Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#361 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 04 April 2012 - 08:22 AM

Ей,така като сте се заспорили коя е по-грамотна и коя не,може ли някой да ми каже какво точно лошо и поощрително е направила agalina? Освен че е проявила чисто човешко състрадание към беззащитно създание от друг билогичен вид, с какво се предизвика Фурия да излее пак отрова?

Фурия,думата "Глутницезащитнички" не съществува в бг.език! Намери друга дума.Моите кучета също са обезпаразитени,ваксинирани,къпани,социализирани,с платени данъци и т.н.което също ме прави съвестен стопанин и което не ми пречи да бъда съпричастна с тези които не са имали този късмет.Не разбирам,като си толкова грамотна,защо веднъж не се насочи към тези които си изхвърлят животните на пътя,към тези които ги отглеждат за бой или развъждане,и като излезе негодно го изхвърлят на пътя,ами все се зъбиш на тези които проявяват съпричастност към тежката съдба на бездомните? Много ясно,че мястото на животните не е на пътя.Факт е,че ги има.Факт е,че няколко хора не могат да дадат дом на всички....Не мога да разбера,що за човек трябва да си, че да отминеш с равнодушен и тъп поглед, изпълнените с тъга и сълзи очи!? Не само да ги отминеш,ами и все злоба от години да ръсеш към тях! Отвори форума "Без дом" /там където ти липсва "грамотна" активност и пак тропай нервно с краче.Че ти лаеш повече от кучките,бе сестро.. :md_064:

#362 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 04 April 2012 - 08:29 AM

Цитат

А диалог ли е да се обвини възрастен човек, задето го нахапаха така? ТОВА нормална човешка реакция ли е? На мястото на този човек може да е мой възрастен роднина или моето дете. Трябва ли да се приеме за нормална реакцията на някои "защитници" които обвиниха и малкото момиче, починало от ухапване на кучето в двора им в Перник, когато се разбра че е от ромски произход скочиха и изреваха сума ти кучкари "Бравоооо, кучеее!"

Ще те помоля, не ни го вменявай това на всички. Аз нямам нищо общо с посочените от теб реакции, не мисля, че по улиците трябва да има глутници - но ми пука по какъв начин ще се реши този проблем. Не мисля, че този начин е масова евтаназия, не мисля, че трябва да се забрани храненето. Мисля, че просто трябва да се спазват законите и наредбите и да има контрол и глоби.
Ако ще водим някакъв диалог, по-добре да е с нормален тон и без обиди. А безумни мнения просто да се игнорират.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#363 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 08:33 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 04 April 2012 - 06:22 AM, написа:

точно за това ти говоря, можеше просто да напишеш това под поста, оневиняващ кучетата и нататък да се продължи разумно, а не този аргумент да се вади в отговор на всеки един пост..

Защо да не акцентирам точно върху този момент, при условие че това е редовно оправдание на глутницезащитници? "Щом са те нахапали значи сам си виновен, защото добрите хорица кученцата не ги хапят". Хапят и още как, ама то се иска акъл да го проумееш. И не на последно място знания относно поведение на кучето и то в условията на глутницата, и то неконтролируеми, и то навън. Нито един от кинолози, инструктори и дресьори с огромен стаж, с които си писах, не е подкрепил идеята че по улиците трябва да има глутници. Защото на хората им е пределно ясно как ще свърши това.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#364 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 08:35 AM

Понеже подхванах Мил и Бушката за примери (извинявам им се за което) - покажи ми техен пост, в който пише - ТРЯБВА да има глутници :)
Всъщност... май виждам само ти да говориш за подкрепа към тезата, че трябва да има глутници. Не е нужно да си кинолог, инструктор и дресьор, за да кажеш, че не трябва да има глутници. Малко подценяваш събеседниците си.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#365 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 08:44 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 04 April 2012 - 06:35 AM, написа:

Понеже подхванах Мил и Бушката за примери (извинявам им се за което) - покажи ми техен пост, в който пише - ТРЯБВА да има глутници :)
Всъщност... май виждам само ти да говориш за подкрепа към тезата, че трябва да има глутници.

Човек, когато кучетата се кастрират и върнат на улицата те неизбежно се събират на глутниците, това е нормално за тях, кажи ми на кой му пука дали е изпохапан от кастрирани или не? Просто не им е мястото на улицата, в нормални държави отдавна го разбраха. Стига с това кастрирай-върни, казвам ти че хапят дори като са кастрирани. И се събират на глутници, защото това са животни, които следват инстинктите си. Защо хората, които не разбират от поведението им диктуват на градовете една тотално неоправдана програма? Ама тя не работи защото не се върши както трябва. Ок, но дори и кастрирано това куче продължава да следва инстинктите си и да хапе хора.
User's Signature

#366 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 08:45 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 07:44 AM, написа:

В нашата община с очите си видях купища жалби, подадени срещу член на НПО който преди да се захване със така наречената "зоо-защита" се возеше в трабант а сега е с два джипа, защото всичките консерви и гранули не отиват за миличките гуци муци куценца, разбира се.

За легендарния престъпник Янко ли става дума?
Той на кое НПО е член?
Моля за конкретен отговор, защото наистина не зная да е член на НПО.

По останалото: никога не съм обвинявала човека. Никога не съм защитавала някакви глутници. Никога не съм разхвърляла кокали или каквото и да било. НИКОГА. Хапана съм два пъти от кучета, макар че бяха дворни, с нищо не съм ги предизвикала и знам за каква болка и шок става дума при ухапване.
Затова който има да обвинява някого, да се адресира към когото трябва.
Кастрирай и върни е метод за блокиране на раждаемостта, измислен от англичани през 1950 г., не съм го измислила аз. Допълнително разработен по-късно чрез изследвания в страни от третия свят и поддържан от СЗО във връзка с ограничаването на болестта бяс. В държавите, където проблемите с кучетата са под контрол, се използва широко за ограничаване на свръхпопулацията от котки. Методът е труден и масово се саботира, но друг не е измислен.
Агресивните кучета трябва да се махат и да не се допуска събиране на глутници. Това е напълно възможно, но при текущата хаотична ситуация не се върши. Агресивни глутници от несоциални животни, поне по каквото съм виждала, се образуват по разни незастроени запустели поляни в крайните квартали. В Манастирски ливади бродят нощем по кофите за боклук, през деня нямам представа къде са и дали някой ги храни. Не ми се е случвало да видя два пъти едни и същи, но не всеки ден стоя тук до малките часове. Случвало се е да се появи супер истерясала наплашена група през деня, която се завря в едни храсти и през нощта се омете.

#367 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 08:48 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 08:44 AM, написа:

Стига с това кастрирай-върни, казвам ти че хапят дори като са кастрирани. И се събират на глутници, защото това са животни, които следват инстинктите си.

Интересно ми е какво казват за това дресьори, кинолози и там какво беше. За инстинктите за глутниците питам. Защото има причини за образуване на глутница, няма да повтарям Мил. :) И кастрацията маха 2 от причините. От общо 3.
Мислех, че търсим устойчиво решение.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#368 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 09:02 AM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 04 April 2012 - 06:48 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 08:44 AM, написа:

Стига с това кастрирай-върни, казвам ти че хапят дори като са кастрирани. И се събират на глутници, защото това са животни, които следват инстинктите си.

Интересно ми е какво казват за това дресьори, кинолози и там какво беше. Защото има причини за образуване на глутница, няма да повтарям Мил. :) И кастрацията маха 2 от причините. От общо 3.

Вие двете бъркате спонтанно създадени глутници, които се саморазпадат след определен момент с подхранени около определено жилище такива. В двата случая това са коренно различни неща, мотивите на животните за събиране в глутниците са различни, иерархията им също, последствията от така наречено "разбиване" на глутницата са по- гадни, защото всяка глутница е уникална и за да се определи кой е шефа трябва дългосрочно наблюдение от грамотен специалист. В един случай Облайващите шестаци-граничари се хващат първи, а истински доминантен индивид около който се заформя глутницата, спи спокойно в храстите. И после водача събира нова глутница около себе си. Друг случай - водача наистина атакува пръв, глутницата тръгва след него и става тя една...
Не е толкова просто да изтеглиш някой си хапещ и да вярваш че проблема е решен. Неконтролируем хищник навън няма работа.
User's Signature

#369 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 April 2012 - 09:39 AM

Всички сме съгласни,че кучетат място на улицата нямат.Макар и кастрирани наистина се спускат да лаят и да хапят.Факт глутницата пред вкъщи.5 кучета супер добри галиш ги,давам им храна и когато излизам с едното ми куче няма проблем,но изляза ли с другите тръгва едно ис лед него всички останали.
Но какво е решението?Кастрирай-върни може би щеще да работи ако се изпълняваше,но това означава да чакам примерно 10 год да измрат от естествена смърт...
Не е решение саморазправа-да ги тровят,дерат,стрелят,блъскат.
Значи единственото решение е да се построят приюти,за които на Общините не им се отпускат средства и да се наложи контрол над изхвърлянето на кучета.Тогава по-скоро трябва да започнем да мислим как да се осъществят тези неща.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 10:00 AM

Мил , повярвай ми , че Янко парите не си ги вади от своят джоб. И заплатите на 4- ма човека персонал за развозване на коколяците пак сигурация ,че ни ги дава от себе си. И кучетата нахапали човека и те не са гладни кучета ,защото лично той (т.е И той) ги обгрижва. Иначе съгласна съм ,че има много културни и възпитани мнения тук. Дори очеизвадната разлика в интелектуалното ниво на пишещите и лаещите тук е силно осезаема. Точно онази нискоинтелигентната част преди време бяха обвинили нахапаното детенце като главен виновник за инцидента . Сега виновен е старецът. И повечето хора настръхват точно заради такива хора. По телевизията показват само една и съща истерясала жена. Тук чета постове от които ченето ми пада . Четем вести ,в които припознавам повечето тук и ме хваща страх направо с колко неразумни хора си общувам тук. И аз да постна нещо , щото гледам ,че никой тук не се е похвалил.
http://sofia.dir.bg/...php?id=10880959

#371 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 10:01 AM

На много места има единични кучета, не глутници.
Такава пък е ситуацията около моя блок в Борово. Залетите с киселина бяха двойка и толкова, нямаше никаква глутница.
Никой не е казал, че е проста работа да се изтегли агресивно куче и съм напълно съгласна, че трябват превантивни мерки, за да не се получат предпоставки за глутница. Не е лесно, но е възможно. А когато не се блокира раждаемостта, е невъзможно.

#372 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 10:04 AM

http://www.novatv.bg...84%D0%B8%D1%8F/ някой да знае нещо за картата ? Защото аз в facebook не я намирам ... и според вас това ще оправи ли нещата поне малко?

#373 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 10:25 AM

Ми добре бе, хора. Карта - хубаво, това замества да речем преброяването.

После цитирам:
Тази информация трябва да се публикува за месец на официалната страница, тъй като много хора биха могли да осиновят животно. След това да следва евентуална евтаназия. За целта и за да се съобразят с бюджета, могат да се използват досегашните приюти.

650 места в общинските приюти. АРС, Германо-българското дружество и Немският кастрационен излизат от играта, защото те няма да хрантутят подлежащи на умъртвяване. Значи общината си поема сама издръжката и. За 6 месеца се ликвидират 3900 кучета. Не става ясно през този период кастрират ли се някакви и къде се случва това, след като местата в приютите са заети до дупка. Останалите 6 хиляди кучета възпроизвеждат ли се за този размножителен период? На края на 6-те месеца като теглим чертата какво имаме като резултат дори ако напълно се абстрахираме от попълненията от домове и строежи?

За мен недостатъкът на подобни схеми не е в смъртта на кучетата, толкова кучета и сега си отиват, че и повече, и си отиват по по-гадни начини. Недостатъкът е, че не позволяват контрол върху раждаемостта на останалите. Или ако според вас позволяват - кажете как.
Или пък не съм разбрала добре идеята и тези кучета си чакат евтаназията на място и не се прибират в приютите? Но пък евтаназията трябва да се извърши в приют след минимум 14-дневен срок, значи добре, ликвидират се максимум двойно повече за периода - 7800.

#374 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 10:56 AM

Ох, хора... Най-трагичното е в случая че фенките на кастрирай-върни изобщо не проумяват че макар да е кастрирано, това куче си остава животно с всичките му видове агресии. Навън. Без контрол. И докато попечителките са на работа или спят спокойно животните спокойно могат да свършат хиляди бели. Лелките с леген огризки са научили една мантра "Те си пазят територията" и я повтарят като зомбирани. А че териториалната агресия не се купира с кастрацията - не ги интересе. А че освен теритириална агресия има още сума ти други видове агресии, които етолози още се мъчат да формулират и спорят за броя им - иди че им обясни...
И още нещо - истински домашни изхвърляни практически не оцеляват навън, въпрос на няколко месеца е да загинат. А оцеляват потомствени синантропни парии в нанайсто поколение, и се множат в геометрична прогресия, защото има стабилна хранителна база. Всеки що годе грамотен кучкар е наясно че женската ражда повече малки когато има храна в изобилие и съкращава приплода, ако е оставена с малко храна. Това е природа, нея не може да я излъже човек... И ми е изключително гадно да гледам как с такива сериозни неща е позволено да се захваща на хората, които дори не са наясно с АзБукиВеди около биологичен вид наречен Домашно Куче.
Припомнете си защо е бил опитмен този вид? Ми нали точно заради качествата му на пазач, вървяли са след нашите предци и са се хранели с остатъците от храната, облайвали и хапали при опасност и хората са разбрали ползата им. Те оттогава не са се променили, кого заблуждавате? И грижата за тях не може да се изрази в огризките и едно погалване.
User's Signature

#375 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 10:59 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 10:56 AM, написа:

Ох, хора... Най-трагичното е в случая че фенките на кастрирай-върни изобщо не проумяват че макар да е кастрирано, това куче си остава животно с всичките му видове агресии. Навън. Без контрол.

Ако аз съм фенката, (моля, уточни се най-после), проумявам, не страдам от ментални заболявания. Кастрираните не са с всички видове агресия, но да не издребняваме.
Питам: докато има 650 кучета, чакащи евтаназия в приютите, какво се случва с останалите навън, също така без контрол и прочие екстри, те хапят ли, размножават ли се, пазят ли територии или какво? Не искам нищо повече от това да ми се обясни в цялост предлаганата идея, а именно как тя ще направи така, че навън да не остане нито едно куче. По моите лаишки изчисления на края на периода имаме повече кучета безконтролни отколкото в началото. Допускам, че греша, обяснете в какво?
Твърдя, че се размножават не найсто поколение от тези със сложното название. Размножават се складови и строежни пазачи, които не са кастрирани, но пък са нахранени, а поколението им се избутва от строежа.

#376 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 11:09 AM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 08:59 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 10:56 AM, написа:

Ох, хора... Най-трагичното е в случая че фенките на кастрирай-върни изобщо не проумяват че макар да е кастрирано, това куче си остава животно с всичките му видове агресии. Навън. Без контрол.

Ако аз съм фенката, (моля, уточни се най-после), проумявам, не страдам от ментални заболявания. Кастрираните не са с всички видове агресия, но да не издребняваме.
Питам: докато има 650 кучета, чакащи евтаназия в приютите, какво се случва с останалите навън, също така без контрол и прочие екстри, те хапят ли, размножават ли се, пазят ли територии или какво? Не искам нищо повече от това да ми се обясни в цялост предлаганата идея, а именно как тя ще направи така, че навън да не остане нито едно куче.

Ти от къде знаеш кое кастрирано куче в кой момент и при кои обстоятелства кой точно вид агресия ще прояви? Кое точно ще сметне за дразнител и как ще реагира на елементарно отваряне на чадър? Сто пъти съм написала как е в белите държави, има ли нужда да се повтарям?
User's Signature

#377 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 11:12 AM

Знам, че кастрирано куче няма да прояви размножителна агресия и няма да пази малки.

Знам прекрасно как е в белите държави. Там има място за всички кучета в приютите.
Тук няма. За десети път задавам краткия въпрос: какво се случва с тези, които не са в приютите при предлаганата схема? Те хапят ли, пазят ли територия и как се предотвратява размножаването им?

Едит: Въпросът ми не е провокативен. Наистина питам, защото искам да разбера идеята.

#378 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 11:13 AM

Фурия,не се обиждай,ама продължавам да не виждам какво предлагаш като алтернатива.Виждам само да казваш как не трябва да бъде,а това е нещото,което почти всички тук знаем. :md_064:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#379 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 11:24 AM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 11:12 AM, написа:

Знам, че кастрирано куче няма да прояви размножителна агресия и няма да пази малки.

Знам прекрасно как е в белите държави. Там има място за всички кучета в приютите.
Тук няма. За десети път задавам краткия въпрос: какво се случва с тези, които не са в приютите при предлаганата схема? Те хапят ли, пазят ли територия и как се предотвратява размножаването им?

Едит: Въпросът ми не е провокативен. Наистина питам, защото искам да разбера идеята.

Какво толкова има за разбиране-цялата досегашна "работеща схема", с всичките му салтанати + масова евтанзия.

#380 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 11:25 AM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 09:12 AM, написа:

Знам, че кастрирано куче няма да прояви размножителна агресия.

Кастрирано куче ако е раждало/заплождало женска веднъж чудесно проявява и родителска (Мъчко я нарича "майчинска") агресия. А с другите видове какво правим? А с факта че животните се променят с възрастта и съобразно обстоятелствата, както и здравословното си състояние и реакцията им не може да се предвиди и да се прогнозира какво правим?
И аз отговорих на въпроса ти - стига с това кастрирай върни, за което отново говори кметицата. Ще ги изпокастрират някоя част ударно, ще ги върнат по местата им, и айде пак отначало.
Като знаеш как е в белите държави значи си наясно че няма бюджет в държавен приют, който да издържа принципа Ноу-Кил с парите на данъкоплатеца. И знаеш много добре как постъпват там. Повечето приюти по принципа Ноу-Кил не са държавни, много съдействат на породните команди (които са вече тръгнали стихийни да се оформят и у нас по мои наблюдения) но са страшно малко, не могат да обхванат всичките бездомни, за съжаление. Вместо да се насърчава дейността на приютите тъпчем с това кастрирай върни.
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема