хората от истински скандали. Вижте какво имаме в момента - прекратяване на проекта "Белене" неясно срещу какво, социалното недоволство на металурзите от Кърджали, а медиите се занимават с бездомните кучета.

Освен това за Столичната община е много по-изгодно да се коментира темата за кучетата, а не за така и незапочнатия завод за боклук, който си седи на първа копка. Някой да е чул нещо за него наскоро? Освен че върви към забавяне поради смяна на технологията и кой знае още какво.
User's Signature

Помощ за животните

#353 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:07 AM

като ги храните по улиците с сурово месо и кокали па вземете си ги у вас бе това се казва меча ослуга за всички ни и за кучетата и за хората които нямат вина че са се оказали в "територията" на глутница безпризорни пумяри

#354 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 06:24 AM

Добре де, кажете ги поименно тия НПОта, дето получават тези легендарни пари.
От кого получават и за какво?
На мен са ми известни само такива, които вкарват свои пари в общината, като стопанисват нейните приюти, издържат, лекуват и задомяват кучетата за своя сметка.
Не ми е известно общината да финансира нещо друго, освен общинското си предприятие Екоравновесие, изолатора в Сеславци и режийните на Богров - общинските приюти.
Прочутите "еврофондове" не съществуват.

Кой какви пари получава? Умишлено ли се поддържа мита за някакви пари и ако не - защо никога не получавам отговор на този въпрос?

#355 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 April 2012 - 07:10 AM

Абе Фурия,ти определено нещо ти хлопат дъските.Айде стига и лошото отношение.Смени плочата ,че пишеш едни и същи простотии,в кое не съм права ,че домашните се извеждат на саморазходки-без повод,че те също могат да хапят и разкъсват.Аз глутници не съм виждала ,освен по телевизията ,тъй че айде със здраве върви си среши чауто,явно само то е куче и заслужава щастие.

#356 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 April 2012 - 07:21 AM

Не аз давам супер компетентно мнение Фурия,ти си която 18 страници пишеш колко ти си знаеща,и колко другите са неграмотни.Доста хора ти отправиха ребром няколко питания,но явно ти не отговаряш на въпроси,а само пише едно и също-караш го като развалена плоча и като завършек -неграмотници.Темата я напълни с обиди към всички,а според теб ти си най-наясно какъв е проблемът,какво е неговото решение.

#357 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 07:44 AM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в 04 April 2012 - 05:21 AM, написа:

Не аз давам супер компетентно мнение Фурия,ти си която 18 страници пишеш колко ти си знаеща,и колко другите са неграмотни.Доста хора ти отправиха ребром няколко питания,но явно ти не отговаряш на въпроси,а само пише едно и също-караш го като развалена плоча и като завършек -неграмотници.Темата я напълни с обиди към всички,а според теб ти си най-наясно какъв е проблемът,какво е неговото решение.

Кои са тия "доста хора"? Глутницезащитничките ли? С тях нямам какво да си кажем след заявлението тук че нахапания дядо бил имал лошо отношение към миличките кученца. В нашата община с очите си видях купища жалби, подадени срещу член на НПО който преди да се захване със така наречената "зоо-защита" се возеше в трабант а сега е с два джипа, защото всичките консерви и гранули не отиват за миличките гуци муци куценца, разбира се. И никой нищо не може да направи, подавани са сигнали, има оплаквания, има и саморазправи с животните след ухапвания на деца, но проблема не е решен, защото ако се вика колата веднага ще изскочат глутницезащитничките и ще почват или да крият глутниците или да изтеглят от Еко-то уж "осиновени" за да ги върнат на улицата. И всичко това хайде пак от начало.
И ако си въобразявате че ще ме уплашите с вашата злоба - не сте познали, защото колкото повече мълчим ние, изрядните стопани с възпитани, послушни, социализирани, вакцинирани, обезпаразитени, кастрирани, чипирани, регистрирани кучета за които носим отговорност, толкова повече ни бъркат с глутницезащитничките, които са застанали в позата "Аз спасявам" и не им пука за хората. Айде моля ви се, по-голямо бездушие от това да наклеветиш сляп човек само и само да има глутници които да храниш задоволявайки някакви свои собствени вътрешни потребности аз лично не си представям.
User's Signature

#358 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 08:03 AM

Фурия, слагаш всички под един знаменател, което е някак евтино. Нито човекът, срещу когото е подадена жалбата в твойта община е тук, а изказвания, че човекът е виновен винаги ще има, както и изказвания, че всички трябва да се избият, всеки трябва да пукне и прочие гнусотии изказани в обратната насока. Наистина има доста хора тук, които отговарят разумно, аргументирано и обосновано, на което вечно отговаряш - глутницозащитниците ли, не! Това не е диалог.
За мен във всички 9383989438 страници, които се изписаха е важно, че имаше страхотни постове, информативни, умерени и точни. Ако не успяваш да ги видиш, толкова по-жалко, защото това означава, че и други хора не ги виждат. Явно емоционалната спирала е завладяла повече хора, а това не ражда добра дискусия, устойчиво решение и изобщо не е конструктивна. Съжалявам да видя, че и ти си податлива на това. Липсата на концентрация и "иззслушване" на чуждите аргументи ме плашат. Аз изчетох аргументите ти, Фурия, разбирам ги, но виждам и отговорите им тук, в постовете.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#359 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 08:19 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 04 April 2012 - 06:03 AM, написа:

Фурия, слагаш всички под един знаменател, което е някак евтино. Нито човекът, срещу когото е подадена жалбата в твойта община е тук, а изказвания, че човекът е виновен винаги ще има, както и изказвания, че всички трябва да се избият, всеки трябва да пукне и прочие гнусотии изказани в обратната насока. Наистина има доста хора тук, които отговарят разумно, аргументирано и обосновано, на което вечно отговаряш - глутницозащитниците ли, не! Това не е диалог.

А диалог ли е да се обвини възрастен човек, задето го нахапаха така? ТОВА нормална човешка реакция ли е? На мястото на този човек може да е мой възрастен роднина или моето дете. Трябва ли да се приеме за нормална реакцията на някои "защитници" които обвиниха и малкото момиче, починало от ухапване на кучето в двора им в Перник, когато се разбра че е от ромски произход скочиха и изреваха сума ти кучкари "Бравоооо, кучеее!"

Какво стана с нас, с обществото ни, че се налага оправдание, поощряване и оневиняване на животните за сметката на човешки жертви?
Представих си за секунда че са пострадали от глутницата моите близки, и като осъзнах че като реакция ще получа само "Сами са си виновни" -...
За какъв диалог може въобще да става дума?
User's Signature

#360 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 08:22 AM

точно за това ти говоря, можеше просто да напишеш това под поста, оневиняващ кучетата и нататък да се продължи разумно, а не този аргумент да се вади в отговор на всеки един пост... Отговаряш така на всеки писал, дори не разбирам защо това са отговорите ти на Мил и Бушката (да речем)
А иначе въпроси за обществото си задаваме всички. Искаме вендета, искаме смърт, искаме сеч, искаме да се коли и беси. Това е страшно, Фурия.
Знаеш ли, преди няколко дни един човек уби дете на пешеходна пътека. Отдолу, под новината попаднах на коментар, който ме накара да се втрещя, както и ти тук - аре аре, с вашите сензации, никой е е умрял от счупен крак, това все пак е просто дете, сега ще вкарат човека по съдилища и ще му съсипят живота.
Давам този пример, за да ти покажа, че хората реагират така по всяка тема. :) Не е проблемът в обичането на кучетата, а в настройката ни като хора. Бори се срещу точно тях, а не срещу нормалните хора.
Аз за себе си отсях важното в тази дискусия. То не включва последните ни постове с теб:) И няколко твои, вероятно поради липса на много мои :)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »